پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ - 23 May 2024
 
۰

بارش‌های سیل آسا در راه لرستان

سه شنبه ۲۲ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۱۱:۴۲
کد مطلب: 834182
پنج سال بعد از سیل فروردین ۹۸، لرستان دوباره با هشدارهای هواشناسی و مسوولان در خصوص بارش های سیل آسای بهاره مواجه شده است.
بارش‌های سیل آسا در راه لرستان
به گزارش جهان نيوز به نقل از ایرنا، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی سامانه بارشی قوی از فردا چهارشنبه برخی استان های غرب و جنوب غرب از جمله لرستان را در بر می گیرد و در مناطقی نیز پیش بینی بارش ها تا بیش از ۱۲۰ میلیمتر اعلام شده است.

این بار هم پلدختر به لحاظ اینکه در جنوبی ترین نقطه استان قرار دارد و تلاقی رودهای بالادست را یک جا در رودخانه کشکان نظاره می کند همچنان در مرکز توجه هشدارهای است و شهرهایی مانند کوهدشت، رومشکان و چگنی نیز هشدار سطح قرمز را دریافت کرده اند.

با توجه به ورود سامانه‌ بارشی قوی به غرب کشور و نفوذ به جو لرستان، انتظار ریزش سنگین باران تا ۱۷۰ میلیمتر بصورت نقطه‌ای در بعضی از مناطق غرب و جنوب استان نیز پیش بینی شده و در خصوص دلفان، سلسله، خرم آباد، جنوب الیگودرز، سپیدشت و شول آباد نیز هشدار صادر شده است.

این سامانه بارشی قوی از صبح روز چهارشنبه تا روز جمعه در آسمان لرستان فعال است اما هسته اصلی آن از عصر چهارشنبه تا عصر پنجشنبه فعال خواهد بود و رگبار و رعد و برق شدید، وزش باد شدید، رگبار تگرگ، تندباد لحظه‌ای، خطر اصابت صاعقه، کاهش دما و رگبار برف در برخی ارتفاعات استان را به همراه دارد و در مناطق و جاده های کوهستانی موجب ریزش سنگ خواهد شد.

بنابر اعلام هواشناسی لرستان سامانه مذکور تمام آسمان استان را با شدت و ضعف تحت تاثیر قرار خواهد داد و طی مدت فعالیت آن اختلال در تردد، لغزنده شدن سطح معابر، ایجاد رواناب‌ها و سیلابی شدن مسیرها، بالا آمدن سطح آب و طغیان رودخانه‌ها بویژه رودخانه‌های فصلی و موقتی، اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهری، سقوط اشیاء و خسارت به برخی سازه های روستایی و شهری، شکستن درختان، خسارت به صنعت و برخی محصولات کشاورزی با توجه به وزش باد شدید و تگرگ دور از انتظار نیست.

از طرفی با توجه به بارش های نسبتا مطلوب استان در ماه های گذشته و فروردین جاری، برخی سدهای لرستان در شرایط سرریز قرار دارند و آب منطقه ای نسبت به سرریز سد هاله کوهدشت و کزنار الیگودرز هشدار داده و از مردم خواسته است به پایین دست این سدها نزدیک نشوند.

در حال حاضر سد کزنار الیگودرز ۴۰ لیتر در ثانیه سرریز کرده و سد هاله نیز ۸۰ سانتیمتر تا سرریز فاصله دارد که با فعالیت سامانه بارشی احتمال سرریز این سدها دور از انتظار نیست از طرفی گفته شده است به دلیل بارش های نقطه ای و رگباری این سامانه باید در تمامی شهرستان ها آمادگی کامل ایجاد شود در حالیکه بیشتر شهرستان ها در آب گذری پل ها مشکل دارند و با این وضعیت، آب گذری پل های کرگانه و بهداری خرم آباد هم که خاطره خوبی از سیل ۹۸ ندارند، چندان مطلوب نیست.

دستور تخلیه روستاها/ آماده باش مدیران و دستگاه ها در سراسر لرستان
روز گذشته نیز جلسه ستاد مدیریت بحران استان با حضور استاندار برگزار و تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شد تا خسارات احتمالی سیل پیش بینی شده به حداقل برسد و مدیران و دستگاه های امدادی برنامه ریزی منسجم تری برای فعالیت در این سازمانه بارشی داشته باشند.

مسوولان استان روستاهای واقع در مسیرهای پرخطر را شناسایی و دستور تخلیه ساکنان از این مناطق را صادر کرده اند همچنین مسیر اماکن پرتردد گردشگری ماننده آبشار بیشه و رودخانه های استان نیز بسته خواهد شد.

استانداری لرستان با تاکید بر اینکه تمام مدیران کل و فرمانداران تا روز شنبه باید در محل کار خود حاضر باشند تصریح کرده است هیچ مدیری حق مرخصی و ماموریت ندارد و همه امکانات و تجهیزات دستگاه‌های اجرایی باید در اختیار مدیریت بحران قرار گیرد همچنین دفاتر گردشگری نیز ملزم به تعطیلی تورهای خود در این هفته شده اند.

کوچ و کوهنوردی ممنوع
فعالیت های کوهنوردی و طبیعت گردی در تمام استان به وِزه مناطق پرخط اعلام شده ممنوع است و از عشایر خواسته شده است از کوچ و یا اتراق در کنار رودخانه ها و مسیل ها به شدت اجتناب کنند چراکه با توجه به ماهیت رگبارهای بارانی این سامانه، سیلاب به یکباره جان می گیرد و موجب خسارت می شود.

جهاد کشاورزی لرستان نیز اعلام کرده است به عشایر لرستان اطلاع داده شده تا اول اردیبهشت در شمال استان ایلام و شمال استان خوزستان بمانند و علوفه، سوخت، آرد و آب رسانی سیار برای انها انجام شده است.

بنابر اعلام جهاد کشاورزی لرستان، مشکل اصلی در مواقع بحران بارندگی‌ها عشایر استان همدان هستند که حدود ۲۰ روز در منطقه حضور دارند و هم اکنون در منطقه پل زال( مرزبین لرستان و خوزستان) تجمع کرده اند اما توسط نیروی انتظامی از ورود آنان جلوگیری شده است.

علاوه بر جلوگیری از تردد عشایر و عدم اسکان در مناطق پرخطر، جمع آوری موتور پمپ‌ها و سازه های موقتی، مراقبت از میزان آب ورودی به مزارع پرورش ماهی و خرید بیمه نامه در مدت زمان باقیمانده تا وقوع سیلاب، عدم ورود به عرصه‌های منابع طبیعی و تفرجگاه‌های حوزه عمل منابع طبیعی، لایروبی انهار و کانال‌های انتقال آب و انتقال کندو های زنبور عسل به نقاط امن نیز مورد تاکید قرار دارد.

به هر حال علاوه بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه توسط مسوولان، مردم و نهادهای محلی نیز باید در این راستا همکاری کرده و به هشدار و اخطاریه های صادره توجه کنند تا خاطره اسفناک سیل ۹۸ دوباره زنده نشود و خسارات احتمالی این سامانه بارشی به حداقل برسد.

سیل فروردین ۹۸ حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به زیرساخت های لرستان خسارت زد و اکنون بعد از گذشت حدود پنج سال همچنان برخی از زیرساخت ها مانند پل های روستایی به صورت موقت بازسازی شده و رژیم تغییر یافته مسیر رودخانه ها نیز تا حدودی ناشناخته مانده است، بنابراین انتظار می رود مردم در کنار مسوولان استان که اکنون در حالت آماده باش هستند، همکاری کرده و هشدارهای صادره را جدی بگیرند تا در صورت وقوع سیل، خسارت جانی برای فردی ایجاد نشود و ضررهای مالی نیز به حداقل برسد.
https://jahannews.com/vdcdjo0jxyt0sf6.2a2y.html
jahannews.com/vdcdjo0jxyt0sf6.2a2y.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *