شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۰
۱۰
خطیب‌زاده:

همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده‌‌ایم/ وزیر خارجه پاکستان چهارشنبه به تهران می‌آید/ غنی سازی ۶۰ درصدی براساس نیاز ایران در چارچوب برجام است

دوشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۰ ساعت ۱۶:۰۸
کد مطلب: 760770
سخنگوی وزارت امور خارجه در واکنش به اخبار منتشر شده در خصوص گفت‌وگوی ایران و عربستان با بیان این که نقل‌ قول‌های متضادی در این خصوص منتشر شده است، خاطرنشان کرد، ایران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده و آن را به نفع مردم دو کشور و صلح و ثبات منطقه‌ دانسته است.
ایران همواره از گفت‌وگو با عربستان استقبال می‌کند
به گزارش جهان نيوز، سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در نشست هفتگی با خبرنگاران رسانه‌های داخلی و خارجی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، به نشست کمیسیون مشترک برجام که در وین در حال برگزاری است، اشاره کرد.

وی افزود: هفته گذشته ظریف با مشاور امنیت ملی عراق دیدار کرد. روز سه‌شنبه لاوروف به تهران سفر کرد و ظریف با همتای روسی خود دیدار کرد که به امضای تفاهم‌نامه همکاری فرهنگی منجر شد. همچنین لاوروف با رئیس‌جمهور و رئیس مجلس نیز دیدار کرد.

سخنگوی وزارت خارجه در باره تفاهم نامه همکاری با روسیه گفت: دو سند موازی در حال تکمیل است. آن‌چه به عنوان سند همکاری دو کشور است هر پنج سال تمدید می‌شود و فروردین امسال پنج سال آن تمام شد و براساس مصوبات آن به صورت خودکار تمدید می‌شود و آن سند معتبر است.

وی خاطرنشان کرد: همزمان بر روی یک سند ارتقا یافته کار می‌کنیم و در این سفر توافقات خیلی خوبی در خصوص پیگیری سند جامع انجام شد و ان‌شاءالله متون پیگیری و مبادله می‌شود و زمانی به نقطه‌ای برسد که قابل امضا باشد، امضا خواهد شد. در این سفر سند همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور بود که مدت‌ها در حال مذاکره بود که در این سفر امضا شد.

وی با اشاره به ادامه مذاکرات در وین گفت: روز پنج‌شنبه آغاز دور جدید کمیسیون مشترک برجام در وین بود که تا به امروز نیز ادامه دارد.

به گفته خطیب زاده، روز جمعه ظریف با اتمر، همتای افغانستانی خود گفت‌وگو کرد. روز شنبه هم وزیر خارجه صربستان به ایران سفر کرد. دیروز هم ظریف به اندونزی سفر کرد و امروز ملاقات‌هایشان در حال انجام است. روز چهارشنبه هم وزیر خارجه پاکستان به ایران می‌آید.

خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره گفت‌وگوی ایران و عربستان در بغداد اظهار داشت: ما هم این گزارش‌های رسانه‌ای و مطبوعاتی منتشر شده را دیدیم. نقل قول‌های متضادی منتشر شده است. ایران همواره از گفت‌وگو با پادشاهی سعودی استقبال کرده و آن را به نفع مردم دو کشور و صلح و ثبات منطقه‌ای دانسته و این ادامه خواهد یافت.

سفر موفق آیت‌الله رئیسی به عراق
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی سفر آیت الله رئیسی رئیس قوه قضاییه به عراق را موفق خواند و افزود: یکی از دستاوردهای این سفر آزادی و یا انتقال زندانیان به ایران برای گذراندن محکومیت در زندان‌های ایران بود. زندانیانی در اقلیم کردستان است که در تلاش هستیم در چارچوب گفت‌وگوهای انجام شده در این سفر به ایران منتقل شود.

حصول پیشرفت هایی در وین
خطیب‌زاده در پاسخ به سؤالی درباره نشست‌های جاری در وین نیز اظهار داشت: در مسیر درستی هستیم و پیشرفت‌هایی حاصل شده ولی این گونه نیست که به مرحله نهایی رسیده باشیم. سعی کردیم متون خود را ارائه کنیم و از طرف مقابل خواستیم سریعا وارد مصادیق و متون مشترک بشود. هر چه زودتر این اتفاق بیفتد ما بهتر می‌توانیم به نتیجه فکر کنیم. الان خیلی زود است به آن فکر کنیم. الان در مرحله‌ای هستیم که باید گفت‌وگوها در موضوعات سختی صورت بگیرد. عجله‌ای نداریم و آن چه مهم است در چارچوب فرمایشات رهبر معظم انقلاب و منافع مردم حرکت کنیم.

وی گفت: تا به امروز گفت‌وگوها در مسیر درستی حرکت کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره فهرست تحریم‌های تهیه شده در مذاکرات وین و این‌که آیا طرف‌های مقابل آن را پذیرفته‌اند نیز گفت: جزییات گفت‌وگوها در وین شاید به نوعی که فرمودید نباشد. در این‌جا نیستم که گفت‌وگوها را در فضای عمومی جلو ببریم. ایران در چارچوب کمیسیون مشترک برجام نظرات خود را به صورت قاطع در چارچوب سیاست‌های نظام بیان کرده است.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی گفت: تا امروز به نقطه مشخصی درباره دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول نرسیده‌ایم.

پیگیر اقدام تروریستی نطنز در تمامی ابعاد
خطیب‌زاده در پاسخ به سوالی درباره بازداشت عامل خرابکاری تروریستی اخیر در نطنز گفت:‌ درباره ابعاد امنیتی و اطلاعاتی حادثه تروریستی نطنز اجازه دهید نهادهای مرجع اظهارنظر کنند. این تروریسم آشکار هسته‌ای بوده است. ایران در تمامی ابعاد خود پیگیر این موضوع خواهد بود.

هیچ گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا نداریم
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره مذاکرات وین اظهار داشت: در وین هیچ گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیمی با آمریکا نداریم. دولت آمریکا بهتر از هر کسی می‌داند ایران تمامی اقداماتش را در چارچوب پارامترهای برجام انجام داده و وقتی آنها را متوقف می‌کند که آمریکا تمام تحریم‌ها را بردارد و ما بتوانیم راستی آزمایی کنیم.

افتتاح مرز سوم مشترک ایران و پاکستان همزمان با سفر وزیر خارجه این کشور به تهران
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال دیگری گفت: سفر وزیر خارجه پاکستان مهم است و روابط ما عمیق است. درباره موضوعات دوجانبه مرز سوم مشترکی در پاکستان قرار است افتتاح شود.

غنی سازی ۶۰ درصدی براساس نیاز ایران در چارچوب برجام است
وی درباره غنی سازی ۶۰ درصد و واکنش‌ها به آن و همچنین اظهارات مشاور امنیت ملی آمریکا که گفته واشنگتن تحریم‌ها علیه تهران را برنمی‌دارد مگر این‌که از پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای اطمینان یابد، گفت: درباره غنی سازی۶۰ درصد ایران براساس نیازهای خود در چارچوب برجام اینها را انجام می‌دهد و آنچه تصمیم ایران بود در پاسخ به عملیات تروریستی در خاک ایران انجام شد و با بی عملی از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی همراه بود. این بی عملی نقطه تاریک دیگری در ادعاهای آنهاست.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: آمریکا در برجام نیست و برجام را نقض کردند و هر عقل سلیمی می‌گوید که آمریکا باید به تعهداتش برگردد و راستی آزمایی کنیم و تنها پس از آن است که ایران اقدامات جبرانی خود را متوقف می‌کند و نگرانی‌های اروپایی‌ها نقطه شرم دیگری برای آنهاست.

وی گفت: اروپا باید بداند با این گونه لفاظی‌ها ارزش خود را نزد مردم ایران از دست می‌دهد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سؤال فارس درباره گفت‌وگوی ایران و عربستان و این‌که آیا این خبر را تایید می‌کنید؟ اظهار داشت: درباره گزارش‌های ضد و نقیض رسانه‌ای اظهارنظر نمی‌کنیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره آزادسازی منابع ارزی مسدود شده ایران در عراق گفت: مجرای اعلام نظر در خصوص این گونه موضوعات بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.

رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی با اشاره به گفت‌وگوهای ظریف با همتای افغانستانی و در گفت‌وگوی نماینده وزیر خارجه در امور افغانستان با مقامات افغانستان، اظهار داشت: برای ما افغانستان با ثبات و امنیت کامل اولویت بالایی است. گفت‌وگوهای صلح باید گفت‌وگوهای بین الافغانی باشد. ایران همواره آمادگی دارد همه همکاری خود را صورت دهد. تلاش کردیم تمام گروه‌های افغانستانی با دولت افغانستان وارد گفت‌وگو شوند و امروز هم سیاست ما همین است و همواره سعی کردیم گفت‌وگوها در چارچوب بین الافغانی صورت بگیرد.

وی گفت: بیش از ۹۹ درصد سند جامع همکاری ایران و افغانستان محقق شده و در برخی موارد گفت‌وگوها ادامه دارد و امیدواریم در آینده نزدیک نهایی شود.

قرار نیست توافقنامه جدیدی در کنار برجام داشته باشیم
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی تصریح کرد: قرار نیست توافقنامه جدیدی کنار برجام داشته باشیم. آمریکا باید تمامی تحریم‌ها را بردارد و بعد راستی آزمایی شود و آن وقت می‌تواند در چارچوب برجام حضور داشته باشد. الان آمریکا پشت درهای کمیسیون مشترک حضور دارد.

خطیب‌زاده ادامه داد: ما خسارات آمریکا را فراموش نکردیم و آن در جای خود قابل بحث است. اگر دولت آمریکا بخواهد به تعهداتش برگردد تصمیم سختی نیست.

دیپلمات ارشد ایرانی همچنین گفت: اگر دولت آمریکا اقدامات خودش را انجام دهد بلافاصله خواهد دید ایران هم بعد از راستی آزمایی تعهداتش را انجام می‌دهد.

حضور ایران در نشست صلح افغانستان در استانبول
وی درباره حضور ایران در نشست استانبول در خصوص افغانستان گفت: امروز صبح آقای طاهریان فرد نماینده ویژه وزیر امور خارجه در امور افغانستان با عبدالله عبدالله گفت‌وگوهایی درباره موضوعات مختلف از جمله نشست استانبول داشت. با دقت بررسی می‌کنیم و بر آن اساس تصمیم می‌گیریم.

خطیب‌زاده یادآور شد: البته درخواست دولت افغانستان همراهی دولت ایران با این دولت است و ما سعی کردیم جمهوری افغانستان همواره همراه خودش را در ایران داشته باشد و حتما با نگاه کاملا دقیقی بررسی خواهیم کرد. اگر گفت‌وگوها در استانبول با اصولی که قبلا عرض کردم بخواند و همخوان باشد، ما هم شرکت خود را در نظر خواهیم گرفت.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به پرسشی درباره ‌این‌که آیا فرقی بین تحریم‌ها قائل می‌شوید؟ گفت: در موضع ما روشن است در چارچوب ۱+۴ گفت‌وگوها انجام می‌شود. نتیجه را الان نمی‌دانیم و در ابتدای راه هستیم توفیقاتی حاصل شده و به مرحله‌ای رسیدیم که باید لیست کنیم و آمریکا هم باید به تعهداتش عمل کند.

هند در حال برطرف موانع در موضوع واکسن کرونا است
وی درباره خرید واکسن کرونا از هند که متوقف شده نیز گفت: وزارت امور خارجه از روز اول به صورت بسیار جدی کارهای مربوط به واکسن را پیگیری کرد. نامه نگاری کرد و پیگیری‌های خود را در سطوح مختلف انجام داده است و هر کجا ستاد ملی و مرجعش وزارت بهداشت به ما گفته ما کار را جلو بردیم. یکی از آنها هندوستان بود و مذاکرات فشرده‌ای با دوستان در هند انجام دادیم و یک بخشی هم وارد ایران شد ولی بعد از موج‌هایی که در این کشور رخ داد و دستور قضایی توقفی ایجاد شد، ولی طرف هندی گفته در حال برطرف کردن موانع است و به تعهد خود عمل خواهند کرد.

خطیب‌زاده همچنین اظهار داشت: مهم این است که دولت از مجاری مختلف این موضوع را پیگیری کرده است. من سعی می‌کنم یک اینفوگرافی از کارهای وزارت خارجه برای ملت ایران منتشر کنیم که ببینند وزارت خارجه به رغم تمامی فشارها چگونه کمک کرد و نزدیک به دو میلیون دوز واکسنی که وارد شد، اتفاق نمی‌افتاد اگر وزیر خارجه و وزارت خارجه شخصا و در ابعاد مختلف ورود نمی‌کردند. چه در سفر ظریف به کوبا این موضوع استارت زده شد، چه در موضوع هند و چه در موضوع روسیه و چه در موضوعات دیگری که آنهایی که اهل فن هستند و هم آنهایی که در دولت هستند، می‌دانند.

وی گفت: مهم این است که بتوانیم در بازار آشفته واکسن در دنیا منافع مردم را تامین کنیم. همه ما در این مسیر در یک قایق سوار هستیم و باید به هم کمک کنیم که زودتر آلام ملت کمتر شود.

سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤالی درباره سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران در هفته گذشته و این‌که گفته می‌شود این سفر در چارچوب اخبار مطرح شده مبنی بر گفت‌وگوی ایران و عربستان صورت گرفته، گفت: از گمانه زنی‌های رسانه‌ای باید پرهیز کرد. روابط ایران و عراق در سطوح مختلف راهبردی است و سفرهای منظمی توسط مقامات دو کشور انجام شده و می‌شود. در دو ماه اخیر سفرهایی که توسط وزرای دو کشور و در سطح روسای قوه و شخصیت‌های دو کشور چند ده مورد است و رایزنی‌ها ما بسیار نزدیک است و سفر هم موضوعات مختلفی را در ابعاد مختلف در برمی‌گیرد. میزبان این سفر آقای شمخانی بود و ملاقاتی هم با آقای ظریف انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: روابط ایران و عراق چندلایه و چند بعدی است و با دوستان در عراق در تمامی موارد بحث و تبادل نظر داریم.
مرجع : العالم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
مذاکره ایران با عربستان سعودی غلط و اشتباه بوده است .
Iran, Islamic Republic of
ولی ما از گفت‌وگو با عربستان حمایت و استقبال نمی‌کنیم
عربستان سعودی از سال 1357 تاکنون با ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی دشمن بوده است و همچنان نیز ادامه می دهد.
Iran, Islamic Republic of
و این در حالی است که عربستان سعودی به همراه آمریکا، کشورهای اروپایی و امارات برای مقابله با ایران، از تروریسم، گروهک تروریستی ضد انقلاب، گروهک تروریستی منافقین، گروهک تکفیری جیش الظلم، داعش و اسرائیل حمایت می‌کند.
United Kingdom
موشک باران آرامکو و سعودی ها توسط حوثی ها را کی حمایت میکنه؟؟!!
United Kingdom
جمهوری اسلامی و سعودی باید به عنوان دو قدرت بزرگ منطقه ای با هم کنار بیایند و بدانند که قدرت سرنگونی یکدیگر را ندارند. از سوزاندن منابع مالی و انسانی برای اذیت کردن هم دست بردارند. این به نفع طرفین خواهد بود... وگرنه.....
Iran, Islamic Republic of
رژیم‌صهیونیستی پاسخ اقدام خود را می گیرد
نمی شود که آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها وعده‌ها و تعهدی که دادند را نقض کنند و ما فقط تماشاچی و نظاره‌گر باشیم، ما هم باید در مقابل این بدعهدی کاری کنیم.
Iran, Islamic Republic of
صد سال ایران با سعودی آدمکش جنایتکار و گاو شیرده آمریکا و نوکر و مزدور آنان، گفت و گو نخواهد داشت.
از بس که پلید و روسیاه هستند.
Iran, Islamic Republic of
آمریکا جنایتکار شماره یک با کمک مالی عربستان سعودی جنایتکار شماره یک از سال 2011 تاکنون عامل طولانی‌شدن عمر بقایای داعش است.
Iran, Islamic Republic of
و این حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا با دریافت رشوه از عربستان سعودی، امارات و بحرین از توافق هسته ای و برجام خارج شده است.
Iran, Islamic Republic of
عربستان اگه مثل آدمیزاد رفتار کنه مذاکره قابل قبوله اگه از تروریست‌ها حمایت کنه با مشت آهنین طرفه. جمله همیشه استقبال میکنیم از مذاکره با عربستان اشتباهه.