شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 11 May 2024
 
۱
۱۴

آیا خروجی آنتن شبکه‌های تلویزیون با بودجه‌ صدا و سیما همخوانی دارد؟/ گردابی به نام آگهی‌های بازرگانی

پنجشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۹
کد مطلب: 747780
در میان پرسش‌های متعددی که درباره بودجه صدا و سیما وجود دارد پاسخ به یک سؤال حائز اهمیت است که چقدر خروجی شبکه و بودجه، همخوانی دارند.
آیا خروجی آنتن شبکه‌های تلویزیون با بودجه‌ صدا و سیما همخوانی دارد؟
به گزارش جهان نيوز، در جزئیات منتشر شده لایحه بودجه سال 1400 که دولت تقدیم مجلس کرده، سهم صدا و سیما هم مشخص شده که بر اساس آن، برای تولید برنامه‌های صوتی و تصویری از بودجه پیشنهادی، معادل 2 هزار و 619 میلیارد تومان است. 

براساس گزارش تسنیم، جزئیات این بودجه برای تولید برنامه‌های مختلف در سال 1400 شامل مواردی چون تولید و پخش برنامه برای صداوسیمای مراکز استانی، تولید و تأمین برنامه در بستر فضای مجازی و شبکه‌های تعاملی، تولید و پخش سیمای سراسری و همچنین صدای سراسری است. همچنین برنامه گسترش فعالیت‌های رسانه‌ای برون‌مرزی و تولید، تأمین، پخش، خبر، گزارش‌ها و مستندات خبری هم در جزئیات این بودجه گنجانده شده است.

شاید دو نکته بعدی خیلی حائز اهمیت و محل بحث بسیاری از کارشناسان شده و آن ماجرای مکلف شدن درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی است. چرا که به موجبِ این لایحه، سازمان صداوسیما همانند وزارت ورزش مکلف شده است که درآمدهای تبلیغاتی ناشی از پخش مسابقات ورزشی را نزد خزانه‌داری کشور واریز کند که این وجه به نسبت 30 به 70 به ترتیب در اختیار وزارت ورزش و صداوسیما قرار می‌گیرد.

این بحث 30 به 70 بودن سهم دو طرف مورد بحث قرار گرفته و از طرفی دیگر قرار است تسهیلات ارزی هم برای توسعه کمّی و کیفی برنامه‌های تولیدی، پویانمایی، مستند، فیلم و سریال در اختیار صداوسیما قرار بگیرد. البته برخی از کارشناسان می‌گویند این اتفاق در سال‌های قبل هم به همین طریق افتاده است.

تحلیلی بر اعتبارات سازمان صدا وسیما
بر اساس ماده 93 قانون برنامه ششم توسعه، دولت مکلف است سهم خود از تأمین بودجه سازمان صدا وسیما را حداقل به میزان 7 دهم درصد بودجه عمومی دولت لحاظ و تخصیص دهد. بررسی روند 5 ساله اعتبارات هزینه‌­ای سازمان صداوسیما نشان می‌دهد که بخش کمک دولت از محل بودجه عمومی کشور در 1396نسبت به آنچه که در لایحه بودجه سال 1400منظور شده است نزدیک به دو برابر شده است.

در سال 1396، رقم مصوب کمک دولت که به صداوسیما اختصاص یافت، 1360 میلیارد تومان بود که این عدد در لایحه بودجه 1400 به 2619 میلیارد تومان رسیده است. اما منابع اعتبارات هزینه‌­ای سازمان صداوسیما علاوه بر کمک دولت از محل بودجه عمومی دولت شامل:

1-درآمد آگهی 2- تبصره 4 قانون بودجه سنواتی در اجرای ﺗﻜلیف ﻣﻨﺪرج در ﻣﺎده (93) ﻗﺎﻧﻮن ﺑﺮﻧﺎﻣﻪ ﺷﺸﻢ توسعه، از محل برداشت دولت از صندوق توسعه ملی است که میزان این اعتبارات از سال 1396 تا مبلغ مندرج در لایحه سال 1400 در جدول زیر آمده است:


سرجمع اعتبارات هزینه‌­ای سازمان صداوسیما از سال 1396 تا پایان سال 1400 تقریباً سه برابر شده، یعنی در اجرای ماده 93 قانون برنامه ششم توسعه، بودجه سنواتی رسانه ملّی افزایش خاصی داشته است، اگرچه این افزایش در هر سال به میزان حداقل 7 دهم درصد بودجه عمومی دولت نبوده و محقق نشده است. اما توانسته است هزینه­‌های سازمان را پوشش دهد.


فارغ از نگاه‌های آماری به بودجه‌های اعلام شده برای سازمان عریض و طویلی مانند صداوسیما که رقمی به مراتب بالاتر از دیگر نهادهای فرهنگی مانند وزارت ارشاد ( 125 میلیارد و 900 میلیون تومان در سال 1400) را به خود اختصاص می‌دهد، هر ساله اعلام این منابع مالی، پرسش‌های متعددی را درباره عملکرد رسانه‌ملّی در سطح شبکه­های داخلی بین‌المللی از سوی صاحب‌نظران و مخاطبان به میان می‌آورد؛ اینکه آنچه به عنوان خروجی شبکه‌ها از آنتن صداوسیما پخش می‌شود، چقدر با بودجه اختصاص یافته، همخوانی و تناسب دارد؟

البته سؤالات و نکات دیگری هم در این زمینه وجو دارد و هر ساله محل بحث بوده است چطور بودجه میان برنامه‌سازان، سریال‌سازان، شبکه‌ها و بخش‌های مختلف رسانه ملّی تقسیم می‌شود؟ آیا بودجه امسال کفافِ مشکلات بخش‌های برون‌مرزی را خواهد داد؟ چقدر دوباره امسال باید شاهد تبلیغات گسترده و آگهی‌های بازرگانی و حضور اسپانسرها باشیم که این پاسخ را از مدیران بشنویم بودجه کفاف نمی‌دهد مجبوریم به پخش آگهی بازرگانی؟!
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
تمام سربالهای سیما شده غم اندوه به اندازه کافی مردم بابت وجود این بیماری و از دست دادن عزیزانشان ناراحت هستند.
Australia
در دوران علی عسگری چند تا مجموعه نمایشی پرطرفدار ساخته شد؟؟
والا هرچی آی فیلم پخش میکنه برای قبل ایشوونه
مجموعه های ماه رمضان و عید نوروز
و مجموعه های طنز داستانی و تاریخی در طول سال
یادش بخیر
آزاد
Iran, Islamic Republic of
با این تعداد کانال غیرضروری و اییییینهمه استخدام و ساختمانهای لوکس شیشه ای طبیعی هست که بودجه کفاف نکند ....
Iran, Islamic Republic of
سریالهای سیما مثل "زیر خاکی" با سریالهای خارجی مثل " بازی تاج و تخت" قابل مقایسه هست؟؟!!!
Romania
نصف شبکه ها بی خاصیت یا کم خاصیت هستند که می توانند ادغام یا حذف شوند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
باسلام صدا و سیما ایران چه گلی بسر زده که بودجه فقط در اختیار گروهی افراط‌گرایی که هیچ نتیجه ای تو جامعه ندارد فقط مصرف کننده بودجه است
حسین
Iran, Islamic Republic of
باسلام برای صدا سیما همان شبکه .یک .کافیست
Iran, Islamic Republic of
مجلس انقلابی فارغ از حساسیت های جناحی می بایست ورود کرده و تعداد کانال های بی خاصیت را کم کند و با ادعام انها مثل همه جای دنیا برکیفیت متمرکز شود. واقعا عملکرد صدا و سیما متناسب این حجم بودجه نیست
توانا
Iran, Islamic Republic of
سلام دوستان
صداوسیما بخش عمده ای از درآمد هاشو صرف این میکنه که افراد رو در مدار نگه داره....!!!!
ناشناس
United States
باسلام صدا و سیما چه گلی بسر مردم محروم کشور زده ..
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
باسلام،صدا و سیما اینقدر پول تبلیغات میگیرد که نیاز به بودجه ندارد،هر شبکه ای بری تبلیغ صداوسیما برا تبلیغات درست شده بعضی هنر پیشه ها هم با تبلیغ کردن خودشون را از چشم مردم میندازن ،
R
Iran, Islamic Republic of
بنطرم باید در صدا و سیما رو ببندن چون فقط خرج اضافی هست و محتوای برنامه هاشونم دو زار نمیارزه
محمد
Iran, Islamic Republic of
بنظرم بهتر ین گزینه تعطیلی صدا و سیماست.حیف یک ریال بودجه.
محمد
Iran, Islamic Republic of
همون شبکه مستند کافیه.بقیه ش همه اگهی و وراچی.