جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۰

آیا می توان جوش را درمان کرد؟

سه شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۵۶
کد مطلب: 728800
یکی از دغدغه های که امروزه مردم و به خصوص بانوان با آن دست و پنجه نرم می کنند، بحث زیبایی و مخصولا سلامت پوست و جلوگیری از بروز جوش است. باید بگوییم که تقریبا جوش از سن بلوغ شروع می شوند و خیلی ها حتی در سنین میانسالی نیز با آن سر و کار دارند. جوش می تواند دلایلی مختلفی داشته باشد. از چربی پوست گرفته تا مشکلات کبدی و هورمون های زنانه. در این مقاله سعی می کنیم بیشتر در رابطه با جوش و درمان آن صحبت کنیم. برای اطلاعات بیشتر نیز می توانید به مقاله درمان جوش مینت مراجعه کنید.

اما حالا که صحبت از وبسایت مینت شد، ابتدا اجازه دهید این وبسایت را معرفی کنیم. مینت و اپلیکیشن مینت، یکی از مراجع تخصصی سلامت بانوان است. که در این وبسایت می توانید هر مطلبی را از قاعدگی گرفته تا اقدام به بارداری و علائم بارداری و تناسب اندام و زیبایی بانوان بیابید. برای دیدن وبسیایت مینت می توانید به آدرس https://www.mintapp.ir/  مراجعه کنید و مطالب پزشکی و سلامتی را که یر نظر دکتر فائزه شهبازی ارائه شده است را مطالعه کنید.

جوش انواع مختلفی دارد که میتوان مثلا به جوش های عصبی، هورمونی، کومودونال و کیستیک اشاره کرد که هر کدام دلایل و درمان های مختلفی دارند.

درمان آکنه
"بسیاری از افراد فکر می­ کنند که آکنه از رژیم غذایی ناسالم نشأت می­گیرد و می توانند به کمک تغییر رژیم غذایی به درمان جوش بپردازند، با این حال رابطه میان آکنه و غذا هنوز ثابت نشده است.

با این حال، پژوهشگران متقاعد شده ­اند که غذاهای شیرین، چرب، دودی و فست فود محرک هایی هستند که در کنار دیگر عوامل می­توانند جوش های آکنه را وخیم تر کنند."

بهترین روش درمان آکنه
از آنجایی که طیف علل بروز آکنه بسیار متفاوت است آکنه باید توسط متخصص پوست، غدد و زنان همزمان درمان شود‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ در ابتدای امر باید با معاینه و آزمایشات دقیق علت بروز آکنه مشخص شود و بر اساس نتایج باید درمان مناسبی انتخاب کرد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ روش‌‌های درمانی و مدت زمانی که فرد باید تحت درمان باشد به سن، منظم بودن دوره‌‌‌های قاعدگی، خصوصیات پوستی هر فرد و شدت آکنه بستگی دارد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ به همین دلیل باید آکنه موردی حل شود و برای درمان آن نمی‌توان از دارو‌‌های تجویز شده برای شخص دیگری استفاده کرد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌

درمان‌‌های موضعی آکنه
درمان آکنه طولانی است و مدت زمان آن به شدت بیماری بستگی دارد‌‌‌‌‌‌‌.

 در انواع خفیف آکنه تنها با استفاده از پماد‌‌های پوستی‌ می‌توان باکتری‌‌های ایجاد کننده التهاب را از بین برد و با تمیز و باز کردن منافذ غدد سباسه، تولید سبوم را تنظیم و جوش‌‌‌‌‌‌ها را خشک کرد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ از جمله کرم‌‌‌‌‌‌‌ها و ژل‌‌‌‌‌‌‌ها و سایر محصولات پوستی مورد استفاده‌ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

-رتینوئید‌‌‌‌‌‌ها که ترکیباتی از ویتامین A هستند‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌

-بنزوئیل پراکسید که اکسیژن را تحریک‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌‌کند و باکتری‌‌‌های بی‌هوازی را از بین‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌‌برد‌‌‌‌‌‌‌.

-آزلائیک و اسید‌‌های سالیسیلیک که اثرات ضد‌ میکروبی و ضد التهابی دارند‌‌‌‌‌‌‌.

- روی یا گوگرد

آکنه‌‌‌های متوسط یا شدید را‌‌‌‌‌‌‌‌ می‌‌توان با پماد‌‌های حاوی‌‌‌‌‌‌‌ آنتی‌بیوتیک درمان کرد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌

آیا زینک درمان آکنه است؟
روی عنصری است که در حفظ سلامت پوست‌‌‌‌‌‌‌، مو و ناخن نقش دارد و‌ می‌تواند با پروپیونی باکتریوم مقابله کند‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ این عنصر خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد و ضد التهاب است‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ روی به بهبود سریع‌‌‌‌‌‌‌تر زخم‌‌‌‌‌‌‌ها کمک‌ می‌کند و با سم زدایی سبب بهبود آکنه‌ می‌شود‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ از جمله مواد غذایی حاوی زینک‌ می‌توان به غذا‌‌های دریایی، گوشت قرمز، لوبیا، تخم کدو و آفتاب‌گردان اشاره کرد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ از زینک در بسیاری از پماد‌‌های پوستی استفاده‌ می‌شود و مکمل‌‌‌های خوراکی آن نیز موجود است اما باید بنا به دستور پزشک مصرف شود زیرا مصرف بیش از حد آن‌ می‌تواند سبب اختلالات گوارشی و افزایش سطح تستسترون خون شده و آکنه را تشدید کند‌‌‌‌‌‌‌.

منافع و مضرات پاکسازی پوست
پاکسازی روشی برای تمیز کردن منافذ پوست است‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ در این روش به کمک بخار آب یا فراورده‌‌‌های آرایشی منافذ پوست باز شده و بعد از تمیز کردن آن از محصولات تقویت و تغذیه کننده روی آن استفاده‌ می‌شود‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ این روند ممکن است به مویرگ‌‌‌‌‌‌‌ها آسیب زده و سبب بروز التهاب و قرمزی و حتی افزایش احتمال عفونت شود‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ پاک سازی پوست مناسب پوست‌‌‌هایی است که به سادگی تحریک نمی‌شوند و مبتلا به پوستول و ضایعات التهابی نیستند‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ در غیر این صورت ابتدا باید التهاب را از بین برد و پوست‌‌‌های مرده و خشک شده را جدا کرد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌

پاکسازی حتما باید زیر نظر متخصص پوست انجام شود و انجام مرتب و درست آن به سلامت و شادابی پوست کمک‌ می‌کند‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌

درمان اسکار ناشی از آکنه
نادیده گرفتن آکنه، استفاده از دارو‌‌های ناکارآمد و اشتباه و دستکاری جوش‌‌‌‌‌‌‌ها می‌تواند سبب تیره شدن پوست و بروز زخم‌‌‌های ناشی از آکنه شود‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ در رتبه نخست باید به واسطه کرم‌‌‌‌‌‌‌ها یا دارو‌‌های خوراکی آکنه را کاملا درمان کرد و پس از آن به روش‌‌های زیر برای رفع جای جوش‌‌‌‌‌‌ها متوسل شد:

- لایه برداری شیمیایی: برای این منظور از محلول ضعیف اسید لاکتیک، پیرویوی یا سالیسیلیک برای برداشتن سلول‌‌های مرده استفاده‌ می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌

لایه برداری مکانیکی: در این روش از نازل‌‌‌های خاص یا ذرات ساینده استفاده‌ می‌شود تا لایه رویی پوست برداشته شود‌‌‌‌‌‌‌.

- تزریق کلاژن: کلاژن پروتئینی است که به ساخت بافت‌‌‌های همبند کمک‌ می‌کند‌‌‌‌‌‌‌.
- استفاده از لیزر سبب برداشته شدن لایه‌‌‌های رویی و صاف شدن پوست‌ می‌شود.
متخصص پوست باید عمق اسکار‌‌های پوستی را ارزیابی کرده و بر اساس آن روش مناسب درمانی را پیشنهاد دهد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ از بین بردن اسکار آکنه سخت و زمان‌بر است و همیشه ممکن نیست‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ پس بهتر است آکنه را همان ابتدای امر درمان کرد‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌

برخی انواع ماسک‌‌‌های جاذب چربی نیز‌ می‌تواند با کاهش سبوم به کوچک شدن منافذ پوست کمک کنند‌‌‌‌‌‌‌. نکته مهم دیگر نوشیدن حداقل 2 لیتر آب روزانه و ماساژ دادن صورت با یخ است‌‌‌‌‌‌‌.‌‌‌‌‌‌‌ ولی قبل از هر اقدامی بهتر است با متخصص در این رابطه صحبت کنید‌‌‌‌‌‌‌.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *