جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۴
۸

فروش محصولات حرام دریایی به قیمت دانه‌ای ۲۵۰ هزار تومان!

يکشنبه ۱۲ آبان ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۴۷
کد مطلب: 705934
چند ماهی است که بازار فروش صدف اویستر و استوانه‌ای، میگو سر تیز، سالمون اقیانوس، ماهی مرکب و... با ارسال از طریق پست هوایی از کشور‌های خلیج‌فارس و عربی برای مشتریان داغ شده است؛ این محصولات به صورت تک به فروش می‌رسند
فروش محصولات حرام به قیمت ۲۵۰ هزار تومان!
به گزارش جهان نيوز، با وجود ۳ هزار و ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در شمال و جنوب کشور و ظرفیت تولید ۵ میلیون تن انواع آبزی در کشور، اما در برخی فروشگاه‌های شمال شهر و اینترنتی ماهی‌های خارجی با قیمت‌های عجیب و غریبی عرضه می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از مسئولان بر این باورند که عرضه ماهی خارجی با قیمت‌های گزاف در مغازه‌های شمال شهر تنها نوعی عوام فریبی است، اما در مقابل برخی از فروشگاه‌های اینترنتی اقدام به فروش گونه‌های ماهی خارجی اعم از تیلاپیا وارداتی، نروژ، هوکی و... می‌کنند.

چند ماهی است که بازار فروش صدف اویستر و استوانه‌ای، میگو سر تیز، سالمون اقیانوس، ماهی مرکب و... با ارسال از طریق پست هوایی از کشور‌های خلیج‌فارس و عربی برای مشتریان داغ شده است؛ این محصولات به صورت تک به فروش می‌رسند که اغلب قیمت آن‌ها به دانه‌ای ۱۷۰ تا ۲۵۰ هزار تومان می‌رسد. ماجرا تنها به اینجا ختم نمی‌شود، چراکه با وجود ممنوعیت مصرف صدف و برخی گونه‌های ماهی، در سایه کمبود نظارت دستگاه‌های ذیربط شاهد عرضه این محصولات در فروشگاه‌ها هستیم.

عرضه ماهی ایرانی به اسم خارجی با قیمت‌های بالا
عیسی گلشاهی، سرپرست دفتر بهبود کیفیت، فرآوری و توسعه بازار آبزیان سازمان شیلات کشور در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین جزئیات ارسال ماهی‌های خارجی از کشور‌های عربی و خلیج‌فارس با پست‌های هوایی اظهار کرد: قبل از شروع تحریم‌ها با هواپیما ماهی تازه به ایران وارد می‌شد و با قیمت‌های مناسب در برخی مناطق عرضه می‌شد.

وی افزود: با توجه به شرایط تحریم امکان ورود ماهی تازه به ایران از طریق پست هوایی وجود ندارد و بعضاً برخی فروشندگان تنها به سبب تبلیغات تجاری چنین ادعایی را مطرح می‌کنند یا محصول ایرانی را به سبب بی‌اطلاعی مصرف‌کننده با قیمت‌های بسیار بالا به اسم خارجی عرضه می‌کنند.

گلشاهی با بیان اینکه فروش صدف در فروشگاه‌ها مجاز نیست، بیان کرد: با توجه به ممنوعیت مصرف صدف در کشور نباید این محصول به‌عنوان خوراکی در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها عرضه شود و از رسانه‌ها و افراد تقاضا داریم که در صورت رؤیت چنین مواردی به ما اعلام کنند تا ما با فروشندگانی که صدف و دیگر ماهیانی که مصرف آن در کشور ممنوع است، برخورد کنیم.

همچنین مدیرعامل اتحادیه تکثیر، پرورش و صادرات آبزیان، گفت: به‌رغم ظرفیت بالای کشور در تولید آبزیان، اما سال‌هاست که تولیدکنندگان از نبود برنامه رنج می‌برند که روز به‌روز اثر سوء این امر در ورود قاچاق ماهی با قیمت‌های عجیب و غریب در بازار خود را نشان می‌دهند.

ارسلان قاسمی با انتقاد از عرضه صدف در برخی فروشگاه‌ها اظهار کرد: با وجود آن که خوردن صدف از نظر دین اسلام حرام است، جای این سؤال مطرح است که چرا در برخی فروشگاه‌های سطح شهر یا فروشگاه‌های اینترنتی این محصول به فروش می‌رسد؟ هر چند اتحادیه و بخش خصوصی مسئول این امر نیست و اختیار قانونی برای جلوگیری از فروش آن نداریم، اما دستگاه‌های نظارتی که اختیار قانونی در این خصوص دارند برخورد با متخلفان را فراموش کرده‌اند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیان سردآبی درباره آخرین وضعیت فروش برخی گونه‌های خارجی با قیمت بالا در برخی فروشگاه‌ها بیان کرد: هم‌اکنون برخی گونه‌های آبزی همچون سالمون نروژ در کشور به سبب شرایط خاص پرورش در آب شور و اقیانوسی در کشور تولید نمی‌شود، از این رو سالیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ تن از این محصول به کشور وارد می‌شود و هر کیلو با قیمت ۳۰۰ تا ۳۲۰ هزار تومان در فروشگاه‌ها عرضه می‌شود و از آنجا که درصد محدودی از افراد این ماهی را مصرف می‌کنند، واردات آن تأثیری در بازار داخل ندارد.

آرش نبی‌زاده با انتقاد از عرضه محصولات حرام گوشت در برخی فروشگاه‌های اینترنتی گفت: اگرچه عرضه کالا‌های حرام گوشت همچون صدف ارتباطی به اتحادیه ندارد، اما دستگاه‌های نظارتی باید برخورد جدی با متخلفان داشته باشند.
 
منبع: روزنامه جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
افسوس که مسئولین این کشوربی نهایت دربی خیالی هستندکه محصول حرام درفروشگاهها پس از رویت شهروندان حرام بودنش معلوم میشود...
Iran, Islamic Republic of
...
Netherlands
متاسفانه همه مسئولین در هرجا منتظر دریافت گزارش برای اقدام هستند. نظارت شما کجای کار است؟
Iran, Islamic Republic of
الان مشکل محصول حرام هست یا قیمت گران این محصول ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
مشکل متولیان ابزیان بویزه سازمان مربوطه عدم انطباق برنامه با واقعیتهای کنونی کشور می باشد...
سید رضا
Iran, Islamic Republic of
برای کسانی که فعل های حرام تر از این را مرتکب میشن ، خوردن غذای حرام که کار سختی نیست !!
Iran, Islamic Republic of
جزء : 30

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

به نام خداوند رحمتگر مهربان

تَبَّتْ يَدَا أَبِي لَهَبٍ وَتَبَّ ﴿۱﴾

بريده باد دو دست ابولهب و مرگ بر او باد (۱)

مَا أَغْنَى عَنْهُ مَالُهُ وَمَا كَسَبَ ﴿۲﴾

دارايى او و آنچه اندوخت‏ سودش نكرد (۲)

سَيَصْلَى نَارًا ذَاتَ لَهَبٍ ﴿۳﴾

بزودى در آتشى پرزبانه درآيد (۳)

وَامْرَأَتُهُ حَمَّالَةَ الْحَطَبِ ﴿۴﴾

و زنش آن هيمه‏ كش [آتش فروز] (۴)

فِي جِيدِهَا حَبْلٌ مِنْ مَسَدٍ ﴿۵﴾

بر گردنش طنابى از ليف خرماست (۵)
Iran, Islamic Republic of
...