جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱
۲۸
بهروز افخمی:

اصغر فرهادی قصد داشت مردم ایران را تحقیر کند

سه شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۴۱
کد مطلب: 687308
بهروز افخمی، کارگردان سینما گفت: فیلم جدی کم در سینمای ایران ساخته میشود. برای ساخت فیلم جدی باید دلایل جدی داشته باشید. فیلم هایی که ژست جدی دارند ولی بی‌جهت تماشاچی را آزار می دهند از فیلم های کمدی هم نازلتر هستند.
اصغر فرهادی قصد داشت مردم ایران را تحقیر کند
به گزارش جهان نيوز، بهروز افخمی، کارگردان نام‌آشنای سینمای ایران، در نشست «سینما در گام دوم انقلاب اسلامی» که در دانشگاه صداوسیما برگزار شد، با بیان اینکه تاثیرگذاری سینمای دنیا نسبت به 40 سال قبل کمتر از نصف شده و مرز بین هنر سینما با مخاطب در حال کمرنگ‌تر شدن است، گفت: بخشی از فیلم های سینمایی دیگر برای پرده‌های بزرگ ساخته نمی شود بلکه برای موبایل و فضای مجازی ساخته می‌شود.

وی افزود: مردم آمریکا پیش از دهه 50 میلادی، در دوره پیش از فراگیر شدن تلویزیون و زمانی که جمعیت آمریکا کمتر 150میلیون نفر بود، به طور متوسط «هفته ای» سه مرتبه به سینما می‌رفتند؛ در آن سال‌ها در سینمای آمریکا بیش از 4 میلیارد بلیط در سال فروخته می شد؛ اما اکنون در طول سال در سینمای آمریکا تنها یک میلیارد و 200 میلیون بلیط بفروش می‌رسد؛ و این یعنی اینکه هر آمریکایی به صورت متوسط «در سال» تنها 3 بار به سینما می‌رود.

افخمی ادامه داد: با اتکا به این آمارها می‌توان گفت که در دهه‌های اخیر، سینمای جهان رفته رفته کم اهمیت‌تر و کم اثرتر شده است؛ مگر اینکه سینما پوست اندازی کند و به شکل و شمایلی کاملا متفاوت تبدیل شود؛ امری که در 25 سال آینده رخ خواهد داد.

این کارگردان سینما با اشاره به اینکه در حال حاضر در همه نقاط دنیا حدود 80 درصد تماشاچیان را کودکان و نوجوانان زیر 25 سال تشکیل می دهند و مابقی مخاطبان هم بیشتر برای دیدن کمدی به سینما می آیند، گفت: به نظر می رسد سینما از ابتدا تاثیر واقعی اش را روی کودکان می‌گذاشت اما این موضوع درست تحلیل نشده بود. کودکان نسبت به سابق، مخاطبان مهمی شده اند و مهم‌ترین و باارزش‌ترین تماشاچیان ما کودکان و نوجوانان زیر 18 سال هستند. اکنون این امر کشف شده و به آن اهمیت بیشتری داده میشود.

افخمی در پاسخ به این سوال که آیا در وضعیت اخیر سینمای ایران، تولید محصولات و پروژه‌های بزرگ از دید شما لازم است؟ عنوان کرد: در حال حاضر، در ایران، پروژه‌های بزرگ بیشتر در تلویزیون ساخته شده اند. ساخت این پروژه ها در سینما به مقدماتی از جمله داستان خوب نیاز دارد که به نظر می‌آید سینما هنوز برای چنین دورخیزی آماده نیست.

وی ادامه داد: برنامه سازان در تلویزیون عادت کرده اند تا طرح خوبی در ابعاد متوسط نباشد، کار نمی کنند، این اتفاق در سینما محسوس‌تر است و کار کردن با سناریوی ضعیف و سرهم بندی شده با خرج بالا، کمتر رخ می‌دهد. لذا محصولات ماندگار و بلند، کمتر در سینما وجود دارد. به علاوه اینکه وقتی فیلمی در مقیاس بزرگ ساخته می شود ولی پرفروش نمی شود خودبخود راه را بر کارهای پرخرج بعدی نیز می بندد.

این فیلمنامه نویس و کارگردان سینما در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه علت عدم توفیق فیلم‌های ایرانی در جهان اسلام چیست؟ عنوان کرد: یک عامل این است که فیلمساز باید داستان خوب داشته باشد و دوم آنکه به زبانی غیر از فارسی حداقل عربی مسلط باشد. اشکال اساسی تعداد زیادی از فیلم ها و سریال های تاریخ اسلام این است که عربی نیست.

درست این است که به عربی و با بازیگران عرب ساخته و به فارسی دوبله شود.

وی افزود: این کار در نقاط دیگر دنیا برای ساخت فیلم‌های تاریخی مرسوم است. مثلا فرانسوی ها فیلم هایی با زبان انگیسی ساخته اند تا بتوانند بازار بزرگتری از مخاطبان را در اختیار بگیرند.

این کارگردان سینما درباره نقش منتقد در سینمای ایران عنوان کرد: همه ما فرصت نداریم همه اتفاقات و فیلم‌های اکران شده در سینما را ببینیم؛ اما منتقد می رود و همه فیلم های داخلی و خارجی را تماشا می کند، گلچین میکند و به بیننده پیشنهاد می دهد که کدام یک را ببیند؛ این نقش اصلی و جایگاه منتقد درسینماست. البته تماشاگران هم می توانند پیشنهادات یک منتقد را بپذیرند یا نپذیرند.

افخمی افزود: منتقد باید باقاطعیت بگوید فلان فیلم‌ها مستهجن و غیرقابل تحمل هستند و فلان فیلم‌ها خوب اند. اتفاقا منتقد، طرف تماشاچی است و برای او کار می‌کند. منتقد می‌رود آشغال ها را می بیند و میگوید از 10 تا فیلم 9 تا را نبین. منتقد طرف فیلمساز نیست؛ کار منتقد قابل فهم کردن آثار هنری فاخر نیست. اگر اثر فاخری بسازم به منتقد اجازه نمیدهم آن را برای مخاطب قابل فهم کند.

این کارگردان سینما با تاکید بر اینکه سینما وقتی موثر میشود که با خودش صادق باشد، اظهار کرد: فیلم جدی کم در سینمای ایران ساخته می‌شود. برای ساخت فیلم جدی باید دلایل جدی داشته باشید. فیلم هایی که ژست جدی دارند ولی بی‌جهت تماشاچی را آزار می دهند از فیلم های کمدی هم نازلتر هستند.

وی ادامه داد: مثلا فیلم فروشنده اصغر فرهادی، فیلم جدی نیست، می‌خواهد بگوید اخلاق پیچیده است؛ لذا شرایط مصنوعی‌ای را طراحی می‌کند که اگر در گوش کسی بزنی نامردی کردی، اگر نزنی بی غیرتی. در حالی که روندها و موقعیت های فیلم تا رسیدن به آن شرایط، تماماً ساختگی و غیرواقعی است. کارگردان قصد داشته ژست مرد اخلاق را بگیرد ولی نتوانسته است؛ لذا چنین فیلمی، تبدیل به کمدی ناخواسته می شود؛ فرهادی در این فیلم می خواسته مردم ایران را ناراحت و حتی تحقیر کند.

افخمی افزود: فیلمساز باید فروتنی داشته باشد و ژست تفرعن که "بیشتر از دیگران میفهمم و اخلاق مدارم" را کنار بگذارد.

وی افزود: البته فراموش نکنیم که تمام سینمای ایران باعث سرگرمی مردم در طول سال به اندازه کمتر از شش ساعت می‌شود. سینما با گروه کوچکی از مردم سروکار دارد؛ امروز کمتر از 10 درصد بلیط می‌خرند و به سینما می روند.

منبع: تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
خیلی هم فیلم خوبی بود و آموزنده. اگر نمی‌توانید فیلم در این سطح بسازید دیگران را تخطئه نکنید.
یوران فریدونی
Italy
روبرت فوریسون آیتکن Robert Faurisson Aitken استاد تاریخ و زبان دانشگاههای سوربن و لیون فرانسه؛
میلیونها نفر وجود دارند که از آنها خواسته می‌شود چیزی را باور کنند که هرگز ندیده‌اند و حتی نمی‌دانند چه گونه رخ داده‌است!!!
فردین
France
مثل داستان تخیلی هولوكاست که ۷۰ سال است زورچپان کرده اند. خدا رحمت کند استاد فقید پروفسور فوریسون که در راه اثبات ساختگی بودن هولوکاست چه رنجهای روحی و حتی جسمی چشید.
فردین
France
....
Romania
بهترین اسیب شناسی را کرده مشکل بزرگ فیلمسازها در ایران ژست روشنفکری انها است که فکر می کنند بیشتر از بقیه می فهمند.این خود برتر بینی باعث شده که این اثار بی خود را ببینیم.اما در هالیوودفیلمسازی یک شغل است مثل بقیه شغلها انها هم سعی می کنند شغلشان را خوب انجام بدهند مثل بقیه مردم
Iran, Islamic Republic of
فیلمی که در دنیا مردم ایران رو روانپریش و غیره..نشان دهد و دشمنان قسم خورده ایران رو درگیر شادی و به به چه چه کند بدترین شکل وطن فروشی است
نیما راسخ
Iran, Islamic Republic of
عجب حرف نامربوطی زده است! اگر چنین باشد پس فیلمسازان کشورهای غربی که دهها عنوان فیلمشان با درونمایه ای چون درونمایه ی «فروشنده» است بسیار تا بسیار در تحقیر ملتهای خود کوشیده و در این زمینه سنگ تمام گذاشته اند.
Iran, Islamic Republic of
نگاه کشورهای غربی به اخلاق با نگاه ایرانی مسلمان به اخلاق زمین تا آسمان متفاوت است. از دیدگاه غربی مسائل زناشویی و اخلاق جنسی چنان رقیق و باز است که اساسا در نگاه ایرانی مسلمان، توهین به شخصیت انسانیت است. آن‌جا جنگلی فکر و زندگی می‌کند، ولی الگوی ایرانی مسلمان «انسان کامل» است.
Iran, Islamic Republic of
ها ها ها انسان کامله که بانکش نزول 30% میده ؟ الگوی کامله که مالکش سالی 30% اجاره اضافه می کنه ؟ ...!!!
Iran, Islamic Republic of
عرض شد الگوی ایرانی مسلمان انسان کامله، وگرنه کسی که نزول میده و برخلاف اسلام عمل میکنه که اساسا مسلمان نمی‌تونه باشه. ...
Russian Federation
...
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
انسان کامل "امام زمان عج" است.
Iran, Islamic Republic of
انسان کامل فقط ذات مقدس رسول الله و امیرالمومنین است.
Iran, Islamic Republic of
غرب باغ وحش منظم است همین دیگر هیچ
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
چکه ای از افاضات جان فورد ایرانی!
اميد
Iran, Islamic Republic of
افراد نان به نرخ روز خور كه هر طرف باد بياد به آنسو مي روند در مقابل كارگردان اسكاري منتقد ميشوند واقعا تريبون دست كيا افتاده؟
United States
هرکی اسکار گرفت دلیل بر قداست اون نیست
جورج بوش و شیرین عبادی هم جایزه صلح نوبل بردن پس دیگه از اینا صلح طلب تر نداریم؟!!
اتفاقا این جایزه ها مثل اسکار و جایزه های نوبل که مقیاس واقعی برای ارزیابی اونها نیست اکثرا جهت ایجاد قداست برای جایزه گیرنده است که بتونه حرفهایی با مفهوم مشخص رو بهتر به مخاطب القا کنه
محمود
France
با تائید مطلب آقای یوران در مورد شخصیت مرحوم فوریسون .
ایشان یکی از فرهیخته گان ضد صیهیونیست فرانسوی بودند که مخالف واقعی هلوکاست بوده و تمام عمر ایشان توآم با مبارزه جانانه در مورد موضوع تابوی غرب ( هلوکاست یا شوعا )همانند روژه گارودی که نقش مهمی در این موضوع داشتند.
روحشان شاد.....
محمود
France
پریشب در شبکه آرته فرانسوی فیلم فروشنده پخش شد.
فرانسوی های عاشق ایران آشفته و عصبی و غرب ذلیلان وطنی خوشحال....
محمود
France
هم اکنون در فستیوال های اروپایی و آمریکایی که زیر نظر صیهیونیست جهانی نظارت می شوند و دقیقآ تاکید شده که فیلم های مورد نظر این طائفه .... باشد.
....
محمود
France
(LGTB )
همجنس بازان زن .
هم جنس بازان مرد .
و مردان با گرایش زنانه و دو جنسیتی ها .
اگر کارگردان های وطنی اسکاری بگیرند در این مورد .
واکنش هم وطنان غرب ذلیل ما چه خواهد بود ؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
خیلی زرنگی یه فیلم بساز 10 درصد فروشنده!!!! .
United States
هنر فیلم سازی اقای فرهادی قابل تقدیره ولی متاسفانه ایشون این هنر رو در جهت تحقیر فرهنگ ایرانی و ازبین بردن عزت ملی استفاده میکنن
اگه کسی نتونه یه فیلم با کیفیت ده درصد فیلم فروشنده بسازه دلیل نمیشه نتونه در مورد اون انتقاد بکنه یا اینکه اصولا فیلم فروشنده از نظر کیفیت فیلم سازی و القای مفاهیم ایرانی اسلامی فیلم خوبی باشه
رضا
Iran, Islamic Republic of
فرهادی افتخار سینمای ایران است
افخمی کجای سینماست؟؟؟
این آقا همان کسی نیست که به صادق هدایت تهمت زد؟؟
این آقا همان نماینده چپ مجلس و کارشناس راست تلوزیون نیست؟؟؟؟
محمود
France
فرانسوی ها ضرب المثلی دارند که میگن لباس چرکین را در خانه خود می شورند نه پیش همسایه .
کارگردان محترم ما آقای فرهادی متآسفانه اخلاق را رعایت نمی کنند و حتی کرامت ایرانی را احترامی قائل نیستند .
متآسفانه خوراک خوبی است برای لابی های ضد ایرانی در خارج از کشور مخصوصآ غرب .مدت مدیدی است در غرب زندگی می کنم و همیشه هراس دارم .....
علی قزوینی
Iran, Islamic Republic of
یاد مان باشد غرب برای تحقیر ملت ایران تاکنون میلیارد ها دلار خرج کرده و میکنند تا این امر تحقق یابد ! .اما اگر این تحقیر بدست کارگر دانها و این اقایان صورت پذیرد . انوقت هزار بار کار غرب راحت تر میشود . و اینجاست که امثال این ادمها در غرب بصورت پوشالی بزرگ میگردند تا چماقی باشند برسر مردم مظلوم ما
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
فیلم های ایرانی تنها فیلم هایی هستند که میشود با رادیو آنها را دید ؟؟!!