جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۵
۱۱۵
ربیعی:

هرکس غیر روحانی رئیس‌جمهور بود، شرایط بدتری داشتیم!

يکشنبه ۴ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۲۳:۳۹
کد مطلب: 679051
اقتصادی که شصت سال به مدد نفت و پول حاصل از آن متعادل شده است. صنعت نفتی، رفاه نفتی، یارانه نفتی و به تعبیر یکی از دوستانم مدیران نفتی در هر دوره‌ای با هر تنش سیاسی اقتصادی کوچکی چنین وضعیتی را پیش رو داشت (من معتقدم از میان کاندیداهای 92 و 96 هر کسی به جز روحانی سکاندار کشور بود ما امروز وضعیت بدتری را تجربه می‌کردیم). این نتیجه بیماری شصت ساله اقتصاد و تن ندادن به اصلاحات دردآور بوده‌است.
هرکس غیر روحانی بود، شرایط بدتری داشتیم!
به گزارش جهان نيوز، علی ربیعی، وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشت: سال 97 درحالی به پایان می‌رسد که شاید کمتر کسی در ابتدای سال انتظار چنین پایانی را داشت، تحولات سریع در روابط بین‌الملل و قاعده‌های جهانی بی‌ثباتی اقتصادی و تغییر نگرش و ارزش‌های مردم. 97 را با تهدیدات ترامپ و تحریم‌های یک جانبه وی آغاز کردیم. فقدان آمادگی برای کنش متقابل و موثر داخلی و برخی تصمیمات غلط باعث شد تا سال را با وضعیت چندان مناسبی به پایان نرسانیم.

 به نظر من این شرایط نشان داد که خارج از ذهن و برداشت ما در دنیای واقعیت به چه اندازه مسائل اقتصادی و اجتماعی با سیاست خارجی درهم آمیخته است. شاید پدیده استعفای ظریف و واکنش اجتماعی گسترده به آن نمادی از همبستگی ادراک شده توسط جامعه بود.

هر چند در این بین برخی هنوز هیچ اعتقادی به واقعیت جهانی شدن و وابستگی متقابل اقتصادی روز افزون و غیر قابل بازگشت جهان ندارند و با دیدی محدود به رقابت سیاسی داخلی مسائل اقتصادی و اجتماعی را تبیین می‌کنند.

در این میان سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌ها نیز نشان داد که فاقد آمادگی ساختاری و دانش و تجربه کافی برای شرایط بحرانی می‌باشیم. به نظر می‌رسد معدود کسانی که از تصمیمات سخت و دردآور برای اصلاحات ساختاری سخن می‌گفتند، بیانگر الزامات واقعی اقتصاد ایران بوده است. اقتصادی که شصت سال به مدد نفت و پول حاصل از آن متعادل شده است.

صنعت نفتی، رفاه نفتی، یارانه نفتی و به تعبیر یکی از دوستانم مدیران نفتی در هر دوره‌ای با هر تنش سیاسی اقتصادی کوچکی چنین وضعیتی را پیش رو داشت (من معتقدم از میان کاندیداهای 92 و 96 هر کسی به جز روحانی سکاندار کشور بود ما امروز وضعیت بدتری را تجربه می‌کردیم). این نتیجه بیماری شصت ساله اقتصاد و تن ندادن به اصلاحات دردآور بوده‌است.

ما در اسفند 97 با تورم بالا، کوچک شدن کیک اقتصاد کشور به دلیل رشد منفی اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم در آستانه ورود به سال نو هستیم. دیدگاه و نگرش مردم و انگاره عمومی آنها حال خوشی ندارد. جامعه بی‌پناه امروزی ما با ذهنیت یاس، ناامیدی از فردای بهتر و حتی شاید ترس از سالی بدتر از امسال روبه‌روست. به نظر من سه عامل ترامپ، زیرساخت‌های اصلاح نشده اقتصادی و برخی تصمیمات نادرست سیاسی برای تضعیف دولت، تاثیر زیادی در امیدزدایی و پمپاژ ناامیدی در جامعه تاثیر زیادی داشته است.

ما در حالی وارد سال 98 می‌شویم که آثار باقی مانده از تمامی تحولات سال 97 به همراه شدت یافتن فشارهای خارجی و افزایش تنش‌های ساختاری داخلی و نزاع‌های ناشی از در پیش رو بودن انتخابات مجلس قابل پیش‌بینی است. متاسفانه در نیمه دوم سال 97 روندی در رسانه‌های منتقد دولت بخصوص صدا و سیما دیده می‌شد که به نظر من بازی با اعصاب مردم و امتداد دادن آن به سال 98 به صلاح هیچ یک از مردم کشور نیست.

فکر می‌کنم اگر بر همین سیاق سال 98 را ادامه دهیم چشم‌انداز روشنی در پیش نخواهیم داشت و برای جامعه امکان بروز تحرکات اجتماعی و انتقال ناآرامی‌های ذهنی به ناآرامی‌های فیزیکی را کاملاً متصورم. با این وصف امسال در کنار سفره هفت سین و در سال تحویل باید با استعانت از خدا به دگرگونی‌های رفتاری، تصمیم‌گیری و مدیریتی فکر کنیم.

اول، به این بیندیشیم و به این باور برسیم که تضعیف دولت روحانی بدون تضعیف سایر قوا و ارکان حکمرانی کشور امکان‌پذیر نیست. بنابراین مخالفان دولت باید به این نکته اساسی توجه کنند و بدانند که در شرایط کنونی هرگونه تلاش برای تضعیف دولت مغایر با مصالح ملی است. من فکر می‌کنم سال 98 تنها یک سال نیست و سال 98 در فردای چهل سالگی است و آثار آن بیش از همه سال‌های قبل در آینده ایران نقش خواهد داشت.

دوم این‌که، یکی از ضروری‌ترین نیازهای ما اجماع عمومی در مورد صورت‌بندی مسائل اقتصادی، اجتماعی و سیاسی است. باید بتوانیم در ساختار قدرت در خصوص چند مساله ملی به اجماع برسیم. به عنوان مثال با فاصله دیدگاهی و تنازعی که درباره FATF از خود نشان داده‌ایم چشم‌انداز خوبی نخواهیم داشت. معتقدم که ساختار حکمرانی کشور باید به عقلانیت و درک مشترکی برسد تا تنازعات ساختاری کاهش پیدا کند. اگر بتوانیم سال 98 را سال کاهش تنازعات قرار دهیم، قطعاً تا 1400 مسیری راحت‌تر داشته و فرصت‌های بیشتری کسب خواهیم کرد.

سوم این‌که، برای ایجاد امید و افزایش اعتماد عمومی نیاز به برنامه داریم، پیش شرط تحقق این مهم اصلاح فضای گفت‌و‌گو و در اولین گام گفت‌و‌گوی بین نخبگان است. باید گسترش گفت‌و‌گو در جامعه را تشویق کنیم. تا چهره‌ها، افراد و جریان‌های مختلف با گرایش‌های متفاوت فرهنگی سیاستی و عقیدتی قادر باشند آزادانه نظرات خود را در تمامی رسانه‌ها بخصوص صدا و سیما ابراز کنند. برنامه‌ریزی برای تنوع رسانه‌ای و شکستن حصارهای تنگ‌نظرانه راهکاری است که حداقل انرژی‌های متراکم اعتراضی را کاهش خواهد داد و در بهترین حالت راهکارهای برون رفت از مشکلات را تولید خواهد کرد.

چهارم، اصرار بر شفافیت برای مقابله با بروز فساد است. به نظر من ما بیش از اندازه درباره فساد حرف زدیم. طوری که احساس فساد در جامعه بیش از خود فساد شده است و اتفاقاً از میزان فساد هم کاسته نشده است. باید برنامه‌ریزی روشن و درونی داشته باشیم تا مردم احساس کنند گام‌هایی برای مقابله با این پدیده در تمامی قوا برداشته می‌شود.

پنجم، مراقبت از زندگی مردم است. طرح‌هایی با پشتوانه مطالعاتی و کارهای کارشناسانه باید تدوین و اجرا شود تا مردم دوباره احساس کنند در بحران‌های اقتصادی جایی وجود دارد که بتوان به آن تکیه کرد و لمس کنند که دولت به فکر آنهاست.

ششم، به نظر من شریک کردن نخبگان کشور در تصمیم‌سازی است. دانش در جامعه نهفته است باید بپذیریم که در بدنه فعلی نهادهای حکومتی با فقر دانش روبه‌رو هستیم. باید از دانش همه، از ایرانیان مقیم خارج از کشور گرفته تا نخبگان طرد شده، سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌های صنفی بهره گیریم و به اصطلاح میانجی‌ها را در جامعه افزایش دهیم. اعمال قدرت بر یک جامعه رها شده دیگر جواب نمی‌دهد. با اعتقاد و اعتماد به میانجی‌ها این وظیفه را به آنها بسپاریم. وقتی ساختارها دچار مشکل می‌شوند فشار بر آنها افزایش می‌یابد. به علت فقدان نظام حزبی در کشور نخبگان تربیت سیاسی نشده و شناخته نمی‌شوند. روند به‌کارگیری برخی مدیران در قوای مختلف نشان می‌دهد که اساساً از همین ظرفیت اندک موجود هم استفاده نمی‌کنیم. برای مملکت‌داری نیاز به افراد بیشتر و متنوع‌تری داریم تا با درک شرایط کشور بتوانند بحران‌های موجود کشور را بخوبی مدیریت کنند.

هفتم، ترامپ و افزایش فشارهای اقتصادی یک واقعیت است. ما ناچار به اجرای برنامه‌هایی هستیم که رشد از پایین و کمک به معیشت مردم را هدف بگیرد، توسعه اجتماعی و اقتصاد اجتماعی نیاز ماست. بدون نفت خروج از رکود باید از بطن جامعه شکل گیرد. باید ذهنیت‌های توسعه را اصلاح نماییم و الگوهایی مانند رشد فراگیر و توانمند‌سازی وارد محورهای برنامه‌ریزی و توسعه شود.

هشتم، در کنار سیاست خارجی فعال برای منزوی کردن استراتژی ترامپ و کم کردن اثر تحریم‌های یک‌جانبه نیاز به تفاهم و تنش‌زدایی بیشتر با همسایگان خود داریم، نداشتن اجماع و همراهی بازیگران عرصه حیات خارجی باعث شده است که با وجود گسترش ژئوپلیتیک امنیتی سیاسی ایران در منطقه، قادر به تبدیل این فرصت به مزیت‌های اقتصادی اجتماعی در داخل ایران و حتی تامین قدرت مذاکره در فضای بین‌المللی نشده‌ایم.

به عنوان نمونه، به تجربه‌ای در دوران دولت اصلاحات می‌توانم اشاره کنم. در زمان اشغال افغانستان توسط طالبان و القاعده (عرب – افغان‌ها) ضمن کمک مجاهدین افغان توانستیم از این امر برای چانه‌زنی‌های بین‌المللی به نفع کشورمان بهره بگیریم. این الگو باید در زمانی که با داعش در سوریه و عراق جنگیدیم ادامه می‌یافت. من برخلاف برخی دیدگاه‌ها که حمایت‌های ایران در عراق، سوریه، افغانستان و یمن را مورد نقد قرار می‌دهند به گسترش ژئوپلیتیک سیاسی و امنیتی ایران معتقدم و مشکل را در عدم یکپارچگی سیاست خارجی و فرماندهی واحد در آن می‌بینم. اگر این حضور ابزاری برای چانه‌زنی و مذاکره در اختیار مدیر سیاست خارجی ما قرار گیرد آن‌گاه می‌توانیم بهره‌مندی کافی از فرصت‌های آن داشته و برای منافع ملی خودمان از آن بهره بریم.

در پایان متاسفم متنی که قرار بود برای سال نو نوشته شود خالی از حلاوت و شیرینی است ولی به نظر من دلمشغولی‌های واقعی جامعه ایران اینهاست و در سال 98 باید به آنها بیندیشیم و با عملکرد خود کام جامعه را شیرین کنیم. بدانیم 98 فقط یک‌سال نیست، آینده یک جامعه است.

منبع:تابناک
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
...
Iran, Islamic Republic of
بدتر از این؟
Iran, Islamic Republic of
امثال ربیعی بودند که می گفتند اگر غیر روحانی رأی بیاورد اوضاع مصیبت می شود. حالا می گویند اگر غیر روحانی رأی می آورد اوضاع از این بدتر می شد. اولا از کجا معلوم اوضاع به این بدی می شد و ثانیا اوضاع از این بدتر هم میشه؟...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
هرکس غیر روحانی بود، شرایط بهتری داشتیم
Iran, Islamic Republic of
آقای ربیعی! شما باید راجع به بعضی اتفاقات سال های 1377 و 1378 توضیحات قابل قبول ارایه کنید و ابهام زدایی کنید! این بچه مثبت بازی های بیش از حد، خیلی به شما نمی آید!
Iran, Islamic Republic of
ربیعی واقعا برات متاسفم.
...
Iran, Islamic Republic of
این جماعت بنای کم آوردن در مقابل ملت را ندارند آن از آقای جهانگیری که گفت در عرض پنج دقیقه همه منتقدان را جوابگو هستم این هم از آقای ربیعی.
Iran, Islamic Republic of
روحانی با استناد به حرفهای مفت اولاند(رئیس جمهور سابق فرانسه) گفته که اگر من رأی نمی آوردم جنگ میشد یعنی اگر چند نفر از گرسنگی و کمبودهای ناشی از ناکارآمدی های دولت بمیرند باز هم بهتر از این است که جنگ شود. جالب اینجاست که در هر صورت، این مردم ضعیف جامعه هستند که اگر جنگ بشه یا نشه می میرند اگر جنگ بشه از جنگ می میرند و اگر جنگ نشه ازدست دولت و گرسنگی می میرند!!!
United Arab Emirates
...
Iran, Islamic Republic of
به خدا اگر جنگ بود اینهمه گرانی و مصیبت نداشتیم مثل زمان جنگ ایران و عراق
Iran, Islamic Republic of
پیشبینی اصلاح طلبان از بدترین وضعی که ممکن بود پیش بیاد ، به عنوان مثال دلار پنج تا هشت هزارتومانی بود ..در غیر این صورت قطعا در ضد تبلیغ هایی که بر علیه آقای رئیسی ساخته شد بجای پنج یا هشت هزار تومان به 13 تا 18 هزار تومان اشاره میکردن !...
شاکی
Iran, Islamic Republic of
روحانی قبل از سال 92 هیچگونه سابقه کار مدیریتی و اجرایی نداشت و انتخاب ایشان بدترین انتخاب ممکن بود.
Iran, Islamic Republic of
...
خخ
Iran, Islamic Republic of
ترسیدن ما همه از بیم بلا بود / اکنون ز چه ترسیم که در عین بلائیم
Iran, Islamic Republic of
بطور قطع اگر 2 نفر از سر خیابان بر مسند دولت بودند و یا حتی اگر هیچکس نبود، وضعیت بهتر از الان بود
مخالف برجام
Iran, Islamic Republic of
تورم افسارگسیخته فعلی نتیجه 5 برابر شدن حجم نقدینگی در سالهای 92 تا 97 است و نشانه سوء مدیریت دولت است .
Iran, Islamic Republic of
.اگه دکتر احمدی نژاد بود وضع خیلی بهتر بود
صادق
Iran, Islamic Republic of
این را نگی چی بگی ...
Iran, Islamic Republic of
در هر حال از رو نمیرن
Canada
ما هم معتقدم از میان کاندیداهای تائید صلاحیت شده 92 و 96 هر کسی به جز روحانی سکاندار کشور بود ما امروز وضعیت بدتری را تجربه می‌کردیم. اما اگر برخی رد صلاحیت شدگان مانند بقائی و احمدی نژاد میماندند اوضاع از دوران شکوهمند سالهای 84 تا 92 بهتر هم میشد.
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
در غیاب دکتر احمدی نژاد دکتر قالیباف بهترین گزینه برای انتخابات 92 و 96 بود.
United Arab Emirates
......
Iran, Islamic Republic of
زنده باد دکتر احمدی نژاد دلاور
دلواپس
Romania
00:24
فقط بگویید پیاز وسیب زمینی که در اکثرنقاط قابلیت کشت دارند چرا انقدر گران است ذکربقیه ی موفقیتهای این دولت پیشکش...
منظورش وضع خودشان است وضع مردم و مملکت نیست.
Iran, Islamic Republic of
بی انصاف نباشید ..احمدی نژاد 84 تا 88 فوق العاده بود ... بعد از 88 به سمت زوال و ضعف رفت .. بی انصافیه اگه احمدی نژاده دوره اولشو با بعد از فتنه و الان مقایسه کنید .
دلواپس
Romania
...
Iran, Islamic Republic of
آقای عماد ربیعی کشور ۳۴ سال دست شما اصلاح طلبان و کارگزاران دست به دست شده چه کردید تازه به فکر ننه غریبم اقتصاد نفتی افتادید ...
Iran, Islamic Republic of
عماد نه ...علی ربیعی!
تا۱۴۰۰خسارت
Iran, Islamic Republic of
تمام حامیان روحانی میگفتن روحانى بیاد ارزونی میشه، اعتبار پاسپورت میره بالا، دلار میاد پایین و...
گذر زمان ثابت کرد حامیان روحانی اصلا پیش بینی کنندگان خوبی نیستن و حالا هم اعتباری برای گمانه زنی درمورد فرد دیگری ندارن...
حمید
Romania
فقط حرف میزنند چند سال وزرارت شما چه اثر مثبتی برای کارگران و بازنشستگان داشت؟!...
Iran, Islamic Republic of
اىشان بهتراست به فکر کارنامه نه چندان خوب خودش باشد تاسخنرانى کردن
Iran, Islamic Republic of
خواهشا اگه درمان نیستید دیگه درد نباشید با این حرف های صد من یه غازتون
کارگر اخراجی
Iran, Islamic Republic of
شماها بله.
این دولت واسه هرکی آب نداشت واسه شماها نون داشت....
Iran, Islamic Republic of
...
افشار
Iran, Islamic Republic of
...
ادم حسابی
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
....
رضا
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
این روزها منظور از اصلاحات پذیرفتن سندهای خفت بار دیگر مثل اف ای تی اف و .... است.
پس از اینکه امضا شد استدلال هم ساده است : اگر امضا نمیکردیم وضع بدتر میشد. حالا چطور میشه اثبات کرد اگر امضا نکنند بهتر است.
بازی اول مرغ بود یا تخم مرغ را خوب بلدند.
Iran, Islamic Republic of
...
حسین ف
Iran, Islamic Republic of
پس کی بود که میگفت : اونچنان رونق اقتصادی ایجاد میکنم که به اون 45 هزار تومان هم احتیاج نداشته باشید ؟ خاله من بود ؟
Iran, Islamic Republic of
جناب آقای ربیعی
....
عباس
Iran, Islamic Republic of
بر عکس نظر شاذ شما به عرض برسونم هرکسی دیگه حتی غیر از کاندیداهای دیگر( که اتفاقا خیلی خوب هم بودن) حتما وضع مملکت از این وضع بهتر بود
Iran, Islamic Republic of
ذرت پرت نکن
Iran, Islamic Republic of
همین طوره ،شرایط بدتر بود به عنوان مثال اگر رییسی بود خدای نکرده اگه دلار به 8 هزار تومان می رسید مملکت رو به آشوب می کشیدن - پس دیدید خوب شئد روحانی شد رییس جمهور.... خدایا حکمتتو شکر
لقمان
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
علت نا کار امدی و عدم موفقیت سیاسی و اقتصادی و شکست مذاکرات برجامی دولت اقای روحانی البته در کنار خدمات ایشان به طور اختصار عبات است از : 1- وجود عناصر غربگرا و منفعل در دولت 2- عدم شناخت عمیق غرب و مخصوصا امریکا در اتاق فکرها و مشاورین دولت و وزارت خارجه و به تبع ساده لوحی ایشان در این زمینه 3- اعمال نفوذ اشکار و پنهان گروه های فشاری مثل مجاهدین انقلاب و مشارکتی ها و حلقه باران به مدیریت سید محمد خاتمی 3- عدم وجود روحیه انقلابی در بین بخشی از کارگزارن دولت درسطوح بالا 4- رخنه روحیه اشرافی گرایی و شکل گیری به قول خودشان ژن های برتر در بخشی از هرم قدرت سیاسی اصلاح طلبان 5- عدول از ارزشهای اسلامی و انقلابی توسط بعضی تصمیم گیران و مجریان حکومت 6- عدم تحلیل صحیح و دقیق از وضعیت داخلی و خارجی توسط تصمیم سازان دولت 7- حضور فعال و نسبتا قابل توجه عناصر اطلاعاتی و امنیتی در بین مسئولین فرهنگی و اقتصادی دولت اقای روحانی مثل اقایان ربیعی و اشنا و وزیر سابق ارشاد و....
Iran, Islamic Republic of
...
Kami
Iran, Islamic Republic of
حتی اگر یک چوب خشکیده به جاش بود وضعیت به این داغانی نبود.
Iran, Islamic Republic of
آخه رو چه حساب نیمی از کامنتمو کات کردی برادر !
کلی خندیدیم ..
هیچ مشکلی نه در ادبیاتم بود و نه الفاظ نامناسبی به کار برده بودم که
Iran, Islamic Republic of
...
محمد
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
...
حامد
Iran, Islamic Republic of
...
محمد
Iran, Islamic Republic of
در دوران تصدي گري شما يارانه من كه كارگر ميباشم قطع شد ...
حمید
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
قبول کنید مقصر گرانی دولت است خواهشا
حسین
Iran, Islamic Republic of
اگر تو از روحانی تعریف نکنی پس چه کسی باید تعریف کنه....
United Kingdom
...
Iran, Islamic Republic of
...
بی نام
Iran, Islamic Republic of
البته منظور این شازده پسر اوضاع بد خودشان بود نه مردم ...!!!!
Iran, Islamic Republic of
واقعا دولت ناکارامدی داریم!
Iran, Islamic Republic of
...
سلطانی
Iran, Islamic Republic of
آقای ربیعی به توخوش بگذرد مردم به درک که شام شب ندارند
۱۲۳
Iran, Islamic Republic of
...
United States
اصلاح طلبان بهتر است که خفه بشوند.
امیر
Iran, Islamic Republic of
...
United States
...
Iran, Islamic Republic of
2 کلام هم از عباد!
Iran, Islamic Republic of
...
ایرانی
Iran, Islamic Republic of
از نظر اصلاح طلبان مردم باید دچار فرو پاشی ذهنی بشن و نباید به گزینه ای به غیر از گزینه ی اصلاح طلبان فکر کنند
محمد
Iran, Islamic Republic of
...
United States
یادم رهبری یک صحبت جالبی در مورد شما داشتند
چرا هرکاری به شما و امثال شما می دهند اعلام عدم توانایی می کنید که این بزرگترین نشانه ناتوانی اصلاحات چی هااست
Romania
بابا تو دیگه کی هستی!
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
...
احمد تبریزی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
آقای ربیعی شما دیگه چرا؟
Iran, Islamic Republic of
...
بستان آبادی
Iran, Islamic Republic of
آقای عباد سابق و ربیعی فعلی ، بیان مطالب طنز آمیز در این شرایط اسفبار سیل و ویرانی و آوارگی مردم کاری غیر اخلاقیست,,,,
United Kingdom
...
Iran, Islamic Republic of
...
علی رضا
Iran, Islamic Republic of
...
شهروند
Iran, Islamic Republic of
.....
Iran, Islamic Republic of
لااقل آزاد مرد باش.
حسين
Iran, Islamic Republic of
فقط يه كم خجالت بكشيد و حرف نزنيد. همين و بس
Iran, Islamic Republic of
..؟
Iran, Islamic Republic of
بهتر است بگویی شرایط بدتری داشتی چون کسی حضرت عالی را به مقام وزارت نمی رساند
علی
Iran, Islamic Republic of
برای این آقا و همفکرانش متاسفم این ها فقظ چشم و امیدشان به بیگانه مخصوصا شیطان بزرگ است.و بس. رویشان نمیشود بگویند مردم هیچکاره اند و یا به مصلحتشان نیست که این را بگویند
احمد
Iran, Islamic Republic of
فکرکنم اگه دولت نداشتیم اوضاعمون بهتر از این بود
حسن
Iran, Islamic Republic of
.....
علی
Iran, Islamic Republic of
این ملت نا شکری نمودند...
محمد حسین
Iran, Islamic Republic of
نه داداش هرکس بغیر از روحاتی بود وضعیت اقتصادی کشور بهتر بود. ...
Bulgaria
....
Iran, Islamic Republic of
...
حمزه کرایلو
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
......
Iran, Islamic Republic of
....
حسن
Iran, Islamic Republic of
احتمالا ایشان با این پیشگوئیها با اجنه در ارتباطند.
Iran, Islamic Republic of
.....
Romania
......
Iran, Islamic Republic of
....
Iran, Islamic Republic of
...
علی حسین
....
Iran, Islamic Republic of
اگر صد سال دیگر انتخابات برگزار شود و مردم به اصلاح طلب و اصول گرایی که بدون تفکر انقلابی هستند رای بدهند وضعیت همین است وبس باید به تفکر انقلابی و بسیجی مخلص رای داد. در بین این کاندیدا ها دکتر جلیلی دارای این خصوصیت بود بعد از ایشان دکتر قالیباف. این حقیقت تلخ وجود دارد که دشمنانان داخلی و خارجی مردم ما را از آرمانها و توصیه های امام و رهبری دور کرده اند.امام در سخنان خود درخصوص انتخاب مسئولین می فرماید: هیچ ملاکی بالاتر از تقوی و جهاد در راه خدا نیست این ملاکها باید معیار انتخاب در همه دورانها و عصر ها باشد و جایگزین همه معیارهای غلط و رایج شود.
Iran, Islamic Republic of
....
United States
:)) دیگه چی بگی آخه؟!! واااااای خدا ما چنین مسئولایی داریم وضع خوبه دیگه باز.
علی
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
....
رضا
Iran, Islamic Republic of
میگفتند اگه رییسی، رییس جمهور شود دلار میشه ۵۰۰۰تومان! دلار شد ۲۰۰۰۰ تومان! مگه کسی غیر روحانی هم می توانست ارزش پول ملی رو تا اینقدر کم کند؟
Iran, Islamic Republic of
...