جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱
۱۲

پیوستن به FATF نان و گوشت را ارزان می‌کند؟

جمعه ۲۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۵۴
کد مطلب: 678001
کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: فرض کنیم که پالرمو و CFT تصویب شد، آیا گشایشی رخ می‌دهد؟ یا مساله FATF مانند قضیه برجام است که می‌گفتند آب و نان ما را حل می‌کند! اگر بخواهیم در این حد تسلیم شویم، فایده‌ای ندارد.
پیوستن به FATF نان و گوشت را ارزان می‌کند؟
به گزارش جهان نيوز، ابوالفضل ظهره‌وند، کارشناس مسائل بین‌الملل و از دیپلمات‌های باسابقه کشور در مصاحبه با رادیو بیان کرد: با وجود اینکه فرصت پیوستن جمهوری‌اسلامی به FATF تا تیرماه آینده تمدید شد، اما هنوز فشارها وجود دارد و توصیه می‌کند رویه‌های نظارتی فزاینده را بر بانک‌هایی که به نوعی با منشا ایرانی است، اعضای FATF تداوم بدهند. بحث بر سر این است که آیا جمهوری‌اسلامی از کشورهای حاضر در فهرست سیاه به سمت کشورهای خاکستری تغییر می‌کند؟ یا اینکه در تیرماه 98 چه خواهد شد؟ فرض کنیم که پالرمو و CFT تصویب شد، آیا گشایشی رخ می‌دهد؟ صحبت از این است که صد و اندی کشور در پالرمو عضو هستند، چرا جمهوری‌اسلامی به این فهرست نپیوندد؟ به نوعی با پیوستن سایر کشورها، حضور جمهوری‌اسلامی را در این معاهده ارزیابی می‌کنند که به نظرم این رویه، مشکل رویکردی و تئوریک دارد.


وی افزود: وقتی استدلال آورده شود که چون دیگران به یک معاهده می‌پیوندند، ما هم بپیوندیم، این نگاه تامین کننده ملاحظات امنیت ملی ما نخواهد بود. آیا ما به FATF می پیوندیم و عضو شورای 35 نفره می‌شویم یا نه به لوایح می‌پیوندیم؟ قطعا ما لوایح را می‌پذیریم و خودمان را در استانداردهای آن محدود می‌کنیم. نکته‌ای که طی چند دهه گذشته نیز به آن توجه نشده، شاید یک غفلت عمدی در پیوستن به کنوانسیون‌ها و تعهدات بین‌المللی وجود دارد، زیرا وقتی تعهدات بین‌المللی را می‌پذیرید، یعنی یکسری محدودیت‌ها را قبول می‌کنید، اما آنچه کشورها در زمینه تامین منافع ملی رعایت می‌کنند، باید یکسری امتیازها و برخورداری‌ها را نیز پیش‌بینی کرد.

دیپلمات باسابقه ادامه داد: در عرصه روابط بین‌الملل قدرت را کسانی تعریف می‌کنند که در این حوزه از قدرت برخودارند و قدرت پرسشگری هم دارند، در این میان جمهوری‌اسلامی امنتیش را درون‌زا تعریف کرده، از آن تعریف امارات، بحرین و عربستان امنیت‌شان برون‌زا تعریف می‌شود. بنابراین در چارچوب و پارادایمی است که برای آن جایگاه تعریف کردند، چه چیزی داشته باش و چه بکن و چه نکن. اما جمهوری اسلامی 40 سال است که از این روابط جدا شده و خودش را تعریف کرده و بر اساس تعریف خودش گام برداشته و روابط با سایر کشورها را شکل داده است.

ابوالفضل ظهره‌وند گفت: جمهوری‌اسلامی قرار نیست ژاندارم آمریکا در منطقه باشد و شرایط گذشته را داشته باشد، بلکه در حوزه علمی و نظامی حرفی داشته و از طرفی با به پیروزی رساندن انقلا‌ب‌اسلامی و برپایی نظام جمهوری‌اسلامی الهام‌بخش شده است لذا با پیش کشیدن پیوستن به کنوانسیون‌های مختلف ما را در مسیر کنترل قرار می‌دهد و مهم‌ترین عامل کنترل اطلاعات است، آنها در سیستمی که پیش‌بینی کردند، واحدی به نام کنترل اطلاعات مالی دارند، واحد مالی که می‌تواند کاملا مستقل از جمهوری‌اسلامی عمل کند. لذا قرار نیست در کنترل ما باشد.

وی افزود: ناظری که به هر اطلاعاتی که بخواهد، می‌تواند دسترسی پیدا کند و همه اطلاعات برایش مهم نیستند، بلکه اطلاعاتی می‌خواهد که موجب شده در جمهوری‌اسلامی در ظرفیت‌هایی بروز و ظهور بکند. همین کار را نیز در انرژی هسته‌ای کردند و کمیته‌ای به نام زنجیره تامین درست کردند. بعد گفتند برای ما سوال است چگونه جمهوری‌اسلامی توانسته به هشتمین قدرت در غنی‌سازی تبدیل شود؟ حال برای اینکه پاسخ این پرسش را پیدا کنند و طرف‌های خارجی را دریابند که چگونه زیرآبی رفتیم و به این قدرت رسیدیم. بنابراین از طریق کمیته زنجیره تامین تلاش کردند، اطلاعات مورد نیاز را به دست بیاورند و موفق هم شدند.

دیپلمات باسابقه عنوان کرد: در واقع غربی‌ها با کنترل ما از طریق کمیته زنجیره تامین راه دور زدن را بستند. لذا واقعیت این است که آقایی را در طبق به کسی نمی‌دهند، اقایی را باید به دست آورد. به چین نگاه کنید، سه دهه قبل کجا بود؟ امروز کجاست؟ ما باید در شرایط فعلی باید هزینه - فایده انجام دهیم، اگر مساله FATF مانند قضیه برجام که می‌گفتند آب و نان ما را حل می‌کند! اگر بخواهیم در این حد تسلیم شویم باید گفت که فایده‌ای ندارد. از سویی افرادی که تصدی شغل‌های مهمFATF را دارند، یهودی هستند و پاسپورت اسرائیلی دارند. چرا اصرار می کنند که جمهوری اسلامی باید به FATF بپیوندد؟ بحث بر سر این است که دشمنان ما در این کنوانسیون نفوذ دارند و قرار است با این روند جمهوری‌اسلامی را از درون دچار استحاله کنند و برای تغییر رژیم مهیا شوند.

منبع:تسنیم
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
مساله این است که هم طرفداران لوایح 4 گانه و هم مخالفینش راست و حسینی و بدور از دروغ و کلک بیایند روبروی دوربین به مردم بگویند که تبعات پیوستن و نپیویستن این است و ما مسولیت آن را بر عهده می گیریم.
Iran, Islamic Republic of
قطعا گران میکند چون فتف همزمان بزرگترین محدودیتها برای اقتصاد و رانتها را برای عده ای خاص ایجاد میکند و نتیجه اش میشود گرانی مجدد
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
عدم تصويب اين لوايح نوعي خود زني و لجبازي است ، در حاليكه امريكا با بهانه اي كه برادران موشكي بهش دادند از برجام خارج شد و تحريم هاي شديدي را وضع كرده است و اروپايي ها مقابلش ايستاده اند و مي خواهند سد تحريم هاي امريكا را بشكنند ، كفن پوشان و كاسبان تحريم از تصويب اين لوايح و باز شدن روابط بانكي با اروپا ممانعت مي كنند . اينجا منطق مبناي اقتصاد و سياست نيست بلكه لجبازي و منفعت دور زدن تحريمي ملاك تندروها هست .
سرور
Iran, Islamic Republic of
برادر فرهاد.تو که همه را کشتی!
Iran, Islamic Republic of
كدوم همه ؟ همه شما يا همه ما ؟
Iran, Islamic Republic of
به نظرم این برادر فرهاد از برادران کامنت گذار موساد باشه..
این چرندیات رو فقط یک مشت ساده لوح باور میکنند
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
دادشي ها بازي كاخ نشينان با هم است دانگ و دونگ مطرح است شما خود را ناراحت نكنيد شما از ديد دو باند بخور تفسير كنيد
خدمت برادر فرهاد
Iran, Islamic Republic of
طبق کانال مالی که اروپایی ها منت بر سر ما گذاشتن اتفاق های زیر خواهد افتاد:

1. اروپا با تاکید بر حمایت از آمریکا در تحریم ، از ما نفت نخواهد خرید اما با ایجاد این کانال مالی و اجبار واریز پول حاصل از خرید و فروش نفت ایران ، اروپا به درصد دلخواه در درآمد فروش نفت ما شریک خواهد شد و در ازای پولی که در کانال وارد می شود به ما کالاهایی را میدهد که خودش تعیین می کند و ما حق نظر نداریم

2. هر وقت آمریکا و اروپا بخواهند این کانال مسدود خواهد شد و پول فروش نفت ایران براحتی مصادره خواهد شد یعنی کل بودجه ایران هر لحظه روی هواست

3. شرکت ها و کشورهایی که علی رغم تحریم از ما نفت می خرن شناسایی شده و این یعنی بستن گلوگاه های مخفی برای دور زدن تحریم و کسب درآمد و به معنی فقیر شدن مردم ایران خواهد بود


نکته اصلی در تمام مطالبی که میشه در این مورد ذکر کرد یک مطلب اساسی تری وجود دارد این است که با این طرح آمریکا بدتر از کاپیتالاسیون بر ایران سلطه خواهد داشت و برای هر چیزی باید بریم و از آمریکا و اروپا درخواست کنیم تا شاید بر ما منت گذاشته لقمه ای جلوی ما بیندازند
آیا این شأن یک ایرانی است؟ ...
Iran, Islamic Republic of
من ديگه از اين بازيها خسته شدم من سهمم را ميخوام اون هم در داخل است
خودمون می تونیم
Iran, Islamic Republic of
ما در موضوع نظامی پیشرفت قابل توجهی کردیم چون گوش به حرف رهبری شد
خوب در جنگ اقتصادی هم بی خیال غرب بشید و جدی گوش به حرف رهبری کنید
Iran, Islamic Republic of
...