دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰

افغان‌ها منتظر سال مرگبارتری هستند

يکشنبه ۹ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۶
کد مطلب: 662233
بعد از یکسال خونریزی‌ در افغانستان، افغان‌ها انتظار دارند در سال 2019 به دلیل کاهش نیروهای آمریکایی در افغانستان و انتخابات ریاست جمهوری، خشونت‌ها افزایش یابد.
افغان‌ها منتظر سال مرگبارتری هستند
به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، برنامه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای کاهش تعداد سربازان آمریکایی در افغانستان پیش از دستیابی به توافق صلح با طالبان، امیدها برای بسیاری از افغان‌ها مبنی بر پایان جنگ 17 ساله را از بین برد. اگرچه کاخ سفید تایید نمی‌کند اما برخی براساس شواهد پیش‌بینی می‌کند که افغانستان حتی با پیشی گرفتن از سوریه به مرگ بارترین منطقه‌ جنگی در طول امسال هم تبدیل شده است.

برخی مردم افغانستان می‌گویند که آنها ترس زیادی نسبت به آینده دارند در حالی که طالبان و داعش امنیت افغانستان را بیشتر از گذشته به چالش کشانده و روزانه حملاتی علیه غیرنظامیان و نیروهای امنیتی انجام می‌شود.

محمد حسین یک دانشجوی مهندس برق در کابل می‌گوید: هر روز بدتر می‌شود. چهار پنج سال پیش وضعیت امنیت در افغانستان بهتر از الان بود حتی زمانی که حمله‌ای در کابل انجام نمی‌شود ما انتظار داریم که اتفاقی رخ دهد.
ذبیح الله شیرزاد که یک شرکت جمع آوری زباله در پایتخت افغانستان دارد گفت، او نمی‌تواند سالی مرگ بارتر از سال 2018 را تصور کند. البته ممکن است سال 2019 مرگبارتر هم باشد.

این مرد 42 ساله اعلام کرد: ما در سال جدید مرگ وخونریزی‌های بیشتری خواهیم داشت. من نسبت به مذاکرات صلح خوش بین نیستم.

این اظهارات تیره و تاریک مردم افغانستان تایید کننده نظر سنجی گالوپ در ماه اکتبر است. براساس این نظرسنجی سطح بالای از مردم افغانستان به شدت نسبت به آینده بدبین هستند.

همچنین یک بنیاد مطالعاتی آسیا در ماه دسامبر اعلام کرد: بیش از 60 درصد از افغان‌ها بر این باور هستند که این کشور در مسیر اشتباه حرکت کرده و هیچ مسئله‌ نسبت به اوایل سال 2018 تغییر نکرده است.

در نیمه اول امسال مرگ غیرنظامیان در سطح بالای بوده و طالبان توانسته حملات بیشتری عیله نیروهای افغانستان انجام دهد. در طول امسال بیشترین حملات انتحاری از زمان شروع جنگ در سال 2001 انجام گرفت. به طور مثال براثر انفجار یک آمبولانس بمب گذاری شده در یکی از خیابان‌های شلوغ کابل در ماه ژانویه بیش از 100 نفر کشته و صدها نفر دیگر زخمی شدند.

خونریزی‌ها در افغانستان با استراتژی خصمانه‌تر ترامپ برای این کشور تشدید شد. براساس این استراتژی هزاران سرباز آمریکایی بیشتر در عملیات رزمی به کار گرفته شدند و همچنین نیروی هوایی نیز حملات بیشتری علیه طالبان و داعش انجام داد. براساس برخی آمارها تعداد مرگ و میر در طول امسال بیش از 40 هزار نفر بوده است که این رقم تقریبا برابر با میزان کل کشته شده‌ها در یمن و سوریه است.

همچنین افغانستان مرگ بارترین کشور برای خبرنگاران بوده است. در طول امسال 15 نفر از کارکنان رسانه‌ها کشته شدند از جمله عکاس و راننده خبرگزاری فرانسه.

به علاوه در این میان 250 هزار تن خانه‌های خود را ترک کرده‌اند. آژانس‌های بشر دوستانه و امداد رسانی به دنبال تهیه غذای کافی و سرپناه برای آواره شدگان هستند. هزاران نفر از خانواده‌های آواره در پناهگاه‌های موقت مانده و حتی برخی از آنها برای پرداخت بدهی و خرید غذا دختران جوان خود را می‌فروشند.توماس روتینگ رئیس مشترک شبکه تحلیلی افغانستان اعلام کرد: امسال سال بسیار بدی بود وضعیت در افغاسنتان به هیچ وجه پیشرفت نکرد.

با این حال برخی ناظران بر این باور هستند اگر شرایط به خوبی پیش برود احتمال شنیدن اخبار خوب در سال 2019 وجود دارد. آتش بس سه روزه در ماه ژوئن توسط افغان‌ها به طور گسترده جشن گرفته شد. مردم افغانستان با جنگجویان طالبان عکس گرفته و به آنها بستنی می‌داند. این اتفاق نشان دهنده میزان علاقه هر دو طرف برای برقرای صلح است.

لطف الله نجفی زاده رئیس شبکه خبری طلوع می‌گوید: همچنین علاقه شورشیان طالبان برای دیدار با مقامات آمریکایی برای انجام مذاکرات در ماه‌های اخیر نیز می‌تواند نشانه خوبی باشد که منجر به توافق شود.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم افغانستان سال 2019 را با برخی موفقیت‌ها پیش ببرد. من امیداوم که این سال یک سال تاریخی برای مردم افغانستان باشد.
اما داود مرادیان مدیرکل موسسه مطالعات استراتژیک افغانستان هشدار داد که کاهش تعداد نیروهای آمریکا پیش از هرگونه توافق باعث جنگ داخلی حتی در ابعاد منطقه‌ای شود.

روتینگ رئیس مشترک شبکه تحلیلی افغانستان گفت: واشنگتن باید نیاز افغانستان را برای صلح را در راس تمایلات خود مبنی بر خروج نیروها و صرفه جویی در هزینه‌ها قرار دهد.

وی با بیان اینکه سیاست آمریکا در افغانستان ناکارآمد است، گفت: آنها به جای اینکه حلال مشکلات باشند بانی بروز مشکلات هستند.همچنین یکی از مسائل کلیدی در سال 2019 انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خواهد بود که در ابتدا قرار بود در 20 آوریل برگزار شود اما اکنون احتمال دارد که این انتخابات به تابستان به تعویق بیفتد.

اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در نظر دارد که در این رقابت شرکت کند. این مسئله ممکن است باعث ایجاد موج جدیدی از خشونت‌ها مشابه با خشونت رخ داده در انتخابات پارلمانی گذشته شود.

مرادیان با وجود تمام این بحث‌ها می‌گوید: اما بعد از سال‌ها جنگ در افغانستان، افغان‌ها اکنون بیشتر منعطف هستند و این کشور می‌تواند نجات پیدا کند. بسیاری از افغان‌ها یاد گرفته‌اند که با درد شدید جنگ بجنگند. این درد نمی‌تواند آنها را از داشتن زندگی طبیعی باز دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *