جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱
۱۸
عدم صداقت دولتمردان با ملت ایران

پایان تناقضات برجام؛ این قسمت نفت/ آقای زنگنه؛ کدام حرفتان را باور کنیم؟ +تصاویر و فیلم

شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب: 611183
تناقض آشکاری در صحبت‌های دولتمردان و رسانه‌های حامی دولت وجود دارد که با هیچ عقل سلیمی این معادله مجهول حل نمی شود.
پایان تناقضات برجام؛ این قسمت نفت/ آقای زنگنه؛ کدام حرفتان را باور کنیم؟ +تصاویر و فیلم
گروه سیاسی جهان نيوز، طی اجرای سند توافق برجام روایت‌های بسیاری از دستاوردهای این توافق از سوی دولتمردان برای اقناع افکار عمومی ارائه می شد. خصوصا اینکه «ولی الله سیف» رئیس بانک مرکزی در نیویورک در مقابل کارشکنی‌های غربی ها بیان داشت که «دستاورد برجام تقریبا هیچ بوده است.» روایت هایی که حاکی از دستاردهای مختلف این سند هسته ای بود. فروش نفت هم در این لیست جزو دستاوردهای برجام اعلام شد. کاربه جایی رسید که فروش نفت ایران تنها منوط به برجام شد و گفته شد که اگر برجام نبود فروش نفتی هم در کار نبود.

به گزارش جهان نيوز، در این حیطه جمله معجزه آسای برجام برای صنعت نفت کشور را رئیس جمهور گفت. «حسن روحانی» در فروردین ماه سال 1395 در نشست مدیران وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه برجام فضا را برای پیشرفت کشور فراهم کرده است، بیان کرد: «برجام نبود یک بشکه نفت هم نمی توانستیم صادر کنیم.»  در حالی که رئیس‌جمهور مدعی شده بود اگر برجام نبود حتی یک بشکه نفت هم نمی‌توانستیم صادر کنیم، خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک اعلام کرد قبل از برجام حداقل روزانه یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کردیم.


در ادامه این سخنان، «سید عباس عراقچی» عضو تیم هسته ای کشورمان و معاون حقوقی و بین‌الملل وزارت امورخارجه در دی ماه سال گذشته با بیان اینکه نباید دائم بگوییم دستاورد ما از برجام هیچ بوده است، گفت: «ما همین امسال ۴۰ میلیارد دلار نفت فروختیم که همه پول آن نیز از طریق بانک به حساب بانک مرکزی وارد شده و بسیار شفاف و روشن است.»


«محمد باقر نوبخت» سخنگوی دولت نیز با بیان اینکه اگر برجام نبود مشکلات فراوانی در فروش نفت خام داشتیم، اظهار داشت: «واقعیت این است که اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل می کردیم و امروز باید اقتصاد ریاضتی را به جای اقتصاد مقاومتی در کشور تحمل می کردیم.»


وی همچنین در در نشست با برگزیدگان و فعالان اقتصادی در خراسان شمالی به فشار اقتصادی پس از تحریم اشاره ای کرد و گفت:« فروش ۲ برابری نفت بدون برجام ممکن نبود.»


در اردیبهشت سال 95 «بیژن نامدار زنگنه»، وزیر نفت درباره‌ دستاوردهای پسابرجام و افزایش صادرات نفت  عنوان کرد: «یکی از مهم‌ترین دستاوردهای برجام افزایش صادرات بوده است به طوری که در دوران تحریم صادرات نفت خام ما تنها یک میلیون بشکه بود که با در نظر داشتن میعانات به حدود یک میلیون و 350 هزار بشکه می‌رسید.»


وزیر نفت ادامه داد: «این در حالی است که این ماه صادرات نفت خام ما به دو میلیون بشکه می‌رسد که با احتساب میعانات مجموعا دو میلیون و 400 هزار بشکه صادرات داشته‌ایم که این به معنای دو برابر شدن صادرات نفت خام و میعانات است.»

در اسفند سال 95 هم مجددا زنگنه گفت:‌ «قبل از برجام در روز یک میلیون بشکه نفت به زحمت صادر می‌کردیم اما اکنون به طور میانگین صادرات نفت ما بیش از دو برابر شده است.»

«سیده فاطمه حسینی» عضو فراکسیون امید مجلس نیز، با اشاره به تاثیر برجام بر رشد اقتصادی کشور گفت: «بدون شک اهتمام رئیس جمهور و مجموعه دولت در خصوص به ثمر رساندن برجام تاثیرات بسیار مثبتی در رشد اقتصادی کشور داشت و بالارفتن میزان فروش نفت به جز در سایه برجام و اقتدار مدیران نفتی کشور در عرصه بین المللی امکان پذیر نبود.»


در همین زمینه، خبرگزاری ایسنا که نزدیک به اصلاح طلبان است، نوشت: «حالا یکسال از آن بیانیه تاریخی سپری شد؛ «برجام نفت را زنده کرد» و صنعت نفت هم حقش را به برجام ادا کرد و«برجام را زنده نگه داشته است»؛ از همین روست که حسن روحانی، رئیس جمهوری گفته است: صنعت نفت کشور حداکثر استفاده را از فضای برجام داشته است.»

این خبرگزاری از قول، «امیرحسین زمانی نیا»، معاون امور بین الملل و بازرگانی وزیر نفت که از او بعنوان عضو سابق تیم مذاکره کننده هسته ای نام برده می شود، عنوان کرد: «گشایش‌های برجام در صنعت نفت و گاز ما سبب شد که ما بتوانیم از تمام ظرفیت خودمان برای توسعه، تولید و صادرات استفاده کنیم و هیچ مانعی به خصوصی در این زمینه نداریم.»


روزنامه اصلاح طلب شرق نیز در دیماه سال گذشته در سرمقاله خود با تاکید بر دستاورد نفتی برجام نوشت:«اگر برجام نبود امروز در سایه سیاست‌های ماجراجویانه دولت قبل باید شیرهای نفت را می‌بستیم؛ چون بنای جهان توقف کامل صادرات نفت کشور بود».

البته این گوشه ای از دستاوردهای نفتی بود که اصلاح طلبان و دولتمردان برای برجام برشمردند اما اینک که آمریکا به طور کاملا یکطرفه و بدون توجه به تعهداتش در برجام و هزینه‌های ترک آن این توافق را زیر پا گذاشته، دولتمردان این اطمینان را به مردم می دهند که هیچ خطری صنعت نفت کشورمان را تهدید نمی کند.

در همین رابطه، وزیر نفت گفت: «با خروج امریکا از برجام اتفاق قابل ذکری در صادرات نفت و گاز و میعانات گازی کشور نمی افتد و درآمدهای ارزی تغییر نمی کند.»


در حال حاضر این سوال به وجود می آید که اگر برجام این همه برای صنعت نفت دستاورد داشته است، حالا که طرف قدرتمند یعنی آمریکا از برجام خارج شده و قرار است طی ماه های آینده تحریم ها دوباره بازگردد با این همه دستاوردی که دولتمردان برای برجام برشمرده‌اند، چرا این اتفاق تاثیری بر صادرات نفت کشورمان نخواهد داشت؟

اگر آن دستاوردها واقعی بوده است و همه چیز منوط به برجام بوده حالا که برجام معلق میان زمین و آسمان و تقریبا تمام شده، پس این اطمینان دهی به چه منظور انجام می شود.

واقع ماجرا این است که یا برجام آنچنان دستاورد نداشته و یا اینکه تحریم های آنقدر که گفته می شده سنگین نبوده است. به هر شکل تناقض آشکاری در صحبت‌های دولتمردان و رسانه‌های حامی دولت وجود دارد که با هیچ عقل سلیمی این معادله مجهول حل نمی شود. خصوصا که در خاطر ملت ایران بزرگنمایی ها از تحریم های دشمن و بزک برجام که تا آب خوردن مردم هم به آن متصل کردند، ثبت شده که پرده از اصل ماجرا بر می دارد. همان طور که چندی پیش رحمانیان مدیرمسئول شرق، به بزک کردن برجام برای اقناع -بخوانید انحراف- افکارعمومی اعتراف کرد. 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


حشمت
United States
ببينم دلواپس جان ! يعنى الآن انتظار داريد زنگنه بزنه زير گريه و به ترامپ عيز و چيز كنه كه تو رو خدا از برجام خارج نشو كه ايران بيچاره ميشه ؟! هيچ ميدونستيد سرشار از نبوغيد ؟!
Iran, Islamic Republic of
شما چطور؟
یعنی فکر کردی یک ایرانی عز و چز می کنه؟
نه عزیزم خودکارش و پرت میکنه
Iran, Islamic Republic of
نابغه شما هستید که در حین مذاکره می گفتید خزانه خالی است یا آب خوردن ما به برجام ربط داره
همت
Iran, Islamic Republic of
داداش نابغه شما متوجه نمی شی که جناب زنگه داره برجامی که آمریکا اون و پاره کرده،بزرگ می کنه و این یعنی که آمریکا جای خوبی رو نشونه گرفتی.
Iran, Islamic Republic of
هر کس یک مورد در این دولت پیدا کرد ،که دولت با مردم یک رو ویکرنگ بوده باشد ،جایزه داره.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
به نظر شما دوره حساس کنونی را چه بنامیم؟
1_دوره پسا برجام پاره
2_دوره پسا پاره برجام
3_دوره پاره پسا برجام
Iran, Islamic Republic of
گزینه 3 خخخخخخخ
Iran, Islamic Republic of
برجام ناشناس پاره از همه بهتره
Iran, Islamic Republic of
مطهری: دولت شرایط اقتصادی را به برجام گره نزد
رئیس جمهور، به جمله معروف وی برمی خوریم که تمامی مشکلات، حتی مشکل آب خوردن را نیز به مسئله مذاکرات و تحریم ها گره زده بود.
وای بر ما که احمق های دروغ برایمان تصمیم می گیرند
Iran, Islamic Republic of
اولا که این همه وابستگی به درآمد نفت در بهترین حالت که منابع ارزی نفت به کشور هجوم بیارند، به معضلاتی مثل بیماری هلندی اقتصاد، رشد فساد اقتصادی در اثر توزیع رانت برای پول های بی زحمت و رشد تورم و در نتیجه شکاف شدید طبقاتی منتهی خواهد شد.
ثانیاً اصرار بر وابستگی به درآمد نفتی در حقیقت اصرار بر اقتصاد تک محصولی و در نتیجه تحریم پذیری هر چه بیشتر کشور است
ما باید برنامه ای میداشتیم که سالانه درصدی از صدور نفت را کاهش بدیم و در مقابل صادرات کالاهای دانش بنیان، کشاورزی، و ... افزایش بدیم.
اینکه جلوی صدور نفت گرفته بشه اگر با مدیریت درست پیش بره پاشنه آشیل تحریم های آمریکایی خواهد شد و از مرحله ای به بعد آمریکایی ها اصراری بر تحریم بیشتر نخواهند داشت
بنابراین واقعا هم سطح صادرات در کمترین امکان در حد همان 1 میلیون و 400 هزار بشکه یا اندکی کمتر باقی می ماند
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
به نظر شما دوره حساس کنونی را چه بنامیم؟
1_دوره پسا برجام پاره
2_دوره پسا پاره برجام
3_دوره پاره پسا برجام
البته گزینه پس ملت پاره هم بوده که بعلت منشوری بودن حذف شده
Iran, Islamic Republic of
قرار بود داستان پرغصه ی برجام رو تو کتابای درسی و دانشگاهی تدریس کنن. الان باید برجام رو کنار عهدنامه های ترکمنچای و گلستان و گس-گلشاهیان تدریس کنن.
Iran, Islamic Republic of
...
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
چند روز دیگه نه فیلتر تلگرام مهمه و نه برجام!
هممون نشستیم و با احسان علیخانی گریه میکنیم و منتظر اذانیم
فقققط اذااان 😂
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
اعلام کردن:
بالا رفتن قیمت دلار واقعی نیست و روانی است!




دلار هم اعلام کرد: روانی خودتونین...!
Iran, Islamic Republic of
میدونید داستان چیه؟ قبل از برجام ایران داشت نفت رو صادر میکرد. حتی وقتی قرار شد ایران تو بنزین تحریم بشه ایران شروع کرد به تولید بنزین داخلی (که همین رسانه های اصلاح طلبها با هماهنگی بی بی سی و ... به بهانه ی آلودگی هوا و سرطان زا بودن تعطیل کردن تا وارد کنن) اما صادر کردن نفت اون زمان براحتی نبود و نیاز به حربه ی دور زدن تحریم و حرفه ی دیپلماتیک داشت. اما این دولت که اومد روی کار فاقد این ویژگی ها بود. ینی با اومدن دولت آقای روحانی فروش نفت ایران بطور طبیعی میمود پایین. چون نه سیاستشو داشتن نه حوصله و اراده ی زیاد که نذارن فروش نفت کم بشه. به همین خاطر با برجام امتیاز بزرگی رو دادن ولی در عوض همون چیزی رو گرفتن که طبیعتا ما باید میداشتیم.
بی سواد
Iran, Islamic Republic of
بله با اینکه الان با احمدی نژاد مخالفم ولی اذعان می کنم که برای جلوگیری از تحریم بنزین خیلی جالب عمل کرد و با تهیه بنزین توسط پتروشبمی ها خیلی زود در بنزین کشور را به خود کفائی رسوند و آمریکا رو ناامید کرد
ولی دولت امید با تعطیل بنزین پتروشیمی ها آمریکا رو دو باره امیدوار کرد
به بهانه آلودگی محیط زیست بنزین پتروشیمی ها رو تعطیل کردند تا حلقه خیانت و وابستگی کشور به مذاکرات برجامی تکمیل شود
تا بگویند خزانه مملکت خالی است بنزین نداریم
آب خوردن نداریم و ...
در صورتی که باید می گفتند غیرت نداریم انصاف نداریم و...
بهرام غدار از بی.... بنفش
Iran, Islamic Republic of
فاطمه خسینی همان رشد اقتصادی که باباجونش همان ذخیره انقلاب ان را بعنوان حقوق نجومی در سهم خواهی نداشته به خود اختصاص داده بود ما که محله سادات حسینی دهدز ایذه رفتیم و پدر بزرگ فاطمه را از نزدیک دیده بودیم ....
هیچ وقت تیم مذاکره کننده منتسب به ایران را در برابر و مقابل 6 کشور ندیدیم و نبینید مکمل هم بوده و هستند جنگ زرگری برای انحراف افکار و صرفا خوراک موردی دارد. تاریخ در اینده شهادت خواهد داد