جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱
۱۰

از فروش‌های نجومی در نمایشگاه خانم بازیگر چه خبر؟

چهارشنبه ۲ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۲۶
کد مطلب: 592969
تقریبا از سال 87 و مصادف با نخستین اکسپوی عکس ایران بود که پای سینماگران به هنر عکاسی باز شد. در آن سال برای اولین بار عکس‌های رضا کیانیان و نیکی کریمی در میان عکس‌های پیشکسوتان عرصه عکاسی ایران روی دیوار رفت. البته شاید خیلی‌ها فکر کنند اشخاصی چون عباس کیارستمی و ناصر تقوایی جزء اولین‌هایی هستند که پا به عرصه عکاسی گذاشته‌اند، در ص ورتی که باید گفت این افراد پیش از فیلمساز شدنشان، عکاس بوده‌اند و به‌واسطه شناخت کادر و ترکیب‌بندی در عکاسی به دنیای سینما وارد شده‌اند و تقریبا در نمایشگاه‌هایی که داشته‌اند با استقبال چشمگیر مخاطبان و علاقه‌مندان روبه‌رو شده‌اند.
از فروش‌های نجومی در نمایشگاه خانم بازیگر چه خبر؟
گروه جامعه جهان نيوز: تقریبا از سال 87 و مصادف با نخستین اکسپوی عکس ایران بود که پای سینماگران به هنر عکاسی باز شد. در آن سال برای اولین بار عکس‌های رضا کیانیان و نیکی کریمی در میان عکس‌های پیشکسوتان عرصه عکاسی ایران روی دیوار رفت. البته شاید خیلی‌ها فکر کنند اشخاصی چون عباس کیارستمی و ناصر تقوایی جزء اولین‌هایی هستند که پا به عرصه عکاسی گذاشته‌اند، در ص ورتی که باید گفت این افراد پیش از فیلمساز شدنشان، عکاس بوده‌اند و به‌واسطه شناخت کادر و ترکیب‌بندی در عکاسی به دنیای سینما وارد شده‌اند و تقریبا در نمایشگاه‌هایی که داشته‌اند با استقبال چشمگیر مخاطبان و علاقه‌مندان روبه‌رو شده‌اند.

کافی است تا به رویدادهای عکاسی این سال‌های اخیر نگاه کنیم و هر چند وقت یک‌بار شاهد حضور یک سلبریتی در فضای عکاسی باشیم. اندکی بعد از برپایی اکسپو، مقدمه‌ای شد تا بلافاصله رضا کیانیان و بعد از آن نیکی کریمی ورودشان را به دنیای حرفه‌ای عکاسی با برگزاری نمایشگاه های انفرادی اعلام کردند؛ آثاری که در کمتر از چند ساعت و با حضور گسترده مخاطبان با فروش خوبی روبه‌رو شد. این خبر کافی بود تا برای نخستین بار برخی‌ از عکاسان قدیمی و پیشکسوت ایران نسبت به برگزاری این نمایشگاه‌ها و قیمت‌گذاری‌های نجومی که بسیار بیشتر از کار عکاسان حرفه‌ای و خاک خورده است، واکنش نشان دهند؛ آثاری که تنها به واسطه شهرت سینمایی‌شان قیمت‌گذاری شده بود و به عقیده صاحب‌نظران، ارزش مادی آنها، خیلی کمتر از این حرف‌هاست.

به دنبال این نمایشگاه‌ها، بازیگران دیگری چون لاله اسکندری، حامد بهداد و هدیه تهرانی این بار در قامت عکاس ظاهر شدند و کافی بود تا خبر نمایشگاه آنها در دنیای هنر منتشر شود‌ که با استقبال پر‌شور هواداران خود روبه‌رو شوند. نکته جالب و وجه بارز این نمایشگاه‌ها، قیمت‌گذاری‌های متفاوت و خارج از عرف آنهاست که تنها به واسطه شهرت‌شان از حرفه سینما، این آثار قیمت‌گذاری شدند و به راحتی و در کمتر از چند ساعت به فروش رفتند. نکته دیگری که بسیار به چشم می‌آید، نمایش آثار بر دیوار گالری‌هایی است که آرزوی هر عکاسی است تا آثار خود را در آنها به نمایش در‌آورد.

به گزارش فرهیختگان، نوشتن این سطور مدت‌ها بهانه‌ای قرار گرفت تا چند کلامی از درد‌دل جامعه عکاسان حرف بزنم. جامعه عکاسی که همیشه مظلوم واقع شده و به واسطه فراگیری آن در بین آحاد جامعه و نگرش‌های سطحی که به آن می‌شود قدری در اقتصاد ضعیف‌تر از سایر هنرها، روزگار می‌گذراند. افتتاح نمایشگاه نیکی کریمی بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده سینما بهانه‌ای شد تا دست به قلم ببرم و حرف‌هایی را که مدت‌ها در سینه من سنگینی می‌کرد به رشته تحریر در‌آورم. از هنری حرف بزنم که صاحبان اصلی‌اش برای برگزاری یک نمایشگاه در یک گالری درجه دو باید مدت‌ها در نوبت انتظار باشند. از اقتصاد و فروش آثاری بگویم که عکاسش مدت‌های زیادی را صرف جمع آوری آنها کرده است اما در نهایت، تنها با حمایت جمعی از اعضای خانواده فقط هزینه‌های نمایشگاه را در‌می‌آورد.

نمایشگاه عکس «گل مردگی» نیکی کریمی باعث شد تا از آثاری که به گفته هنرمندش ایده آن به‌هم‌ریختگی‌های جهان و اتفاقات ناخوشایند خاورمیانه است، بازدید کنم. نمایشگاهی که بر‌خلاف استیتمنت (بیانیه) پر‌طمطراق آن، مخاطب را در نگاه اول با چند گل که خارج از فرم و رنگ اصلی خود عکاسی شده است، روبه‌رو می‌کند. هنرمند در این استیتمنت بیان می‌کند: «این اولین بار بود که از طبیعت و خیابان و دوربین روی دست به استودیو می‌رفتم و صحنه‌ها را می‌چیدم. احساس یک فیلمساز- نقاش را داشتم که باید قابی ابدی از تصویرش می‌ساخت. مردن و به استعاره از آن، پژمردن جهانم را به هم زده بود؛ چرا‌که مرشد همیشگی‌ام را از دست داده بودم و درگیر ذهنی به تصویر کشیدن این فقدان بودم. همزمان اخبار نابسامانی‌های خاورمیانه م را بیشتر به مفهوم نیستی و فقدان درگیر می‌کرد. احساس تک‌افتادگی و تنهایی در جهانی بی‌نور و بی‌امنیت. همه اینها من را رساند به «گل‌مردگی»».

این نمایشگاه که دغدغه‌های ذهنی هنرمند خود را به تصویر می‌کشد در نکته اول چیزی کاملا بر‌خلاف استیتمنت اولیه خود را نشان می‌دهد و در نگاه نقادانه‌تر باید گفت که تکنیک نورپردازی و کادر‌بندی؛ گل‌های عکاسی شده را فراتر از یک عکس نشان می‌دهد و بیشتر آنها را به شکل نقاشی در آورده است.

این نمایشگاه بهانه‌ای برای عده‌ای از هواداران سلبریتی‌ها و عکاسان شد تا با هنرمند محبوب خود معاشرت کنند و عکس یادگاری بگیرند.


البته بر‌خلاف استقبال از نمایشگاه‌های قبلی بازیگران، این بار از تعداد زیاد بازدید‌کنندگان و همچنین از رقم‌های نجومی فروش روزهای افتتاحیه خبری نبود. 10 اثری که هر کدام با قیمت هفت میلیون تومان و در سه نسخه برای فروش گذاشته شده، طبق گفته کارشناس گالری تا ساعت‌های اولیه افتتاح هیچ اثری به فروش نرفت. این آمار و مقایسه آن با فروش‌های چند‌ده میلیونی نمایشگاه‌های گذشته بازیگران، زنگ خطری برای سوپر‌استارهاست که حتی اسم هم دیگر سهمی در فروش چشمگیر آثار هنری ندارد و اگر می‌خواهید هنرهای تجسمی را به عنوان منبع  درآمدی مطمئن برای خود بنگرید سخت در اشتباهید.

البته باید گفت حضور چهره‌های سینمای در سایر عرصه‌های هنری و به‌ویژه تجسمی می‌تواند رونق اقتصادی را با خود همراه داشته باشد‌؛ اما باید در نظر داشت که این حضور‌ها جای خود را به منفعت‌طلبی بعضی اشخاص ندهد و به گونه‌ای نباشد که با استفاده ابزاری از اسم خود سودهای هنگفتی را به جیب‌مان بزنیم.

اولین نمایشگاه عکس‌های نیکی کریمی، با نام «افق‌ها» سال ۱۳۸۸ در گالری گلستان برگزار شد که مجموعه عکس‌های سفر کاشان، اصفهان، لرستان، بندر‌انزلی، رشت، لاهیجان و ماسوله را در‌بر می‌گرفت.


 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خوش به حالشون حقوق خودشون که زیاده هیچ از طریق نمایشگاه عکس و ...هم درآمد دارن یکیم مثل من در به در کاره
سروش
Iran, Islamic Republic of
زدین ترکوندینش، با این نقد، کاش آثار هنری هم جایگاهی نزد شماها می داشت، نقدو خبرهایی از فیلم شعر داستان و...
Iran, Islamic Republic of
چرا جهان نیوز وقت خودش و ما را برای این جور مسایل میگیرد؟
Iran, Islamic Republic of
کلی مسائل دیگه هم در جهان نیوز هست....اتفاقا جالب بود.
Iran, Islamic Republic of
مثلا یه عکسی رو به فلان قیمت بخرند چه نتیجه ای برا پیشرفت چه برا خودشان و چه برا کشور داره!؟ در واقع خریت و عوامیت یه دعده ای نباشه! یه عده دیگر نمی توانند نان بخورند!
Iran, Islamic Republic of
همیشه تاریخ اوضاع بر همین منوال بوده...
Iran, Islamic Republic of
شما ميري گلاب و كبريت و گل محمدي ميخري چه نفعي براي انسانيت و كشور داره؟؟؟
داداش توروخدا حرف نزن
Iran, Islamic Republic of
حداقل اینایی که شمردی به یه دردی میخوره! اون عکسا به چه دردی میخوره؟
Iran, Islamic Republic of
جهان كلا چرت زياد ميگه الان كه كفگيرش خورده ته ديگ كنتراتي داره چرت ميگه
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
ایران منظره های دیدنی بسیار دارد. دوربین های دیجیتال و نرم افزار های عکاسی همه را عکاس حرفه ای کرده است.
عکاسان واقعی َآنهایی بودند که با همان دوربین های قدیمی و نگاتیو شاهکار می آفریدند.