سه شنبه ۸ خرداد ۱۴۰۳ - 28 May 2024
 
۰
۱

معنای رایزنی تلفنی هنیه و پادشاه اردن

جمعه ۵ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۷
کد مطلب: 560697
گفتگوی تلفنی هنیه و ملک عبد الله سرآغاز گسترش روابط حماس و اردن تعبیر شده است.
معنای رایزنی تلفنی هنیه و پادشاه اردن
به گزارش جهان نيوز به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، جنبش مقاومت اسلامی "حماس" با اعتماد به نفس و جسارت تمام تلاش های خود برای اعتبار بخشی مجدد به مساله فلسطین از طریق سفرها و تماس های سیاسی و دیپلماتیک بی سابقه را آغاز کرده است و این کار را با پشتوانه مشروعیت سیاسی و مقاومت انجام می دهد که کمتر جنبشی از آن برخوردار بوده است.
حسن عصفور از نویسندگان و تحلیلگران مسائل سیاسی اعلام کرد که رهبران حماس پویایی زیادی از خود در زمینه ارتباط با طرف های سیاسی دیگر؛ اعم از کشورها و طرف ها و گروه های عربی، بین المللی و فلسطینی نشان داده و مهارت های ارتباطی خود را در اشکال مختلف نشان دادند.
وی در مقاله ای آورده است که «اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس چهره برجسته این تحرکات برای شکستن دیوارهای موجود در روابط رسمی با طرف های عربی و بین المللی بود تا نقش اصلی رادر تشریح تحولات فلسطین و جزئیات گفت‌وگوهای قاهره از جمله توافق آشتی ملی ایفا کند.

تحولات سیاسی
تعدادی دیگر از تحلیلگران مسائل سیاسی و کارشناسان نیز در گفت‌وگوهای جداگانه با مرکز اطلاع رسانی فلسطین تصریح کردند که حماس اخیرا توانسته است تحولات سیاسی متعددی در عرصه های عربی و بین المللی محقق سازد.
جواد حمد مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در امان نیز تماس اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی حماس با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن را اقدامی طبیعی در راستای دیپلماسی فعال حماس دانست.
حسن عصفور هم این گفت‌وگوی تلفنی را یک "حادثه سیاسی" به معنای کامل کلمه دانست.
ابراهیم حبیب دیگر تحلیلگر مسائل سیاسی هم ابراز امیدواری کرد که این تماس تلفنی یکی از ابزارهای گسترش روابط دیپلماتیک باشد تا ثمره آن گشایش درهای سیاست خارجی به روی حماس باشد.

نتایج آتی
کارشناسان مسائل سیاسی تاکید کردند که تماس تلفنی هنیه با پادشاه اردن یک تماس عادی نبود و در آینده نتایج و ثمرات سیاسی برای جنبش حماس و کل مساله فلسطین به همراه خواهد داشت.
دکتر حمد خاطر نشان کرد که این تماس نشان می دهد که اردن آماده از سر گیری روابط خود در بالاترین سطوح با جنبش حماس بر اساس شرایط و تحولات جدید است و حماس باید خیلی زود هیاتی را به اردن اعزام کند و به تماس های تلفنی بسنده نکند.
 حبیب نیز به نوبه خود تاکید کرد که حماس اهمیت کشور پادشاهی اردن را می داند؛ چرا که این کشور مسئولیت نظارت بر مقدسات فلسطین را بر عهده دارد و در قدس و کرانه باختری و حتی باریکه غزه از طریق بیمارستان صحرایی اردن که به فلسطینیان خدمات پزشکی و درمانی ارائه می دهد، حضور دارد.
وی در عین حال خاطر نشان کرد که هنوز برای صحبت کردن درباره باز شدن دفتر نمایندگی حماس در اردن زود است. رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه در امان تاکید نمود که حماس در اردن؛ هر چند در حد اندک نقش آفرینی می کند که این نقش می تواند در سایه تحولات جدید به سطح بالایی برسد و در همین راستا، حماس باید هیاتی رسمی را به اردن اعزام کند.

مبانی حماس
عصفور در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد که هنیه در تماس تلفنی خود با ملک عبد الله به "مبانی سیاسی" حماس در روابط با اردن اشاره کرد و این نشان می دهد که پیام حماس به اردن حامل مفهوم و معنای جدیدی است و این گروه، یک جنبش کاملا فلسطینی است که مخالف راهکار انتخاب "وطن جایگزین" برای آوارگان فلسطینی است و به صراحت قیمومیت اردن بر مقدسات قدس و مسجد الاقصی را به رسمیت شناخته است و این مساله برای اردن و ملک عبد الله فوق العاده حساس و مهم است.
وی افزود معنای این تماس تلفنی سیاسی، "گشایش ویژه" برای جنبش حماس و روابط آن با اردن و تحول گسترده و متفاوت تر از مراحل سابق است و استقبال ملک عبد الله از تماس تلفنی هنیه اذعان اردن به نقش حماس در معادله آتی فلسطین و غیرممکن بودن نادیده گرفتن حماس در عرصه سیاسی فلسطین است.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
این روزها ملک عبدالله اردنی زیاد در معرض توجه است. من به خروج سفیانی فکر میکنم.