جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۸
۱۴

انتقاد یک چهره اصلاح‌طلب از پایگاه شدن مساجد!

منبع: مشرق
يکشنبه ۱۹ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۳
کد مطلب: 548205
در اشاره به صحبت‌های موسوی‌تبریزی این نکته هم گفتنیست که چهره‌های اصلاح‌طلب، بصورت علی‌الرأس اذعان دارند که تفکر چپ از تفکر مذهبی جامعه دور است.
انتقاد یک چهره اصلاح‌طلب از پایگاه شدن مساجد!
به گزارش جهان نيوز؛ سیدحسین موسوی تبریزی، از فعالان اصلاح‌طلب و دبیر تشکل چپ «مجمع محقق و مدرسین حوزه علمیه» به تازگی طی اظهاراتی در مصاحبه با خبرگزاری دولتی ایرنا گفته است:

پیش از پیروزی انقلاب، هیات امنای مساجد، مردم معتمد محل بودند که مسجد را اداره می‌کردند و به پیشنهاد همین افراد، امامان جماعت مسجد برای سخنرانیها، روحانیون مورد نظر را دعوت می کردند که باعث می شد مردم بسیاری با کمال میل، پای منبر سخنرانی حضور داشته باشند...در واقع می توان گفت مساجد، جایگاهی برای رسیدگی به مشکلات مستمندان، دردمندان و مستضعفان بود. اما بعد از پیروزی انقلاب، برخی، خواسته یا ناخواسته، مساجد را پایگاه امور سیاسی و جناحی خود قرار دادند و کم کم بر امور مسجد مسلط شدند به این معنا که آن پیشینه مردمی و دینی مسجد در اختیار یک گروه خاص قرار گرفت.
او می‌افزاید:

«بعد از پیروزی انقلاب، ناگهان عنوان کردند که مساجد باید پایگاه شوند، در حالی که آن زمان کمیته انقلاب و سپاه هم تشکیل شده بود، اما از کجا این دستور آمد، بعد از چند دهه فعالیت در این عرصه هنوز آن را کشف نکرده‌ام!»

موسوی‌تبریزی تصریح می‌کند: مساله پایگاه شدن مساجد، عامل اختلاف امامان جماعت و مردم معتمد مسجد با افراد حاضر در پایگاه‌ها شد؛ اشتباه بزرگی که مردم را از مسجد جدا کرد.[۱]

*مشخص نیست آقای موسوی تبریزی آیا در جریان گفته‌های امام راحل درباره نقش مساجد و نیز کیفیت نقش مسجد در دوران صدر اسلام که تمام امور مهمه جامعه اسلامی از جمله جنگ‌ها و... در مساجد رتق و فتق می‌شده، هست یا خیر؟!

در ادامه به چند فقره از گفته‌های امام راحل عظیم‌الشأن درباره نقش مساجد به نقل از صحیفه امام خمینی اشاره می‌کنیم:
_در صدر اسلام ، مسجد و نماز جمعه یک ابزاری بود در دست کسانی که می‏خواستند فعالیت در امور کشوری بکنند. از مسجد همۀ این مسائل بیرون می‏رفت... همان طوری که در صدر اسلام، امام جمعه و مسجد، این دو ابزار در دست مسلمانها بوده است و هر وقت می‏خواستند جنگ بروند از مسجد تجهیز می‏کردند، هر وقت می‏خواستند یک کار مهمی بکنند در مسجد طرح می‏کردند و اعلام می‏کردند که نماز جمعه است، نماز جماعت است، بیایید، برای کاری می‏رفتند آنجا، نمازشان را هم می‏خواندند و مسائل سیاسیشان را -هم- می‏گفتند و اجرا می‏کردند، ارتش می‏فرستادند و همۀ این کارها را آنجا می‏کردند و ما امیدواریم که این محتوا برگردد، و این فکر ناشی از اشتباه یا خطا یا احیاناً عمد، این فکر خطا برگردد که «آخوند را به سیاست چه! آخوند را به امور مسلمین چه»!

_ اینها از مسجد می‏ترسند. من تکلیفم را باید ادا کنم، به شما بگویم. شما دانشگاهیها، شما دانشجوها، همه‏تان مساجد را بروید پر کنید. سنگر است اینجا. سنگرها را باید پر کرد. «محراب» به آن می‏گویند؛ یعنی، آنجایی که حرب از آن شروع می‏شود؛ محل حرب.

_ این مسجدها را سنگر قرار بدهید برای اسلام. در صدر اسلام، از این مسجدها همه چیز بیرون می‏رفت؛ مسجد محل قضاوت بود، مسجد محل چه بود، مسجد محل بسیج بود. بسیج سپاه بود، این مسجدها را باید شما محکم نگه دارید. نگویند به شما که دیگر مسجد می‏خواهیم چه کنیم؛ ما انقلاب کردیم؛ ما انقلاب کردیم مسجد درست کنیم. ما برای خدا انقلاب کردیم. شما، ملت ما انقلاب کرده است و از زبان ملت است که «جمهوری اسلامی». جمهوری اسلامی باید همه چیزش اسلامی باشد. این مساجد سنگرهای اسلام است. محراب محل حرب است. اینها سنگرند برای اسلام. حفظ کنید اینها را. گول نخورید از این اشخاصی که می‏خواهند بازی بدهند که «آقا شما چکار دارید به این کارها، دارند خودشان می‏کنند»!

***
در  اشاره به صحبت‌های موسوی‌تبریزی این نکته هم گفتنیست که چهره‌های اصلاح‌طلب، بصورت علی‌الرأس اذعان دارند که تفکر چپ از تفکر مذهبی جامعه دور است.

همچنین مبانی تفکر اصلاح‌طلبی و سوابق آن که گاه‌گدار از سوی چهره‌های این جریان خاص سیاسی ابراز می‌شود نیز علی‌الاثبات جایی برای طرح در مسجد ندارد که آقای موسوی‌تبریزی از واگذاری تریبون مساجد به یک جریان انتقاد دارد!

چه اینکه مثلا طرح «عقلانی شدن عملکرد ائمه(س) پس از عاشورا»، «تئوری بقا»، «قرائت‌های مختلف از دین»، «فراموش شدن سیدالشهدا»، «اختلاف داشتن امام حسن(ع) و امام حسین(ع)» و... در کنار سوابقی همچون فتنه سال ۸۸ که جملگی شناسنامه جریان سیاسی خاص به‌شمار می‌روند، هیچیک قابلیت طرح و ترویج در مساجد و در میان قشر مذهبی که اکثریت کشور به شمار می‌روند را ندارند.

گفتنیست، فرد اشاره شده چند سال قبل نیز طی اظهاراتی عجیب گفته بود: «ما حتی یک بار هم نمی‌بینیم که امام در مورد زنان گفته باشد که باید حتما حجاب داشته باشند»[۲]
گفته دیگری هم از موسوی تبریزی وجود دارد مبنی بر اینکه حرکت امام خمینی(ره) در ابتدای نهضت به قصد اصلاح شاه بوده است اما کج‌تابی‌های شاه خائن منجر به براندازی وی توسط انقلاب اسلامی شد!

۱_ http://www.irna.ir/fa/News/82659317
۲_http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13931020001202
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
برادر من!
منظور این اقا از پایگاه، پایگاه بسیج هست و نه مخالفت با مرجع شدن مساجد
Iran, Islamic Republic of
البته اینم رو هم بگم(من همون نویسنده متن قبلی هستم)
بنده خودم با حضور بسیج در مساجد موافق هستم لیکن مشکل مذکور در متن-اختلاف سلیقه مسوولان مسجد و مسوولان بسیج-مشکلی هست که باید رفع بشه
Iran, Islamic Republic of
عجب ملعونی هست این!!!
Iran, Islamic Republic of
در واقع مشکل تبریزی حتی این نیست که چرا مساجد پایگاه شدن!
بلکه مشکلش اینه که چرا این پایگاههای بسیج دست جناح بی دین و اپوزیسیون اونا نیست!!
Iran, Islamic Republic of
دزدان حرام خور نجومی دل مردم را از مساجد دور می کنند درود خدا برهمه کسانی که به مساجد کمک می کنند من خودم عضو هیات امنائ مسجد هستم این اقا نمی داند کمک به مساجد که افراد دور ور آن فقیر هستند چقدر با ارزش است مسجد بهانه است شما می دانیدبرای هر کار ی در این کشور ریخت و پاش الکی می شود جلوی انها را بگیر اگر توان داری به نظر من باید نظام اسلامی به مساجد کمک کند وخوب هم کمک کند
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
جدا از مباحث سیاسی، چیزی که بنده در مسجد محل خودمان میبینم اختلاف زیاد هیئت امنا و بسیج و امام جماعت و مردم و کانون فرهنگی و... با یکدیگر است.
Iran, Islamic Republic of
برای مسجد ما که اینطور نیست. بروید مشکلاتتان را حل کنید.
Iran, Islamic Republic of
هر جا که یه امام جماعت غیرانقلابی هست مشکل درست میشه ولی بسیج همواره توانسته این مشکلات را حل کنه و الان خیلی اوضاع بهتر از گذشته است.
نیاز به سیاست و سعه صدر و صبر هست.
Iran, Islamic Republic of
در مسجد ما هم این مسائل گاهی بروز میکرد و علت اصلیش امام جماعت در ظاهر اصولگرا و در واقع اصلاح طلب مسجد بود. که البته این بنده خدا بالاخره دید نانخورش از تابلوی اصولگراییش هست و جمعی که در مقابلش بودن با سیاست و تحمل و همراهی بالاخره همراهش کردند تا سنگ اندازی هاش را کمتر کرد و الان خدا را شکر اوضاع بعد از سالهای زیاد و خون دل خوردنهای بسیجیان خیلی بهتر شده.
ولی متاسفانه تفکر این فرد مانع از بسیاری از کارهای انقلابی و استفاده از ظرفیتهای انقلابی شده بود.
سید
Iran, Islamic Republic of
حاج آقا ظاهرا فراموش فرمودین که اساس این کار را دوستان حضرتعالی گذاشتند گونی گونی اسلحه از پایگاه جناب غف.....را اگر جوانترها یادشان نیست ما که یادمان هست . البته عزیزان همفکر جنابعالی عادت دارند به انکار گذشته شان . مثل عذر خواهی از تسخیر لانه جاسوسی و ...
سلام
Iran, Islamic Republic of
اگر طرفداران شما به مسجد نمى روند مشكل از كيست؟! شعار طرفداران شما نه غزه نه لبنان و خط كشيدن روى نام اسلامى و...........كجا بايد پايگاه شما هم باشد؟!
عبداله
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه در اوائل تعدادی نفوذی وارد این پایگاهها شدند و بعضا موجب اختلاف شدند ولی جنگ را همین پایگاهها اداره کردند
نکته مهم
ایشان در آن زمان از تندروترین افراد بودند که حکم اعدام میدادند حالا چطور شده والله العالم
Iran, Islamic Republic of
بدبختی اینجاست که شما اداره کنندگان سایت از احوال صدر انقلاب و مشکلات ریش سفیدان و مدعیان فعلی که اون زمان جوان بودند خبر ندارید و یک همچین بنده خدایی برای شما مهم تلفی میشه در حالیکه اگر پرونده ایشون دوباره باز بشه دوباره لباس رو در میاره و میره دنبال کارش. از ایشون بپرسید که سرکار خانم طلا و بعدش چند سال خارج از لباس شدن ایشون چطور حل و فصل شد.
دوست عزیز حتما در جهان نیوز که یکی از سایت های مطرح کشور در عرصه اطلاع رسانی است باذ افراد بی تجربه سروکار ندارند وگرنه این همه دچار تذکر و اخطار ئ توقیف نمی شدند آنهم بخاطر بیان برخی مطالب که در اکثریت موارد نیز تبرئه شده اند. در باره این فرد هم قطعا رسانه ها در حد و اندازه اخباری که می دهند پاسخگو هستند نه در باره مواردی که مرتبط با خبر نیست/ سیروس خدادوست
Iran, Islamic Republic of
سلام
واقعیت این است که از بدو انقلاب برای توسعه مساجد کاری انجام نشده. بعد از انقلاب شیوه و سازمان اداره مملکت تغییری نکرد و به غیر از مواردی محدود مساجد نقشی در اداره مملکت نداشته اند.
در صدر اسلام که زندگی اجتماعی به لحاظ جمعیت و ابزار چندان بزرگ و متنوع نبود، مسجد و مناسبات درون آن محور اداره جامعه بود.
پس از انقلاب ساختار و سازمان اداره مملکت که با پیروی از ساختار های کشورهای اروپایی ایجاد شده بود همچنان در همان قالب ادامه یافت که همه شاهد کاستی های آن هستیم.
چنانچه بخواهیم جامعه ای مسجد محور داشته باشیم باید ضمن بازنگری در نظام اداری کشور با لحاظ نقش مساجد، در نظام اداره مساجد نیز با در نظر گرفتن وضعیت امروز جامعه نیز بازنگری کنیم.
مسجد محور کردن جامعه اسلامی یک ضرورت است و با کار و تلاش مداوم به بیش از عمر یک نسل زمان نیاز است.