جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۱
اعتراض مسجدجامعی؛

چرا باقر قالیباف «طی‌الارض» بلد نیست؟

شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۷
کد مطلب: 512689
یک فعال اصلاح‌طلب به تازگی اظهار کرده است: بخشی از مقامات نظامی کشور نیز در فتنه سال ۸۸ تقصیر داشته‌اند...
چرا باقر قالیباف «طی‌الارض» بلد نیست؟
به گزارش جهان نيوز، «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم.
***

فتنه ۸۸ تقصیر نظامی‌ها بود!
حسن رسولی، از چهره‌های نزدیک به عارف و عضو بنیاد «امید ایرانیان» به تازگی در بخشی از مصاحبه خود با خبرگزاری ایلنا درباره فتنه سال ۸۸ اظهار کرده است:

«یکی از عوامل موثر در ایجاد حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ عدم احتیاط و اجتناب بخش‌های نظارتی در پاره‌ای از رده‌های نظامی در رقابت‌های انتخاباتی بود. از فقهای شورای نگهبان گرفته تا بخشی از مقامات نظامی در سال ۸۸ متاسفانه بدون توجه به جایگاه حاکمیتی خود به صورت ضمنی رفتار جانبدارانه داشتند.»

او همچنین پیش‌بینی کرده است که در این زمینه و در انتخابات آتی، شاهد تکرار اشتباهات گذشته نباشیم![۱]

*جریان سیاسی خاص یا همان اصلاح‌طلبان، تاکنون مقصرین زیادی را بعنوان عوامل فتنه سال ۸۸ به مردم معرفی کرده‌اند.

از صحبت‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور سابق گرفته تا حمایت یک عضو شورای نگهبان، دخالت نهادهای حاکمیتی، توزیع سیب‌زمینی و اکنون هم رده‌های نظامی!

اما نه تنها برای هیچیک از این ادعاهای خود سندی مبنی بر تأثیر لازم و کافی ارائه نکرده‌اند بلکه همواره ترجیح داده‌اند چیزی درباره اسم رمز آشوب یا همان «تقلّب» نگویند و به تأکیدات ۳ لیدر محصور و منزوی اصلاحات بر حضور خیابانی و تلاش اصلاح‌طلبان برای تعیین تکلیف با اصل نظام هم اشاره‌ای نکنند.

رخدادهایی که اُسّ اساس فتنه سال ۸۸ را تشکیل داد اما گویا جریان خاص صلاح نمی‌داند که درباره آنها صحبتی به میان بیاورد.

گفتنیست، «سعید حجاریان» از تئوریسین‌های جریان اصلاحات چند سال بعد از فتنه ۸۸ طی اظهاراتی از این گفت که در سال ۸۸ تقلب نشد بلکه تدلُّس صورت گرفت.

منظور او از تدلیس نیز ادعای اصلاح‌طلبان درباره رفتارهایی مثل توزیع سیب‌زمینی توسط دولت وقت در میان مردم بود.
جالب آنکه اکنون و در آستانه انتخابات ۹۶، دولت آقای روحانی در حال افزایش یارانه‌ها، توزیع سود سهام عدالت، توزیع تن ماهی و غیره است و جریان خاص هم در این زمینه لام تا کام سخنی نمی‌گوید.

اکنون سؤال اینجاست که ستاد جریان خاص پس از ادعاهایی مثل تقلب و تدلیس، چه بهانه جدیدی را برای فتنه سال ۸۸ مورد اشاره قرار خواهند داد؟!
***
اعتراض مسجدجامعی؛ چرا قالیباف «طی‌الارض» بلد نیست؟!
«احمد مسجدجامعی» عضو اصلاح‌طلب شورای شهر تهران اخیراً طی اظهاراتی پیرامون حادثه پلاسکو گفته است:

«پس از حریق و ریزش پلاسکو من در محل حادثه حضور داشتم اما به غیر از شهردار منطقه ۱۲ و مدیرکل دفتر شهردار، مسئول دیگری از شهرداری ندیدم، به گونه‌ای که احساس کردم حادثه رها شده و بر همین اساس با دولت و استانداری تماس گرفته و از آنها خواستم که به کمک بیایند و در مدیریت بحران مشارکت کنند. آنچه از حضور شهردار در تلویزیون پخش می‌شد مربوط به ساعت‌های بعد بود نه ساعات طلایی حادثه!»

به گزارش جماران، او همچنین در اشاره به گزارشات «کمیته فنی حادثه پلاسکو» و «کمیته ملی پلاسکو» می‌گوید: از نظر من پاسخ‌ها و گزارش‌های ارائه شده در شورا نه تنها به پرسش‌های شهروندان در بسیاری موارد پاسخ نداد بلکه بر ابهامات افزود.

مسجدجامعی افزوده است: بسیاری از بندهای این گزارش (کمیته فنی) جای بحث جدی دارد و با وجود آنکه ساعت‌ها کار پژوهشی انجام شده اما به نظر می‌رسد که تمامی اطلاعات در اختیار کارشناسان قرار نگرفته یا بخش‌هایی از اطلاعاتی که در اختیار آنها قرار گرفته، درست نبوده است و خواسته و ناخواسته تنظیم آن جانبدارانه است.

او می‌افزاید: این گزارش پاسخی به انبوه پرسش‌های شهروندان نداشت![۲]

*اظهارات ناجوانمردانه آقای مسجدجامعی پیرامون عدم حضور شهردار تهران در محل حادثه پلاسکو در حالیست که محمدباقر قالیباف در لحظات آغاز حریق ساختمان پلاسکو در سفر استانی قم به سر می‌برده و فقط در صورت «طی‌الارض» می‌توانسته آنی در محل حادثه حضور پیدا کند!

شهردار تهران در عین حال، بلافاصله سفر خود به قم را نیمه‌تمام رها کرده و برای مدیریت حادثه پلاسکو به تهران برمی‌گردد که طبیعتاً این رخداد چند ساعتی به طول انجامیده است.

نکته آنجاست که آقای مسجدجامعی حاضر نیست، بگوید شهردار تهران در جریان آتش‌سوزی و فروریختن پلاسکو نه تنها مانع آسیب‌دیدن شهروندان شد بلکه از فرمول «پیگیری و ناراحتی تلفنی» آقای روحانی در قبال شهدای فاجعه منا هم استفاده نکرد. ضمن اینکه پس از رسیدن به محل حادثه پلاسکو، چندین روز بصورت شبانه روزی در محل حضور داشت و عملیات نجات و آواربرداری را فرماندهی کرد.

درباره اظهارات مسجدجامعی پیرامون ناکافی و اقناعی نبودن ۲ گزارش رسمی درباره فاجعه پلاسکو نیز واضح است که او و ستاد جریان سیاسی خاص تنها به گزارشی قید مطلوب خواهند داد که در آن شهرداری تهران مقصّر شماره یک حادثه پلاسکو باشد و شهردار تهران نیز به «اعدام» محکوم شود!

و گرنه صدور دو گزارش درباره پلاسکو که یکی از آنها نیز با نظارت دولت تهیه شده و شهرداری تهران هم در هر دو گزارش در اقلّ مسئولیت قرار گرفته، خود گویای حقیقت حادثه پلاسکو هست.

لازم به ذکر است که آقای مسجدجامعی با وجود اینکه در اردوگاه اصلاح‌طلبان به آداب‌دانی و رفتارهای باوقار مشهور است اما در جریان فاجعه پلاسکو به ابهام‌گویی‌های فراوانی روی آورده است که این مسئله از حد گذشته و یقیناً در شکل‌گیری قضاوت عمومی نسبت به ایشان تأثیرگذار خواهد بود.

***
اعتدال میراث مرحوم هاشمی بود یا مرحوم سعدی؟
پای «سعدی شیرازی» هم به جمع اعتدالیون باز شد!

سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم به تازگی طی اظهاراتی در آیین بزرگداشت سعدی گفته است: اگر هم‌اینک سخن از اعتدال و میانه‌روی، سازگاری و همدلی و همنوایی و همگرایی است همه وامدار سعدی است و امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند پرهیز از افراط و تفریط هستیم.
 
به گزارش ایبنا، او افزوده است: امروز رخدادها و خشونت‌ها در جهان اسلام به دلیل فاصله گرفتن از معیار اعتدال است و سعدی معیار اعتدال است و ما از این منظر وامدار سعدی شیرازی هستیم.[۳]

در همین حال، حمیدرضا جلایی‌پور، از فعالان اصلاح‌طلب نیز به تازگی طی سخنانی در یک میتینگ دانشجویی که روزنامه اعتماد آنرا منتشر کرده، تصریح می‌کند: «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در انقلاب میانه‌روی را شکل داد و اعتدالگرا بود و اعتدالگرایی از زمان او شکل گرفت.»[۴]

*اصلاح‌طلبان طی روزهای پس از درگذشت مرحوم هاشمی، تقریباً هرچیزی که توانسته‌اند را به آن مرحوم ربط داده و یا به زعم خود از سابقه او حذف کرده‌اند.
آشکار است که این تاریخ‌سازی به تناقضات مختلفی نیز منجر خواهد شد و علاقه و اشتهای پژوهشگران و مردم را برای خوانش پرونده جریان خاص و برخی اشتباهات مرحوم هاشمی بیشتر می‌کند...

گفتنیست، چهره‌های جریان خاص علاقه زیادی به تغییر تاریخ به نفع خود دارند که جملاتی مثل «امیرکبیر اصلاح‌طلب بود»، «رضاخان قصد خدمتگزاری داشت»، «امام راحل با شعار مرگ بر آمریکا مخالف بود»، «اسلام شهید شیخ فضل الله نوری مانع پیشرفت است» و «عملکرد ائمه اطهار(س) پس از حادثه عاشورا عقلانی‌تر شد» که تماما از سوی معاریف اصلاح‌طلب و طی سال‌های اخیر بیان شده‌اند، شاهدی بر این مدعا هستند.

در ادامه نام بردن از سعدی شیرازی بعنوان یکی از مروّجین اعتدال، به تازگی یکی از اصلاح‌طلبان نیز ادعا کرده است که مراجع بزرگ قم و بدنه حوزه حامی انتخاباتی روحانی‌اند![۵]
***
۱_ http://khabarfarsi.com/u/۳۶۸۱۲۹۲۹
۲_ http://khabarone.ir/news/۷۷۲۶۳۳۲
۳_http://ibna.ir/fa/doc/report/۲۴۷۰۷۳
۴_http://www.magiran.com/npview.asp?ID=۳۵۴۴۷۰۳
۵_http://www.mashreghnews.ir/news/۷۱۳۴۳۹
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *