جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۴
۴۷
سردار جوانی در گفت‌و‌گوی تفصیلی با «جهان»:

می خواهند نظام را به دست خود مردم ساقط کنند/ مقاومت جمهوری اسلامی در برابر فشارها دلیل کارآمدی‌اش است/ ما هزینه‌های برجام را پرداخت کردیم/ رهبری باند ندارد/ قبل از دستگاه قضا، احمدی‌نژاد علیه شورای نگهبان برآشفته شد

سه شنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۲۵
کد مطلب: 596178
دشمن کار خودش را می کند، زمینه های نارضایتی را بیشتر می کند، تحریم می کند، به بهانه های مختلف فشار می آورد تا نارضایتی ها شکل بگیرد و روی امواج نارضایتی سوار بشود.
می خواهند نظام را به دست خود مردم ساقط کنند/ مقاومت جمهوری اسلامی در برابر فشارها دلیل کارآمدی‌اش است/ ما هزینه‌های برجام را پرداخت کردیم/ رهبری باند ندارد/ قبل از دستگاه قضا، احمدی‌نژاد علیه شورای نگهبان برآشفته شد
گروه سیاسی جهان نيوز: اتفاقات دی ماه سال جاری که با اعتراضات به حق مردم از وضعیت اقتصاد و ناکارآمدی دولت در مدیریت این اوضاع آغاز شد با موج سواری ضدانقلاب به بیراهه رفت و البته با حضور مردم انقلابی به پایان یافت. در بیان تحلیل این ماجرا عده ای معتقد بودند که سهم بزرگ دولت در ایجاد این اعتراضات قابل کتمان نیست، عده ای معتقد بودند که سخنان رئیس دولت دهم در این اعتراضات موثر بوده، عده ای هم عقده گشایی کردند و طلبکارانه این موضوع را به نظام حواله دادند، هرچند که اصل موضوع به دلیل میدان داری ضدانقلاب به حاشیه رفت. برای تحلیل این وقایع و هچنین گفت و گو پیرامون سایر موضوعاتی همچون برجام یا تقابل در عفرین به سراغ  سردار یدالله جوانی چهره سیاسی و البته رسانه ای سپاه رفتیم که هم اکنون مشاور سیاسی نمایندگی ولی فقیه در سپاه پاسداران و مدیرمسئول هفته نامه صبح صادق است. با کمی دقت، اصرار ایشان در استخدام کلمات مناسب برای جلوگیری از هرگونه تبعات و یا شائبه های احتمالی با توجه به انتساب مواضعشان به مجموعه سپاه به خوبی قابل فهم بود.در نهایت آنچه در ادامه خواهید خواند ثمره گفت و گوی ما با سردار جوانی است که در دفتر هفته نامه صبح صادق مهمان ایشان بودیم:

جهان: به طورکلی ارزیابی شما از  وقایع و اغتشاشات اخیر، خصوصاً اغتشاشاتی که سالگرد ۹ دی اتفاق افتاد چیست؟
جوانی: حوادثی که در دی ماه داشتیم نقطه شروع آن 9 دی ماه نبود. نقطه شروع آن روزهای قبل از 9 دی ماه بود و زمینه هایش نیز از سال های قبل بود و این برمی‌گردد به شرایط خاصی که ما الان در کشورمان مواجه هستیم. جامع ترین تحلیل از وقایع را مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم در روز 19 دی ماه داشتند که آنچه رخ داد دو لایه دارد.

 یک جنبه اعتراضاتی که مردم داشتند به خاطر عدم پاسخگویی به مطالبات برحقی که اما یک بعد دیگر آن حرکت های تخریب گرایانه و مخرب و اغتشاشگرایانه بود که رخ داد و به نوعی موج سواری روی بسترهای اعتراضی صورت گرفت. بخشی از جامعه ما هستند به دلیل پاره ای از مشکلاتی که دارند می آیند اعتراض می‌کنند، صدای خودشان را بلند می کنند تا به گوش مسئولان برسد. اما به هر حال ما یک کشوری هستیم که از انقلاب به این  طرف مورد دشمنی زورگویان عالم واقع شدیم.

اعتراض نشانه نارضایتی از وضعیت موجود هست. وضعیتی که افراد ناراضی احساس می کنند حقوقشان و منافع‌شان نادیده گرفته شده است. در ماه‌های منتهی به این حوادث جمعی در خیابان و در جاهای مشخص تجمع می‌کردند و مطالبی را به عنوان مطالبه مطرح می کردند که به موسسات برمی گشت که به وجود آمده بود. به هر حال طبیعی است که برخی مردم احساس مالباختگی بکنند.

 مقام معظم رهبری با یک تعبیر بسیار زیبایی رابطه بین دو لایه را دشمن بیرونی و این وضعیت داخلی را که به زخم کشف کردند و اینکه مگس روی زخم آمد نشست .

آن چیزی که بایستی به شکل دقیق مورد توجه قرار بگیرد تجزیه و تحلیل همین لایه است. ملت ایران با این رویکردهای خودش نظام سلطه را به چالش کشیده است. نظام جمهوری اسلامی با اساس نظام سلطه گری و سلطه پذیری مخالف است و در مقابل ظالم ایستاد. بر همین مبنا از ابتدا بنا را بر این گذاشته که جمهوری اسلامی ایران ساقط شود. جمع بندی آنها این بود تا مادامی که جمهوری اسلامی از پشتوانه مردمی برخوردار است جمهوری اسلامی ساقط نمی‌شود و اساسا جمهوری اسلامی را به دست آن نیرویی می شود ساقط کرد، خود مردم ایران است.

ما در دهه دوم انقلاب وارد قضایای اصلاحات و جامعه مدنی و توسعه سیاسی وارد می شویم. آن دهه اتفاقات عجیب رخ می دهد. یک پیوندی بین داخلی ها و خارجی ها برقرار می‌شود که حالا نمونه‌هایی را در اجلاس‌های رسانه‌ها کنوانسیون‌ها و نشست ها و خیلی جاها می بینیم که چه کسانی از ایران در چه جاهایی می‌رود و چه حرف‌هایی را می‌زنند. از آن زمان ابتدای انقلاب، دنبال طراحی کودتای سخت و نظامی بودند دیدند نشد، کودتای نرم را دنبال می‌کنند و انقلاب مخملی و انقلاب رنگی را دنبال می کنند.

رهبرانقلاب برای حوادث سال ۸۸ فرمودند دشمن ۲۰ سال کار کرد تا بتوانند چنین وضعیتی را در داخل کشور ما به وجود بیاورد، خب شکست خورد. وقتی آن شکست را خوردند می بینیم که از سال ۸۸ تا ۹۶، هشت سال دشمن در زمینه های مختلف کار می کند، در حوزه اقتصادی و معیشتی و به وجود آوردن زخم هاست که خب در داخل هم غفلت صورت می‌گیرد.

جهان: نقاط اشتراک و افتراق وقایع دی ماه را با سال 88 در کجا می دانید؟
 جوانی: اتصال داخلی و خارجی در سال ۸۸ یک اتصال روشن است. در سال ۹۶ آن چیزی که در واقع اعتراض بود بحث آن جداست اما آن چیزی که یک مرتبه در شکل اغتشاش و آتش زدن شروع می‌شود اساسا شعارهای اقتصادی و مالباختگی نیست، آن هایی که در صحنه هستند افرادی باشند که به لحاظ اقتصادی دچار مشکل بوده باشند. جنس تقریبا مثل جنس کسانی بود که در سال 88 اغتشاشات و نارامی ها حضور پیدا می کردند.

این جریان پشت سر صحنه به دلیل تجارب دوران ۸۸ اعتراضات را در شهرهای کوچک برد تا در واقع بگوید که در کل کشور چنین وضعیتی هست. در سال ۸۸ از یک انقلاب رنگی و کودتای مخملی عبور کردیم، دشمن آمد و رفت روی تحریم ها تمرکز پیدا کرد باید پاسخ داده شود. چرا از سال ۸۸ به این طرف تحریم‌های روز افزون تشدید می شود؟ تا جای که خود
در دهه دوم انقلاب وارد قضایای اصلاحات و جامعه مدنی و توسعه سیاسی وارد می شویم. در آن دهه اتفاقات عجیب رخ می دهد.
آمریکا این تحریم‌ها را فلج کننده می نامد. وقتی دنبال می‌کنیم می بینیم که آنها از طریق این فشارها و تحریم‌ها و مشکلات اقتصادی شرایطی را در ایران را فراهم می کنند که یک عده ناراضی از وضعیت مالی از اقتصادی و مشکلات معیشتی برای رویارویی به صحنه بیایند و افراد مناطق محروم و مستضعفین را وسط خیابان بیاورد و بهره خودش را ببرد. این اتفاق در سال ۹۶ می افتد یعنی دشمن ناکام در سال ۸۸ در بستر مسائل معیشتی و نارضایتی های اقتصادی در مناطق محروم شهرستان ها این حرکت را سامان داد.

در سال ۸۸ تلقی دشمنان ما این بود که کار جمهوری اسلامی تمام است و بالاخره با دو دهه کار کردن ارتباط برقرار کردن، استحاله کردن، جمع کردن عناصر خاص آمادگی برای ایجاد تغییر دارند. کسانی که امروز در حصر هستند اینها ادعای تقلب کردند در حالی که  تقلبی در کار نبود و امروزه هیچ کس از نظریه تقلب در انتخابات ۸۸ دفاع نمی کند. در این اغتشاشات شعار می دهند رضاشاه روحت شاد، اصلا نمی‌دانند رضا شاه کی هست نمی دانند رضا شاه را چه کسی آورد؟ رژیم گذشته چی بود؟ در زمان پهلوی دوم با آن جمعیت ۳۵ میلیونی بیش از شش میلیون بشکه نفت صادر می‌کردند این نفت کجا می رفت مال ملت بود الان با جمعیت بالای ۸۰ میلیون چقدر نفت صادر می کنیم؟

مطلوب دومشان که اگر اینها حاصل نشد این است که امنیت را از جمهوری اسلامی ایران بگیرند، آرامش را از ما بگیرند، ملت ایران را درگیر جنگ داخلی بکنند، چون وقتی که یک دولت و ملت و حکومتی در داخل سرگرم منازعه و بی ثباتی ناآرامی است دیگه نمی تواند به آرمان‌ها و اهداف خودش برسد.

جهان: یعنی این داستان ادامه دارد؟
جوانی: قطعا دشمن ما دست از دشمنی بر نمی دارد.

جهان: با توجه به عملکرد دولت فعلی این حس وجود ندارد که همان زخم های مورد اشاره رهبری درمان بشود. برخی می گویند اغتشاش ها خوابید اما اعتراض ها وجود دارد، در حقیقت بستر برای این داستان وجود دارد؛ نظر شما چیست؟
جوانی:دشمن کار خودش را می کند. زمینه های نارضایتی را بیشتر می کند، فشار می آورد، تحریم می کند، به بهانه های مختلف فشار می آورد تا آن نارضایتی ها شکل بگیرد تا روی امواج نارضایتی سوار بشود. شرط لازم برای مداخله نیاز به شروط کافی دارد، شرایط کافی همان زخم هاست که این زخم ها اگر ترمیم نشود می تواند مجددا این قضایا را تکرار بکند. باید کاری کرد که شروط کافی برای اغتشاشات و ناآرامی و نارضایتی شکل نگیرد و آن شروط کافی است این است که در زخم ها که شرط کافی برای نشستن مگس برای آسیب رساندن است این‌ها را ترمیم کنیم. مردم به خوبی می‌دانند که برخی از زخم ها ترمیم و درمانش نیاز به زمان دارد اما آن چیزی را که مردم را می‌توانند متقاعد بکند این است که اراده ها را ببینند.

جهان: این شرایط اکنون هست؟
جوانی: اگر هم باشد برای مردم خیلی معلوم نیست. در برخی موارد برای مردم ملموس نیست. باید برای مردم بیان گفته بشود. همه مشکلات به قوه مجریه بر نمی گردد که بگوییم که دولت باید بیاید این مشکلات را حل کند یا بگویم که فقط مجلس یا فقط بگوییم قوه قضاییه.

زخم بزرگتر واگرایی است که که هیات در متولیان امر ما وجود دارد. مسئولان ما باید برای این ناهماهنگی ها و واگرایی ها غلبه کنند چرا که اساسا دشمن از همین جا وارد می شود دشمن دنبال به جان هم انداختن افراد است. آن چیزی که می‌تواند مردم را نسبت به آینده درخشان و امیدوار بکند انسجام مسئولین است.

جهان: سردار این نگاه مشترک هست اما خب به قول شما هر کدام از سران قوا با دید خودشان به فساد نگاه می کنند؟ حتی با وجود فسادی که در نزدیکانشان علنی هم شده.
جوانی: فساد تعریف دارد اگر کسی از بیت المال سوء استفاده کرد فساد است اگر کسی اختلاس کرد، فساد است. هر کدام تعریف دارد، رانت خواری تعریف دارد بیایند برمبنای تعریف مقابله کنند. مشکل ما این است که وقتی ما می‌گوییم که فساد، فساد تعریف دارد.

امروز چرا اقتصاد ما تحت فشار است چون وابسته به نفت است. آیا نمی شد در این 40 سال از اتکا به درآمدهای نفتی فاصله بگیریم می‌شد یا نمی شد؟ سیاست‌های نظام را دولت‌ها بودند اجرا می کردند. سیاست‌های کلان نظام خوب پیاده سازی نشده است.

جهان: چرا سیاست ها انجام نمی شود؟ رهبری به طور دائم بر اجرای سیاست ها تاکید می کنند. چرا اجرا نمی کنند یا کم اجرا می کنند یا اصلا اراده اجرا نیست؟ این برای مردم سوال است؟
جوانی:به خاطر اینکه در برخی از حوزه‌ها برخی کسانی که می آیند یک رجحانی می دهند به منافع خود نسبت به منافع عام منافع عموم و لذا یک نگاه برتری جناح باند حزب گروه. چرا کارخانه های ما نیمه راکد است یا با ظرفیت های بسیار پایین کار می کنند؟ بررسی کنید به خاطر این است که بازار خریدار محصولش نیست. خبب بازار ۸۰ میلیونی ما امروز در تصرف چه کسانی است؟ در تصرف کالای قاچاق و واردات بی رویه است. چه کسانی این کار را انجام می دهند؟ اینجا نگاه می‌کنیم می‌بینیم که همان کسانی که در انتخابات پشت سر آدم هایی قرار می گیرند حالا وقتی در قدرت قرار گرفتند باید هوای اینها را هم داشت.


جهان: بعد از این که اغتشاشات فروکش کرد، عده ای در جریان اصلاحات و برخی مسئولین دولتی با یک طلبکاری  که باید صدای مردم را شنید موضع گرفتند و این داستان اعتراضات را به گردن نظام انداختند. تحلیل شما در این مورد چیست؟ سوال بعد اینکه نقش احمدی نژاد و فیلم هایی که در آن مقطع پخش کرد را تا چه حد در جریان اعترضات موثر می دانید؟
جوانی: ببینید مطالبات به حق وجود دارد طبیعی است. در همه کشورها هم هست و هر حکومتی و حکمرانی
در سال ۸۸ تلقی دشمنان ما این بود که کار جمهوری اسلامی تمام است و بالاخره با دو دهه کار کردن ارتباط برقرار کردن، استحاله کردن، جمع کردن عناصر خاص آمادگی برای ایجاد تغییر دارند.
و هر دولت مردی که بگوید که نه نباید به این مسائل توجه کنیم این نشان دهنده این است از خرد حکومت داری و حکومت ورزی به دور است. حاکمان خوب کسانی هستند که واقع بینانه جامعه خودشان را تجزیه و تحلیل کنند، نفع مردم را ببیند.

البته مردم هم باید منصفانه مقدورات و امکانات و توانمندی ها را ببینند و بعد هم ببینند چه چیزهای را دولت باید حل بکند چه چیزهایی را باید خودش باید تلاش ‌کنند حل کند این که فکر کنیم که در جامعه هر مساله‌ای را باید دولت حل می کند این خطاست دولت وظایفی دارد باید وظایف و توانمندی های دولت را دید.

جهان: هل دادن این اعتراضات به نظام چی هست؟
جوانی: اینکه بگوییم حکومت ناکارآمد است این تلاشی است که دشمنان ما دارند انجام می دهند که جمهوری اسلامی یک نظام ناکارآمد است. از یک طرف تحریم و فشار و بروز مشکلات نارضایتی اقتصادی و معیشتی از یک طرف. جمهوری اسلامی اتفاقاً جمهوری اسلامی در مقابل این همه فشارها مقاومت کرده که نشانه ای از کارآمدی است.

بحث این است که  تجمعات و اعتراضات بایستی شنیده بشود اما باید حدود و آثار و پیامدهایش مشخص بشود، به گونه‌ای که یک سری ارزش‌های دیگری را به چالش نکشد. اما یک گروه سیاسی با اهداف سیاسی می خواهد از مشکلات معیشتی سوء استفاده کند سوال این است که این آدم ها با چه اهدافی می خواهند این کار را انجام بدهند؟ دنبال چه هستند؟ آیا از این طریق می خواهند مشکل مردم را حل کنند؟ نمی خواهند مشکل را حل کند وقتی می گویند در مورد مالباخته ها می خواهیم مجوز بگیریم اهداف سیاسی را تعقیب می کنند این مشکل را اضافه هم می کند.

جهان: به نقش احمدی نژاد اشاره نکردید؟
جوانی: متاسفانه ما یک زخمی در داخل کشور داریم که کسانی که می آیند و در حوزه قدرت وارد می‌شوند و بعدا به دلایلی بعدا اینها نقش اپوزوسیون پیدا می‌کنند و بعد می‌خواهند آن کاستی‌ها را به گردن دیگران بیندازند در حالی که خود این ها عامل برخی از مشکلات بوده باشند. این سوال  مطرح می‌شود که چرا در بین روسای جمهوری ما مشکل دار می شوند؟ من معتقدم ریشه این سوال را در اینجا باید ‌دید وقتی که کسی رییس جمهور می شود و یک عده هم اطراف او را می گیرند این تیم خدا وکیلی آمادگی دارد بعد از دوره چهار ساله یا هشت سال قدرت را به تیم دیگر تحویل دهد و این امانت را واگذار ‌کند یا تلاش می‌کنند به نوعی تیمش را در قدرت حفظ می‌کند؟

جهان: اطرافیان آقای احمدی نژاد درخواست مجوز تجمع داشتند. یک شبهه است که گفته می شود مگر نمی گویید اعتراض قانونی، پس شما چه زمانی مجوز می دهید؟ چون وزارت کشور گفته با هیچ درخواستی موافقت نمی کنیم.
جوانی: ببینید این ها اپوزیسیون نظام شدند فراموش نکنیم که دولت سازندگی در انتهایش آدم‌هایی را برای اصلاح قانون اساسی برای تداوم حضور در قدرت مطرح کردند آیا دلسوز کشور بودند یا می خواستند یک تیمی یک جریانی همواره در قدرت باشند. مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم فرمودند صادقانه مردم‌سالاری دینی را قبول کردم، حضرت آقا باند ندارد، حضرت آقا می خواهد براساس موازین معیارها و ملاک ها مردم در صحنه انتخاب بکنند و لذا در دوره ایشان چقدر قدرت جابه‌جا شده است.

وقتی که یک دوره دولت دیگری می آید که از باند و جناح اینها نیست اپوزیسیون نظام می‌شود. چرا این را آورده است. چرا نظام جلو این را نمی گیرد که ما در قدرت باشیم. آقای احمدی‌نژاد متاسفانه از جمله کسانی بود که تصورش این بود که کشور باید برای یک دوره طولانی در اختیارش باشد. در سال ۹۲ نزدیکترین آدم خودش را که حتی آقا معتقد بود که به مصلحت خودش و دولت نیست او معاون اول بشود می خواست رییس جمهوری بشود، آقای مشایی را که خیلی تلاش کرد هزینه از بیت المال کرد، پرچمداری کرد آقای احمدی نژاد بعد از ۸ سال تلاش کرد آقای مشایی رییس جمهوری بشود، خب شورای نگهبان رد صلاحیت کرد. اینکه امروز می آید علیه قوه قضاییه برآشفته می شود، برآشفتگی قبلی اش علیه شورای نگهبان است که او را رد کرده است. چرا چون تصور می کرد یک دوره چهار ساله باز مجدد می آید و در حلقه کشور قرار می گیرد.

جهان: مدل روسیه؛ یعنی پوتین مدودف؟
 جوانی: بله مدل روسیه پوتین و مدودف. با این نگاه همه باید تخریب بشود همه باید سیاه بشود. همه باید فاقد صلاحیت بشود فقط آن تیم به آن حلقه و آن اطرافیان آدم های پاک آدم های خوب هستند دیگه همه فاقد صلاحیت هستند. وقتی که نگاه باشد و این نگاه به کرسی ننشیند می‌آید اپوزیسیون نظام می‌شود.

رهبری به مردم به توده ها به جریان ها به نخبگان به همه افکار و اندیشه ها نگاه می کنند. حالا این نگاه را بر نمی تابند و اپوزیسیون می شوند و چون این دچار انحراف شده و هر کاری که می کند مباح می داند. حالا قوه قضاییه سراغ ایشان بیاید یا آدم های ایشان؛ اساسا قوه قضاییه را غاصب معرفی می کند. این ایجاد بدبینی در جامعه نقش دارند. در سیاه نمایی در ایجاد یاس مشکلاتی هم وجود دارد مجموعه را هدف قرار می دهد مبارزه با فساد خوب است به نظر من با هر آدمی که مبارزه بشود باید از قوه قضاییه تمجید بشود. این به هر گروهی که می خواهد وابسته باشد. اما چرا وقتی که با آن آدم به قوه قضاییه گیر می دهد عدالت زیر سوال نمی رود اما وقتی به این آدم گیر می دهد عدالت زیر سوال می رود؟ این همان نگاه سیاسی است

جهان: دو سال از اجرای برجام می گذرد. طرف مقابل به طور کرات برجام را نقض کرده است اما از سمت مسئولان ما واکنش قاطعی دیده نمی شود و ما پایبند به برجام هستیم. نکته دیگر این که مسئولان می گویند ما از برجام خارج نمی شویم. بعضی از کارشناسان هم می گویند عملاً برجام تمام شده است اما اسمی در برجام هستیم، این چه عایدی برای ما دارد؟
جوانی: برجام دارای لایه‌های
همان کسانی که در انتخابات پشت سر آدم هایی قرار می گیرند حالا وقتی در قدرت قرار گرفتند باید هوای اینها را هم داشت.
گوناگون است و نمی شود خیلی راحت در مورد برجام با یک نگاه سیاه کامل و یا یک نگاه سفید آن را تجزیه و تحلیل کرد. برجام نتیجه یک دوره طولانی مذاکره است. در کشور ما دو تا نگاه وجود دارد یکی اینکه این را مهمترین آورده در طول تاریخ می‌داند و یک نگاهی که حتی بدتر از ترکمنچای و یک خیانت می داند.

در حوزه هسته ای نگاه جمهوری اسلامی استفاده صلح آمیز بود. یک ادعایی بود که می گفت در مذاکره می خواهیم شفافیت ایجاد کنیم. ما دنبال سلاح هسته ای نیستیم اما در حوزه موشکی می گوییم دنبال اقتدار هستیم. اصل مذاکره سیاست نظام بود منتها در دولت یازدهم یک تصور وجود داشت که اگر سر این مذاکره به نتیجه برسیم خیلی از مشکلات ما حل می شود آن هم با آمریکایی‌ها.

اینجا محل نقد است. اینطوری نیست با آمریکایی‌ها مذاکره کنیم و سریع هم مذاکره کنیم تحریم برداشته می شود رونق اقتصادی شکل می گیرد و مشکلات ما حل می شود. دو تا نگاه وجود داشت یک نگاه از اساس با مذاکره مخالف بوده باشیم که خارج از نگاه نظام است، یک نگاه اصل مذاکره با نظام است. مذاکره اگر هوشمندانه باشد منافع ما تامین می شود، شتاب زده و عجولانه باشد منافع ما تامین نمی شود. ماهیت برجام یک معامله است. در این معامله تعهدات ما شفاف بوده و به تعهدات هم عمل کردیم. طرف مقابل تعهداتش شفاف بوده تقریبا ولی به تعهداتش عمل نکرده است اما طوری نوشته شده که بتواند به نوعی از زیر تعهداتش شانه خالی بکند این همان جایی که باید دقت می شد. وقتی گفته می‌شود جمهوری اسلامی باید ۲۰ هزار سانتریفیوژ را به شش هزار تبدیل بکند خیلی شفاف است. اینکه جمهوری اسلامی باید بیش از ده تن اورانیوم غنی شده موجود خود را خارج بکنند، سقف موجودی اورانیوم نباید هرگز از 300 کیلو بالا برود کمی و قابل سنجش است این که بایستی که در فردو این تغییرات ایجاد بکند قابل سنجش است. اما اینکه طرف مقابل باید بیاید در واقع تحریم‌ها را به این صورت بردارد این یک مقدار پیچیدگی دارد روی کاغذ برمی دارد، اما طوری رفتار می کند که عملا تحریم‌ها برداشته نمی‌شود. متعهد شده که هیچ تحریم جدیدی را تحت هیچ عنوان وضع نکند ما الان افراد ما تحریم می شوند شرکت هایمان تحریم می شوند موسسات ما تحریم می شوند.


آمریکایی ها قابل اعتماد نیستند چرا که آمریکایی‌ها آنجایی که تعهداتشان صریح و شفاف بوده باشد غیر قابل تفسیر بوده باشد پا روی آن می گذارند به بهانه تامین منافع ملی شان یعنی پایبندی به و قواعد و اصول و معیارهای اخلاقی و انسانی برای آمریکایی‌ها معنا ندارد برای آمریکایی‌ها یک کلمه منافع ملی. این نماینده آمریکا در سازمان ملل صریح گفت که جایی که منافع ما در خطر باشد ما به تعهداتمان عمل نمی‌کنیم این همان چیزی بود که می تواند مهمترین آورده برجام باشد. حرف منتقدین اینجاست؛ آن چیزی که ما دادیم با آن چیزی که گرفتیم هیچ تناسبی ندارد و از آن طرف هم طرف مقابل بنا ندارد به تعهداتش عمل کند که هیچ دنبال افزایش فشارها هستند.

 جهان: سردار چاره کار چیست؟
جوانی: چاره کار این است که اولین آورده برجام را در حوزه بالا رفتن ظرفیت فکری جامعه تعریف کنیم. برجام می‌تواند یکی از آورده های بالا رفتن نگاه واقع بینانه ما نسبت به آمریکا و ذات آمریکا باشد که در همین دوره عده ای با صدای بلند دنبال بزک آمریکا و فریب مردم بودند.

این آورده با هزینه بوده است بعضی وقتها برای این که با تجربه به دست آوردیم خسارت دادیم تا به دست آوردیم تجربه ارزش خیلی بالایی دارد که می گوید طرف سرش به سنگ خورده  تا تجربه به دست آورده است.

آن چیزی که مهم است این است که وقتی ملت ما در برجام به تعهدات خود عمل کرده و هزینه‌ها را پرداخته تا آنجایی که ممکن است تلاش بکند طرف مقابل را تحت فشار قرار بدهد برای عمل به تعهداتش حالا طرف مقابلی که در واقع یکی هم نیست پنج بعلاوه یک است شش کشور است در این شش کشور این یکی نقش اصلی را دارد بازی می کند در سال 92 مطرح شد که ما باید با کدخدا وارد مذاکره بشویم.

یعنی گفتیم چه تا با آمریکا مذاکره نکنیم فایده ندارد پس معنی این است که الان که اروپایی ها را بدون اینکه آمریکا همچنان می خواهد اعمال قدرت بکند حتی روی اروپا و آنها را همراهی بکند که اخیرا صریح گفته‌اند که اروپا باید به این رابطه با آمریکا و ایران یکی را انتخاب کند حال سوال این است آیا اروپایی‌ها آمریکا را رها می کنند؟ تجربه می گوید نه؛ اما این معنیش این نیست که ما حالا که یک کشور از این چند کشور دارد نقض تعهدات می کند بر خلاف تعهدات عمل می کنند برجام و فواید را برای به حداقل رسانده بگوییم ما هم سریع خارج بشویم. اگر این حاصل بشود که برجام هیچ منفعتی را برای ملت ایران نمی کند هیچ آدم مسئول و متعهدی نمی گوید پایبند باشیم، چون دو طرفه است اما بحث این است که به چه صورت؟ یعنی در جایی نباشد آمریکایی‌ها برجام را به نام ما پایان بدهند چون ما هزینه های برجام را پرداخت کردیم و نباید هزینه دیگری بدهیم.

جهان: در حاشیه اجلاس داووس سوییس شواهد حاکی از این است که آلمان، انگلیس و فرانسه ائتلافی را تشکیل می دهند و به آقای ترامپ می گویند که شما از برجام خارج نشوید ما ایران را متقاعد می کنیم تا در مورد موضوع موشکی مذاکره کند این را چطور تحلیل می کنید؟
جوانی: این پیشنهاد جدیدی نیست. وقتی به عقب برگردیم حتی در دولت قبل از دولت کنونی برخی از آن ها به نوعی می خواستند مطرح کنند که مجموعه ای از مسایل مورد مذاکره باشد. منتها سیاست نظام یک سیاست مشخص و روشن شدن بود که موضوع مذاکره فقط در هسته ای است . و بعد از به نتیجه
برجام می‌تواند یکی از آورده های بالا رفتن نگاه واقع بینانه ما نسبت به آمریکا و ذات آمریکا باشد که در همین دوره عده ای با صدای بلند دنبال بزک آمریکا و فریب مردم بودند.
رسیدن مذاکرات هسته ای در قالب برجام می‌گفتند که حالا در هسته ای به توافق رسیدیم در حوزه های دیگر هم ذاکره کنیم. که در یک عبارت، مقام معظم رهبری با صراحت فرمودند که ما جز موضوع هسته ای در هیچ موضوع دیگری با آمریکا مذاکره نمی کنیم. یک آدم ابله می آید به ما پیشنهاد می دهد که بر سر موضوع موشکی مذاکره بکنیم چرا ابلهانه است ابلهانه از این جهت که او ما را تهدید می کنند بعد می گویند بر روی  قدرت دفاعی با هم مذاکره کنیم.

 نتیجه فشار باید بشود مذاکره و نتیجه مذاکره بشود یک داد و ستد و معامله ای؛ معامله ای که نتیجه اش محدود سازی ایران باشد حالا یکجا هسته‌ای یکجا موشکی. غربی‌ها فکر می‌کنند همانطور که تحریم‌ها و فشار باعث شد که ایران در موضوع هسته ای پای میز مذاکره بیاید، در موضوع موشکی هم می آید این اشتباهی است که آنها می کنند.

می‌خواهند قدرت دفاع از ملت ایران بگیرند ملت ایران باید بتواند از خودش دفاع کنند و این دفاع امروز یکی از ابزارهای مهمش موشکی است اقتدار موشکی است. ائتلاف اروپایی کشورهایی شاید به نوعی در تکاپو هستند یک نوع اختلال در نظام محاسباتی نخبگان ما ایجاد می‌کنند. مردم مراقب برخی از افرادی که بیان یا قلمشان مشکوک است باید باشند.  بالاخره ملت ما زخم خورده در تاریخ استعمار به وسیله عناصر خود فروخته در داخل کشور است.

کشوری که معرض تهدید باشد در آن سرمایه‌گذاری نمی‌شود، آرامش وجود نخواهد شد چون هر آن ممکن است که مورد هجوم و تهاجم قرار بگیرد. ما اقتدار آموزش موشکی اقتدار نظامی توسعه قدرت موشکی را برای جلوگیری از جنگ که می خواهیم نه برای وقوع جنگ؛ مذاکره موشکی یعنی نزدیک شدن  به جنگ.

جهان: سوریه سالها درگیر جنگ داخلی است. مدت ها بود داعش آنجا با ارتش و دولت سوریه درگیر بود اکنون هم جبهه النصره با دولت سوریه درگیر جنگ است شما چه افق جدیدی در چشم انداز سوریه می بینید؟
جوانی: سرنوشت سوریه از سرنوشت منطقه جدا نیست. کسانی که بحران آفرینی را در سوریه شروع کردند به دنبال این بودند که از طریق سوریه ترتیبات منطقه ای را شکل بدهند. در راستای منافع خودشان در واقع بحران آفرینی در سوریه ادامه تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان و حزب الله است.  وقتی تجاوز انجام گرفت خانم رایس گفت که از دل این جنگ خاورمیانه جدید متولد می‌شود خیلی نکته مهم است یعنی رژیم صهیونیستی به حزب الله لبنان حمله کرده است. خانم رایس وزیرامور خارجه وقت آمریکا که از دل این جنگ و سرو صداها این درد زایمان خاورمیانه جدید است گفت این سر و صداها و ترقه ها و موشک ها خمپاره ها و بمباران‌ها درد زایمان خاورمیانه جدید است یعنی پشت صحنه ای دارد این نیست ارتش رژیم صهیونیستی به حزب‌الله حمله کند این نقشه برای خاورمیانه جدید است. قبل از این لشکر کشی خود آمریکا به بهانه مبارزه با تروریسم بعد از حادثه بسیار بسیار مشکوک ۱۱ سپتامبر و اشغال افغانستان و عراق به خاطر خاورمیانه بزرگی بود که در سر داشتند.

لشکر کشی مستقیم با شکست مواجه شد. جنگ ۳۳ روزه رژیم صهیونیستی با شکست مواجه شد. بحران آفرینی سوریه در همان راستا آغاز شد این هم با شکست مواجه شد. چرا که تصورشان این بود که دو سه ماه از شروع این بحران بشار اسد سقوط می‌کند، حلقه ضعیف مقاومت فرو می ریزد و سوریه از اردوگاه مقاومت خارج می شود. زمینه برای فشار بر حزب الله و دولت عراق فراهم می‌شود. ترتیبات منطقه به شکلی شکل می‌گیرد که فشار بر روی جمهوری اسلامی افزایش پیدا می کند، خاورمیانه آمریکایی شکل می گیرد. از مختصات اصلی خاورمیانه بزرگ یا خاورمیانه جدیدی آمریکایی ها بارها مطرح کردند آمریکایی شدن خاورمیانه یا غرب آسیاست. دلیلش این است که آمریکایی ها می گویند که راه سلطه بر جهان راه به دستگیری مدیریت بین المللی راه رسیدن به رهبری جهان از خاورمیانه می‌گذرد. سلطه بر خاورمیانه یا غرب آسیا  بدون سلطه بر ایران ممکن نیست.

در سوریه کسانی که با دولت بشار اسد می جنگندند با ارتش سوریه می‌جنگیدند تماما سوری بودند سوال است یا چند هزار نفر از اروپا یا آفریقا یا آسیای میانه آمده بودند؟ ملت ها نسبت به این توطئه آگاه شدند، بیدار شدند اگر بیدار نشده بودند داعش در سوریه و عراق شکست نمی خورد.

جبهه مقاومت مردمی در منطقه قدرتمند شده است. امروزه در شبه جزیره در کنار خلیج عدن دریای سرخ و دریای عمان نیرویی شکل گرفته به عنوان انصارالله. این انصارالله صدها برابر قوی تر از زمانی که سعودی ها به یمن حمله کردند. چون انصارالله یعنی مردم یمن یعنی انصارالله دفاع را مردمی کرد.
آینده منطقه متعلق به ملتهاست همین کفایت می کند که آینده سوریه را هم ببینیم که متعلق به ملت سوریه است.

جهان: حمله نظامی ترکیه به عفرین سوریه را چگونه ارزیابی می کنید؟
جوانی: کسانی که در سوریه مداخله می‌کنند باید نوع اقداماتشان در همسویی با ملت سوریه و دولت سوریه و ارتش سوریه باشد نه در راستای منافع خودشان که بعضا در تعارض هم قرار بگیرد. همه بحران‌ها در سال های اخیر در سوریه از اینجا نشات گرفت که کسانی وارد سوریه شدند با نگاه به منافع خودشان. آن هم منافعی که در تعارض بود با منافع ملت و دولت و حاکمیت سوریه. ترکیه اگر امروزه این نوع ورود با اعتراض دولت سوریه مواجه هست از این منظر است دولت ترکیه مدعی است که با تروریست‌های مبارزه می‌کنند که مورد حمایت آمریکا هستند اما آیا اگر مناطقی از تروریست های مورد حمایت آمریکا گرفت در اختیار ارتش سوریه و دولت و سوریه قرار می دهد یا در اختیار گروه دیگر قرار است که آن همسو هستند این برمی گردد به همین که ما در یک کشوری تروریست خوب و بد بکنیم.

جهان: ممنون از وقتی که در اختیار ما گذاشتید
جوانی: من هم از شما تشکر می کنم، ان شاءالله موفق باشید
https://jahannews.com/vdcd590kjyt0nf6.2a2y.html
jahannews.com/vdcd590kjyt0nf6.2a2y.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
سردار حیف اون حقوقی که نظام به تو و امثال شما می دهد .تحلیلتان کاملا اشتباه است مردم احمدی نژاد را دوست دارند هر کاری بکنید نمی توانید موفق شوید احمدی نژاد با همه شماها فرق اساسی دارد چون هیچ چیزی برای خودش نمی خواهد و برایش نظام و اسلام و رهبری و مردم مهم هستند شماها هیچ ارزشی برایش ندارید و با مردم عادی برابرید.یادتان باشد ایشان با طرفدارهاش چهارساله همش در ورودی دادگاهها هستند یه موقعی هم شماها باید در ورودی دادگستری ها انتظار حکم خوردن بکشید
Iran, Islamic Republic of
به محتوای مطالبتان کاری ندارم ولی این که قطعیست که احمدی نژاد از ولی فقیه تبعیت دیگر ندارد و از حوزه ولایت پذیری خارج شده است. خیلی خیلی عجیب است که شما این را هنوز متوجه نشده اید! حب الشی یعمی و یصم!
به 22:56
Iran, Islamic Republic of
این قطعیست که ادعای شما درخصوص عدم تبعیت احمدی نژاد از ولی فقیه و خروج او از حوزه ولایت پذیری، کذب محض و بهتان مبین است.
یک نمونه
29 بهمن ولی فقیه حی و حاضر در سخنرانی شان به صراحت اعلام کردند نظام جمهوری اسلامی در حوزه عدالت آنچنان که باید پیشرفت نداشته و حتی از این بابت عذرخواهی کردند؛ و درهمان سخنرانی تاکید کردند بین نقد سیستم دیوان سالاری و اصل نظام برآمده از انقلاب باید تفکیک قائل شد .
در کل مملکت ، بجز احمدی نژاد کسی در واکنش به این سخنان آقا حرفی زد؟
حنجره های گشاد و مغزهای منجمد حضرات حزبول که معمولا نخبگان سیاسی و رسانه ای و نظامی اصولگرا برایشان فکر می کنند، از اساس این بخش حرفهای آقا رو سانسور کردند، گویی اصلا رهبری درباره عدالت حرفی نزده اند! و وقتی به سیستم دیوان سالاری پرداخت و آن را اصل نظام تفکیک کرد، هم حضرات به تاسی از اشرافیت چپ و راست و ... که احساس خطر کرده اند، فریاد برآوردند که وای کل نظام را زیر سئوال برده!
شما مدعیان ولایت پذیری! بد جنایتی در حق اصل نورانی ولایت فقیه کردید ؛ و عواقبش را هم در آخرت و هم حتی در این جهان خواهیددید؛ فقط غصه اینجاست که مردم بی گناه هم باید در تحمل آن عواقب سهیم باشند.
Iran, Islamic Republic of
دشمن اصلی ایران فقط مسئولین نظام ونمایندگان مجلس و دولت و.... بوده است تاکنون هیچ دشمنی هیچ منافقی اینقدر به اسلام ودین ضربه نزدند که شما اسلام نمایان زدید در زمان گذشته آ[وند حرمت داشت مسجد حرمت داشت پرچم حرمت داشت ایران در دنیا جایگاه داشت با آمدن شما مسئولین ریاکار همه نابود شدند دشمن ایران مسئولین هستند مسئولین بی کفایت آقای احمدی نژاد طرفدار مردم کوخ نشین وپابرهنه هاست شماها طرفدار حقوق نجومی واختلاس و اشرافی گری و... هستید به فرموده خمینی کبیر انقلاب بدست نااهلان ونامحرمان افتاده است و ماهیت شما برای مردم روشن شده است مسئولین فعلی کشور بدترین دشمنانی بودند که به اسلام ودین ضربه زدند که هیچ دشمنی انجام نداده است غارتگران و چپاولگران فعلی ایران مسئولین هستند
علی
Iran, Islamic Republic of
واقعا متاسفم
اول اینکه لطفا مروری به فرهنگ لغت درمورد معنی کلمه ی اپوزیسیون داشته باشید. اپوزیسیون کسی است که به دنبال براندازی و تغییر بنیان یه حکومته و هرگز اعتراض به تخلفات و خیانت های مسئولین در قالب اپوزیسیون نمیگنجد.
گرچه ما سال هاست به نیت خانی شماها عادت کرده ایم.و لابد از آسمان به شما وحی می شود که اینان قصد براندازی دارند.
40 سال است به این روش هر صدای مخالفی را خفه کرده اید.
احمدی نژاد 4 سال سکوت مطلق کرد هرچه تهمت نثارش کردند دم نزد در انتخابات سال جاری مثل همه دلسوزان این مملکت خواست قانونی وارد عرصه رقابت بشود و از حق خودش و مردم دفاع کند ولی دوستان شما بدون هیچ دلیل روشنی مانع شدند.
امیدوارم روزی این کشور رنگ عدالت به خودش ببیند.
هاشم پور
Iran, Islamic Republic of
جمهوری اسلامی فقط به وسیله مسئولان خودش از بین میرود, مسئولان بی کفایتی که نه معنای جمهوریت را درک کرده اند و نه اسلام را میفهمند. تا حالا هم اگر باقی مانده به دلیل عنایات امام عصر و تدابیر نایب برحقش خامنه ای کبیر حفظ الله عنه بوده و نه چیز دیگر
Iran, Islamic Republic of
سردار جوانی عزیز و دوست داشتنی قربانت شوم تا جواب های درست برای سال ۸۸به مردم داده نشود اتفاقات دی ۹۶بسیار بسیار قابل تکرار هستند .شما می‌فرمایید بعضی از مردم از موسسات احساس مالباختگی دارند سرورم احساس نیست تمام زندگیش بر باد رفته است .شما که جز و مسولین لشگری و کشوری هستید چرا کشور را اینچنین ساخته این که هر روز مردم نگران یک بحران جدید باشند
Iran, Islamic Republic of
نظام با مردم کشور خودش همراه باشه و به خواسته های مردم توجه کنه هرگز ساقط نمیشه امثال مریم رجوی و محمد حسینی خیانتهاشون برای مردم آشکار شده البته این دلیل نمیشه که سکوت مردم در برابر حوادث دی ماه و همراهی نکردن بیشتر مردم با حوادث دی ماه رو پای رضایتشون از شرایط زندگیشون بذاریم مردم ما از هزینه کرد برای کشورهای عربی خسته شدن میخوان مشکلات بی آبی ، بیکاری و تورم و ...حل بشه
محمد
Iran, Islamic Republic of
شما بفرمائید شورای نگهبان با چه دلیلی احمدی نژاد را در سال 96 رد صلاحیت کردند؟!!!
خود ایشان هم گفتند شورای نگهبان دلیلش را به اطلاع عموم برساند!
ali
Iran, Islamic Republic of
اقا محمد. حفظ نظام و حکومت اسلامی از اوجب واجبات است به گونه ای که در علم کلام و فقه سیاسی شیعه هم اجرای احکام و شریعت باید در سایه وجود حکومت اسلامی انجام پذیرد. اگر حکومت نباشد هیچ ضمانت اجرایی برای احکام و فقه وجود نخواهد داشت. پس اول حفظ حکومت واجب است بعد اجرای احکام دین درسایه آن. بالتبع حفظ حکومت از حفظ برخی اشخاص نیز واجب تر است مثل احمدی نژاد. شورای نگهبان هم بر طبق نظر ایت الله علی خامنه ای در دیدار مردیم که اشاره کرده بود بنده به عنوان رهبر نظام به مشارکت بالا نظر دارم زیرا با مشارکت پایین خطر بیشتری نظام را تهدید می کند. ایشان به دلیل جایگاه کلان خود درحکومت نظرات و تصمیمات کلا می گیرند که مشارکت عمومی بالا از همی دست است. تصمیم گیری خرد به دست جمهور و عامه مردم است که باید انتخاب درست انجام دهند. ...
علی
Iran, Islamic Republic of
این حدیث جعلی را از کجا آورده اید؟؟؟؟
اوجب واجبات؟؟؟؟ حتی به قیمت ظلم و خیانت به مردم؟
خود حضرت امام فرمودند :
بترسید از آن روزی که مردم بفهمند در باطن ذات شما چیست و یک انفجار حاصل بشود. از آن روز بترسید که ممکن است یکی از «ایام الله» – خدای نخواسته – باز پیدا بشود و آن روز دیگر قضیه این نیست که برگردیم به ۲۲ بهمن. قضیه [این‌] است که فاتحه همه ما را می‌خوانند.
لطفا دست از انحراف از خط امام و انقلاب بردارید و به خط مردم برگردید
محمد
Iran, Islamic Republic of
من حدیث نگفتم اقای علی آقا. من بحث کلامی کردم و این نظر اکثر مسئولین نظام هست که حفظ نظام از اوجب واجبات هست. حتی نظرخود آیت الله خمینی. بعدش جهان نوشتارم رو سانسور کرد همه رو نذاشت. چون جهان هم مثل شما کیشش کیش شخصیت هست. شما غرق در احمدی نژاد شدی....
علی
Iran, Islamic Republic of
اولا هر نظامی که دم از اسلامی بودن بزند اسلامی نیست
کما اینکه رژیم خبیث ریاض هم دم از اسلامی بودن میزند آیا حفظ آن واجب است؟
شما فلسفه ی وجودی دین را به فراموشی سپرده اید.
هدف از رسالت پیامبران هدایت مردم است چنانچه حاکمان بر مردم فاسد شوند قطعا چیزی هم از اعتقادات مردم باقی نخواهد ماند.
در ثانی میشه لطف کنید بفرمائید کجا در اینجا من از شخصی حمایت کردم که برچسب شخصیت پرستی میزنید؟
United States
یه مقدار آزادی مدنی به ایران بدید بیشتر از کمک به کشورهای عربی به مردم کشور خودمون کمک کنید نظام هرگز سرنگون نمیشه
رهبری رو دوست دارم اما....
Iran, Islamic Republic of
منطقی مستدل بیاین بگین دلیل تایید صلاحیت روحانی چی بود تو این دوره..

وقتی شورای نگهبان تناقض ایجاد میکنه معلوم سوال واسه همگان پیش میاد

لطفا اگه تشخیص دادین منتشر کنین
Iran, Islamic Republic of
آزادی مدنی بیشتر از این ، دیگه انقد آزادی (بی قانونی) هست که به پلیس کشی کشیده شده ! درضمن مردم مشکلشون اقتصادی هست بی کاری و گرانی و فساد و بی عدالتی هست نه دغدغه های غربگرایانه شما ، درضمن کمک به کشورهای عراق و سوریه نبود که یک درصد بودجه کشورهم نمی شه الان تروریست ها با حمایت غربی و عبری و عربی ایرانی باقی نگذاشته بودن چه برسه به نظام
Iran, Islamic Republic of
خوب بود
میلاد
Iran, Islamic Republic of
سلام سردار این نظام بدست امام خمینی وبه کمک این مردم شهیدپرور شکل گرفت صحابی ها بازرگان ملی مذهبی ومنافقین با کمک امریکا وانگلیس نتوانستند نهال نوپای نظام را بشکنند حالا دیگر این نهال به لطف خداوند بزرگ درخت تنومند شده است ودر همه جای دنیا ریشه تنیده است جای تاسف نیست باز هم از این مردم انقلابی شک دارید فتنه88 فتنه 96 خیابان پاسداران جانثاری شهید شجاع محمد حسین حدادیان را همیشه به ذهن خودتان تداعی کنید مطمئن باشید این نظام به انقلاب امام زمان ع متصل می شود ان شا ءالله
مهدی
Australia
باسلام
آقا میلاد واقعیت را گفتی . مادرعجب هستیم
که چرا یک عده منفی زده اند لابد شناسنامه ایرانی
دارند ولی قلبشان برای آمریکا میتپد
Iran, Islamic Republic of
همه باهمندوفعلاسرزیر برف کرده وهیچ مشکلی را مشاهده نمی کنند
Iran, Islamic Republic of
مگر نگفتن سپاه تو سیاست دخالت نکنه
Iran, Islamic Republic of
با تمام وجود معتقدم احمدی نژاد باید رد صلاحیبت می شد اما دلیل تائید صلاحیت روحانی چه بود؟؟؟؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
چرا سپاه تو سیاست دخالت نکنه مگه سیاست حارجی ما دست سپاه نیست مگه بالای ۵۰ درصد شرکتهای دولتی دست سپاه نیست ؟
Iran, Islamic Republic of
کی و کجا گفته دخالت نکنه ، سپاه نباید در انتخابات و رقابت سیاسی بین احزاب و جریانهای سیاسی دخالت نکند مگرنه سپاه یک نهاد سکولار نیست و وظیفه حفظ انقلاب در تمام بخش های سیاسی و نظامی و فرهنگی با سپاه است
به 20:41
Iran, Islamic Republic of
"مهندسی معقول و منطقی انتخابات"(!) هم برای خودش وظیفه ای است دیگر.
خدا رحم کند اگر بخواهد در دل نهادی پاک و ایثارگر و خدمتگزار، یک طبقه ممتازه شکل بگیرد که اهداف پست دنیایی آن طبقه با توجیه حفظ انقلاب تامین شود . آن وقت یکی از اعضای آن طبقه ممتازه می شود مدیر پروژه مصلای امام خمینی ، با سی سال زمان ساخت نیمه ساز و مقادیر نامعلومی هدررفت بیت المال- حالا نمی گوییم سوءاستفاده و اختلاس وامثالهم- و بعدش مدیر یک شرکت هواپیمایی که در سانحه یاسوج فاجعه ببار می آورد، اما هیچیک از این حضرات حتی به اندازه گلایه احمدی نژاد از شورای نگهبان هم حاضر نیستند راجع بهش صحبت کنند.
هاتف
United States
الان کشور ما بجایی رسیده. یه برچسب سرداری داشته باشی روی همه چی می تونی نظر بدی.
Iran, Islamic Republic of
بله. کجاشو دیدی..
جالبه حالا یاد افشاگری افتادن ی عده..
نمیان بگن خودشون تو ۴۰ سال چ کردن واسه ملت. حداقل محمود چهارتا کر واسه مستمندان و قشری ک قرار بود صاحب اصلی انقلاب بشن کرد
Iran, Islamic Republic of
اولا این سردار نسبت به بی سوادهای برجای اولویت داره وطن فروشی نکرده که هیچ ناحی هم بوده ...دوم حرفش را بشنو ومنطقی نظر بده .....البته اینکه بخشی از نظام منفعل شده ودرمقابل وادادگی هاو نفوذی ها سکوت کردندوتاییدشون می کنند من نیز سوال دارم که این همه خیانت را می بینند چرا سکوت ؟!!!!!!!!
United States
سوال ما از سردار این هستش.
چرا دلایل حذف احمدی نژاد که بین مردم محبوب دارند نمی گند و سعی میکنند موضع گیری جدید احمدی نژاد به قدرت طلبی ایشان نسبت دهند؟
حق انتخاب مردم محدود کردن وحذف احمدی نژاد در انتخاباتخودش ظلم به مردم نیستش؟
اتفاقا ما فکر می کنیم قدرت اصلی در دست هیمنا هستش و مسئولیش نابسامانی را به گردن دیگران می اندازند؟
جالبه آدم هایی که اندکی محبوبیت بین مردم ندارند از طرف مردم می توانند حرف بزنند اما احمدی نژاد با این همه محبوبیتش نباید حرف بزنه؟
علی
Iran, Islamic Republic of
برچسب سرداری داشته باشی در همه چیز دخالت کنی بهتره تا این که یه فیلم دسته دو یا سه بازی کنی بعد بخاطر ملاحظات سیاسی بهت جایزه بدن و شما با جملات دست وپاشکسته کشورت رو پیش اجنبی روسیاه کنی. لیلا حاتمی و دیگران هر حرف مفتی میزنن شما شبه روشنفکر ها که ذره ای سواد ندارید فورا به حرف میاین و می گید حرف حق زده اما این سردار که زمانی مسئول اداره سیاسی سپاه بود حق نداره تحلیل سیاسی کنه. شما اصلا میدونستی ایشون جز اولین کسانی بود که در تحلیلش پروژه انقلاب مخملی رو در فروردین سال88 به همه گوشزد کرده بود و بعد در خردادش درست از آب دراومد. شما بهتره مثل یه جهان سومی فقط توسط سیاست مداران لیبرال بازی بخوری و به چیزهای بی ارزش مشغول باشی. تا لیبرال ها پیش خودشون به ریش امثال شما بخندند و بگن ما باید برای شمای جهان سوی نیاز تعریف کنیم. متوجه شدی جهان سومی نیاز تعریف کنیم نه مثل دوران مدرنیته که میگفتن ما باید نیاز مردم جهان سوم رو تامین کنیم. پس امروز اونا دارن بری جهان سومی ها نیاز تعریف می کنن.ربهتون هم یاد میدن دین از سیاست جداست اما خودشون دین و منافعشون در همه چیز از راه رفتن تا تولید کالا در جریانه. عقل و قدرت تحلیل و سواد می خواد که بجاش به شما ازادی از نوع رقص و اواز دادن تا سرتون رو گول بمالند.
Iran, Islamic Republic of
مگه این مملکت چندتاسردارداره ومیخاد؟کم کم داریم به وجوددولت درسایه تومملکت باورمیکنیم
Iran, Islamic Republic of
فعلا همین سردارها انگار بدجوری شما رو سوزوندن درضمن کشور به میزان نیاز سردار می خواد
Iran, Islamic Republic of
دقيقا منظورت از كارامدي نظام چيه
...
علی
Iran, Islamic Republic of
وقتی یک مشت... بی وجدان... در دولت هستند باید از دگرگونی توسط ملت هم ترسید صبر هم حدی دارد نظام های مردمی از اول ضد مردم نبودند کم کم توسط افراد خود فروخته ضد مردم شدند که نمونه اش در مملکت خودمان زیاد است
Iran, Islamic Republic of
من می خوام به یکی از نکاتی که سردار در مصاحبه شون به اون اشاره کردند جواب بدم . ایشون فرمودند : ایران یک بازار 80 میلیونی است . چه کسانی هستند که با ورود کالاهای قاچاق به اقتصاد کشور ضربه می زنند ؟
آقا یکی از این وارد کننده ی کالاهای قاچاق ، مش قربونعلی همسایه ماست . ناکس سر کوچه ما چرخ میوه فروشی داره . هشتاد درصد بازار کالاهای قاچاق دست اینه . کاش خدا به انسان دو یا سه شکم اضافه می داد ، تا وقتی که حرفهای نامربوط و دروغ های شاخدار می شنیدی ، و هیچ کاری از دستت بر
نمی اومد ، می زدی یکی از اون شکم اضافه ها رو پاره می کردی تا دچار غمباد نشی .
Iran, Islamic Republic of
سردار گرامی. اولا اگر هر کس بجز گروه شما باب میل شما نبود اپوزیسیون است؟
چرا یقه هم لباس خودتان علایی را نمی گیرید که بعد از وقایع 88 عملا فحش نامه منتشر کرد؟
چرا یقه حسن را نمی گیرید که راجع به معصوم(ع) احساس توانایی نقد دارد؟ و ...
سردار همینجا است که روشن می شود چرا امام راحل(ره) نظامیان را از ورود در سیاست منع کرد چون موجب اتهام برای سپاه است.
اگر دوست دارید سیاست بورزید ، قاعدتا باید بازنشسته شوید و آنوقت با آرامش خیال به مصاحبه مشغول شوید
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
دم خروس جریان بهار زد بیرون!!!تا دیروز می گفتن ما فقط با خانواده ی لاریجانی و اژه ای مخالفیم. ولی درعمل می بنیم با شورای نگهبان مخالفن. با علامه مصباح و ایت الله محمد یزدی مخالفن.با سردارهای سپاه و فرمانده ی سابق بسیج سردار نقدی مخالفن.با ائمه ی جمعه ومراجع تقلید بارها مخالفت کردن.با رئیس سابق وفعلی صداوسیما بارها مخالفت کردن. خب حالا خود مدعیان بهار بگن مخالفت با همه ی اینا چه معنایی داره؟؟؟؟!!!آیا بازم قبول کنیم جریان بهار فقط با خانواده ی لاریجانی مخالفه؟؟؟!!!!!!ادارن یکی یکی همه رو زیر سوال می برن.
Iran, Islamic Republic of
شطرنج دو گروه هستند سیاه ها وسفید ها !!
Iran, Islamic Republic of
"...به هر حال طبیعی است که برخی مردم احساس مالباختگی بکنند."

بله خیلی از طبیعی هم بیشتر است. لحن صحبتتان نشان از آن دارد که شکم شما نیز پر و فکرتان خالی از نگرانی های زندگی های پایین شهری است.
متاسفم برای شما و امثال شما به خاطر عدم درک مشکلات مردم.
Iran, Islamic Republic of
جناب اقای سردار،در مورد احمدی نژادی صحبت می کنی که سخنرانی هایش یک کلمه کمتر از ان روزهای که رییس جمهور هست نشده است،امروز دوستانتان در دولت و مجلس و قوه قضاییه با کارهایشان کشور را نابود کرده اند،صدای اعتراضات مردم را نمی شنوید،دولتی که یک متر کانکس به مردم مظلوم سر پل ذهاب نمی دهد هر روز از مسکن مهر لجن پراکنی می کند،همین مسکن مهر مزخرف احمدی نژاد دل بسیاری از مظلومین را شاد کرد،از چه چیز انتقاد می کنید از رییس جمهور مردمی و کاری و ضد استکبار،خودتان می دانید چه کار می کنید ،خودتان می دانید دولت حسن روحانی هر روز در حال انتقاد از سپاه است،در برجام چه امتیازهایی داده است،در هر وزارت خانه چه خیانت هایی به کشور می شود،...چه می گویید،یک کلمه از دولت انتقاد نمی کنید،در همه خیانت های این دولت بر علیه مردم مظلوم شریک هستید،واقعا برایتان متاسفم که به هر طریقی می خواهید از سیستم دفاع کنید حتی اگر بدانید آن سیستم بیمار است،سیستمی که جهانگیری و هاشمی طبا را تایید صلاحیت می کند و احمدی نژاد را رد ،باید برایش گریه کرد.
Iran, Islamic Republic of
همه با هم هستند
Iran, Islamic Republic of
این طیف احمدی نژاد کاری ندارن اصلا طرف چی گفته
میان بهش فحش میدن و میرن/ یاد خوارج میفته ادم
Iran, Islamic Republic of
شما که ماشاءالله به خوارج فرموده اید زکی!
شمابفرما طرف (سردار جوانی) چی گفته و ربطش به بقیه موارد چیه .
Iran, Islamic Republic of
ابرو بادو مه و خورشيد وفلك در كارن كه از قبل بدگويى به احمدينژاد به نان و نوايى برسن ... اما شتر در خواب بيند پنبه دانه...
Iran, Islamic Republic of
لطفآ هیچ وقت نگویید ما هزینه جنگ درسوریه را تحمل کردیم
بگویید مردم هزینه را پرداخته اند
غامرضا کریمی
Iran, Islamic Republic of
....
Sweden
با سلام
یک پیشنهاد داشتم خواستم جهان نیوز و خوانندگان محترمش در صورت قابل قبول بودن نشر بدهند و حول و حوش ان فضا سازی بشود. ببینید ما الان بی نهایت مشکل داریم ایا این طبیعیست؟ ایا واقعا ما ایرانیان خدایی ناکرده اینقدر نادان شده ایم که لایقاین وضعیت باشیم، مسلما اینطور نیست. ولی بهرحال چرا ما اینقدر درگیر خودمان هستم و هیچ کاری به جلو که پیش نمیرد عقبگرد هم داریم؟ چرا ایتقدر سیاسی بازی جناح بازی رانت خواری پارتی بازی رشوه ووفساد در کشور انقلاب کرده ما فراوان است و هیچکس هم هیچکاری نمیکند؟ مملکت تقریبا فلج شده است و امید کمی به بهبود اوضاع داریم.واقع چرا اینگونه شده است؟ دوستان برادران و خواهران دلسوز و انقلابی سعی دارند این کشور انقلاب کرده را به مسیر اصلی و اهداف اولیه انقلاب اسلامی برگزدانتد ولی پیشرفتی حاصل نمیشود. به نظر بنده حقیر حداقل نیمی از تمام مشکلات کشور ریشه در ضعف ساختار قدرت در جمهوری اسلامی ایران دارد. این دوگانگی ها را شما در تمام عرصه های مختلف میبینید که واقعا با هیچ مقیاسی طبیعی به نظر نمیرسد. به نظر این بنده حقیر که سالهاست مسائل و مشکلات را رصد میکنم و سعی میکنم انتقادات سازنده داشته باشم رسیدگی به این همه معضل جز با اصلاح ساختار قدرت و مدیریت ممکن نیست. دوگانگی که ضعف ساختاری مدیریت کلان بر کشور عزیزمان تحمیل میکند و در بسیار مواقع هم تقصیر انسانها و بغضا مدیران هم نیست باعث شده است همه بر سرهم فریاد بربیاوریم و مقصر را دیگری بدانیم و اینطور میشود که نیروهای جامعه بجای همسویی و به حلو رفتن دایم درگیر هم هستند و کارها میخوابد و افراد در این سیستم فرسایشی همه فرسوده میشوند و گرد رکود و رخوت به همه چیز و همه کس سایه میافکند. عزیزان من در عقب مانده ترین کشورها هم این همه مشکلات ریز و درشت در تمام عرصه ها وجود ندارد باید فکر کنیم چرا اینگونه است که در کشور ما همه چیز قفل میشود به بیراهه میرود و سرانجام به مرداب و نیستی میرسد. من منکر نکات مثبت در کشور نیستم ولی چرا ما این همه نکته متفی باید داشته باشیم که ان مثبت ها را تحت الشعاع قرار بدهند. این یک واقعیت تلخ است که دلسوزان و نسروهای انقلابی هرچع زودتر باید برایش فکری کنند و راهکاری بیابند. باید از خودمان سوالی اساسی کنیم چرا تمام رییس جمهورهای ما دیر یا زود با نظام یا رهبری و انقلاب اسلامی زاویه پیدا کرده و بعضا اپوزیسیون هم میشوند. شما به همه روسای جمهور البته به جز حضرت اقا نگاه کنید این معضل اساسی را مشاهده میکنید. دلیل اصلی این ژاویه گیری ها ضعف روسای جمهوریهای ما در حل مشکلات و تحقق اهداف والای این انقلاب است و چون ضعف دارند رو به فراافکنی اورده و میاورند.این فرافکنی ها بوسیله رایی مستقیمی که مردم به ایشان داده اند توجیه کامل میشود و ریسس جمهورهای ما بجای کارهای اساسا اجرایی رو به سیاسی کاری و مقصر سازی میاورند.در واقع یک نوع دوگانگی مزمن کلیت جامعه را هم تهدید میکند.اما کوتاه کنیم سخن را و بگوییم که چاره کار چیست. از نظر حقیر چاره کار اینست که حربه رای نستقبم مردم را باید از یک مدیر ارشد گرفت چرا که این سیسنم ریاست جمهوری که الان ما داریم و رای مردم باعث خودبزرگ بینی و تکبر شخص منتخب میشود خصوصا افرادی که جنبه این دای را نیز ندارند. کلا سیستم ریاستی با ساختار انقلابی کشور و وجود رهبری موضوعیت ندارد و ادامه این وضعیت صرقا باعث ایجاد بحرانهای جدید خواهد شد.پیشنهاد بتده این است که ما راهکار سیاری از کشورهای دیگر را میتوانینم سرلوحه قرار بدهیم و نظام مدیریتی پارلمانی با احزاب قوی و جاندار و انتخاب نخست وزیر توسط اکثریت در مجلس و تشکیل کابینه توسط او را پیگیری کنیم.در این سیستم کلان مدیریتی دیگر فرافکنی سخت میشود و نخست وزیر نمیتواند تکبر رای مستقیم مردم را داشته باشد و توهم برش دارد و با سیاسی کار مملکت را فلج کند. یک نخست وزیر دیگر نمیتولند در حد و اندازه های یک ایدئولوگ سیاسی دینی جلوه پیدا کند و مجبور است بیشتر یک تکنوکرات اجرایی باشد و کار کند و بیلان کار در مجلس ارایه دهد‌ اینطور ما به ان هدف حزب سازی و برنامه محوری که سالهاست مایلیم به ان برسیم نیز خواهیم رسید مضافا اینکه واقعیت امر اینست که این سیستم بسیار بیشتر به دموکراسی هم نزدیک است. باید اضافه کنم که اهداف والای این انقلاب دست یافتتی است به شرط اینکه ابزار درست در دست مدیریت و مدیران باشد در سیستم فعلی اکثر افراد حتی ناخواسته متمایل به فساد و پارتی بازی و رانت خواری میشوند چون محور کارها برنامه و شفافیت و خدمت نیست بلکه محور اصلی سیستم فرافکنی از مدیریت کلان اجرایی است و به تمام جامعه هم تزریق میشود و این میشود شما بهترین پیشنهادها را هم مثلا در مورد محیط زیست داشته باشید این پیشنهاد مثبت و عالی شما مانند یک برکه کوچک به باتلاق غلط مدیریت سرازیر میشود و در جا ایده شما نیست ونابود میشود و این چرخه الان ۳۲ است که ادامه داشته است.چرا ما به سمت سیستم نامانوس با کشور انقلاب کرده روی اوردیم فکر میکنم تاثیرات سیستم فرانسه و امریکا بر ما زیاد بوده است و در ان موقع ما نمیدانستیم که سیستم ریاست جمهوری نمیتواند اهداف انفلاب را عملی کند.بهر تقدیر از دوستان خواهشمندم راجع به این معضل اساسی کشور بحث و مشورت بیشتر بکنند تا شاید راه حل های بهتری را هم بتوانیم کشف کنیم و کشور رو به سازندگی و یگانگی در ساختار مدیریتی انشاالله برسد.این مشکل امالمشاکل است که اگر حل بشود خیلی مسایل دیگر در کشور به مسیر طبیعی خود بازخواهد گشت. با تشکر از همه عزیزان
...