چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 1 May 2024
 
۰

میزان تولد در سال کنونی افزایش یافت

چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۳:۴۶
کد مطلب: 448763
مديركل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس از افزایش ۳ درصدی افزایش میزان تولد در شش ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته خبر داد.
به گزارش جهان به نقل از وب‌دا‌، دکتر محمد اسماعیل مطلق ادامه داد: برنامه‌های تدوین شده در دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در چارچوب سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری در قالب دستورالعمل اعلام شده است که ما مسئول اجرای آنها هستیم.
دکتر مطلق، مهمترین تغییر و تحول در چند دهه اخیر در کشورهای در حال توسعه را کاهش چشمگیر میزان باروری دانست و عوامل موثر بر آن را شامل عوامل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی برشمرد که به همراه سایر عوامل باعث به صفر رسیدن و حتی منفی شدن رشد جمعیت شده است.

وی بندهای مختلف سیاست‌های جمعیتی را بیان کرد و به بیان شش نقش‌ اصلی وزارت بهداشت در اجرای این سیاست‌ها و دیگر نقش‌ها به صورت همکار پرداخت.

مدير كل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت؛ ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت به همراه افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جایگزینی را از وظایف اصلی وزارت بهداشت خواند و در این خصوص به رفع چالش‌های پیش رو از جمله موانع ازدواج، سن ازدواج، تسهیل شرایط تشکیل خانواده، سرعت فرزندآوری، افزایش تعداد فرزندان، در نظر گرفتن تسهیلات مناسب برای مادران در دوران بارداری و شیردهی، پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و حمایت زوج‌های نابارور به همراه تقویت موسسات درگیر ذیربط اشاره کرد و رسیدگی به این امور را جزو وظایف اصلی وزارت بهداشت برشمرد.

دکتر مطلق در خصوص دیگر وظایف اصلی به تحکیم بنیان خانواده با آموزش مهارت فرزندپروری، ارائه خدمات مشاوره‌ای بر اساس فرهنگ و ارزش‌های اسلامی و ایرانی، توسعه و تقویت نظام اجتماعی، ارتقای امید به زندگی، تأمین سلامت، تغذیه سالم جمعیت و پیگیری مشکلات اجتماعی بویژه اعتیاد اشاره کرد.

وی با مرور عوامل موثر بر کاهش نرخ باروری؛ بر تلاش جمعی برای رفع چالش‌ها در حوزه سلامت به وسیله مدیران و کارشناسان مرتبط تأکید کرد.

دکتر مطلق، افزایش تعداد جوانان در آستانه ازدواج و بالا رفتن سن فرزندآوری و به تبع آن کاهش میزان باروری را از جمله عوامل موثر بر کاهش نرخ باروری دانست و بر رفع چالش‌های موثر بر این میزان تا رسیدن به نرخ باروری ۲.۱ تأکید کرد.

وی، افزایش تک‌فرزندی در خانواده‌ها، افزایش فاصله زمانی بین ازدواج تا فرزندآوری، فاصله سنی بین فرزندان، آسیب‎های اجتماعی از قبیل طلاق، اعتیاد، رفتارهای پرخطر و سقط را از دیگر عوامل موثر دانست و پیشگیری به منظور رفع این موارد را در دستور کار اعلام کرد.

دکتر مطلق از روند کاهشی میزان مرگ مادران طی سال‌های ۸۱ تا ۹۳ خبر داد و گفت: این میزان در برنامه پنجم به ۱۵ در ۱۰۰هزار تولد زنده رسید که مطابق برنامه‌های سازمان بهداشت جهانی است و امیدواریم تا سال ۲۰۳۰ بتوانیم این آمار به زیر ۷ در ۱۰۰هزار تولد زنده برسانیم که تحقق آن به برنامه‌ریزی و اقدامات لازم،نیاز دارد.

مدير كل دفتر سلامت جمعيت، خانواده ومدارس وزارت بهداشت بر ارتقای دسترسی به خدمات پیشگیری از بارداری‌های پرخطر و برنامه‌ریزی نشده، تأکید کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *