دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰

توقف ریخت و پاش‌ آب در نیروگاه‌ها

شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۴
کد مطلب: 442708
وزیر نیرو با تشریح ۳ سناریوی مدیریت مصرف آب در نیروگاه‌های برق، اعلام کرد: برنامه جدید ایران توسعه ساخت نیروگاه‌های برق در حاشیه سواحل دریا در شمال و جنوب کشور است.
به گزارش جهان، حمید چیت چیان در گفتگو با مهر با اشاره به تعریف طرح‌های جدید مصرف آب و انرژی در نیروگاه‌های برق کشور، گفت: به منظور مدیریت و کاهش اتلاف انرژی در نیروگاه‌ها، طرح تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی و احداث واحدهای جدید بخار در دستور کار قرار گرفته است.

وزیر نیرو با اعلام اینکه در کنار کاهش اتلاف انرژی مدیریت و صرفه جویی در مصرف آب نیروگاه‌ها هم یکی از برنامه‌های در دست اجرا در سطح صنعت برق کشور است، تصریح کرد: بر این اساس در اولین طرح اجرایی، انتقال پساب کلانشهرها به نیروگاه‌های برق آغاز شده است.

این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه اولین طرح نیروگاهی که به جای استفاده از منابع آب از پساب استفاده می‌کند، نیروگاه برق همدان است، اظهارداشت: پروژه انتقال پساب همدان به نیروگاه شهید مفتح با احداث یک خط انتقال ۴۰ کیلومتری به طور رسمی در هفته دولت در مدار بهره‌برداری قرار گرفت.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه استفاده از پساب به جای آب در نیروگاه‌ها منجر به مدیریت و صیانت بیشتر از مخازن زیر زمینی آب در کشور می‌شود، بیان کرد: به زودی این طرح در چندین واحد نیروگاهی کشور اجرایی خواهد شد.

چیت چیان دومین سناریوی مدیریت مصرف آب در نیروگاه‌های برق کشور را تبدیل کاربری برج‌های خنک کننده مرطوب به خشک عنوان کرد و افزود: همزمان با اجرای این دو پروژه، قصد داریم ساخت نیروگاه‌های جدید برق را در سواحل خلیج فارس، دریای عمان و دریای خزر توسعه دهیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه با احداث نیروگاه‌های جدید برق در سواحل امکان استفاده بیشتر از آب دریاها فراهم می‌شود، خاطرنشان کرد: در مجموع با استفاده از این راهکارها به میزان قابل توجه‌ای در مصرف آب واحدهای نیروگاهی کشور صرفه‌جویی خواهد شد.

به گزارش مهر، در حال حاضر ظرفیت تولید برق ایران به حدود ۷۴ هزار مگاوات رسیده است که پیش بینی می‌شود در صورت جذب سرمایه‌های بخش خصوصی و خارجی ظرفیت تولید برق ایران با اجرای یک برنامه هفت ساله به بیش از ۱۰۰ هزار مگاوات افزایش یابد.

هم اکنون ایران چهاردهمین شبکه بزرگ تولید برق در جهان و بزرگترین شبکه تولید برق منطقه خاورمیانه را در اختیار دارد که اتصال شبکه‌های برق به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، شمال آفریقا، غرب آسیا و کشورهای حوزه قفقاز، آسیای میانه و آسیای مرکزی در دستور کار قرار گرفته است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *