يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
 
۴
۳

دانشمند ایرانی در صدر اخبار جهان

چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۲۳
کد مطلب: 374996
مریم میرزاخانی به عنوان اولین بانوی موفق به کسب برترین جایزه جهانی ریاضی شد. اساتید برتر دانشگاه های برتر دنیا نظرات مختلفی را درباره وی عنوان کرده اند.
به گزارش جهان بهنقل از تسنیم، مریم میرزا خانی به عنوان اولین ریاضیدان جهان موفق به دریافت مدال "فیلدز" در سال ۲۰۱۴ میلادی شد که معتبرترین جایزه جهانی ریاضی بوده و معادل "نوبل ریاضیات" است.

مریم میرزاخانی دکترای خود را از دانشگاه هاروارد اخذ و به عنوان یکی از اساتید و پژوهشگران برجسته رشته ریاضیات دانشگاه استنفورد مطرح است. وی در سال ۲۰۰۵ میلادی از سوی نشریه پاپپولار ساینس امریکا به عنوان یکی از ۱۰ ذهن جوان برگزیده و ذهن برتر در رشته ریاضیات معرفی شد.

مراسم اهدای جوایز برترین ریاضیدانان جهان در کره جنوبی و با حضور بیش از ۵ هزار شرکت کننده برگزار شد. مریم میرزاخانی به همراه سه ریاضیدان مرد با نام های " ارتور آویلا از پاریس"، "مانجول بهارگوا" از دانشگاه پرینستون امریکا، "مارتین هایرر" از دانشگاه وارویک انگلیس موفق به دریافت این جایزه شد.

Ingrid Daubechies یکی از سخنرانان انجمن بین المللی ریاضی در رابطه با این مدال گفت : "اهدای این جایزه بزرگ به یک زن ریاضیدان برای انجمن های مختلف ریاضی نیز به عنوان یک افتخار بزرگ محسوب می شود. داوران در انتخاب و گزینش برگزیدگان جایزه هیچ گونه اعمال جنسیتی را به کار نبردند و تمام شرکت کنندگان زیر ۴۰ سال برای تحقیق و ممارست خود بررسی شدند تا در نهایت جایزه امسال به ۴ نفر از محققان برتر اهدا شد."

پرفسور "لورانس بروز"، استاد برجسته ریاضی دانشگاه فرانسه نیز در مصاحبه ای گفت:" تعداد زنان محقق در رشته هایی مانند ریاضی و فیزیک به نسبت مردان کمتر است اما در رشته هایی مانند بیولوژی،شیمی، زیست شناسی و ... با تعداد محققان بیشتری روبرو هستیم. من بسیار خوشحال هستم که یک بانو موفق به دریافت این جایزه شده است زیرا بسیار تفاوت دارد که این جایزه به زنان اهدا شود یا مردان؟ هر چند که تفاوت جنسیتی معنایی ندارد اما سایر زنان محقق و دانشمند این عرصه انگیزه و امید تازه ای برای کوشش و تلاش در این عرصه باز می یابند."

"کورتیس مک مولن"، برنده مدال فیلدز سال ۱۹۹۸ میلادی و استاد دوره دکترا میرزا خانی در دانشگاه هاروراد امریکا در رابطه با شاگرد و همکار فعلی خود می گوید: " از زمانی که مریم را دیدم همیشه روحیه فوق العاده ای در حل و تفسیر موضوعات مختلف ریاضی داشت. پیش بینی چنین آینده ای برای مریم دور از ذهن نبود."
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سامان
بیاد ایران
Iran, Islamic Republic of
میخواستم به همه فمینیستها از جمله فمینیستهای داخلی بگم که به این زن نگاه کنید اون بالاترین نشان ریاضی دنیا رو داره در حالیکه مادره.مادر یک دختر سه چهار ساله. دانشمند بودن با مادر بودن تعارضی نداره.
Iran, Islamic Republic of
چرا بین تیترهای خبری بالای صفحه تون ، بخش خبرهای علمی ندارین؟