يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
 
۷
۱۴

روزنامه جمهوری: آقای مشاور! توجیه نکنید؛ توجیه 'خیانت' است

چهارشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۰۱
کد مطلب: 374913
روزنامه جمهوری خطاب به مشاور فرهنگی رئیس‌جمهور تاکید کرد: شرط مشاور بودن، صداقت است نه توجیه کردن؛ مشاوری که درصدد توجیه برآید، نه تنها به فرد مورد مشورت خدمت نمی‌رساند بلکه به او خیانت می‌کند.
روزنامه جمهوری: آقای مشاور! توجیه نکنید؛ توجیه
به گزارش جهان، روزنامه جمهوری اسلامی در گزارشی نوشت: دیروز یکی از مشاوران رئیس‌جمهور برای توجیه ادبیات همراه با عصبانیت دکتر روحانی در جلسه گردهمائی سفرا و رؤسای نمایندگی‌های سیاسی ایران در خارج از کشور، مطالبی گفت که قطعاً اگر نمی‌گفت بهتر بود. رئیس‌جمهور در جمع سفرا گفته بود: "یک عده شعار می‌دهند ولی بزدل سیاسی‌اند، هر وقت می‌خواهد مذاکره شود یک عده‌ای می‌گویند داریم می‌لرزیم. خوب به جهنم. بروید یک جای گرم پیدا کنید."

تمام دوستان آقای روحانی اتفاق نظر دارند که این ادبیات متناسب شأن ایشان، هم به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران و هم به عنوان شخص آقای روحانی، نیست. به همین دلیل، ظرف دو روز گذشته کسانی که در دوستدار دولت یازدهم بودنشان تردیدی وجود ندارند، از چنین ادبیاتی اظهار تأسف کردند و از آقای رئیس‌جمهور خواستند تلاش کنند این اشتباه تکرار نشود.

متأسفانه مشاور فرهنگی آقای رئیس‌جمهور به جای اینکه همین نقطه نظرها را به ایشان منتقل کند و خود نیز بر رعایت این توصیه‌ها تأکید نماید، درصدد توجیه برآمده و گفته است: "به نظر بنده رئیس‌جمهور عصبانی نبود، ولی صریح بود."

به آقای مشاور یادآور می‌شویم که پیشوایان دین به ما توصیه فرموده‌اند با دوستان خود صادق باشیم و از تصدیق کنندگان نباشیم: صدیقک من صدقک لامن صدّقک.

شرط مشاور بودن، صداقت است نه توجیه کردن. مشاوری که درصدد توجیه برآید، نه تنها به فرد مورد مشورت خدمت نمی‌رساند بلکه به او خیانت می‌کند. بسیاری از دولتمردان به خاطر وظیفه نشناس بودن مشاوران و اطرافیان گرفتار مشکلات زیادی شدند که نمونه‌هائی از آنها را در سال‌های گذشته در کشور خودمان دیده‌ایم. این روش غلط نباید تکرار شود.

در اینکه رئیس‌جمهور روحانی دارای ادبیاتی در خور شأن نظام جمهوری اسلامی است تردیدی وجود ندارد، اما این را هم می‌دانیم که هر انسانی گاهی در اثر عصبانیت یا عوامل مختلف دیگر ممکن است دچار اشتباه شود و سخنی بگوید که با ادبیات معمول خود او سازگاری ندارد. در چنین مواردی، این اطرافیان هستند که باید واقعیت را به او بگویند و با مواظبت‌ها و یادآوری‌ها مانع تکرار آنچه نارواست شوند.

از کسی که دارای عنوان مشاور فرهنگی است بیش از سایر مشاوران و اطرافیان چنین انتظاری وجود دارد. او اگر به هر دلیل نمی‌تواند صریح و بی‌تعارف حرف بزند، قطعاً اگر سکوت کند بهتر است.

حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی رئیس جمهور در گفت‌وگو با ایسنا با دفاع از ادبیات روز دوشنبه رئیس جمهور در جمع سفرا و نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور، گفت: به نظر بنده رئیس جمهور عصبانی نبود، ولی صریح بود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


منتقد بی سواد بی شناسنامه
Iran, Islamic Republic of
"عصبانی نبود ولی صریح بود"
با توجه به برخوردهای قبلی رییس جمهور محترم در مواجهه با منتقدان وصاحب نظران مخالف وذهنیتی که از این نوع نحوه تعامل مسبوق بوده ، به نظر می رسد نظر آقای آشنا که از نزدیکان ومشاوران امین ایشان هستند، درست تر باشد.
و روزنامه جمهوری اسلامی سعی در کاهش شدت بار منفی رفتار رییس جمهور و انداختن تقصیرها بر گردن اطرافیان وی را دارد که در این صورت جای بسی ....
اسمتو کامل کن!
منتقد بی سواد بی شناسنامه لرزان بزدل
Iran, Islamic Republic of
کاملترش اینه: منتقد بی سواد بی شناسنامه از جای خاصی پول بگیر لرزان ترسوی بزدل سیاسی به جهنم رفته ...
بقیه اش هم بماند برای بعد...
منتقد بی سواد بی شناسنامه لرزان بزدل جهنمی
نه بزدل لرزان !!!
خیلی جالب بود ، مدیر مسئول این روزنامه گفته بود : میر حسین محصور نشد و تکثیر شد !!
می خواستم بگم بله ادبیات چاله میدونی این آقا تکثیر شد و متاسفانه همراهی آقای روحانی با برخی از اینها باعث شد ادبیات آنها هم به روحانی سرایت کند /...
سیاسی عمل کردن همینه که اخلاق را فراموش میکنند.
وقتی مشاور فرهنگی رئیس جمهور با این ذهنیت و تفکر نظیر این آقا باشه این ادبیات چندان هم دور از ذهن نیست!!! معنی صراحت و عصبانیت و اهانت رو هم فهمیدیم!!!
ایرونی
بی شناسنامه/بزدل سیاسی/به جهنم...
اگه ایشون دکتر/روحانی و رئیس جمهور نبود چی میشد؟
حمید
Iran, Islamic Republic of
با سلام
آقای روحانی میگید که نقد باید به یک معروف تبدیل شود نقد هم که میکنیم باید بریم جهنم واقعا این تناقضات در شعارها چگونه قابل توجیه هست
نقد کردن مجازه نه در بهشت آقایان در جهنم
البته بنظر من نه آشنا درست گفته و نه روزنامه جمهوري.
درستش اينه كه رئيس جمهور عصباني بوده ولي اين جزء اخلاق ايشونه. يعني سابقه رفتار و گفتار ايشون حتي در مقابل ميليونها بيننده نشون ميده كه ايشون در مقابل نقد، عصباني مزاج تشريف دارند نه اينكه عصباني بشوند!
یعنی؟
ابوذر
Iran, Islamic Republic of
اشتباه از مردم بوده که به ایشون رای دادن. چرا قبول نمی کنید؟؟ ایشون توی مناظرات هم با همین ادبیات مناظره می کردن. با عصبانیت. مگه یادتون نیست آخر مناظره گفتندکه "من با صدای رسا صحبت کردم"