پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 9 May 2024
 
۰

بازداشت 30 جاعل عنوان و امضاء

يکشنبه ۱ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۲:۱۶
کد مطلب: 366413
برنامه های قوه قضائیه برای کارآمدی بیشتر دستگاه قضا، بازداشت 30 جاعل عنوان و امضاء ، برخورد با آقا و آقازاده های در مظان اتهام و برخورد با فتنه گران از مهمترین محورهای مصاحبه سخنگوی قوه قضائیه بود.
به گزارش جهان به نقل از مهر، حجت الاسلام محسنی اژه ای با حضور در برنامه نگاه یک اظهار داشت: قوه قضائیه تلاش کرده که هر دوره ار دوره قبلش موفق تر باشد.در این دوره رئیس قوه قضائیه و همکارن تلاش کردند که انتظارات مردم و رهبری را برآورده کنند. در این دوره به خصوص سال ۹۲ یکی از مواردی که مورد اهتمام قوه قضائیه بود، مبارزه با فساد با همه بعاد آن بود. مبارزه با فساد اقتصادی ، اجتماعی و سیاسی جزء وظایف قوه قضائیه است.

وی افزود: احیای حقوق عمومی یکی از وظایف قوه قضائیه است. برای مثال دادستانی به پرونده آتش سوزی خودروها وارد شد و این آتش سوزی تکرار نشد. در سیل استان های مازندران و گلستان نیز قوه قضائیه اقداماتی در حقوق عمومی و صیانت از آن انجام داد.

سخنگوی قوه قضائیه در خصوص اقدامات دستگاه قضا برای کارآمدی بیشتر قوه قضائیه گفت: برای کارآمدی بیشتر قوه قضاییه تمهیدات لازم از لحاظ نیروی انسانی ، بودجه ،و آموزش دیده شده است.تعداد خیلی خوبی قضات جذب شدند. در بحث سلامت، در این دوره بخش نظارت دادستانی کل کشور، دیوان عالی کشور، دادسرای عالی قضات و حفاظت و اطلاعات تقویت شد.

بازداشت ۳۰جاعل عنوان و امضاء

دادستان کل کشور تاکید کرد: قوه قضائیه به دنبال این بوده که هر نوع تخلفی که بوده پیگیری و برخورد کند و در این راستا به دو چیز در خارج از قوه رسیدیم. مورد نخست دلال ها بودند که به دروغ و به نام قوه قضائیه تخلفاتی را انجام دادند که تعدادی از این افراد در سال ۹۱ شناسایی و در سال ۹۲ بازداشت شدند. عده ای هم ممکن است با قوه قضائیه در ارتباط باشند که در سال ۹۲ بیش از ۳۰ مورد که جعل عنوان و امضاء کرده بودند بازداشت شدند. وکلای متخلف هم بازداشت شده و هم اکنون در بازداشت به سر می برند و عده ای هم در درون قوه صلب صلاحیت شدند.

حجت الاسلام محسنی اژه ای درباره لایحه جامع وکالت و نقش وکیل در پرونده ها گفت: در قانون اساسی تاکید شده فردی که می خواهد به حق خود برسد باید وکیل بگیرد و اگر نتواند خکومت برای وی وکیل بگیرد. ما در برخی پرونده ها مشاهده می کنیم وکلا به جای دفاع از موکل خود، به موکلش دروغ یاد می دهد.

دادستان کل کشور گفت: موضوعی دیگری که مطرح است این است که یک وکیل شاید در یک پرونده ۱۰ میلیارد تومان حق وکالت از یک پرونده می‌گیرد، بر چه مبنایی این ۱۰ میلیارد شما می‌گیرند؟ مالیات این حق الوکاله را نمی‌دهد ، به قوه قضائیه هم میزان حق وکاله را نمی گوید. گاهی وکیل وکالت دو طرف پرونده را می گیرد که در پرونده سه هزار میلیاردی شاهد آن نیز بودیم. در یک پرونده من از وکیل پرسیدم که چقدر گرفته‌ای ، وقتی متوجه شدم به او گفتم که شما در یک پرونده فلان مقدار گرفتید که به اندازه ۳۰ سال حقوق یک قاضی هست.

وی افزود: لایحه جامع وکالت تهیه شده است که باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

برخورد با آقا و آقازاده ها

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی درباره تاثیرپذیری قوه قضائیه از صاحبان قدرت نیز گفت: ادعای من این است که دستگاه قضائیه در برابر فشار صاحبان قدرت و ثروت و تیزهوش تسلیم نمی شود. پرونده هایی امنیتی داشتیم که می گفتند افرادی که متهم هستند بازداشت نشوند و یا در صورت بازگشت به ایران بازداشتشان نکنیم. در یک مورد فشار زیادی برای آزادی فرد به قوه قضائیه وارد شد اما وی تا زمانی که تحقیقات تمام شد در بازداشت بود که دو ماه به طول انجامید.

وی افزود: در پرونده فساد سه هزار میلیاردی نیز فشار زیادی بر روی قوه قضائیه بود اما ما تسلیم نشدیم و هرکسی که مورد اتهام بود تحت تعقیب قرار گرقت و از وی بازجویی شد. در فتنه ۸۸ هم قوه قضائیه فشار سنگینی را تحمل کرد. برخی افراد قلم به مزد علیه قوه قضائیه چه در داخل و چه در خارج از کشور مطالبی را علیه قوه قضائیه نوشتند. قوه قضائیه هیچگاه سیاسی کاری نمی کند.

حجت الاسلام محسنی اژه ای تاکید کرد: آقا یا آقازاده هایی تعقیب شد و بازداشت شدند. یکی از همین آقایان دانه درشت صاحب قدرت یکی از فرزندانش بازداشت و دیگری در حال بازجویی بود.البته بگویم تا فردی محکوم نشده و مجازاتش قطعی نشده باشد ، نمی توانیم محرومیت اجتماعی برای او در نظر گرفت.

وی در خصوص برخورد با فتنه گران سال ۸۸ هم گفت: در سال ۸۸ فتنه گران به اموال مردم و عمومی آسیب زده و عده ای کشته شدند که هم شاکی خصوصی داشت و هم مدعی العموم وارد شد. به پرونده افرادی که در ایران بودند رسیدگی شد و احکام صادر شد برخی غیابی محاکمه شدند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *