جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۴
۱۱
رسوب سرب، نیترات و کادیوم در سلولهای بدن

آلودگی‌های سرطان‌زا همچنان در میوه ها و سبزیجات/ کدام وزارتخانه مسؤول حفظ جان مردم است؟!

دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۱۱
کد مطلب: 364055
در شرایطی که آلودگی هوا بیش از پیش شده و متخصصان تغذیه هم بیشتر به مصرف انواع میوه و سبزی برای حفظ سلامت‌ و در امان ماندن از آثار منفی آلاینده‌ های موجود در هوا تاکید می‌کنند، به نظر می رسد بدلیل استفاده بیش از اندازه و غیر مجاز از سموم کشاورزی در میوه ها و سبزیجات در سایه نظارت کم مسؤولان در وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی، بسیاری از مردم در معرض سرطان قرار دارند.
آلودگی‌های سرطان‌زا همچنان در میوه ها و سبزیجات/ کدام وزارتخانه مسؤول حفظ جان مردم است؟!
گروه جامعه جهان نيوز ـ طبق نظر کارشناسان تغذیه، میزان مجاز باقی مانده سموم در محصولات کشاورزی ثابت است و بیشتر از آن ایجاد بیماری می کند. بر اساس گزارش موسسه تحقیقات گیاه پزشکی، این میزان در بعضی محصولات گلخانه ای و محصولاتی مانند خیار، برنج و خشکبار تا ۳۰ برابر استاندارد در کشور گزارش شده است!

امروزه باقی مانده سموم محصولات کشاورزی به حدی جدی شده که می توانند موجب سرطان، نازایی، نارسایی جنین، بیماریهای ریوی و غیره باشند که در ظاهر میوه های رنگارنگ است.

یکی از مسئولان وزارت بهداشت درباره آلودگی ها می گوید: «در تحقیقی که در میدان تره بار تهران صورت گرفته، مشخص شده که ۳۵ تا ۴۱.۵ درصد سبزی ها به فلزات سنگین نظیر سرب، کادیوم و نیترات آلوده هستند.»

به گفته او آلوده ترین سبزی، پیاز با ۵۴ درصد آلودگی و سپس خیار گلخانه‌ای با ۴۵ درصد آلودگی و بعد از آن هم گوجه فرنگی و سیب زمینی است.

این مقام مسئول همچنین گفته از نظر سموم نیز، ۵۲ درصد سبزی ها بیشتر از حد مجاز آلوده است؛ ضمن اینکه این رقم، متوسط آمار و آلودگی برخی سبزی ها خیلی بیشتر است.

علت بروز آلودگی ها چیست؟

سمپاشی گیاهان، استفاده از دارو و هورمون در مرغداریها، همه دلایل حضور این سم در میوه ها و بروز آن در گوشت حیوانات است. بیش از ۹۰ درصد "ماده مؤثره " سمومی که در بخش کشاورزی استفاده می شوند وارداتی است، به ویژه در سالهای اخیر که هندی و چینی نیز شده دیگر کارایی لازم را ندارد و کشاورز ناچارا چندین بار از آن ها استفاده می کند، از سوی دیگر کشاورزان دانش و تخصص لازم را ندارند که هر سمی را در زمان خاص خودش استفاده کنند.

همچنین هر سمی دوره کارنس (زمان لازم از سمپاشی تا برداشت) دارد که باید از سوی کشاورزان رعایت شود در غیر اینصورت در هر سمپاشی مقداری از این سموم در داخل میوه ها انباشته خواهد شد.
یا داروها و هورمونهایی که در مرغداریها و دامداریها استفاده می شود در صورت عدم رعایت زمان لازم شاهد باقی ماندن آن خواهیم بود. این ها همه عواملی است که باعث انباشته شدن مقدار زیادی سم در داخل میوه ها و گوشت مرغ و شیر و گوشت قرمز می شود.

اما چیزی که مهم است در کشور آزمایشگاه کافی برای تشخیص میوه سالم از ناسالم نیز وجود ندارد، طبق آمار شاید این آزمایشگاه ها به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد و مفهوم آن این است که تمام میوه هایی که در میادین تره بار به فروش می رسد دارای باقی مانده سمومی هستند که فعلا امکانات لازم برای تشخیص آنها وجود ندارد.

اما از همه مهمتر در این میان هیچ مسؤولی نیست که این مسؤولیت را به عهده بگیرد. ظاهرا وزارت بهداشت، وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه استاندارد، نهادهایی هستند که به نوعی باید پاسخگوی این مسأله باشند اما هنوز متولی خاصی در این زمینه وجود ندارد، هر کدام به نوعی از پذیرش این مسؤولیت شانه خالی می کنند. از هر کدام سوال می کنید دیگری را مقصر می داند یا موضوع وجود باقیمانده سم در محصولات زراعی و میوه را از اساس قبول ندارند و میوه ایرانی را سالمترین میوه دنیا می دانند.

معاون نظارت و برنامه ریزی سازمان غذا و دارو در مورد سبزیجات و گیاهان گلخانه ای معتقد است: از بدو شروع کِشت برخی‌ها معتقدند باید از سموم استفاده کنند و گرنه آفات نباتی راندمان کِشت آنها را پایین می‌آورد اما متاسفانه بنابر گزارشات واصله برخی‌ها روزی ۲ بار محصولات خود را سم پاشی می‌کنند البته سموم مجوز دارند ولی میزان استفاده از سموم باید رعایت شود.

عبداللهی اصل می گوید: گزارش‌های مختلفی از باقیمانده آلاینده‌های محیطی و سموم در سیفی جات، سبزیجات و میوه‌ها به سازمان غذا و دارو می‌رسد که متاسفانه در وضعیت باغبانی و کشت، استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی و سموم موجب ازدیاد میزان آلاینده‌ها در این محیط‌ها است.

«عبداللهی اصل» در گفتگو با رسانه ها اظهار داشت: باقیمانده این سموم عوارض بسیار ناگواری بر سلامت انسان دارد و موجب سرطان می‌شود، علی رغم تشدید کنترل مسایل بهداشتی در سطح عرضه قطعا استفاده از روش‌های غیر شیمیایی برای مبارزه با آفات نباتی به خصوص سیفی جات و همچنین، عدم کشاورزی در مناطق آلوده می‌تواند تضمین کننده سلامت بیشتر محصولات کشاورزی شود.

برخی کارشناسان معتقدند فلزات سنگین مثل سرب، نیترات، جیوه و مس که از طریق فاضلاب‌های شهری، هم وارد چرخه حیات و پس از آن داخل گیاه می‌شود بر اثر مرور زمان در قسمت‌های مختلف بدن رسوب می‌کند.

سرب در دستگاه عصبی، مس در چشم و دستگاه بینایی و نیترات در کل سلول‌های بدن و به‌ویژه در دستگاه گوارش رسوب می‌کند و پس از آن با تجمع در سلول‌های بدن سبب مرگ سلولی و آماده شدن سلول‌ها برای سرطان و در نهایت از کار افتادن دستگاه‌ها و سیستم‌های مختلف بدن می‌شود.

به گفته کارشناسان مواد شیمیایی هم که از طریق کودها یا سموم دفع آفات نباتی وارد سبزی‌ها و میوه‌ها می‌شود، برای انسان و سلامت او بسیار زیان‌آور است. کودها و سموم دفع آفات نباتی وقتی به‌صورت غیراستاندارد و بیش از حد مجاز، وارد چرخه بیولوژیک انسان می‌شود، خطرناک است. سموم و کودهایی هم که وارد سبزی‌ها و میوه‌ها می‌شود، علاوه بر مرگ سلولی، سبب جهش سلولی می‌شود یعنی موجب می‌شود تا سلول‌ها به‌طور خودسر رشد کنند و چیزی هم نیست که بتواند رشد سلول‌ها را متوقف کند. علاوه براین، این کودها به خاک هم آسیب می‌رسانند.

پاسخگویی مسؤولان مرتبط با حوزه سلامت، بهداشت و تغذیه در این موضوع، مانند سایر حوزه ها نیازمند عزم رسانه ها و مردم است. در این صورت شاید فشار افکار عمومی به آنان که به وظایفشان درست عمل نمی کنند، تلنگری بزند و نگرانی جامعه را با اقدام عملی فرونشاند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


توی کشوری که رکورد مفاسد اقتصادی دنیا رو از نظر رقم میزنه و بانکهاش نمیان از بدهکاران تریلیونی شکایت کنند، چه انتظاری دارید این جور مسائل جدی گرفته بشه.
مظلوم
کجاست فریاد رسی ؟ اونی که براشون مهم نیست جون مردمه
احمد
حال که وضع اینگونه است شاید بهتر باشد مراکز توزیع سموم به صورت محدود و با کنترل شدید وسهمیه ای آنرا توزیع کنند نه اینکه هرکه هرچه خواست به او بدهند و زمان تحویل نحوه استفاده از آن را نیز به صورت مکتوب به خریداران ارائه دهند .
بیچاره کشاورز,
گنه کرد در تهران رئیس اداره ای ,به مزرعه سر زمین زدند گردن کشاورزی
م-ز
Iran, Islamic Republic of
این کثافت کاری میراث دولت فخیمه گذشتست. کاش اون موقع هم مقاله مینوشتی.
بابا شما هم دیگه شورش رو در آوردید.
احمدی نژاد هم «همه» اقدامات گذشتگان رو نفی کرد و نتیجه اش رو دید.
مطمئن باشید با این طرز برخورد با منتقدانی که خودشون زمانی چند بار توسط دولت احمدی نژاد بخاطر انتقاد فیلتر شدند، خودتون و روساتون آسیب میبیند.
به آشنا جانتان که استاد عملیات روانی هستند بفرمایید این شیوه عملیات روانی سوخته برعکس عمل میکنه.
Iran, Islamic Republic of
مدتی پیش به باغ پرتقال و نارنگی بستگانم در ساری رفتم برخی در ختان بعلت اینکه از سم های چینی استفاده شده بوده دچار بیماری شدند و درحال از بین رفتن بودند به نقل قول آز فامیلنان میگفت از کارشناسان نیز درختان بیمار را دیدند ولی نتوانستند تشخیص دهند. اما یکی که میگفت اتفاقا میدانند مشکل از همان سم های وارداتی چینی و ... هست حالا که نتیجه عکس داده است نمی خواهند بروز دهند و میگویند نمی دانند بیماری این چیست !!!
مرشدی-آزمایشگاه سنجش باقی مانده سموم وعناصر شیمیایی
Norway
به نام خدا
قابل عرض است که ازمایشگاه سنجش باقی مانده سموم با پیشرفته ترین دستگاهها چندین سال است که راه اندازی شده است ودراین زمینه تجارب علمی خوبی نیز در اختیار دارد تکته قابل تامل این است که از این ازمایشگاه یا نمونه این ازمایشگاه که وجود دارد هیچ استفاده ای در یان زمینه نمی شود وعلی رغم سرمایه گذاری بالایی که صورت گرفته وپرسنل متخصصی که در اختیار دارد این امکانات در واقع بل استفاده مانده است.برای اشنایی بیشتر می توانید به سایت این شرکت مراجعه نمایید
مستور
رفقا اين مطلب را از من داشته باشيد
روزي بيايد كه همه جور خوردني باشد ولي نتوان از آنها استفاده كرد يعني بخوري مي ميري نخوري هم ميميري
هوا آلوده
ميوه آلوده
روغنها مشكل دار
و.........
الان این طوری شده دیگه !!!! بخور نخور بمیر