يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
 
۸
۱۰

فشار به سازمان‌انرژی‌اتمی برای تغییر رویکرد

دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۲۴
کد مطلب: 359758
کارشناسان فنی درباره فشار ریاست جمهوری و وزارت خارجه برای تغییر مسیر تحقیقات و فعالیت های هسته ای به سمت فعالیت های غیر مرتبط با غنی سازی هشدار می دهند.
فشار به سازمان‌انرژی‌اتمی برای تغییر رویکرد
به گزارش جهان به نقل از ایران هسته ای، کارشناسان فنی درباره فشار ریاست جمهوری و وزارت خارجه در زمینه تغییر مسیر تحقیقات و فعالیت های هسته ای کشور به سمت فعالیت های غیر مرتبط با غنی سازی و ساخت راکتورها هشدار می دهند.

این هشدارها پس از آن جدی شده است که حضور روز یکشنبه رییس جمهور در سازمان انرژی اتمی و رونمایی از برخی محصولات خاص این سازمان، نشان از نوعی تغییر رویکرد تحمیلی در سازمان انرژی اتمی در زمینه تحقیقات و صنعت هسته ای دارد.

حسن روحانی رییس جمهور، امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳/ ۱۱ می ۲۰۱۴) با حضور در سازمان انرژی اتمی از ۳ محصول زیر رونمایی کرد:

۱- سانتریفیوژ لوله (تیوبولار) تولید واکسن‌های نوترکیب انسان و دام

۲- سامانه پایش پرتوهای فرابنفش (UV)

۳-سامانه ملی پرتودهی چندمنظوره گام

همگی این محصولات مربوط به کاربردهای فناوری هسته ای در زمینه پزشکی است.

دکتر علی اکر صالحی رییس سازمان انرژی اتمی در سخنان خود در این مراسم گفته است که این محصولات «مسیر تحقق راهبرد اصولی تعیین شده از سوی رییس جمهور مبنی بر گسترش کاربرد فناوری صلح آمیز هسته‌ای بویژه در حوزه سلامت» تولید شده است.

اگرچه اطلاعات موجود نشان می دهد سازمان انرژی اتمی برنامه های مهمی در زمینه تحقیق و توسعه در حوزه غنی سازی دارد ولی نشانه ها حاکی از آن است که این سازمان تحت فشار قرار گرفته است که جهت تحقیقاتی خود را عوض کند.

ضمن اینکه، توافق ژنو عملا تحقیق و توسعه در زمینه غنی سازی را به «تحقیق و توسعه» موجود محدود می کند و این دقیقا به این معناست که تحقیق و توسعه غنی سازی و ماشین های سانتریفیوژ عملا رو به تعطیلی خواهد رفت.

کارشناسان می گویند رویکرد جدید دولت که قصد تحمیل آن به سازمان انرژی اتمی را دارد بیشتر ناشی از آن است که اولویت شماره یک برخی نهادهای دولتی راضی نگه داشتن غرب، دوری از هرگونه تنش و نهایی کردن توافق هسته ای است نه پاسخ داده به نیازهای کشور و عمیق کردن تحقیقات هسته ای.

طبق این راهبرد جدید ظاهرا بناست حجم بیشتر از فعالیت های تحقیقاتی و پروژه های «صنعتی سازی» به بخش های غیر مرتبط با غنی سازی مانند سلامت، کشاورزی و ... منتقل شود و از حجم کار در بخش های مرتبط با غنی سازی و راکتور کاسته شود.

البته بسیار بعید است که سازمان انرژی اتمی زیر بار چنین تحمیلی برود چرا که برنامه ریزی های این سازمان در زمینه تحقیق و توسعه مرتبط با غنی سازی بسیار مفصل و بلند مدت است.

با وجود پیشرفت های بسیار کلیدی در زمینه غنی سازی، کارشناسان اتفاق نظر دارند که ایران در این حوزه به فعالیت های تحقیقو توسعه ای بلند مدت و بسیار عمیق و جدی نیاز مبرم دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
خدا کنه این راهبرد اصولی ادامه داشته باشه
ایمان
Iran, Islamic Republic of
آقا اشتباه مثبت زدم
آقا تو اول اصول رو تعریف کن بعد بگو اصولیه پسر خوب...
افرین به روحانی غنی سازی برای ایرانی یعنی باروت سازی و باید متوقف شود
Iran, Islamic Republic of
مهم اینه که یک قدم عقب نشینی نمیکنیم؟!!!!!
am
اگر برند بمب درست کنند بهتر است یا اینکه تحقیقات برای سلامتی و نجات جان انسانها و تولید محصولات کشاورزی برای پیشرفت و توسعه ایران خوبست . درود بر اندیشه صلح و دوستی و روحانی
Iran, Islamic Republic of
امان ار ترس از كدخدا و عدم اعتماد به جوانان كشور
بدبخت شدیم رفت
تمام زحمات بچه ها مون دود شد رفت هوا .
روحانی دستم میشکست زمانی که بهت رای دادم.
United States
اینجاست که معنای با شناسنامه حرف بزنید مشخص میشه، کارشناسان می گویند دیگه یعنی چی؟ اگه کارشناس گفته باید اسم داشته باشه، اما اینکه چهارتا بچه حذب اللهی تو تحریریه سایت خودتون همچین برداشتی کردن دیگه اسمشو نذارین کارشناسان هسته ای.
"اولویت شماره یک برخی نهادهای دولتی راضی نگه داشتن غرب، دوری از هرگونه تنش و نهایی کردن توافق هسته ای است نه پاسخ داده به نیازهای کشور و عمیق کردن تحقیقات هسته ای"
اولویت راضی نگه داشتن مردم است که زیر بار مشکلات زندگی کمرشان شکسته، البته اگر شما مردم و مشکلی را قبول داشته باشی
این کارشناسان اسم ندارند و سمتشون مشخص نیست؟!