دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۸
۱۰۲

آخرین‌گام سیاسی‌هاشمی/ روشن شدن علت تحرکات ناطق‌نوری

دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۵
کد مطلب: 350400
مواضع این روزهای «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» با سوال های زیادی همراه است. مهمتر از همه اینکه این پیر سیاست در این ایام به چه می اندیشد و به عنوان آخرین گام کجا را هدف گرفته است؟
آخرین‌گام سیاسی‌هاشمی/ روشن شدن علت تحرکات ناطق‌نوری
به گزارش جهان، جوان‌ آنلاین نوشت: نگاهی به تحولات ایجاد شده از دوران ریاست جمهوری وی و سپس چرخش های سال ۱۳۷۶ که با روی کار آمدن «محمد خاتمی» همراه بود، دوران خوبی را برایش رقم نزد تا اینکه وی را مجبور کرد برای غسل تعمید اندیشه و رفتارش با «محمود احمدی نژاد» به رقابت تن به تن، تن دهد. باخت وی از یک شهردار نه چندان سرشناس در سال ۸۴ که روزی فرماندار دولتش بود، هنوز او را به این سمت پیش نبرده بود که به «گام نهایی» بیندیشد. این مسئله در سال ۸۸ در فکر هاشمی نضج گرفت و در جریان انتخابات ۹۲ استارت خورد تا به این روز رسید که از وی «مواضع جدید» شنیده می شود.

یک سیاستمدار خوش فکر و بازیگر حرفه ای هیچ گاه جواب کنش ها را در اولین واکنش ها نمی دهد و آن را برای روز مبادا نگه می دارد. اما سن و سال هاشمی دیگر اجازه صبر نمی دهد بنابراین می توان انتظار داشت که آخرین فن خود را رو کند. اما این آخرین فن و گام نهایی چه می تواند باشد؟

رفتار، مواضع و نوع بازی هاشمی رفسنجانی نشان می دهد که وی در آخرین گام به دنبال ایجاد یک «جبهه فراگیر غیرمتمرکز» با استفاده از طیف های مختلف، برای چرخش سیاسی ایران امروز به سمت های دیگری است. وی سعی می کند زیر چتر این جبهه طیف های مختلف و حتی متضادی را جمع کند که لزوما زیر چتر هاشمی قرار نمی گیرند اما تغییرات و چرخش های سیاسی سه دهه گذشته باعث شده تا به این جبهه نانوشته تن دهند. برای توضیح این وضعیت بهتر است به جامعه شناسی سیاسی جمهوری اسلامی ایران از سال ۶۸ تا کنون توجه شود تا پیش بینی رفتار و خواسته سیاسی آینده «این جبهه» بهتر به تصویر درآید.

* روندهای سیاسی – اجتماعی ایران از سال ۶۸ تا ۹۲

هاشمی رفسنجانی در دوره ریاست جمهوری خود گام به گام و البته محتاط از روند انقلابی «مستضعفین» و «پا برهنگان»
هاشمی بر این گمان است که با این روش می تواند از پتانسیل باقی مانده دوره اصلاحات استفاده کند. از سوی دیگر با نزدیک شدن به خانواده امام خمینی (ره) خواهان مشروعیت بخشی در طیف پایین و انقلابی دهه ۶۰ است. هاشمی قصد دارد از این طریق با استفاده از حسن خمینی نشانه هایی از رویکردها و تفکرات امام خمینی (ره) و همچنین بهره مندی از محمد خاتمی برای استفاده از آنچه سرمایه اصلاحات نامیده می شود را به همراه داشته و با جمع کردن آنها دیگر شخصیت ها را نیز با خود همراه کند.
عبور کرد. این فاصله گام به گام و پرداختن به «ساختن» پس از مشکلات جنگ باعث شد که ابتدا نام «سردار» سازندگی را به خود بگیرد. اصطلاح سردار «هنوز» نشانی از جنگ و دوره گفتمانی مستضعفین را که اندیشه امام (ره) بود،‌ به همراه داشت. اما ادامه این روند و ارج گذاشتن به «طبقه بالا» که بحث شهردار و شهرداری وقت یکی از نمادهای آن بود،‌ انتقادها از سردار سازندگی را به دلیل «اشرافی گری» زیاد کرد و دولت در این دوره نسبت به علقه های انقلابی پیش از سال ۶۸ به پرتاب گفتمانی دچار شد. چون رئیس جمهور وقت در حمایت از طبقه بالا و سرمایه دار جامعه، به جای مستضعفین با گام اولیه سازندگی به گام بعدی اشرافی گری قدم گذاشت. لقبی که هنوز برای آن باقی مانده است.

اما این اشرافی گری و حمایت از طبقه بالا با واکنش تند سیاسی - اجتماعی طبقه متوسط و میل به فضای باز سیاسی مواجه شد که با حمله های باورنکردنی به هاشمی به عنوان عامل بستن این فضا، همراه بود. فاصله گرفتن از گفتمان اولیه انقلاب با شعار و خواسته «پابرهنگی» که طبقه پایین جامعه را ارج می نهاد و همچنین بستن فضای سیاسی که مورد علاقه طبقه متوسط بود،‌ باعث شد که برنده انتخابات طیف طبقه متوسط نیازمند به فضای باز باشد که در سال ۷۶ خود را نشان داد.

اما هنوز یک مسئله وجود داشت که در طبقه پایین جامعه نهفته مانده بود. اگر چه این طبقه نیز منتقد بی چون و چرای دوره اشرافی گری هاشمی بود، ولی نمی توانست همچون طیف طبقه متوسط حاضر در بخش هایی از قدرت «صدای» خود را بلند کند. بنابراین نصیبی از انتخابات سال ۷۶ نبرد.

این صدا در طول دوران هشت ساله اصلاحات هم شنیده نشد. چون اصلاحات تنها به دنبال برآورده کردن خواسته و تمالات «خودی» بود و بازی را تنها از یک طبقه، یعنی از بالا به متوسط (میانه) آورد. این همان پاشنه آشیل اصلاحات بود که حتی با وجود داشتن نماینده در انتخابات سال ۸۴ نتوانست خودنمایی کند. از طرفی دیگر، نگاه اشرافی گری برآمده از دوره هاشمی نشان داد که «مردم» به سمت دیگری گرایش دارند و هنوز خواهان پیگیری خواسته های خود در دهه اول انقلاب هستند که این «صدا» از حنجره یک شهردار ساده و «در ابتدا» بی غل و غش شنیده شد. از این رو طبقه پایین بار دیگر در سال ۸۴ به قدرت بازگشت و روند سیاسی را از طبقه بالای سال ۶۸ و طبقه متوسط متوسط سال ۷۶ به خواسته های انقلابی سال ۸۴ بازگرداند.

اما این همه ماجرا نبود زیرا تغییرات ایجاد شده در کابینه دولت «احمدی نژاد» و چرخش های سیاسی وی در سال های بعد سبب شد خواسته های این طبقه بار دیگر «گم شود». تفاوت در این بود که احمدی نژاد طی این مدت بخصوص پس از تحولات سال ۸۸ به سمتی پیش رفت که طبقه پایین نه تنها به خواسته های خود نرسید بلکه دچار سر در گمی شد که تنها به فکر «خرج» سفره خود باشد.

در چنین شرایطی بود که نمایندگان طبقات بالا و متوسط
در چنین حالتی وقتی «ناطق نوری» به عنوان رقیب اصلی فکری و رویکردی خاتمی (دست کم در سال ۷۶) به این طیف نزدیک می شود، جای تعجب نیست که چرا به اصلاحات نزدیک شده است. زیرا مجموع این طیف به دنبال ایجاد «ساخت جدیدی از قدرت» هستند تا به هدف «نهایی» خود بیندیشند و در همان مسیر گام بگذارند.
(هاشمی و خاتمی) با استفاده از سرگردانی طبقه پایین جامعه، شرایطی را ایجاد کردند و توانستند با استفاده از شعارهای انتخاباتی، هر سه طیف و طبقه را گرد یک خواسته جمع کنند و آن چیزی نبود به جز خروج از وضعیت «فعلی». از یک منظر پیروزی «حسن روحانی» محصول این تحولات جامعه شناختی در عرصه سیاسی و اجتماعی بود. اما پس از این چه می شود و هاشمی که به عنوان یکی از حامیان اصلی دولت نام گرفته به چه می اندیشد و به دنبال آن است که تا کجا از این موقعیت استفاده کند؟

* روحانی نماینده کدام طیف جامعه است؟

در ابتدای پیروزی و برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی ایران سه طیف بالا،‌ متوسط و پایین جامعه احساس می کرد که خواسته خود را در یک دولت یافته است. طبقه پایین و مستضعف جامعه به دنبال چرخه اقتصاد حداقلی خود است و بر همین اساس دولت روحانی بر مبنای نظریه دولت رفاه «لیبرال – دموکراسی» و حمایت دولت از شهروندان ضعیف در اولین گام، سبد کالا را انتخاب کرده است و با توجه مشکلات در پرداخت یارانه نقدی، در آینده مجبور است به مسائل رفاهی، بهداشتی، پزشکی، بخصوص در حوزه تامین اجتماعی بیشتر بپردازد. دولت قصد دارد بحث سبد کالا را در سال آینده نیز ادامه دهد زیرا می داند که اگر موفق به این کار(ها) نشود طیف مستضعف را در انتخابات بعدی از دست خواهد داد.

دولت در حوزه و طیف متوسط نیز در اولین گام ها بیشتر به حوزه فرهنگ، رسانه و فضای سیاسی و مجازی می پردازد. مسئله رفع فیلترینگ فیس بوک برآمده از این اندیشه است. بنابراین نباید آن را تنها به سلیقه یک وزیر نسبت داد. در این شرایط دولت سعی دارد همزمان به طبقه بالا نیز نظر داشته باشد. حمایت از لیبرالیسم اقتصادی که با انتقاد اقتصاددانان نهادگرا مواجه شده از نشانه های این رویکرد است. دولت سعی دارد همزمان هر سه طیف و طبقه را با خود همراه داشته باشد، چون می داند که هر کدام از این سه را از دست بدهد در آینده با مشکل مواجه خواهد شد. این در حالی است که دولت روحانی از ابتدا هیچ طبقه و طیفی را نمایندگی نمی کرد اما چرخش های سیاسی سه دهه گذشته آن را در شرایطی قرار داده که مجبور باشد بار هر سه را به دوش بکشد که البته روندی غیرطبیعی و تقریبا ناشدنی است. همین مسئله و تجمیع خواسته های سه گانه و متضاد آنها به طور بالقوه تهدیدی برای برنامه هایش است چون به راحتی قابل جمع نیستند.

* هاشمی پس از انتخابات ۹۲ به کجا می نگرد؟

حال در چنین شرایطی هاشمی رفسنجانی به چه می اندیشد و چگونه به دنبال ایجاد
البته نگاهی به گذشته ایران نشان می دهد که در دو دوره زمانی برای تاثیرگذاری سیاسی از «جبهه» استفاده شده است که در هر دو دوره خواسته ها و اهداف اولیه و نهایی برآورده نشده است. ابتدا «جبهه ملی» و دیگری «جبهه اصلاحات» که به دلایل مختلف بخصوص گستردگی طیف های سیاسی غیر همفکر دچار شکست شده است.
یک «جبهه فراگیر غیرمتمرکز» است؟ به این دلیل گفته می شود «جبهه فراگیر» که با توجه به اوضاع کنونی سیاسی،‌ اقتصادی،‌ اجتماعی و فرهنگی جامعه خواهان آن است که از «شخصیت» ها و «گروه» های مختلف استفاده و از آنها دعوت کند که در این جبهه حضور داشته باشند تا با ایجاد «حلقه های متصل تاثیرگذار» بار دیگر انتخابات و قدرت به دست رقیب نیفتد. با این نگاه به راحتی قابل هضم است که چرا هاشمی و خاتمی در یک طیف قرار می گیرند. هاشمی بر این گمان است که با این روش می تواند از پتانسیل باقی مانده دوره اصلاحات استفاده کند. از سوی دیگر با نزدیک شدن به خانواده امام خمینی (ره) خواهان مشروعیت بخشی در طیف پایین و انقلابی دهه ۶۰ است. هاشمی قصد دارد از این طریق با استفاده از حسن خمینی نشانه هایی از رویکردها و تفکرات امام خمینی (ره) و همچنین بهره مندی از محمد خاتمی برای استفاده از آنچه سرمایه اصلاحات نامیده می شود را به همراه داشته و با جمع کردن آنها دیگر شخصیت ها را نیز با خود همراه کند. بنابراین در چنین حالتی وقتی «ناطق نوری» به عنوان رقیب اصلی فکری و رویکردی خاتمی (دست کم در سال ۷۶) به این طیف نزدیک می شود، جای تعجب نیست که چرا به اصلاحات نزدیک شده است. زیرا مجموع این طیف به دنبال ایجاد «ساخت جدیدی از قدرت» هستند تا به هدف «نهایی» خود بیندیشند و در همان مسیر گام بگذارند. این طیف حتی به دنبال بهره مندی از قدرت و حوزه نفوذ «علما» هستند و برای این کار سعی دارند از تمامی زمینه ها استفاده کنند.


اتفاقا به همین دلیل از اصطلاح «غیرمتمرکز» در این جبهه استفاده شده است. زیرا نمی توان میزان نفوذ شخصیت های حاضر در این حلقه را به شکل عمودی متصور شد و یکی را زیرمجموعه دیگری قرار داد. حال مجموعه این طیف نه تنها خود را برای انتخابات مجالس شورای اسلامی و خبرگان در سال ۹۲ آماده می کنند بلکه به «تحولات و تغییرات خاصی» نیز می اندیشند. البته نگاهی به گذشته ایران نشان می دهد که در دو دوره زمانی برای تاثیرگذاری سیاسی از «جبهه» استفاده شده است که در هر دو دوره خواسته ها و اهداف اولیه و نهایی برآورده نشده است. ابتدا «جبهه ملی» و دیگری «جبهه اصلاحات» که به دلایل مختلف بخصوص گستردگی طیف های سیاسی غیر همفکر دچار شکست شده است. موفقیت در «جبهه سیاسی» نیازمند چسبندگی سیاسی و اجتماعی قابل توجه ای است که ایجاد آن به راحتی ممکن است. اما هاشمی رفسنجانی سعی دارد در این برهه این بار را به پیش ببرد ...
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
هاشمی زنده است تا نهضت زندست . . .
ملاک حال فعلی افراد است
پیامبر صلی الله علیه واله زبیر را سیف السلام خواند
حال شما چطور است؟
حال فعلی مخالفان هاشمی چطور است
مگه تو دکتری؟!
درود بر هاشمی
Iran, Islamic Republic of
نه بابا!
Iran, Islamic Republic of
اسلام عزیز که هزار سال است سرکوب شده توسط
اشرافگران به ظاهر مسلمان امروز جوانان انقلاب اسلامی باولایت فقیه هستند حکومت مردم سالار دینی را به نامهرمان غرب گرانخواهند داد
نگاه مارکسیستی خود را قاطی انقلاب نکنید، همین هاشمی با نذر ثروت خود در پیش از انقلاب کارستالن کرد.
واقعا امان از این نگاه های مارکسیستی که می گوید هرکس پولدار است مزدور، عیاش و بد است.
در اسلام عزیز بدی و خوبی به دارایی فردی افراد ربطی ندارد.
چند تا چند تا کامنت می گذاری؟
مارکسیست آنهایی هستند که برای آزاد شدن مارکسیست های آدمکش نامه می نوشتند تا بدن بستان های اقتصادی شان قطع نشود
هاشمی مظلوم،
ببین چگونه آنان که نشناختند بد قضاوت می کنند علیه ات.
نگو! داره اشکهام مثل سیلی ویرانگر جاری میشه
فقط خدا کنه به باغ پسته ... آسیبی نزنه
آخه طفلکی ها از دار دنیا فقط همین یه تیکه! زمین رو دارن
وا مصیبتا
بپا خودت هم با اشکات نری تو باغ
United States
این باغ که خوبه
البته همین یه تیکه زمین که ایران افتاده وسطش
اخی طفلکی اینقدر مظلوم بود که هر روزنامه ای زمان دولتش بهش انتقاد میکرد به تیر غیب گرفتار میشد
آورین!
نصیر
نهضت زنده است، هرکی هم مرد باز هم نهضت زنده است.حیات برخی به نهضت اسلامی وابسته است، هرچند سودی هم برای نهضت نداشته باشه، این نهضت اسلامی است که برخی رو زنده نگه داشته.
حسن ابادی
Iran, Islamic Republic of
راستی این کلمات مخالف کلام امام و مطابق مذاق جهان نیوز از کجا اوردی
یک سوال دیگر نصیر جان شما با این خیال بافی ها ایا امید به بخشودگی روز جزا هم داری
بنویس کجاش مخالف کلام امامه!
بابا روز جزا
فتنه 88 فتنه.... بود
8 سال هم کشور درگیر فتنه اقتصادی پاک ترین دولت تاریخ ایران بود!!!
United States
حداد اشتباه گفته بود
وقتی خود استوانه دیگه به....
مسلم
این بند آخر وصیت نامه امام خمینی (ره) را نباید هرگز فراموش کنیم......؟.
من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه‌ی سالوسی و اسلام‌نمایی بعضی افراد، ذكری از آنان كرده و تمجیدی نموده‌ام كه بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شده‌ام. آن تمجیدها در حالی بود كه خود را به جمهوری اسلامی متعهد و وفادار می‌نمایاندند و نباید از آن مسائل سوء‌ استفاده شود؛ و میزان در هر كس حال فعلی او است.
آخ قربون دهنت . . .
Iran, Islamic Republic of
مشکل همینه دیگه!
....
نهضت خمینی 180 درجه فاصله با نهضت هاشمی دارد .
متاسفانه آقای هاشمی قراره... را از بین ببرد.
Iran, Islamic Republic of
ملاک حال فعلی افراد است قبول . . .
...
United States
یعنی هاشمی الان حال فعلیش ملاکه
همين شماها تا چند سال پيش به ايشون بد وبيراه مي گفتيد حالا شديد طرفدارش
Iran, Islamic Republic of
اونایی که منفی دادن یعنی حرف امام ره را قبول ندارند
بابامردیم ازبس این جمله تکراری وشنیدیم ماهم ده بار جواب دادیم اما من رو این نکته مسرم که این جمله دوپهلوس حالا شما هی مثل... بااین حرف که غیر اون چیزی ندارید دور خودتون بچرخید
اين جمله امام خيلى معنى داره:
يعنى بقاى هاشمى بسته به بقاى نظامه، اين نظام هست كه باعث شده اين بابا به مقام و مسند برسه. اگر اين نهضت نبود معلوم نبود الان چه بر سرش اومده بود. يعنى تا اين نهضت هست اين بابا جايگاهى داره.
اگر خداى نكرده برا اين نهضت اتفاقى بيفته اين آدم جزو اولين كسايى كه از بين ميره.
حالا فهميدى كه اين جمله امام چه معنايى داره؟
چرا تحریف میکنی
هاشمی زنده است چون نهضت زنده است یعنی هاشمی ها فدای نهضت شوند ونهضت مهمه
افتاد
فعلا که تمام بچه هاش از عوامل اصلی فتنه 88 بودن و به جرم اقدام علیه امنیت ملی 6 ماه زندانی شدن !!!!
اگه اینا تو مهد دموکراسی یعنی آمریکا بودن همه یه جوری مرده بودن
مجتبی
جنگ احزاب را که یک بار سال 88 راه انداخت وشکست خورد.....
برای شما زود است که فکر هاشمی را بخوانید یا با تحلیلهای سطحی شان او را پایین بیاورید هاشمی هاشمی است و لنگه ندارد کوتوله های سیاسی اطراف احمدی نژاد و جبهه پایداری و همفکرانشان خیلی کوچکند که او را زمینگیر کنند
United Kingdom
فکر کنم به دام شخصیت پرستی گرفتار شده ای!
پيروز
طبقه اشرافي كه مثل مافيا به دورموسسات اقتصادي نظام پيچيده ونماينده ها و وزراء و سفراء را ميخرند وحتي در مراكز امنيتي رسوخ ميكنند تا هم از رانت هاي اقتصادي استفاده كنند و هم از قدرت سياسي برخوردار باشند ...
از این لحنت معلومه که هنوز داره....
Iran, Islamic Republic of
سلام ، خداوكيلي گل گفتي ،...
چرا نمی توانیم هاشمی را بدون حب و بغض تحلیل کنیم.
یا عده ای او را تا عرش بالا می برند یک عده ای او را بد مطلق توصیف می کنند.
هاشمی، هاشمی ست همین.
همین که هر روز خواب میبند و صبح تعریف میکند
سيامك
Iran, Islamic Republic of
اونوقت شما كي هستي كه تونستي فكرشو بخوني نابغه؟! شما عملشو كه دقيقا بر عليه ولايت داره عمل ميكنه، از سال 88 با نظام و مردم قهره، مصاحبه‌هاش، رفتارش، اطرافيانش، رفتار و گفتگوهاي زن و فرزندانش و دهها رفتار علني رو نمي‌بيني اونوقت فكرشو خوندي كه حامي نظامه و مخالفينش همه جبهه پايداري و همفكران احمدي‌نژادن؟!
مي‌ترسم بگم خودتو به بنياد نخبگان معرفي كن به اونا بربخوره!!!
سرور
خدایی اش خود خبر آنلاین فهمیده چی گفته؟ از مقدمه و موخره و متن و نتیجه گیری چه چیزی دستگیر می شود؟
مجتبی
تو که هنوز فرق خبر انلاین و جوان آنلاین رو نمی فهمی اصلا چرا نظر میدی
یه پیشنهاد برات دارم: نظر نده!
سرور
جوان آنلاین درست است.متن واقعا مبتدیانه بود.شما ناراحت نشو.
حسن
اگه علی ساربونه میدونه شتر را کجا بخوابونه ! شما الف بچه ها نمیخواد به هاشمی بزرگ درس بدهید.
نصیر
داداش یکم ... پاچه حاجی خاطره ...
Australia
مساله اینه که شما چه کسی رو علی بدونید
مواظب باش تو انتخابت اشتباه نکنی
کمی تاریخ صدر اسلام رو مرور کنیم بد نیست
همایون
هاشمی بزرگ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!خیلی خنده دار بود،...
United Kingdom
هاشمی پرست!
Iran, Islamic Republic of
مهم اینکه همه میمیرند و باید در پیشگاه الهی جوابگو باشند
علی
Iran, Islamic Republic of
خداییش پارسال این موقع کی فکر میکرد دوباره قدرت دست هاشمی و تیمش بیفته ! بازی سیاست پیچیده تر از این حرفاست که به همین سادگی بشه تحلیلش کرد
علی
Iran, Islamic Republic of
اشراف گرایان بداننددراسلام چیزی وجایگاهی ندارند
انقلاب اسلامی در35سال پیش بساط انان راجمع کرد
بایدبدانند اگربخواهند باقدرت زروزور وتزویر دوباره
حکومت کنند جوانان انقلابی ولایت مدار برای همیشه بساط انانرا جمع میکنند
آشنا
با این تحلیل آبکی یک نتیجه بیشتر حاصل نمیشود و آن اینکه دعا کنیم هاشمی...برود
ح ف
ان شا الله به زودی زود ایشان همراه با خاندان مکرم شان آخرین گام ها را به سوی ....بردارند
انشالله شما و همفکرانتون زودتر محشور شین
Iran, Islamic Republic of
خدا عاقبت مارو ختم به خیر کنه
United States
با خواندن مقاله فوق و رسیدن به نتایجی که امده است همه این افرادی که ذکر کردین باید هرکدام دعا کنند...
شما بچه تر از این حرفاهستید که بخواهید هاشمی را آنالیز کنید
هاشمی خودش ، خودش را آنالیز کرد با حرکات زن و بچه اش و الان هدف اش خبرگان بعد ....
فلاح مشهد
این هجمه ای که شما به هاشمی و طرفدارانش دارید نشان از زبونی شما و قدرت ایشان دارد والاشما خود را به آب و آتش نمیزدید اگر ایشان پایگاهی در میان مردم ندارد چرا خودرا اذیت می کنید
درسته، اگر از هاشمی نمی ترسیدند، از سیاستش و محبوبیتش، هر روز خبری از آن کار نمی کردند.
کسی از هاشمی نمی ترسه ولی باید مردم را آگاه کرد تا مردم چهره واقعی این خانواده را بهتر شناخته و بدانند این ایل تبار از ایران اسلامی چه می خواهند
این هاشمی همه هستی شان را برای انقلاب داده است.
شما تازه به دوران رسیده ها نمی توانید آن را درک کنید.
محمدی
هاشمی بر اساس شرایط موضع گیری می کند، دقیق چون امام (ره)
Iran, Islamic Republic of
بگو اون... حرفاشو خودش بزنه. تریبون که کم نداره.
پسته!
حاج آقا خاطره!!!!!!!!!!
Iran, Islamic Republic of
حاج آقا سوریه چه خبر ؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!
جهان !!!!!تندرو و خرابکاری !!
خوب دو بهم زنی میکنی!؟
درود بر اصلاحات
برای انقلاب خمینی همین بس که کسی مانند هاشمی داشت تا با سیاست هایش آن را هر روز قدرت بخشد.
برای هاشمی همین بس که با انقلاب خمینی وشهادت خوبان انقلاب یه سری تو سرا در بیاره والا خودشم فکر نمیکرد به اینجاها برسه
این هاشمیه که ازبغل انقلاب خورد کوچولو شماهام به واسطه همین انقلاب شروع کردید ازبغل هاشمی خوردن
جنگ وخون دادن وفشارش مال ما بخور بخورش مال شما ؛کوچولو تو چون خودت کوچیکی هاشمی وگنده میبینی والا برا ماکه بزرگی مثل امام عزیزمونو دیددیم هاشمی یه ....تو عرصه سیمرغ
هاشمی انصافا اهل اشرافی گری نیست، گرچه در دولت سازندگی این امر ناپسند باب شد، اما خود هاشمی مبراست.
اگر مدیریت هاشمی نبود انقلاب به اینجا نمی رسید و خون شهداء پایمال می شد.
کوچولو مغز کوچیکته برادر
در حد یک تحلیل شخصی بود،
هنوز هاشمی را نشناخته اید.
سلام خداوند بر فرزند خلف روح الله.
هاشمی را باید از نگاه دیگری شناخت.
شما لطفا زاویه و جهت نگاه را مشخص کنید تا خیل عظیم مستضعفین و پابرهنگان از تحیر به در آیند!!
....
مستضعفین و پابرهنگان هاشمی را بسیار دوست دارند.
شما که احتمالا مشکل مالی ندارید و تنها بر اساس غرایض سیاسی صحبت می کنید صلاحیت ندارید.
فقط شما راست میگی!!
از راهپیمایی های 22 بهمن و روز قدس معلومه کجا چه خبره...
تا اخرین نفس خیر و برکت هاشمی برای نظام اسلامی مستدام باشد.
کدام اسلام؟ مساله این است...
اسلام اشرافی گری و آمریکایی یا اسلام ناب حضرت امام (ره)

شما احیانا همونی نیستی که دست و پای حاج آقا خاطره رو بعد از مراسم بوسیدی...
فریب این بولتن های جهانیوز و جوان و... را نخورید
احمد علی جهانبین
آقای رفسنجانی ، رهبری را تقویت کنید که به نفع همه شما و ملت ایران است
اینهمه تفسیر الکی....
جواب تیترت یه جمله است...
هاشمی جایی میره که طرفدار جمع کنه
حضرت امام در سال 67 بنا بر ضرورتي خود حضرتش تشخيص دادند 4 بند به وصيت نامه سال 62خود اضافه كردند آيا منظور امام از فرد مورد نظر دربند 4 وصيتنامه چه كسي ميتواند باشد

(4) من در طول مدت نهضت و انقلاب به واسطه‌ی سالوسی و اسلام‌نمایی بعضی افراد، ذكری از آنان كرده و تمجیدی نموده‌ام كه بعد فهمیدم از دغلبازی آنان اغفال شده‌ام. آن تمجیدها در حالی بود كه خود را به جمهوری اسلامی متعهد و وفادار می‌نمایاندند و نباید از آن مسائل سوء‌ استفاده شود؛ و میزان در هر كس حال فعلی او است.
روح‌الله الموسوی الخمینی
سلام خدا و رسولش بر هاشمی عزیز
سوفیا لوره
هاشمی زنده است تا شاهد دادکاه اقا زاده باشه انشاالله
تا شاهد سقوط مخالفانش باشد
هاشمی ثابت کرد که مرد بحران هاست و بخوبی می تواند اصولگرایان و اصلاح طلبان میانه رو را دور خود جمع نماید. امسال سال هاشمی بود.
Iran, Islamic Republic of
سال بعد هم خواهد بود..همشم تقصیر احمدیه
Iran, Islamic Republic of
امسال سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی بود عتیقه !!!!!!!!!!
110
خدا نگه دار هاشمی و هر که به فکر این مملکت هست،باشد.یا علی
Iran, Islamic Republic of
ازنظر ما مردم ، هاشمی اساسا سیاست خوب ، بلد نیست ، بخاطر همین به او هیچوقت سیاستمدار نمی گوئیم .
....معلوم میشود پیری اثر خود را گذاشته است
seyed
لطفا برای شناخت این آقا کتاب راز قطعنامه را مطالعه کنید تا بفهمید چه کسی به امام جام زهر داد.چه کسی به اقا نامه بی سلام داد!؟چه کسی با در خطر دیدن منافعش ریشه انقلاب را گاز گرفته؟!