جمعه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 10 May 2024
 
۱
۲

توجیه آمریکا برای تحریم‌های جدید علیه ایران

شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۳۲
کد مطلب: 331373
دولت آمریکا اما معتقد است که این تحریم های جدید از سوی دولت تصویب شده و در راستای مصوبات قبلی کنگره است و کنگره هنوز تحریم هایی جدید ثبت نکرده که دلیلی برای نقض توافقنامه هسته ای باشد.
به گزارش جهان، سراج ۲۴ نوشت؛ علی‌رغم اظهارات خوشبینانه برخی از مسئولان محترم کشورمان درباره توافقنامه ژنو و تصویر روشنی که از فضای بعد از توافقنامه ترسیم می‌کردند، اقدام اخیر واشنگتن در اعمال تحریم‌های جدید را می‌توان تیر خلاص به اینگونه خوشبینی‌ها دانست.

توافق هسته‌ای ژنو در حالی به تایید تیم دیپلماسی ایران و ۵+۱ رسید که به اعتقاد کارشناسان، متن این توافقنامه ۶ ماهه ابهامات فراوانی داشته و جای سوء استفاده‌های زیادی را برای طرف غربی باز می‌گذاشت.

هنوز چند ساعت از امضای توافقنامه هسته‌ای در ژنو نگذشته بود که مواضع عجیب و غریب مقامات کاخ سفید در این خصوص آغاز شد که معروف‌ترین آنها انکار حق غنی‌سازی ایران بود.

برخی از عناصر و جریانات داخلی- با انگیزه‌های متفاوت- علت این مواضع چندگانه و صداهای مختلف از درون آمریکا را مشکلات داخلی این کشور و سیاستی صرفاً شفاهی برای آرام کردن صهیونیست‌ها و عناصر افراطی عنوان کردند اما اقدام اخیر وزارت خزانه‌داری آمریکا در تحریم ۱۷ شرکت ایرانی و غیر ایرانی به بهانه کمک به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نشان داد آمریکایی‌ها حتی حاضر نیستند ۶ ماه از اقدامات خصمانه علیه ایران خودداری کنند و اعتماد به چنین دولتی، چقدر بی‌جا و دارای عوارض است.

البته در واکنش به این اقدام خصمانه آمریکایی‌ها، کارشناسان مذاکره‌کننده ایران در وین میز مذاکره با تیم کارشناسی ۵+۱ را ترک کردند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای ۱۷ شرکت ایرانی و خارجی را به دلیل نقض تحریم‌های اعمالی علیه ایران در فهرست سیاه قرار داد.

بنابر بیانیه روز پنج‌شنبه وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت‌های عیوض تکنیک، مارو صنعت، نگین پرتوخاور، صنایع هوایی قدس و صنایع هوایی ایران تحریم شدند.

همچنین شرکت میداویل آسیا، شرکت سنگاتانکر، دو شرکت به ثبت رسیده در سنگاپور و شرکت فرلاند، به دلیل انتقال تانکر به تانکر نفت ایران تحریم شدند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که با وجود مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۵+۱ برای رسیدن به یک توافق جامع و بلندمدت، ایالات متحده به اجرای تحریم‌های خود به خصوص در حوزه نفتی و نظام بانکی مصمم است.

در این بیانیه آمده است: ما همچنان متحد هستیم که تحریم‌ها را به طور جدی اجرا کنیم و تلاش‌های ایران برای دور زدن تحریم‌های اعمالی علیه برنامه هسته‌ای‌اش را اعمال کنیم.
در همین حال خبرگزاری رویترز از تلاش سناتورهای آمریکایی برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران خبر داد.

براساس این گزارش، رابرت منندز، رئیس دموکرات کمیته روابط خارجی سنا و «مارک کهرک»، سناتور جمهوری‌خواه گفته‌اند تحریم‌های جدید بقیه توان ایران در فروش نفت و توانایی باراک اوباما در معاف ساختن دیگر کشورها از تحریم‌ها را هدف قرار داده است.

در همین حال کمیته بانکی سنای آمریکا با تشدید تحریم‌ها علیه ایران مخالفت کرد.

کیم جانسون، رئیس این کمیته و سناتور دموکرات در این باره گفت وی با دولت اوباما موافق است که تحریم‌های جدید ممکن است مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران را مختل کند اما کمیته بانکی سنا این تحریم‌ها را در سنا مورد توجه قرار داده است.

جانسون ادامه داد: ما نباید کاری انجام دهیم که وحدت و اتحاد کشورهای غربی درباره برنامه هسته‌ای ایران را دچار انفکاک کنیم.

وی ادامه داد: ما باید مطمئن باشیم که اگر مذاکرات شکست بخورد این شکست از طرف ایران انجام بگیرد و به ایران این فرصت را ندهیم که کشورهای ۵+۱ با سلب مسئولیت باعث شکست مذاکرات شوند و این بهانه را از ایران بگیرید.

**توجیه آمریکا برای تصویب تحریم های جدید

دولت آمریکا اما معتقد است که این تحریم های جدید از سوی دولت تصویب شده و در راستای مصوبات قبلی کنگره است و کنگره هنوز تحریم هایی جدید ثبت نکرده که دلیلی برای نقض توافقنامه هسته ای باشد.

اما سوال اینجاست که دولت آمریکا در حالی که برای موافقت کنگره برای لغو تصمیمات جدید علیه ایران تلاش می کند خود چگونه می تواند تحریم های جدیدی را ابلاغ کند؟ آن هم در وزارت خانه ای که تحت نظر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که تلاش های زیادی برای همراه کردن نمایندگان کنگره با دولت آمریکا می کند، اداره می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
روحانی با اطمینان 6000 درصدی! :ما دیوار بلند تحریم را به لرزه درآوردیم!!!
ظاهرا از رای به روحانی باید پشیمان....
اراکی
Iran, Islamic Republic of
نفاق ، شیطنت و دشمنی در ذات امریکایی هاست . پ نه پ توقع داشتید بگن اشتباه کردیم . غلط کردیم چقدر ساده لوحند بعضی ها