شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
 
۴
۸

اوباما و روحانی در گفتگوی تلفنی چه گفتند؟

شنبه ۶ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۰:۱۷
کد مطلب: 316095
منابع خبری مختلف جزئیات زیادی از گفت‌وگوی تلفنی اوباما و روحانی ارائه داده‌اند.
به گزارش جهان به نقل از فارس، در حالی که پایگاه ریاست جمهوری ایران لحظاتی پیش از گفت‌وگوی تلفنی بین رئیس جمهور ایران و آمریکا خبر داد منابع خبری مختلف جزئیات بیشتری از این گفت‌وگوی تلفنی ارائه می‌دهند.
 
پایگاه ریاست جمهوری ایران اولین جزئیات این گفت‌وگو را بدین صورت گزارش داد:
 
«در حالیکه رئیس جمهوری اسلامی ایران در حال حرکت از محل اقامت خود به سمت فرودگاه برای خروج از نیویورک بود، این تماس برقرار شد و طرفین پیرامون مسایل مختلف با یکدیگر گفت وگو کردند.
 
در این گفت وگوی تلفنی، دو طرف بر اراده سیاسی برای حل سریع مساله هسته ای تاکید کرده و زمینه را برای حل موضوعات دیگر و همکاری در مسائل منطقه ای مورد توجه قرار دادند.
 
در این گفت وگوی تلفنی روسای جمهوری ایران و آمریکا، همچنین وزرای امور خارجه خود را مامور کردند تا زمینه همکاری های لازم را هر چه زودتر فراهم آورند.»
 
روزنامه واشنگتن‌پسطت هم گزارشی از زبان باراک اوباما از این گفت‌وگوی تلفنی آورده است.
 
بر اساس این گزارش، اوباما در کاخ سفید گفت: «قبل از آنکه درباره وضعیتمان در کنگره و لایحه بودجه سخن بگویم، اجازه دهید درباره دو فرصت مهم در سیاست خارجی‌مان صحبت کنم.»
 
وی افزود: «من همین الان با پرزیدنت روحانی از جمهوری اسلامی ایران صحبت کردم. هر دوی ما درباره تلاشهای مداوم برای حصول توافق بر سر برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم.»
 
اوباما ادامه داد: «من به پرزیدنت روحانی چیزی که در نیویورک گفته بودم را مورد تأکید قرار دادم. در حالی که مطمئناً موانعی مهم برای حرکت رو به جلو وجود دارد و موفقیت به هیچ عنوان تضمین شده نیست، من باور دارم که ما می‌توانیم به راه حلی جامع دست پیدا کنیم.»
 
اوباما افزود: «من جان کری را مأمور پیگیری این مسیر دیپلماتیک کرده‌ام. ما روز گذشته در نیویورک گفت‌وگوهای سازنده‌ای با شریکانمان یعنی اتحادیه اروپا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و وزیر خارجه ایران داشتیم. من و روحانی در مسیر رو به جلو تیممان را مأمور کرده‌ایم تا به کار کردن سریع و همکاری با گروه ۱+۵ ادامه دهد و به توافق برسد. ما در سرتاسر این فرایند ارتباط نزدیکی با دوستان و متحدانمان در منطقه خواهیم داشت.»
 
اوباما افزود: «اکنون ما به چالش های پیش رو فکر می‌کنیم. این حقیقت که این اولین ارتباط بین رئیس جمهور ایران و آمریکا از سال ۱۹۷۹ بوده از عمق بی‌اعتمادی موجود در بین کشورهای ما حکایت دارد، اما این چشم‌اندازهای پشت سر گذاشتن این تاریخ دشوار را هم نشان می‌دهد.» 
 
وی تصریح کرد: «حل و فصل این موضوع، به طور حتم، می‌تواند گامی رو به جلو برای ایجاد ارتباطی جدید بین آمریکا و جمهوری اسلامی ایران، یعنی ارتباطی بر اساس منافع و احترام متقابل باشد.»
 
رئیس جمهور آمریکا ادامه داد: «این امر همچنین می‌توان به تسهیل ارتباطی جدید بین ایران و جامعه بین‌المللی و کشورهای دیگر در منطقه هم کمک کند. موضوعی که می تواند به مردم ایران برای شکوفایی استعدادهای بالقوه آنها کمک کند و به ما هم کمک کند تا نگرانی‌های دیگری را رفع کنیم که می‌تواند صلح و ثبات بیشتری به منطقه خاورمیانه بیاورد.»
 
اوباما گفت: «راه رسیدن به توافق معنادار دشوار خواهد بود. و در این زمان هر دو طرف نگرانی‌هایی دارند که باید انها را رفع کرد. اما من باور دارم که ما مسئولیت داریم راه دیپلماسی را ادامه دهیم و فرصتی بی‌نظیر برای پیش رفتن با رهبری جدید در ایران در اختیار ماست.»
 
رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد: «من به پرزیدنت روحانی احترام عمیق خودم نسبت به مردم ایران را ابراز کردم.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


رضايي ع ر
Iran, Islamic Republic of
هرگونه مذاكره با آمريكا مي بايست پس آزاد سازي دارايي هاي بلوكه شده در غرب ياشد . در غير اينصورت در مذاكرات برنده نخواهيم بود و بقول رئيس مجلس ادامه مذاكرات در وضعيت كنونی چيزي جز رقص ديپلماتيك بين ايران و غرب نخواهد بود و ثمري براي ملت نخواهد داشت البته براي تيم هاي مذاكره كننده خالي از منفعت نيست كه با بودجه ملت هايشان سالانه چندين بار به مسافرت هاي خارجي بروند و حق ماموريت هاي آنچناني بگيرند چه بسا خواستار ادامه مذاكرات به همين سبك و سياق باشند . تازه چه انتظار بيجايي نور و ظلمت كجا مي توانند باهم توافق كنند .هرگونه موافقت دنياي استکبار با جمهوري اسلامي مستلزم عقب نشيني از مواضعي است كه امام راحل و شهدا و خانواده هاي انان براي حفظ و تثبيت آنها خون دلها خورده اند . با شناختي كه از غرب و جمهوري اسلامي وجود دارد توافق بر سر مسائل اساس موجود مثل جمع نقيضين است جمع نور و ظلمت است .
سامان
نور و ظلمت ؟! هیچ چیز اینقدر مطلق نیست تو این دنیا برادر جان
دکتر میثم صادقی ثانی
Iran, Islamic Republic of
اممریکا شیطان بزرگ است و ماهیت استبدادی دارد.
این ها همه ژست سیاسی هستش که پشت پرده هایی دارد که گذر زمان نشان خواهد داد.
saed
35 سال سختی کشیدیم تا امریکا خودش به التماس بیفته
تبریک می گم
م س
به نظر باید با شناخت کامل از شرایط و وضعیت موجود در کشور و با نگاه با آمار واقعی موجود در جامعه در این موارد اظهار نظر کرد مسلما جناب آقای روحانی بدون لحاظ نمودن نظر رهبری و تامین نظر ایشان سیاست خارجی را مدیریت نخواهند کرد پس باید همه به ایشان کمک کنند تا با رویه ای جدید به دنبال منافع ایران و ایرانی بود. به نظر سیاستهای چند ساله اخیر که تا کنون اجرا شده نتوانسته موفقیت همه جانبه داشته باشد باید زیرک بود و با شناخت صحیح از جامعه پیش رفت
اعظم
Iran, Islamic Republic of
ممنونیم روحانی رئیس جمهور عزیز کشور عزیزم ایران اسلامی

از اینکه یکی از کسانی هستم که تو انتخابات ریاست جمهوری این دوره به شما رای دادم به خودم می بالم و بهتون افتخار میکنم
امیدوارم خدا پشت و پناهتون باشه
mokhalef
هیس بی سواد ها حرف نمیزنند
زهرا
Iran, Islamic Republic of
روحانی ممنونیم واقعا ممنونیم خوشممم اومد ما خواهان آشتی با جهانیم