دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 13 May 2024
 
۰
۲

کاهش ممنوعیت‌های صادراتی به ۱۷ ردیف

جمعه ۲۹ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۳۲
کد مطلب: 314405
معاون کل سازمان توسعه تجارت از لغو تدریجی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی خبر داد و گفت: بر اساس آخرین تصمیمات گرفته شده تعداد ممنوعیت‌های صادراتی به ۱۷ ردیف کالا کاهش یافته است.
به گزارش جهان، کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه هم‌اکنون در جهت حذف تدریجی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی حرکت می‌کنیم، گفت: در برنامه ۱۰۰ روزه اقتصادی دولت حل مشکلات حوزه صادرات از رفع تعهدات ارزی گرفته تا حذف ممنوعیت‌های صادراتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: با توجه به اینکه در چند وقت اخیر در بازار ارز شاهد ثبات نسبی قیمت‌ها بوده‌ایم پیش‌بینی می‌شود در صورت ادامه این ثبات و حل مشکل اختلاف نرخ ارز محدودیت‌های و ممنوعیت‌های صادراتی در آینده نزدیک به طور کامل حذف شود.

کرمانشاهی افزود: هنوز در شرایط ویژه تجاری قرار داریم اما اگر تولیدکننده‌ای مواداولیه خود را از بازار آزاد تامین می‌کند و ارز رانتی استفاده نمی‌کند دلیلی برای اعمال محدودیت یا ممنوعیت روی صادرات کالای آن وجود ندارد.

معاون کل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه امسال تاکنون صادرات غیرنفتی حدود ۸ درصد و واردات ۲۶ درصد کاهش یافته است، گفت: تامین ارز موردنیاز تولید به منظور واردات مواداولیه باید در اولویت قرار گیرد چرا که این کار در نهایت باعث رونق تولید و صادرات کشور می‌شود.

او با بیان اینکه نسبت به آینده تجارت خارجی کشور خوش‌بین هستیم، گفت: سال گذشته ۲۱ فصل از ۹۸ فصل کتاب مقررات صادرات و واردات کشور شامل محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های صادراتی شد که هم‌اکنون به صورت تدریجی این محدودیت‌ها در حال برطرف شدن هستند.

به گفته کرمانشاهی برخی از محصولات مانند مواد پتروشیمی نیز در صورت تامین نیاز بازار مشکلی برای صادرات نخواهند داشت.

وی افزود: باید طوری برنامه‌ریزی کنیم که سالی یک بار نیاز کشور به محصولات پتروشیمی مشخص شود تا تولیدکنندگان بتوانند برای صادرات مابقی تولیدات خود برنامه‌ریزی کنند.

به گزارش ایسنا، براساس تازه‌ترین اطلاعات منتشر شده فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی در ۱۳۹۲ به ۱۷ ردیف کالا شامل گندم، ‌آرد گندم، شکر خام، گوشت قرمز، جو، ذرت دامی، کنجاله سویا، دانه‌های روغنی، کره، روغن‌های خام و خوراکی، دام زنده سبک و سنگین، وت بلوی بزی، پوست خام، جوش شیرین، هیزم و زغال چوب، کربنات سدیم و وینیل استات مونور کاهش یافته است.

پیش از این محصولاتی مانند شکر سفید، قند، شیر و لبنیات و شیرینی و شکلات نیز در فهرست کالاهای ممنوعه صادراتی قرار داشتند که براساس تصمیمات گرفته شده ممنوعیت صادراتی این کالاها لغو شده است.

همچنین صادرات پنج ردیف کالا شامل مرغ خوراکی، گوشت مرغ، شیرخشک اطفال، داروهای محتوی مواد مخدر و داورهای دامی مشمول اخذ مجوز موردی از وزارتخانه‌های صنعت و بهداشت برای صادرات هستند.

۱۷ ردیف کالای دیگر شامل سنگ‌آهن به هم فشرده شده، انواع نان، گندم سیاه، یونجه و علوفه فشرده شده، برنج، حبوبات، ‌سبوس، وت‌بلوی گاوی، سالامبور گوسفندی، ‌کنسانتره آهن، سولفات سدیم، پنبه، سولفور مولیبدن، آخال کاغذ، چوب، قراضه فلزات و ضایعات پلمیری مشمول عوارض صادراتی هستند.

در زمینه صادرات محصولات فلزی، پلیمری، شیمیایی، باتری، کاغذ فلوتینگ، کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه و لاستیک نیز مجوزهایی به شرکت‌های مختلف برای صادرات داده شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
خروج حتي بيش از 600 ميليارد دلار را بعنوان كسي كه در حوزه اقتصادي كار مي كند تاييد ميكنم. مصداق هاي آن زياد هستند البته فراموش نكنيم اين پولها بيشتر حاصل از رانت و رابطه بازي بوده است كه بخاطر ترس و عواقب بعدي و گير افتادن از طريق دلارهاي حاصل از صادرات راهي آن سوي مرزها شدند.

دلارهاي حاصل از صادرات به اسم اينكه صادركنندگان ريال ميگيرند و دلاري در كار نيست در داخل ايران تبديل به ريال ميشوند و متقاضيان ارز در آن سوي مرزها اين دلارها را تحويل ميگيرند و به راحتي به بانكهاي اروپا و آمريكا انتقال ميدهند زيرا اينگونه پولها كه حاصل از تجارت است به راحتي وارد سيستم بانكي در خارج از كشور شده و مشمول قانون پولشوبي در آن كشورها نميگردند.

در واقع افرادي كه به اين طريق اقدام به انتقال ارز ميكنند با يك تير دو نشان ميزنند: 1- نبود ارتباط مالي و مسائل و محدوديتهاي انتقال ارز در داخل ايران را به اين شيوه دور زده 2- پولهاي كثيف حاصل از رانت و رابطه بازي و ... را كه عملا در سيستم مالي خارج از كشور به غير راه كار فوق نميتوانند وارد شوند.

حالا وزارت اقتصاد بحث از تعهد سپاري صادركنندگان مطرح ميكند صداي خيليها بلند ميشود كه صادرات لطمه ديد كه بر عكس است و بخاطر منافع حاصل از عدم برگشت ارز و خريداران انتقال ارز كه هر قيمتي را مي پردازند باعث عدم تمايل براي وارد كردن ارز به كشور توسط صادركنندگان است و هم اكنون لابي قوي بخش خصوصي در حال لغو تعهد ارزي است كه اگر اين مسئله تحقق يابد خروج ارز از كشور و حتي ارز حاصل از فروش نفت كه در پروسه اي تبديل به كالا شو صادر ميشود خواهيم بود.
Iran, Islamic Republic of
شكر سفيد از تصفيه شكر خام كه با ارز 1226 توماني وارد ميشود استحصال ميگردد و اين با صحبت آقاي كرمانشاهي مبني بر عدم استفاده از ارز و رانت مغايرت دارد.
براي توليد مرغ نياز به كنجاله و ذرت و گندم است كه همگي با ارز 1226 توماني وارد ميشوند و رانت ايجاد ميكنند و حتي عوارض گذاشته شده يك دهم رانت موجود در اين كالاها نيست.
برخي كالاهي ديگر همچون گوشت قرمز درست است كه ارز بر نباشد اما كمبود شديد در داخل كشور داريم و هم اكنون با دلار 1226 توماني و يا 2400 وارد مي كنيم كه اگر صادرات ان آنهم بصورت مجوزي كه فساد آور و ايجاد كننده رانت است آزاد شود از يك در گوشت خود را ميفروشيم و دلارش به جيب دلالان مي رود و از در ديگر گوشت را با ارز حاصل از فروش نفت وارد ميكنيم و در اين چرخه فقط مصرف كننده داخلي ضرر ميكند و عده اي انگشت شمار سودهاي چند صد ميليارد توماني مي برند.
از مسئولين سازمان توسعه تجارت ايران سئوال ميشود كه از تاجران بزرگ كشور چند نفر ارزشان را طبق تعهد و توافق اتاق ايران با سازمان توسعه تجارت به اتاق مبادلات ارزي تحويل داده اند؟ پاسخ منفي است اين تجار بزرگ صادراتشان را بنام افراد غير تاجر و صرف گرفتن كارت بازرگاني يك بار مصرف (در قبال پرداخت مبلغي اندك به آنها) اظهار ميكنند و اگر به آنها بگوييد چقدر صادرات داشته ايد ميگويند 100 ميليون دلار و اگر بگوييد اظهار نامه ارائه دهيد 1000 دلار نميتوانند ارائه دهند چون بنام ديگران است براي فرار از تعهد ارزي.
پس چرا بايد ممنوعيت كالاهاي حساس و استراتژيك كه تامين ارز و ورودشان با خون جگر انجام ميشود و بازگشت ارزي براي كشور ندارند آزاد شود؟ كاهش ارزش پول ملي در آن سوي مرزها بازارها را تشنه كالاي ارزان ايراني نموده است و گويا در درآمد حاصل از نفت ايران و دلارهاي نفتي كه صرف توليد اين كالاها ميشود آنها نيز سهيم هستند !!!