يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
 
۷
۳۱
هاشمی؛ از جهنم انزوا تا بهشت قدرت

جای هاشمی و احمدی‌نژاد عوض شد

سه شنبه ۱۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۴۱
کد مطلب: 296473
خرداد ۸۸ فرار از اکبر هاشمی رفسنجانی و خرداد ۹۲ فرار از محمود احمدی‌نژاد. می‌توان گفت این یکی از پُرتکرارترین تحلیل‌ها از آرای مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم و یازدهم است؛ نوشته‌ی پیش رو تأمل کوتاهی است بر این گزاره.
جای هاشمی و احمدی‌نژاد عوض شد
به گزارش جهان نيوز، خرداد ۸۸ فرار از اکبر هاشمی رفسنجانی و خرداد ۹۲ فرار از محمود احمدی‌نژاد. می‌توان گفت این یکی از پُرتکرارترین تحلیل‌ها از آرای مردم در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم و یازدهم است؛ هرچند انگیزه‌های مختلفی در رأی دادن مردم به کاندیدای پیروز تأثیر داشت.

«من نمی‌خواهم اینجا اسم ببرم، شما می‌گویید میلیاردر شدند، پسرهای آقای هاشمی چه‌ کار می‌کنند... جناب آقای موسوی، استات اویل بی‌قانونی است که طرف می‌آید اینجا محاکمه می‌شود و محکوم می‌شود. از زندان فراری داده می‌شود و می‌رود خارج و ته‌اش پسر آقای هاشمی است.» محمود احمدی‌نژاد به خوبی می‌دانست که این سخنان بی‌سابقه‌ علیه هاشمی، شکست میرحسین موسوی را یک‌سره خواهد کرد.

شوک بحث‌برانگیز احمدی‌نژاد، همچون زلزله‌ای مهیب، تا اقصی نقاط کشور را تکان داد. نه تنها روند رو به رشد آرای موسوی متوقف شد، که نظرسنجی معتبر مرکز تحقیقات صداوسیما نشان داد که آرای پنجاه‌درصدی احمدی‌نژاد در تاریخ ۱۲ خرداد با جهشی خیره‌کننده، به رکورد ۶۲.۷ درصد در ۱۷ خرداد دست یافت. از آن طرف، آرای موسوی با سقوط ۹درصدی، به ۲۵.۷ نزول کرد.

بدیهی بود که نفرت از عملکرد هاشمی، دلیل مهمی برای هواداری از رئیس‌جمهور وقت و مخالفت با نخست‌وزیر جنگ است. مردم، هم فشار بی‌امان سیاسی و اقتصادی هشت سال دولت سازندگی را با گوشت و پوست خود درک
اکبر هاشمی رفسنجانی البته باید از سرنوشت چهار سال پیش خود و این روزهای محمود احمدی‌نژاد درس‌های زیادی اندوخته باشد. به نظر می‌رسد او به خوبی می‌داند که رأی به حسن روحانی «نه به احمدی‌نژاد» بوده است و نباید‌ آن را مساوی «رأی به هاشمی» تلقی کرد.
کرده بودند و هم سنگینی بارِ جنجال‌آفرینی‌های دولت محمد خاتمی را که به گفته‌ی هاشمی، ادامه‌ی دولت او بود. از دیگر سو، دیده بودند که مخالفان قسم‌خورده‌ی هاشمی، در دولت نهم، عملکرد مطلوبی داشته‌اند.

سقوط هاشمی

بعد از آن مناظره‌ی ویرانگر، اکبر هاشمی رفسنجانی در سراشیبی سقوط افتاد و با ردپایی که از او و خانواده‌اش در فتنه‌ی ۸۸ به جا ماند، یک‌تنه در کانون نفرت اکثریت جامعه ایستاد. همسرش مخالفان احمدی‌نژاد را به اردوکشی خیابانی فراخواند. مهدی، پسرش، به هدایت آشوب‌‌های تابستان ۸۸ متهم شد و از ایران رفت. محسن، فرزند ارشد او، با ریاست متروی تهران وداع کرد و با فاصله‌ی چهار روز، خودش نیز ریاست مجلس خبرگان را از دست داد. او بعد از سه دهه حضور در هیئت رئیسه، از روز ۲۷ اسفند ۸۹ یک عضو عادی مجلس خبرگان شد. فائزه در این وانفسا، باز هم دردسر ساخت و در پاسخ رسانه‌های بیگانه علیه نظام و سران کشور جوسازی کرد تا اینکه دادگاهی و محکوم شد.

دوستان هاشمی در هیچ یک از قوای سه‌گانه حضور و نفوذ قابل توجهی نداشتند و رسانه‌ها هم اکثراً انعکاس نفرت عمومی از هاشمی بودند. تا اوایل سال ۹۰ تخت و بخت اکبر هاشمی همچنان به هم ریخته بود و کوچک‌ترین روزنه‌ای به سوی آینده‌ی روشن برای او و جریان مطبوعش خودنمایی نمی‌کرد.

سقوط محمود

ناگهان محمود احمدی‌نژاد همه‌ی حساب‌وکتاب‌ها را به هم ریخت و مطمئن‌ترین حامیانش را هم به شک و تردید انداخت. قهر و خانه‌نشینی یازده‌روزه مقابل حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب درباره‌ی وزیر اطلاعات، حمایت‌های بی‌مانند از اسفندیار رحیم مشایی و مواضع اعجاب‌انگیزش و راه انداختن چالش‌های آتش‌زا با دیگر قوا و ارکان اصلی نظام، رئیس‌جمهور را از چشم خیلی‌ها انداخت. اما محمود احمدی‌نژاد هنوز طرفداران زیادی، به ویژه در میان قشر محروم کشور داشت؛ مردمی که با تلاش‌های دولت نهم و یارانه‌ی دولت دهم، روزگار بهتری نسبت به پیش از آن پیدا کرده
در جبهه‌ی مقابل اما اوضاع متفاوت بود. تنها حدادعادل به وعده‌اش عمل کرد و با وجود درخواست‌های مکرر بزرگان اصول‌گرایی و بخشی از جریان حزب‌اللهی، کاندیداهای اصول‌گرا حاضر به ازخودگذشتگی و وحدت نشدند. سرگشتگی بزرگی بر سر ناظران سیاسی و توده‌ی مردم سایه افکند و بسیاری را ملول و حیران از این تفرق، به سمت کاندیدای رقیب روانه ساخت.
بودند.

حساب سال ۹۱ اما از تمام هفت سال عمر دولت‌های نهم و دهم جداست. رویدادهای شاید تکرارنشدنی این سال، هم تکلیف حزب‌اللهی مردد و دلبسته‌ به شعارهای انقلابی احمدی‌نژاد را روشن کرد و هم تکلیف توده‌ی ۲۴میلیونی را که به او رأی داده بودند. انگار سال، سال انتقام از هواداران و دلجویی از منتقدان و مخالفان بود.

تحریم‌های یک‌جانبه‌ی آمریکا هم کم نگذاشتند و صحنه را برای نمایش تمام هنرها و داشته‌های رئیس‌جمهور مهیا کردند. فشارهای خارجی روزبه‌روز بیشتر شد؛ تا جایی که غرب امکان کوچک‌ترین تبادل بانکی را از جمهوری اسلامی گرفت. تمام امید مردم هم به تدبیر و توان محمود احمدی‌نژاد و کابینه‌اش بود.

تصمیمات خلق‌الساعه و سپس تکذیب‌های فوری، تخصیص نیافتن بجا و متناسب ارز برای واردات ضروری، اطلاعیه‌های متناقض و پی‌درپی اقتصادی، ناتوانی در تأمین به‌موقع کالاهای ضروری مردم، توزیع نامناسب و چندین عامل دیگر، سراسر بازار را به هم ریخت. سودجویان و سوداگران هم در این واویلای بی‌نظارتی و نابسامانی اقتصاد، هر چه خواستند بر سر بازار ارز، سکه، مسکن و ماشین آوردند و شد آنچه شد. احتکار و گران‌فروشی هم تا مغازه‌های دوازده‌متری فلان شهرستان ده‌هزار نفری هم رخنه کرد و همانند نمک شد بر زخم تن توده‌ی مردم، به ویژه قشر حقوق‌بگیر که حسابی از تورم جامانده بودند.

دردناک‌تر از همه اینکه هم‌زمان با این وقایع، رئیس کابینه و دوستانش مشغول نظریه‌پردازی بودند و ظاهراً اقتصاد و معیشت مردم به حال خود رها شده بود. حمایت‌های اغراق‌گونه و تمام‌قد از مشایی جنجال‌ساز و تنش‌‌آفرینی در روابط با دیگر قوا و نهادهای نظام، به ویژه مجلس و سپاه پاسداران هم ادامه یافت تا اندک هواداران رئیس‌جمهور محبوب سال ۸۸ به جمع مخالفان سرسخت او بپیوندند.

گزینه‌ی منفور

از زمستان سال ۹۱ توده‌ی مردم که عمده‌ی حامیان ولایت‌مدار رئیس‌جمهور در سال ۸۸ بودند،‌ این بار دیگر طاقت دیدن ادامه‌ی دولتی مشابه را نداشتند؛ چه رسد به اینکه کاندیدایی بوی احمدی‌نژاد و دولت او را می‌داد.

در این دوران بیم و امید، سیاسیون و رسانه‌های اپوزیسیون هم زرنگی
او می‌داند که اگر بخواهد روحانی را به مسیر اقتصاد سرمایه‌داری و سیاست بسته و نفس‌گیر دولت سازندگی بکشاند، ممکن است کمتر از چهار سال دیگر، سرنوشتی بدتر از این روزهای احمدی‌نژاد پیدا کند و این بار مطرود و منزوی همیشگی ملت شود.
کردند و نگاه مردم را به سمت کسی بردند که ظاهراً در نقطه‌ی مقابل محمود احمدی‌نژاد بود و غلظت مخالفت او با دولت کنونی از تمام کاندیداهای احتمالی به شدت بالاتر بود؛ اکبر هاشمی رفسنجانی.

دولت دهم چنان بلایی بر سر روزگار مردم آورده بود که نفرت دیرینه از هاشمی همانند خاطره‌های خوش دولت نهم به گوشه‌ی اذهان ملت رفت و جای خود را به امیدی داده بود که شاید با آمدن مطرود سابق، به واقعیت بپیوندند.

نسخه‌ای برابر با اصل هاشمی

صلاحیت هاشمی احراز نشد، اما هاشمی همچنان در صحنه مانده بود! حسن روحانی با تصویری که از خود نشان داد، گویی نسخه‌ای برابر با اصل هاشمی رفسنجانی است. گرچه اعتدال شیخ، متفاوت از رویه‌ی آیت‌الله است و نمی‌توان برایشان یک حساب باز کرد، اما رابطه‌ی روحانی با هاشمی رابطه‌ای دیرینه است. شیخ حسن از سال‌های پیش از انقلاب، به هاشمی ارادت ویژه‌ای داشت و حاضر نشده بود در دوران دفاع مقدس، سازندگی، اصلاحات و دولت‌های احمدی‌نژاد، لحظه‌ای از او جدا شود.‌

رئیس مجمع تشخیص، که در پاسخ به درخواست اصلاح‌طلبان کاندیدا شده بود، از خاتمی خواست محمدرضا عارف را به نفع روحانی از صحنه خارج کند. خاتمی و دوستانش که به نوعی بدهکار کاندیداتوری هاشمی بودند، با راضی کردن عارف و حمایت گسترده از روحانی، طلب هاشمی را دادند. اکنون هاشمی و کارگزارانش به همراه جریان اصلاحات یک کاندیدای واحد داشتند.

تفرقه و کم‌کاری به کمک روحانی آمد

در جبهه‌ی مقابل اما اوضاع متفاوت بود. تنها حدادعادل به وعده‌اش عمل کرد و با وجود درخواست‌های مکرر بزرگان اصول‌گرایی و بخشی از جریان حزب‌اللهی، کاندیداهای اصول‌گرا حاضر به ازخودگذشتگی و وحدت نشدند. سرگشتگی بزرگی بر سر ناظران سیاسی و توده‌ی مردم سایه افکند و بسیاری را ملول و حیران از این تفرق، به سمت کاندیدای رقیب روانه ساخت.

ناتوانی در ارائه‌ی قرائت درست از تفکر مقاومت

ناتوانی کاندیداهای اصول‌گرا
احمدی‌نژاد حسابی عرصه را بر اصول‌گرایان تنگ کرده بود. او از سال ۹۱ برای اولین‎ بار به‎ عنوان یک مقام ارشد نظام، در مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی، رسماً نقش تحریم‎‎های جدید غرب را در مشکلات داخلی بسیار تأثیرگذار دانست و تلویحاً همه‌ی مشکلات را به گردن تحریم انداخت. او خلاف رهبر معظم انقلاب، هرگز قبول نکرد که سوءتدبیر و مدیریت ناکارآمد داخلی هم بخش مهمی از علت معضلات کشور است.
در ارائه‌ی تحلیلی درست از وضعیت کنونی و علل و عوامل آن هم کم‌تأثیر نبود. آنان نتوانستند روایت درستی از تفکر مقاومت ‌ـ‌چه سیاست خارجی و چه اقتصاد مقاومتی‌ـ‌ به مردم ارائه کنند که در تضاد با گرایش‌های عمومی جامعه قرار نگیرد. کاندیداهای اصول‌گرا در دادن قوت قلب به مردم و رفع دغدغه‌ی آنان، که همان حل مشکلات اقتصادی بود، موفق نبودند. توده‌ی ملت درنیافتند که در رویکرد مقاومتی، چگونه تورم کنترل خواهد شد؟ تولید با چه شیوه‌ای رونق خواهد گرفت؟ گرانی ارز و طلا، مسکن و هزینه‌های سلامت چگونه قابل رفع است و...

این کم‌کاری وقتی اوضاع را خراب‌تر کرد که دوقطبی ناشیانه‌ی «مقاومت‌ـ‌سازش» از سوی برخی رسانه‌ها و محافل در بوق و کرنا شد تا حسن روحانی به عنوان نمادی معرفی شود که توان رفع تحریم‌ها را دارد؛ ولو با رویکرد «سازش». تجربه‌ی شیخ در موضوع هسته‌ای هم تأثیرگذار بود.

البته جناب احمدی‌نژاد حسابی عرصه را بر اصول‌گرایان تنگ کرده بود. او از سال ۹۱ برای اولین‎ بار به‎ عنوان یک مقام ارشد نظام، در مصاحبه با خبرنگاران داخلی و خارجی، رسماً نقش تحریم‎‎های جدید غرب را در مشکلات داخلی بسیار تأثیرگذار دانست و تلویحاً همه‌ی مشکلات را به گردن تحریم انداخت. او خلاف رهبر معظم انقلاب، هرگز قبول نکرد که سوءتدبیر و مدیریت ناکارآمد داخلی هم بخش مهمی از علت معضلات کشور است.

رئیس‌جمهور، خواسته یا ناخواسته، با تکرار چندین باره‌ی این موضع نسنجیده، چنین به مردم القا کرد که تنها راه بهبود اوضاع، رفع تحریم‌هاست ولاغیر. موضوعی که روحانی به زرنگی و با مشاوره‌ی هاشمی، آن را در رأس شعارهایش نشاند، بدون اینکه به راه‌حلی عملی برای آن اشاره کند.

عمده‌ی مردم تنها به دنبال کاندیدایی متفاوت از احمدی‌نژاد بودند، اما مجموع این رویدادها و مواضع حیرت‌انگیز احمدی‌نژاد، مردم را در آغوش کسی انداخت که تا همین چهار سال پیش، از او فراری بودند. «نه به احمدی‌نژاد» انگار شد «آری به کاندیدای هاشمی». باور برجسته‌ این شد که تنها، کاندیدای نزدیک به هاشمی از پس تحریم‌هایی که احمدی‌نژاد را زمین زده است، برمی‌آید. طبیعی بود که سخنان روحانی جذاب باشد؛ برای قشر ضعیف و حقوق‌بگیر جامعه که از احمدی‌نژاد شنیده بودند رفع تحریم‌ها
دولت دهم چنان بلایی بر سر روزگار مردم آورده بود که نفرت دیرینه از هاشمی همانند خاطره‌های خوش دولت نهم به گوشه‌ی اذهان ملت رفت و جای خود را به امیدی داده بود که شاید با آمدن مطرود سابق، به واقعیت بپیوندند.
‌ـ‌به هر قیمتی‌ـ‌ یعنی گل و بلبل شدن کشور!

نه به احمدی‌نژاد

«نه به احمدی‌نژاد» فقط در انتخابات ریاست‌جمهوری نبود. انتخابات شوراهای شهر و روستا هم مؤید همین امر بود. حتی یک نفر از لیست حامیان دولت در شهر تهران رأی نیاورد و تنها سه نفر از این لیست در میان صد نفر اول بودند. بقیه‌ی افراد لیست «در امتداد مهر» در رتبه‌های ۱۰۵ تا ۸۲۷ قرار گرفتند.

هاشمی؛ از جهنم فتنه تا بهشت روحانی

بنابراین به جرئت می‌توان گفت اکبر هاشمی رفسنجانی، در انتخابات ۲۴ خرداد، بار دیگر زنده شد و به مدد خدمات جبران‌ناپذیر محمود احمدی‌نژاد، از «برهوت انزوای سیاسی» به «مرکز پنهان قدرت و تصمیم‌گیری» کشور آمد و مهم‌تر اینکه یک ترمیم حسابی بر روی وجهه‌اش صورت گرفت، بی‌آنکه بخواهد هزینه‌ی خاصی پرداخت کند.

تحقق این رویداد شاید دور از انتظار باشد، اما اگر هاشمی به جایی لِه کردن سیاسی احمدی‌نژاد و جبران تندی‌هایش، او را مورد محبت قرار دهد و حتی از روحانی بخواهد وی یا نزدیکانش او را در دولتش به کار گیرد، هرگز جای تعجب ندارد.

نتیجه‌گیری

اکبر هاشمی رفسنجانی البته باید از سرنوشت چهار سال پیش خود و این روزهای محمود احمدی‌نژاد درس‌های زیادی اندوخته باشد. به نظر می‌رسد او به خوبی می‌داند که رأی به حسن روحانی «نه به احمدی‌نژاد» بوده است و نباید‌ آن را مساوی «رأی به هاشمی» تلقی کرد. رئیس مجمع تشخیص اکنون دریافته است که دوران یکه‌تازی در کشور گذشته و اگر خواهان زنده شدن نفرت عمومی نیست، باید از مسیر محدودنگری، خودرأیی و توهم سابق فاصله بگیرد و در خط مردم و انقلاب حرکت کند. او می‌داند که اگر بخواهد روحانی را به مسیر اقتصاد سرمایه‌داری و سیاست بسته و نفس‌گیر دولت سازندگی بکشاند، ممکن است کمتر از چهار سال دیگر، سرنوشتی بدتر از این روزهای احمدی‌نژاد پیدا کند و این بار مطرود و منزوی همیشگی ملت شود.
مرجع : برهان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


محمد
Iran, Islamic Republic of
کسی که خواب باشه رو می شه از خواب بیدار کرد ولی کسی که خودش و به خواب زده باشه نمی شه هیچ وقت بیدار کرد
شما خودتونو به خواب زدید
اینهمه همایش بصیرت با هزینه های میلیونی راه انداختید که مردمو مثل خودتون بی بصیرت کنید نتونستید که نتونستید
Iran, Islamic Republic of
يكي از دلايل پيروزي روحاني صحت برگزاري انتخابات بود وبنظر من يكي از دلايل آن هم ناهماهنگ بودن مجري وناظر بود.
"هاشمی رفسنجانی ، باید از مسیر محدودنگری، خودرأیی و توهم سابق فاصله بگیرد و در خط مردم و انقلاب حرکت کند."
متاسفانه شما خط خودتان را خط اسلام و انقلاب می دانید.
در انتخابات مردم مشخصا اعلام کردند که سیاستهای چه کسی رو ارجح می دانند.کسی که شما طی این سالها او را منزوی کرده بودید.خط مردم مشخص است شما از خط مردم فاصله دارید.
سید رضا م
Iran, Islamic Republic of
نقطه نظرات شما در خصوص آیت الله هاشمی باید در مسلمان بودن شما شک کرد.
Iran, Islamic Republic of
تحلیلتان بسیار یکجانبه بود، شاید مردم از آقای هاشمی در سال 84 ناراضی بودند اما در سال 88 ایشان بسیار محبوب بود و پس از حوادث انتخابات نیز مدام به محبوبیت ایشان اضافه شد. اینکه رسانه های اصولگرا و صدا و سیما از ایشان بدگویی کند دال بر عدم محبوبیت ایشان نبوده است. کما اینکه در این اتخابات سیلی محکمی از مردم خوردید. کجا عملکرد احمدی نژاد در دوره اول خوب بود اگر در دوره اول خوب بود که آرای موسوی به قول خودتان رایش صعودی نمی شد که آقای احمدی نژاد آن صحبتها را در مناظرات انجام دهد.
Iran, Islamic Republic of
دار و دسته مهدي هاشمي بعد از اينكه از آشوب خياباني نتيجه نگرفتند در اين دو سال اخير با ايجاد آشوب اقتصادي كاري كردند كه مردم دوباره به نزديكان هاشمي راي بدهند تا شايد ديگر قيمت ها اين قدر بالا و پايين نشود غافل از اينكه تمام اين نوسانات كاري برنامه ريزي شده از سوي سرخوردگان و سرمايه داران بوده است.
بله مهمترین مسئله اقتصاد بود که اونا روش دست گذاشتن تا مردم به خاطر سختیها از طیفی که سر کار بود دور بشن فکر نکنید حالا عاشق چشم و ابروی هاشمی شدن
هاشمی در ساخت فتنه تاثیر اول را داشت و در پی اثبات منبت خود دست به تخریب احمدی نژاد زد
Iran, Islamic Republic of
فكر كنم راي به روحاني يه نه بزرگ به اصولگراهاي خودخواه و همچنين سياست هاي آقاي جليلي و حاميانشون بود
بدونید که روحانی اصلاح طلب هم نیست.
Iran, Islamic Republic of
این نوع ادبیات و سخن پراکنی علیه آقای هاشمی که یکی از ارکان انقلاب اسلامی هستند صحیح نیست مخصوصا" در این شرایط که مردم با آرای خود به آقای روحانی در واقع آقای هاشمی را مورد تایید قرار داده اند باید رسوبات تفکر و مواضع منافقین که متاسفانه هنوز در برخی رسانه های خودی هم در مورد آقای هاشمی تکرار میشود و شاید ناخواسته و از روی جهل هم باشد پالایش شود . آقای هاشمی سرمایه بزرگ و ارزشمند سیاسی این کشور هستند و احترام ایشان به همه کسانی که خود را علاقمند به انقلاب و نظام می دانند لازم است ./
علی
چرت نوشتی
با این تفاسیر نمی تونی اثبات کنی که رای اصلاحات کم است ملت همه اصلاح طلبند...............
جای احمدی نژاد در دلهای مردم است و کسی نمی تواند آن را تسخیر کند.
رعایت ادب در تیتر زدن سایت شما را وزین میکند
Iran, Islamic Republic of
میذاشتید نامزد دولت تو انتخابات شرکت می کرد و بعد اون وقت می گفتید مردم نه به احمدی نژاد دادند.شماها شرایطی رو تو کشور به وجود آوردید که شورای نگهبان اگر می خواست مشایی رو تایید هم بکنه نمی تونست.
فقط یک جمله: سلام بر هاشمی یار صدیق امام و رهبری
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
نه خیر اشتباه نکنید!جای هاشمی واصولگرایان عوض شد
United States
هاشمی یعنی یک شطرنج باز فوق حرفه‌ای و کاملا مسلط در عرصه‌ی سیاست ایران.
بازی 8 سال باخته را با سکوت و صبر تبدیل به یک برد پر قدرت کرد.
ارادتمند خاتمى
United States
من نميدونم نويسنده اين مقاله تحليلي كيه ولى بينى و بين الله هم خودش ميدونه دروغ اندر دروغ تحليل كرده . تو نميدونى راى به روحانى در درجه اول راى به هاشمى و خاتمي است؟ثانياً :تفكر اصولگرائي هشت سال آزگاره شكست خورده چرا ناجوانمردانه همه كاسه كوزه ها رو سر احمدى نژاد بدبخت ميشكنى ؟
Iran, Islamic Republic of
هیچ وقت جای هاشمی احمدی نژاد عوض نمی شود ، بعد از ریاست جمهوری احمدی نژاد هاشمی هشت سال از هر طریقی تلاش کرد تا احمدی نژاد را زمین بزند ، ولی احمدی نژاد در چهارسال بعد عکس هاشمی عمل می کند
حامد
هاشمی متعلق به نظام و انقلاب، امام و رهبری است هاشمی بدون انقلاب معنایی ندارد چرا که به فرمایش امام هاشمی زنده است چون نهضت زنده است. هاشمی شخصیتی بی بدیل است، هاشمی شخصیت معمولی و ساده ای نیست هاشمی افق بلند و دارای سعه صدری وسیع است هاشمی را نمی توان با دیدگاه های تنگ و محدود سیاسی و جناحی بخشی از جناح های سیاسی امروز جامعه ما مورد تحلیل قرار گیرد
سامان اربابي
زنده باد احمدي نژاد
hichkas
اگه مردم هاشمی رو قبول داشتن وبهش اعتماد داشتن همون سال 84 بهش رای میدادن و یا سال 88 به نمایندش رای میدادن..پس نشون میده که این تحلیل کاملا درسته و رای مردم نه به احمدی نژاد(البته احمدی نژاد سالهای 91 و92) بود نه رای به هاشمی
سعید
هاشمی چون مواضع اصلاح طلبی پیدا کرده است در نزد من نوعی محبوب شده است
مریم
با این تحلیل کاملا موافقم چون با واقعیت های عینی جامعه تطابق دارد.
aha
طوری وانمود می کنید که انگار هاشمی عروسک گردان روحانی است و مردم هم آلت دست افراد برای پیش بردن اهدافشان برایتان متاسفم
Iran, Islamic Republic of
منفور طرف محبت نميشه و دوست داشتني از دلهاي مردم پاك نميشه.
١٤٠٠ ساله عشق علي (ع) و ١٤٠٠ سال نفرت از معاويه هنوز كه هنوزه در سينه هاي مردمه.
اگه شرف داري نظر رو درج كن
از قول مولاتون آقاي احمدي نژاد بهتون ميگم:بريد آب را اونجايي بريزيد كه ميسوزه.8 سال هاشمي خاتمي و اصلاح طلبان را كوبيديد و امروز بعد از اين همه هجمه با نه ي بزرگ مردم روبرو شديد.بيدار شويد
United Arab Emirates
مشیعت خداوند . همیشه حق پیروز است
حسین
United States
بسم الله الرحمن الرحیم
سالها طول خواهد کشید تا شما متوجه تاکتیک های سیاسی هاشمی شوید.
این تحلیل های سطحی و عوامانه من و امسال من است، هاشمی کارکشته بازی های سیاسی است. حالا هرچقدر دلتان می خواهد یادداشت و مقاله بنویسید...
بسیجی زمان جنگ
احمدی زنده باد هاشمی پاینده باد