جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
 
۰
۱۶
توصیه های شریعتمداری درباره شیوه برخورد با زورگویی‌های غرب؛

بستن تنگه هرمز حق قانونی ماست

شنبه ۳ تير ۱۳۹۱ ساعت ۰۱:۵۰
کد مطلب: 229860
اگر مي دانيم مذاكرات از نگاه حريف، فقط يك بهانه است، چرا، بايد به حريف فرصت سوءاستفاده بدهيم؟! و چنانچه ادامه مذاكرات را بنا به دلايلي- كه بعضا منطقي و عاقلانه نيز هست- ضروري مي دانيم، چرا در سطح مقامات بلندپايه و در فاصله هاي كوتاه به آن تن بدهيم؟!
بستن تنگه هرمز حق قانونی ماست
به گزارش جهان، حسين شريعتمداري در سرمقاله امروز کیهان با عنوان "اين شتر به كوي ليلي نمي رود!" نوشته است:

1- در مثنوي مولوي داستان عبرت انگيز و درس آموزي آمده است كه شباهت بسياري با چالش هسته اي اين روزهاي كشورمان دارد. ماجراي «شترمجنون» كه پيش از اين نيز به مناسبتي از آن ياد كرده ايم. مجنون در تب و تاب ديدار «ليلي» بر «ناقه» اي مي نشيند و راهي ديار يار مي شود. شتر اما، در شهر «كره »اي دارد كه به غريزه مادري دل از آن برنمي دارد. مجنون در اين انديشه كه به كوي ليلي برود و ناقه در اضطراب كه از كره خود جدا نشود.

مجنون - به قول ملاي رومي- چاره كار را در فرود آمدن از ناقه مي بيند و اگرچه با تحمل سختي، ولي به پاي خويش راه مي پيمايد و در كوي ليلي، به آرامش مي نشيند.

2- اوايل دهه 80 و در گرماگرم نخستين سال هاي چالش هسته اي كشورمان با تروئيكاي اروپايي- فرانسه، انگليس و آلمان- و چند ماهي بعد از اجلاس اكتبر 2003 تهران، طي يادداشتي با اشاره مستند به كارشكني ها و قانون گريزي هاي حريف، نتيجه گرفتيم كه چالش هسته اي غرب با ايران اسلامي فقط يك بهانه است و اين چالش را با استناد به شواهد و قرائن موجود، ادامه جنگ تحميلي دانستيم كه با تغيير شكل- و نه ماهيت- در عرصه اي ديگر كليد خورده و به جريان افتاده است.

همان روزها نوشته بوديم، دست حريف از ارائه نمونه هاي قصور - FAILURE- يا تقصير - BREACH- در فعاليت هسته اي كشورمان خالي است و از سوي ديگر، تنها ملاك و معيار آژانس بين المللي انرژي اتمي در بررسي فعاليت هسته اي كشورهاي عضو NPT، موازين «فني» و «حقوقي» است، و از اين رهگذر پيش بيني كرده بوديم كه آمريكا و متحدانش پرونده هسته اي كشورمان را به شوراي امنيت سازمان ملل مي فرستند و درباره علت آن، آورده بوديم كه، ارجاع پرونده از آژانس به شوراي امنيت سازمان ملل، ميدان بررسي پرونده را از بستر «حقوقي و فني» كه تعريف شناخته شده و قابل محاسبه اي دارد به «بستر سياسي» كه معيار تعريف شده اي ندارد، منتقل مي كند تا در اين ميدان تعريف نشده به حريف فرصت مانور بدهد.

آن روزها برخي از مسئولان محترم كشورمان، ابرو درهم كشيده و به كيهان اعتراض كردند كه چرا «تخم بدبيني مي افشاند!» و آقاي «گري سيك» مشاور امنيتي رئيس جمهور آمريكا در مصاحبه اي كيهان را به «تندروي»! و «سنگ اندازي»! در مسير مذاكرات متهم كرد. ولي آن پيش بيني به حقيقت پيوست و آمريكا و متحدانش برخلاف بند «c» از ماده 12 اساسنامه آژانس، پرونده هسته اي كشورمان را به شوراي امنيت سازمان ملل فرستادند و ابتدا يك بيانيه و سپس چند قطعنامه پي درپي عليه ايران اسلامي صادر كردند!

3- اگرچه مذاكرات مسكو را به مفهوم رايج آن نمي توان «شكست خورده» ارزيابي كرد ولي با جرأت مي توان گفت كه اجلاس مسكو غير از نمايش مقاومت و اقتدار ايران اسلامي و برخورد هوشمندانه و با صلابت تيم مذاكره كننده هسته اي كشورمان هيچ دستاورد قابل ملاحظه ديگري نداشته است و سخن اين است كه آيا همين اندازه از «دستاورد» مي تواند توجيه كننده ادامه مذاكرات و يا ادامه آن در سطح و شرايط كنوني باشد؟! يادداشت پيش روي با استناد به دلايلي كه در پي خواهد آمد، به اين پرسش، پاسخ منفي مي دهد و براين باور است كه حريف در صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران كمترين ترديدي ندارد و مذاكره را فقط براي مذاكره مي خواهد؛ چرا؟! اول آن كه؛ با ادامه مذاكرات، چالش هسته اي عليه كشورمان را زنده نگاه مي دارد و از آن به عنوان يك «دستاويز» براي به كارگيري اهرم هاي فشار استفاده مي كند.

دوم اين كه؛ حجم انبوهي از ظرفيت نظام را كه مي تواند و بايد صرف مديريت امور داخلي، برنامه ريزي در عرصه هاي مختلف، چاره انديشي براي مقابله با برخي از ناهنجاري ها- نظير مبارزه با گراني- و هدايت انقلاب هاي اسلامي منطقه شود، به چالش هسته اي اختصاص مي دهد.

سوم آن كه؛ اگر حق قانوني و منطقي جمهوري اسلامي ايران در فعاليت صلح آميز هسته اي را بپذيرد، الگوي ديگري از پيروزي ناشي از مقاومت به دنياي بحران زده و در حال تغيير و تحول امروز، ارائه خواهد شد و اين، يعني اعتراف آمريكا و متحدانش به ناتواني خود در باج خواهي و زورگويي. حالا تصور بفرمائيد كه اين الگو چه نقش برجسته و مؤثري در شتاب بخشيدن به انقلاب هاي اسلامي در منطقه و موج بيداري ملت ها در عرصه بين المللي خواهد داشت؟
و چهارم و پنجم و...

4- اكنون به منظور اصلي اين وجيزه نزديك شده ايم و آن، اين كه، اگر مي دانيم مذاكرات از نگاه حريف، فقط يك بهانه است، چرا، بايد به حريف فرصت سوءاستفاده بدهيم؟! و چنانچه ادامه مذاكرات را بنا به دلايلي- كه بعضا منطقي و عاقلانه نيز هست- ضروري مي دانيم، چرا در سطح مقامات بلندپايه و در فاصله هاي كوتاه به آن تن بدهيم؟! خوشبختانه تيم مذاكره كننده كشورمان با درك هوشمندانه از ترفند حريف، مذاكرات بعدي مقامات عالي را به مذاكره در سطح كارشناسان موكول كرده و ظاهرا منوط به نتيجه آن دانسته است. اين اقدام اگرچه درخور تقدير است ولي پاسخ پرسش ياد شده نيست؛ چرا بايد در ميدان «مذاكره براي مذاكره» كه حريف با ترفند مورد اشاره پيش پاي ما گسترده است تن بدهيم؟! آمريكا و متحدانش كه مي دانند اين پرسش مي تواند ايران را از ادامه مذاكرات باز دارد، براي پيشگيري به دو ترفند «تهديد نظامي»! و «تحريم هاي سخت تر»! متوسل شده اند.

5- درباره «تهديد نظامي»! و توخالي بودن آن، پيش از اين گزارش هاي مستندي داشته ايم و در وجيزه پيش روي به همين اندازه بسنده مي كنيم كه امروزه آمريكا و متحدانش، مخصوصا رژيم جعلي اسرائيل به اعتراف استراتژيست هاي بلندآوازه خود و به گواهي شواهد غيرقابل انكار موجود، ضعيف تر و حقيرتر - تاكيد مي شود حقيرتر- از آنند كه به اين حماقت محض دست بزنند. اين روزها آمريكا و اروپا با بحران شكننده و بي نظير اقتصادي، جنبش فراگير وال استريت كه موجوديت نظام سرمايه داري را نشانه رفته است، تجربه شكست هاي مفتضحانه در عراق، افغانستان، جنگ33 روزه و 22 روزه، از دست دادن عقبه هاي استراتژيك در منطقه و ده ها بحران شكننده ديگر روبرو هستند.

اسرائيلي كه دو خط آبي روي پرچم خود را به نشانه سرزمين به اصطلاح موعود «از نيل تا فرات» جاي داده بود، امروزه براي در امان ماندن از يورش مسلمانان فلسطيني، به دور خود ديوار بتوني كشيده اند و... اكنون به آساني مي توان حدس زد كه حماقت حمله نظامي به ايران براي آمريكا و متحدانش چه فاجعه اي در پي خواهد داشت؟ به قول «نيويوركر»، در حالي كه ايران «موشك سفينه بر» به فضا مي فرستد، اروپا نيز نمي تواند از تيررس دور باشد و به قول «دويچه وله»، وقتي آمريكا و اسرائيل در جنگ 33 روزه و 22 روزه از گروه هاي مقاومت تحت حمايت ايران شكست مي خورند، چگونه مي توانند در مقابله با ايران جنگ ديده و برخوردار از رزمندگان فداكار و مجهز به مدرن ترين جنگ افزارها و حاميان فراگير منطقه اي، پيروز باشند؟!

6- و اما، «تحريم هاي سخت تر»! اهرم ديگر آمريكا و متحدانش براي ادامه چالش هسته اي در بستر «مذاكره براي مذاكره» و اعمال فشار بر ايران اسلامي است. در اين باره ضمن آن كه به قول وزير خزانه داري آمريكا، در دنياي اقتصاد آزاد، تحريم كشوري با گردش پولي سالانه نزديك به 200 ميليارد دلار و حضور رقباي غيراروپايي و غيرآمريكايي امكان پذير نيست و علاوه بر اين كه ايران تاكنون با 161 تحريم روبرو بوده و هست و كشورهاي اروپايي و آمريكايي با وجود بحران بي سابقه اقتصادي، ضربه بيشتري از تحريم ايران دريافت مي كنند و ده ها گفتني ديگر. بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه دست جمهوري اسلامي ايران براي مقابله به مثل بسته نيست و اين مقابله به مثل كه حق قانوني و به رسميت شناخته شده ايران در حقوق بين المللي است مي تواند حريف را با ضربه سخت و هولناك و پشيمان كننده اي روبرو كند. از اين ميان به يكي از راهكارها در مقابل تهديد به تحريم نفتي ايران كه قرار است از اول ژوئيه- 11 تيرماه عملياتي شود اشاره مي كنيم.

7- در حقوق بين الملل فصلي با عنوان «حق مقابله به مثل-RETALIATION» آمده است. در اين فصل به كشوري كه حق قانوني آن از سوي يك يا چند كشور ديگر نقض گرديده اجازه مقابله به مثل داده شده است. جمهوري اسلامي ايران بر اين اساس و با استناد به اين فصل از حقوق بين الملل، مي تواند در واكنش به قطعنامه اتحاديه اروپا از حق «مقابله به مثل» استفاده كند و تنگه هرمز را به روي نفتكش هايي كه براي كشورهاي اروپايي تحريم كننده محموله نفتي حمل مي كنند، ببندد. توضيح آن كه كشورهاي اروپايي يا هر كشور ديگري مجاز به خريد يا نخريدن نفت ايران است ولي قطعنامه اتحاديه اروپايي تاكيد و تصريح دارد كه اين اقدام براي مقابله با جمهوري اسلامي و اعمال فشار بر اين كشور تهيه و تصويب شده است بنابراين جمهوري اسلامي ايران نيز حق دارد در واكنش به اين اقدام خصمانه از حق قانوني خود براي مقابله به مثل استفاده كند.

بايد توجه داشت كه تنگه هرمز در آب هاي سرزميني ايران قرار گرفته است و مطابق «كنوانسيون 1958 ژنو» و «كنوانسيون 1982 جامائيكا» كه موضوع آن نظام حقوقي آبراهه هاي بين المللي و حق عبور كشتي هاست حق دارد و مي تواند در صورت محروم شدن از صدور نفت خود، تنگه هرمز را به روي تمامي كشتي هاي نفتكش و حتي كشتي هاي حامل كالاي تجاري يا تسليحاتي ببندد بنابراين چنانچه ايران از صدور نفت خود محروم شود دليلي ندارد كه ديگران از تنگه اي كه در آب هاي سرزميني كشورمان است اجازه صدور نفت براي دشمنان تابلودار و متخاصم ما را داشته باشند.

در «ماده 14» از كنوانسيون بين المللي 1958 ژنو آمده است «كشتي هاي تمامي كشورها اعم از كشورهاي ساحلي يا غير آن مي توانند از حق عبور و مرور بي ضرر برخوردار باشند» و در بند 4 از همان كنوانسيون تصريح شده «عبور و مرور كشتي ها تا جايي بي ضرر تلقي مي شود كه به آرامش، نظم يا امنيت كشور ساحلي آسيب نرساند» و در بند يك از ماده 16 آمده است «كشور ساحلي مي تواند اقدامات لازم را براي جلوگيري از عبور و مروري كه بي ضرر تشخيص نمي دهد، به عمل آورد» و...

همانگونه كه ملاحظه مي شود علاوه بر آن كه «مقابله به مثل» با تحريم اتحاديه اروپا حق قانوني و شناخته شده ايران است، جمهوري اسلامي مي تواند از عبور و مرور كشتي هاي نفتكش يا داراي محموله نظامي و تجاري كه براي امنيت، نظم، آسايش و حقوق ملي كشورمان «بي ضرر» تشخيص داده نشود، جلوگيري كند. در بند 4 از ماده 14 و بند يك از ماده 16 كنوانسيون 1958 ژنو كه در كنوانسيون 1982 جامائيكا نيز تكرار شده است، تصريح شده كه تشخيص بي ضرر بودن عبور كشتي ها- در اينجا تنگه هرمز- برعهده كشور ساحلي- در اينجا ايران اسلامي- است.

اكنون بايد پرسيد چرا نبايد از اين حق قانوني خود استفاده كنيم؟! و در صورت اصرار 1+5 بر باج خواهي و فرصت سوزي، بي اعتنا به تهديدهاي آنان از ادامه مذاكرات خودداري ورزيم و مذاكرات را تنها با اين شرط كه بر حق قانوني كشورمان تاكيد كرده و پرونده هسته اي ايران را مختومه كنند، ادامه دهيم؟
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سلام ضمن تشکراز حاج حسین عزیز .نکته ای که نگفته مانده اینه که بهترین زمان برای قطع مذاکرات هسته ای ونیز تحریم موثراروپا برای وادارکردن آنهابه تمکین به حقوق قانونی ایران این زمان است چون آنهادرگیر مسائل سوریه ونیز بحران اقتصادی واجتماعی خودشان هستندوامکان وآمادگی مقابله باایران برایشان سختتر ازهمیشه است وهرجبهه جدیدی برایشان غیرقابل پیش بینی است درست مثل پیشدستی حزب الله لبنان درجنگ 33روزه .درواقع اگرآنها قصدحمله به ایران راداشته باشند بطورحتم زمانش را الان درنظرنگرفته اندومقدماتش رابرای این زمان آماده نکرده اند
Malaysia
سالهاست كه بايد از همه كشتي هايي كه ميرن و ميان عوارض عبور بگيريم در حد خفن و الان هم بستن هرمز لازمه.
Iran, Islamic Republic of
یادش بخیر زمان جنگ تا به رزمندگان می گفتند حرفی سخنی با مردم دارید بلافاصله درجواب میگفتند البته من کوچک تراز آن هستم که حکایت جواب من هم همین است درجغرافیای بین المللی چیزی به نام آّبهای ساحلی داریم آیا ما می توانیم به بهانه درگیری با آمریکا به مرزهای عمان نیز تجاوز کنیم وخیلی مسایل دیگر بهتر است دوستان دقت کنند که در جایگاه نماینده ولی فقیه هستند و در این جایگاه باید صحبتهای سنجیده تر گفته شود و نباید با صحبتهای نشدنی تنها خوراک برای رسانه های دشمن فراهم کنیم که اینها چنینند وچنان
Iran, Islamic Republic of
اتفاقا این ضعف ایمانی ماست که از داشته هامون استفاده نمی کنیم. روسیه در بدترین شرایط آبو هوایی اروپا خلاف تعهدات بین المللیش از دادن گاز به اروپا خوددارسی میکنه اما ما وقتی یک نفرم پیدا میشه که یادمون بندازه بابا ما هم قدرتی داریم و از این حرفها روشنفکر بازی در میاریم که چی؟ اینکه وای مامانم اینا دنیا علیه ما بسیج می شه. اخه دانشمندان! دنیا بسیج هم بشه برای حمله کار خودش سخت تر میشه چون تو حالت جنگی ایران سفت تر تنگه رو می بنده و این به ضرر اونهاست
Iran, Islamic Republic of
من براي اين حاجي احترام قائلم اما بايد به اين برادرم بگويم اولا اينكه تا چند ماه آبراه اماراتي ها كه با كمك پولهاي بادآورده سعوديها به سرعت رو به اتمام است آماده خواهد شد و ديگر ايران از اين فرصت بسيار عالي محروم خواهد شد، ثانیا اين روزنامه كه بسياري آن را ارگان رهبري ميدانند بهتر است به جاي پيشنهاد پيگير مسئوليني باشد كه اين اقدامات بسيار محكم را انجام نميدهند و نامشان را به ملت اعلام نميكند چند سالست ايران ميتوانسته با اين حربه عالي پدر اين شیوخ و اروپايي ها را در آورد خب اگر ميشود بسم ا...
قطعا همچین استراتژی در سطوح عالی نظام بررسی شده است. همه می دانیم که شریعتمداری اطلاعاتی از تصمیمات عالی نظام دارد و شاید این مقاله زمینه سازی برای اعلام این خبر باشد باید نشست و دید که روزهای آینده چه اتفاقاتی می افتد
اون ابراهی که اماراتی ها دارن می سازن بدرد نفتکشهای غول پیکر نمیخوره. هیچکس نمی تونه بافت طبیعی خلیج فارس رو عوض کنه و با ساختن یک جزیره مصنوعی نمیشه آبراهی ساخت و هرگز اروپایی ها اینقدر بی عقل نیستن که کشتی هاشونو به گل بنشونن حرف شریعتمداری درسته ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم
Iran, Islamic Republic of
نظردهنده محترم (۱۳۹۱-۰۴-۰۳ ۰۸:۰۹:۰۲) شما يادتان هست زمان جنگ براي خوديها که مي خواستيم پيام بدهيم اين گونه مي گفتيم نه با متجاوزان عراقي و دشمنان بعدشم کسي به سواحل کشور محترم عمان کاري ندارد سخن با حق قانوني کشور محترم تر خودمان در تنگه هرمز است. اگر قرار باشد ماهم به حق قانوني ديگر کشور ها تجاوز کنيم (که در سخنان برادر شريعتمداري چنين چيزي ديده نمي شود) خوب ماهم مانند استعمار گران خواهيم شد. پس لطفا قبل از اظهار نظر تند مطالب مورد نظر را خوب بخوانيد. يادمان نرود هنوز هم جنگ ادامه دارد با همان شدت ولي با ماهیتی ديگر. مراقب باشيم و متحد
Iran, Islamic Republic of
افرین بر اقای شریعتمداری
بنده هم به عنوان یک پژوهشگر با ایشان کاملا موافقم
احسنت، ان‌شاءالله خدا ایشان را برای ما نگه دارد.
یا علی
Europe
واضحه که مذاکرات سرکاریه!واضحه که بین ایران و استکبار مصالحه شکل نمیگیره چون اثبات هر کدوم در نفی طرف مقابله!
هدف اونا اینه که با کش دادن مذاکرات و اعمال تحریمها که روز بروز شدیدتر میشه حاکمیت رو ضعیف کنن،بین مردم ایجاد یاس و نارضایتی کنن،تو این فاصله سوریه رو بپیچونن انتخابات امریکا رو از سر بگذرونن،تو انتخابات ایران فتنه ایجاد کنن و بعد به خیال خودشون با اقدام نظامی کار رو یکسره کنن!!
در مقابل ما برای اینکه کار به اونجا نرسه هرطوری شده باید جلوی تحریمها رو بگیریم،در مقابل تحریم اروپا باید تنگه هرمز رو ببندیم،بعد به امریکا مهلت بدیم که اگه تحریماشو لغو نکنه از ا ن پی تی خارج میشیم!همه دنیا فهمیدن که ان پی تی قرار نیست سودی برای ما داشته باشه (بهترین و تنها سودی که میشه ازش برد همینه)
وقتی قراره آخرش اونطور باشه بهتره که همین اول کار رو به نقطه آخر برسونیم چون الان هنوز تحریما نه کامل شدن نه اثر آنچنانی گذاشتن، سوریه هم هنوز هست و با وجود اون میشه رو حزب الله هم حساب کرد، اما الان اگه خام شدیم و تعلل کردیم معلوم نیست بعدا چی بشه!!
حاج حسین عزیز ما فرزندان نسل دوم وسوم انقلاب هم پای کار هستیم .اما کو گوش شنوا ؟ ما آماده ایم برای نبرد .ما آماده ایم برای اجرای اوامر فرمانده معظم کل قوا. ما هستیم برای اعاده حقوق از دست رفته . اینها رو نوشتم خطاب به حاج حسین عزیز اما برای همه مسئولان ومدیران محترم
Iran, Islamic Republic of
حاج حسین آقا بدانند که شعار بستن تنگه هرمز به دردسالهای دهه 60 میخورد. ظاهرا ایشان باید بدانند که توان موشکی ما بیش از اینها ست و ما باجنگ الکترونیک میتونیم قوای دشمن را در خاک خودش حتی آمریکا زمینگیر کنیم. و الا بستن تنگه هرمز که جز ضرر برای خودمان چیزی ندارد. عربها با ایجاد خطوط لوله میتونن نفتشونو صادر کنند و با این شعار فقط سرخودمونو کلاه گذاشته ایم.
Europe
با این عملکرد دولت در مورد گرونیها و برخی احیانا خائنهایی که نفوذ کردن تو دولت واخلال اقتصادی میکنن و از طرفی قیمت نون ده روز مونده به مذاکرات هسته ای 30% بالا میبره که برخی بگن تحریمها اثر کرده وهیچ کسی هم باهاشون برخورد نمیکنه و مورد بازجویی قرار نمیگیرن نمیشه انتظار داشت در صورت ادامه و تشدید تحریمها بتونیم اونا رو پشت سر بذاریم!!
بنابراین راهی بجز اقداماتی از قبیل بستن هرمز نمی مونه
Europe
اون عزیزی که گفته بستن تنگه واسه دهه 60 خوب بود الان موشک داریم توجه کنه که بستن تنگه برای جلوگیری از تحریمه! میخوای موشک بزنی عزیز عمو!!!
کافیست خبر بسته شدن تنکه هرمز از یک مقام امنیتی بلند پایه ایران بیان بشه.

خواهید دید که چه جور قیمت نفت بالا خواهد رفت.

این باید یکی از گزینه های آماده برای اجرای بعد از تحریم نا عدلانه نفتی توسط ایران باشه.
Iran, Islamic Republic of
ما که می دانیم مذاکرات ننیجه ای نداره پس چرا بازهم خودمان را گول می زنیم ؟چرا به حرف اقای شریعتمداری گوش نمی کنیم ؟ هدف دشمنان از کش دادن مذاکرات ایجاد جنگ داخلی و دعوا بین مردم است و در نهایت تسلط بیگانه بر کشور ما