پنجشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۳ - 12 Sep 2024
 
۴
۱۷
 
بلیط هواپیما
 
اینستاگرام جهان نیوز
حکیمانه و هوشمندانه

فضای مبهمی که رهبرانقلاب شفاف کردند؛ ادعایی که باطل شد/ هفت نکته مهم درباره دیدار با دولت چهاردهم و ماجرای رای اعتماد

چهارشنبه ۷ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۰۰:۲۳
کد مطلب: 894316
قرار نیست رهبر انقلاب، بار نمایندگان مجلس را به دوش بکشند. طبیعی است که رهبر انقلاب، هر کسی که از سوی روسای جمهور در دولت ها به عنوان وزیر پیشنهادی مطرح می شود را از همان ابتدا نشناسند.
فضای مبهمی که رهبرانقلاب شفاف کردند؛ ادعایی که باطل شد/ هفت نکته مهم درباره ماجرای رای اعتماد
گروه سیاسی جهان نيوز: در نخستین دیدار هیئت دولت چهاردهم با رهبر معظم انقلاب، معظم له به موضوع رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی پرداختند و بیان کردند: «آقای رئیس‌جمهور در این زمینه خیلی پُر کار و با تلاش وارد شدند برای انتخاب وزیرانی که باید با ایشان همکاری کنند با بنده هم مشورت کردند و من خب بعضی از افرادی که تعدادی را که می‌شناختم یا صلاحیت آنها از طرق مورد وثوق به ما رسیده بود اینها را تأیید کردم، بعضی‌ها را هم تأکید کردم، تعداد بیشتری را هم نمی‌شناختم گفتم نظری نسبت به آنها ندارم. خب بحمداللّه ایشان توانستند انتخاب را انجام بدهند و مجلس را هم قانع کنند و این موفقیت بزرگی بود خدا را سپاس می گوییم».

چند نکته در این زمینه قابل بیان است:

یک: ادبیات و سخنان رئیس جمهور در روز رأی اعتماد مجلس به وزاری پیشنهادی – خواسته یا ناخواسته – این موضوع را به مردم و نمایندگان القا کرد که همه وزرای پیشنهادی را رهبر انقلاب تأیید کرده است و فقط می ماند رأی موافق مجلس به همه وزرای پیشنهادی! همچنین، عده ای مغرض در داخل کشور و ضد انقلاب خارج نشین نیز از این سخنان، سوء استفاده کردند و به دنبال القای این موضع بودند که کابینه را رهبر انقلاب چیده است!

اما رهبر انقلاب صراحتاً بیان می کنند که شخص رئیس جمهور برای انتخاب وزیرانی که باید با ایشان همکاری کنند با تلاش وارد شدند و رئیس جمهور در این زمینه با رهبر انقلاب «مشورت» کردند. البته این را هم اضافه کنیم که اساساً هماهنگی در مورد برخی از وزرای خاص هم با توجه به قانون اساسی کشور و با توجه به وظایف ذاتی ولی فقیه در نظام مقدس جمهوری اسلامی، موضوع جدیدی نیست و همیشه در دولت های گوناگون وجود داشته است.

دو: در مقام مشورت هم رهبر معظم انقلاب نمی فرمایند که همه را تأیید کردم! بلکه می فرمایند: «بعضی از افرادی که تعدادی را که می‌شناختم یا صلاحیت آنها از طرق مورد وثوق به ما رسیده بود اینها را تأیید کردم، بعضی‌ها را هم تأکید کردم، تعداد بیشتری را هم نمی‌شناختم گفتم نظری نسبت به آنها ندارم». وقتی می فرمایند: «تعداد بیشتری»، ظاهر قضیه این است که چنین چیزی – یعنی عدم شناخت و نظر ندادن – حداقل در مورد نصف به اضافه یک، یعنی حداقل در مورد 10 نفر از وزرای پیشنهادی صدق می کند.

سه: قرار نیست رهبر انقلاب، بار نمایندگان مجلس را به دوش بکشند. طبیعی است که رهبر انقلاب، هر کسی که از سوی روسای جمهور در دولت ها به عنوان وزیر پیشنهادی مطرح می شود را از همان ابتدا نشناسند. مثلاً افراد مشهور یا کسانی که قبلاً مسئولیت هایی داشته اند را بشناسند یا اگر نیاز بود، صلاحیت آنها از طرق مورد وثوق پیگیری کنند. بنابراین، وقتی برخی از وزرای پیشنهادی را نشناخته اند، در مقام مشورت به رئیس جمهور نیز نفیاً یا اثباتاً نظری نداده اند.

در اینجا وظیفه مجلس شورای اسلامی، نهادهای امنیتی و نظارتی، رسانه ها و نخبگان است که سوابق این افرادی که پیشنهاد شده اند و موضع گیری ها و عملکرد آنها در ایام فتنه و غیر فتنه و در فضای حقیقی و مجازی را بررسی و برجسته کنند. جلسات کمیسیون های مجلس، بررسی کارنامه و اعلام موافقت و مخالفت نمایندگان و کارشناسان هم اتفاقاً در همین راستا صورت می گیرد. البته رهبر انقلاب نیز در دیدار اخیر با نمایندگان مجلس و پیش از رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی، شروط چندگانه ای را برای انتخاب وزرا بیان کردند و وظیفه نمایندگان مجلس این بود که آن شروط را بر افراد پیشنهادی تطبیق دهد. عده ای توجه نمی کنند که اگر قرار بود ایشان کار نمایندگان را انجام دهند، دیگر نیاز نبود این شرایط را بیان کنند!
 
چهار: رهبر انقلاب از تک تک نمایندگان انتظار دارند که به وظیفه ذاتی خود عمل کنند. متاسفانه برخی از نمایندگان با گمان اینکه کل وزرای پیشنهادی مورد تأیید رهبر انقلاب قرار گرفته و یا به اسم «وفاق»، یک اشتباه تاریخی انجام دادند و این اشتباه موجب شد که در نهایت همه وزرای پیشنهادی رأی اعتماد بگیرند. حال اینکه با توجه به سابقه برخی از وزرا، چند نفر از آنها باید با مخالفت مجلس روبرو می شدند.

پنج: هر چند که این یک پیروزی و موفقیت برای دولت بود که همه وزرای پیشنهادی آن توانستند از مجلس رأی اعتماد بگیرند، اما توجه کنیم که چنین چیزی نافی مسئولیت نمایندگان مجلس نیست و آنها باید در برابر تک تک آرائی که داده اند، هم در برابر خداوند متعال و هم مردم، پاسخگو باشند. این اشتباه آنها قطعاً یک درس عبرت برای آینده خواهد بود. البته این اشتباه می تواند در آینده با نظارت مستمر و دقیق بر رفتار و عملکرد وزرا تا اندازه ای جبران شود.

شش: تشکر رهبر انقلاب از مجلس برای رأی دادن به وزرای پیشنهادی، اولاً به معنای عدم پاسخگویی نمایندگان در برابر رأیی که داده‌اند نیست. واضح است که عدم رای اعتماد به حداقل 2 یا 3 گزینه پیشنهادی که با شاخص های اعلامی رهبری تطبیق نداشتند منافاتی با تقدیر از زحمات مجلس در همراهی برای شروع به کار دولت ندارد. این تشکر در ادوار گذشته هم توسط رهبر انقلاب بیان شده است. ایشان در شهریور سال 1392 و در همان اوایل کار دولت حسن روحانی که سه وزیر او از مجلس نهم رای اعتماد نگرفتند، فرمودند: «از مجلس محترم هم من تشکر میکنم که با رأی خوبی و در مواردی با رأی بسیار بالا و برجسته‌ای وزیران را تأیید کردند و کار را در واقع دولت و مجلس آغاز کردند». 
 
هفت: با هر توصیف و انتقاد همه وزرایی که رای اعتماد گرفته اند مقامات رسمی نظام و مسئول پیشبرد امور کشور هستند و باید برای حل مشکلات کشور و رسیدن به اهداف ترسیم شده در برنامه‌های کلان کشور شبانه روزی تلاش کنند. برای نمونه، رهبرانقلاب در همین دیدار وزیر بهداشت را خطاب قرار دادند و از او خواستند تا بطور جدی مسئله جمعیت را پیگیری کند و با اقدامات لازم از جمله نظارت بر شبکه بهداشت جلوی موانع افزایش جمعیت را بگیرد؛ چرا که کشور به جمعیت جوان احتیاج دارد و در صورت دچار شدن به عاقبت تلخ پیری جمعیت، دیگر علاجی وجود ندارد.

فیلم

بیشتر بخوانید:
چند نکته درباره رای اعتماد مجلس به کل کابینه پزشکیان
هشت نکته مهم از رای اعتماد مجلس به وزرای پزشکیان
https://jahannews.com/vdciz5avqt1a3p2.cbct.html
jahannews.com/vdciz5avqt1a3p2.cbct.html
 خرید بلیط هواپیما
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *

خیرات نان

Iran, Islamic Republic of
اللهم احفظ قائدنا الخامنه ای مد ظله العالی
اللهم صل علی محمد وال محمد وعجل فرجهم والعن اعدائهم واهلک عدوهم اجمعین
Iran, Islamic Republic of
آمین
Iran, Islamic Republic of
یعنی وزارت اطلاعات ، قوه قضائیه ، اطلاعات سپاه ، نیروی انتظامی و....... دستگاههای عریض و طویل اطلاعاتی ، امنیتی هیچ اطلاع و سابقه ای از عامران و حامیان فتنه های ۸۷ ، ۸۸ ، ۹۸ ، ۴۰۱ و ... نداشتند اعلام کنند ؟
Iran, Islamic Republic of
چیزی برای مخالفت با پزشکیان و دولتش گیر نیاورده اید دارید به این مسایل گیر میدید و دامن می زنید. بابا شماها خوب شماها بهترین شماها عالی شماها عین اسلام و انقلاب و همه چیز.
Iran, Islamic Republic of
جهان کاش چند روز چیزی ننویسی
Iran, Islamic Republic of
ننویسه که طیف های خاص کارشون رو بکنن
دل و قلوه بدن بگیرن
کابینه ظریف رو به اسم اقا بزنن؟
جانباز
Iran, Islamic Republic of
همین که آقای دکتر ظریف در ملاقات با مقام معظم رهبری بودند خط بطلانی است بر کینه جاهلانه بعضی انسان ها . چرا که حضور افراد در این ملاقات و در این سطح و حتی اینکه کجا بشینند باید تائید شود
Iran, Islamic Republic of
رهبرانقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیات دولت:آقای رئیس جمهور برای انتخاب وزیران با من مشورت کردند/ برخی وزرا را تایید و برخی را هم تاکید کردم، تعداد زیادی را هم نمی‌شناختم و نظری نداشتم
Iran, Islamic Republic of
خداوند رهبری را حفظ کند ان شاء الله
Iran, Islamic Republic of
اقا هوشمندانه هم گفتن که کابینه رو پزشکیان چیده و فقط من سر بعضیا نظر دادم اونم یک اقلیتش

نکته دوم بحث تمومه و اینا دیگه وزیرن و مسئول کار
Iran, Islamic Republic of
صحبت های رهبری بسیار روشن است و نیاز به تفسیر شما ندارد
Iran, Islamic Republic of
تیم قالیباف دارن حرف اقا رو به سمت خودشون میگن
Iran, Islamic Republic of

از اينده كشور جز نابودي چيزي مونده
Iran, Islamic Republic of
عالی بود
دقیق
Iran, Islamic Republic of
همشون خوب بودن نکته هفت عالی بود
اقا اینا رو اندخت توی ریل کار

خدا از عمر ما برداره رو عمر اقا بزاره
Iran, Islamic Republic of
موافقم
باران
Iran, Islamic Republic of
در کل آنچه که از این سخنان برداشت می شود این است که آقای پزشکیان در معرفی وزرا نظراتی داشته که پس از مشاوره کنار گذاشته شده و نظرات رهبری هم اعمال شده است