شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
 
۱
۵
با پرتابگر سایوز

ماهواره پارس یک با موفقیت پرتاب و در مدار تزریق شد +فیلم

پنجشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۱۴
کد مطلب: 871820
ماهواره پارس یک، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره 134 کیلوگرمی، از سری ماهواره‌‌های تحقیقاتی ـ سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است
ماهواره پارس یک با موفقیت پرتاب و در مدار تزریق شد +فیلم
به گزارش جهان نيوز، امروز پنج‌شنبه دهم اسفند سال‌جاری، ماهواره پارس1 توسط پرتابگر سایوز از پایگاه پرتاب وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شد و با موفقیت در مدار خورشید آهنگ با ارتفاع 500 کیلومتر از سطح زمین تزریق شد.

بنا بر این گزارش، ماهواره پارس1، ماهواره‌ای تحقیقاتی است که مراحل طراحی، ساخت، تجمیع و آزمون آن در پژوهشگاه فضایی ایران انجام شده است. این ماهواره 134 کیلوگرمی، از سری ماهواره‌‌های تحقیقاتی ـ سنجشی پژوهشگاه فضایی ایران است و به منظور تصویربرداری کاربردی، توسعه بازار داده‌های سنجشی داخلی، و توسعه و آزمون فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های سنجشی عملیاتی بومی طراحی و تولید شده است.

این ماهواره دارای سه دوربین تصویربرداری است و اطلاعات منابع زمینی را در سه محدوده طیفی مرئی، فروسرخ موج کوتاه و فروسرخ گرمایی دریافت می‌کند. دوربین طیف رنگی و فروسرخ موج کوتاه این ماهواره در کمتر از 100 روز، 95 درصد اراضی ایران را تصویربرداری می‌کند. همچنین، دوربین با طیف فروسرخ گرمایی با قابلیت تصویربرداری در شب قادر است، کل اراضی ایران را در کم‌تر از 45 روز تصویربرداری کند.
 
از دیگر مأموریت‌های این ماهواره می‌توان به آزمون مکانیزم پنل‌های خورشیدی بازشونده، آزمون اصلاح مدار با پیشرانش گاز سرد، آزمون عملکرد تعیین موقعیت ماهواره مستقل از GPS مبتنی بر روش موقعیت‌یابی بومی، آزمون عملکرد مجموعه تولید، تبدیل و توزیع توان در مدار با صفحات خورشیدی بازشونده و بردهای بومی، آزمون ارسال داده تصاویر با نرخ بالا در باند فرکانسی X، سنجش میزان تشعشعات فضایی در مدار با استفاده از محموله اندازه‌گیری میزان تشعشعات فضایی (دزیمتری) اشاره کرد.

فناوری‌های مورد استفاده در ماهواره پارس1 شامل لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی V/UHF، لینک ارتباط مخابراتی طیف گسترده در باند فرکانسی S، لینک ارتباط مخابراتی در باند فرکانسی X، سنسور تعیین موقعیت GPS، سنسور تعیین موقعیت ODS، سنسور خورشید، سنسور ستاره، سنسور مغناطیس سنج، سنسور ژایروسکوپ، سنسورهای سنجش میزان تشعشعات فضا، لوله حرارتی، تجهیزات سخت‌افزاری و ساختارهای نرم‌افزاری مدیریت حالت‌های مختلف افزونگی و پنل‌های خورشیدی است. این فناوری‌ها مبنای فناوری‌های مورد نیاز ماهواره‌های عملیاتی آینده کشور خواهد بود.
https://jahannews.com/vdcdxf0jzyt05j6.2a2y.html
jahannews.com/vdcdxf0jzyt05j6.2a2y.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
دستتون درد نکنه ولی چرا در زمان دولت قبلی پرتاب ماهواره با مشکل مواجه می شد
Iran, Islamic Republic of
برای خشنودی کدخدا ماهواره هوا نمی کردند.
Iran, Islamic Republic of
البته تو دولت قبل هم ماهواره هایی پرتاب شد ها.بعدش مشکلش دلیلش برجام و رای....بود
درود بر رئیسی
Iran, Islamic Republic of
در 8 سال دولت قبل صنعت هوافضا تعطیل شده بود الحمدلله در 2/5 سال گذشته 12 عدد ماهواره با موفقیت در مدار قرار گرفت.
مجید
Iran, Islamic Republic of
توصیه من به کسانیکه دائم از مشکلات حرف می زنند که قطعا هم مشکلاتی وجود دارد
ولی این نکته را هم ببینند در حالی که تحریم هستیم موفقیت هایی داریم که خیلی از کشور های بدون تحریم و دارای وضعیت مالی خوب آن را ندارند