يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
 
۰

کودکان از چه سنی تحت تأثیر نفوذ اجتماعی قرار می‌گیرند؟

شنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۲۳
کد مطلب: 669841
نتایج مطالعات نشان می‌دهد که افراد در سن ۱۲ سالگی تحت تأثیرات نفوذ اجتماعی قرار می‌گیرند.
کودکان از چه سنی تحت تأثیر نفوذ اجتماعی قرار می‌گیرند؟
به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، مدیکال اکسپرس نوشت: نتایج بررسی‌ها حاکی از آن است که کودکان در سن ۱۲ سالگی، نسبت به نفوذ اجتماعی دیگران حساس می‌شوند.

محققان، این بررسی را در بین ۱۵۵ کودک با سنین ۶ تا ۱۴ سال انجام دادند که بعضی از آنها مبتلا به بیماری اوتیسم بودند.

به طور کلی تصور می‌شود که انسان‌ها به نفوذ اجتماعی حساس هستند، یعنی چیزهایی را باور کنند، فقط به این دلیل که شخص دیگری در مورد آنها اظهار نظر کرده و یا تحت تأثیر اطلاعاتی از دیگران باشند که گاهی اشتباه است.

نفوذ اجتماعی زمانی رخ می‌دهد که عواطف، باورها و رفتارهای شخص متأثر از دیگران است.

در این بررسی، محققان به دنبال سن شروع حساس شدن نسبت به نفوذ اجتماعی در کودکان هستند.

پژوهشگران با انجام آزمایشی بر روی کودکان به نتایجی در این‌باره دست یافتند.

آنها این بررسی را با انجام بازی پیگیری کردند، به این صورت که کودکان، مشاورانی را در بازی انتخاب کنند و تحت تأثیر نفوذ اجتماعی آنها قرار گیرند.

کارشناسان اظهار کردند: کودکان با سن ۱۲ ساله و بالاتر، بیشتر تحت تأثیر نظریه مشاوران خود بودند، حتی اگر نظر آنها نتواند به بهترشدن افراد کمک کند.

محققان همچنین دریافتند که کودکان مبتلا به اوتیسم، بدون در نظر گرفتن سن آنها یا سن مشاور، کمتر مستعد چنین نفوذ اجتماعی هستند.

شگفت‌آورترین شکل نفوذ اجتماعی، نفوذ اجتماعی نمادین است، یعنی نفوذی است که وقتی افراد دیگر حضور ندارند و تلاشی عمدی و مستقیم برای تحت تأثیر قرار دادن رفتار ما به کار نمی‌برند. اطاعت، یک نفوذ اجتماعی است که در آن یک شخص، به طور مستقیم به دیگری یا دیگران دستور می‌دهد تا آنچه را که او می‌خواهد اجرا کنند.

نفوذ اجتماعی، شکل‌های بسیاری به خود می‌گیرد و می‌تواند در امور ذیل دیده شود: انطباق، جامعه‌پذیری، فشار همسالان، اطاعت، رهبری، فروش و بازاریابی.

نفوذ اجتماعی سه نوع پیامد پذیرش، اطاعت و همرنگی را به دنبال دارد و گاهی باعث تغییر نگرش در افراد می‌شود.

این بررسی در National Academy of Sciences منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *