عبدی، از فعالان اصلاح طلب نوشته است: باید قضیه را ریشهایتر حل کرد. نگاه ما به موضوع حقوقی و جرم باید مبتنی بر نظر اجتماعی باشد و گناه را باید از طریق دیگری جلوگیری کرد.
به گزارش جهان نیوز، «عباس عبدی» فعال و تئوریسین اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت:
«پس از شکست فاحشی که در قضیه شبکههای اجتماعی رخ داد و هزینههای مادی و معنوی فراوانی ایجاد کرد، اکنون مواجه با مسألهای به نام مشروبات الکلی هستیم. در ۴۵ روز گذشته ۹۵۹ نفر بر اثر مصرف مشروبات الکلی که ظاهراً حاوی الکل متانل بوده است دچار مسمومیتهای شدید شدهاند. از میان افراد مسموم ۹۲ درصدشان مرد و ۸ درصد زن هستند که فوتشدگان نیز برحسب جنسیت به همین نسبت هستند. همچنین اکثریت آنان شامل جوانان ۲۱ تا ۳۰ سال میشوند که قابل توجه است.جالب است که این اتفاق در ماه محرم و صفر رخ داده که حتی اگر میزان مصرف کمتر نشده باشد، بعید است که اضافه شده باشد. ولی حجم و تعداد مسمومان به طرز معناداری بیش از گذشته است. از این تعداد ۸۴ نفر فوت شدهاند، ۳۰۵ نفر به مرحله دیالیز رسیدهاند و اعضای داخلی بدنشان دچار مشکلات حاد شده است و ۲۷ نفر نیز نابینا شدهاند.»
عبدی در ادامه نوشت: « در جامعهای که شرب خمر حرام و جرم است و مستوجب مجازات و نیز در صورت تکرار حکم آن اعدام است، پس چگونه میشود که رفتاری به این مهمی که مجازات آن حدی است و قابل گذشت هم نیست، تا این اندازه رواج پیدا میکند که ظاهراً درصد و میزان مصرف آن بالاست، بطوری که تعداد افرادی که وابستگی به مصرف آن پیدا کردهاند نیز چشمگیر است. آن قدر این پدیده در ایران شایع شده است که بسیاری از افراد در حین رانندگی نیز بیش از حد مجاز مصرف کردهاند و تصادفات وحشتناکی در کشور به علت همین عامل رخ داده است. در مقابل در کشورهایی که مصرف آن آزاد است، کمتر شاهد این حد از رانندگی در حالت مستی هستیم.»
وی در ادامه نوشت: «کارکرد مجازات و فلسفه حقوق با آنچه که ما مدعی هستیم تطابق ندارد. باید قضیه را ریشهایتر حل کرد. نگاه ما به موضوع حقوقی و جرم باید مبتنی بر نظر اجتماعی باشد و گناه را باید از طریق دیگری جلوگیری کرد. همچنان که پیش از انقلاب انجام میشد. این نگاه در همه امور فرهنگی باید جاری و ساری باشد. از هنر و ادبیات و فیلم و رسانه گرفته تا رفتارهای دیگر. مسأله محوری این است که قانون باید متکی بر عدالت و فرهنگ جامعه و با هدف تأمین نظم اجتماعی باشد. قانون ابزاری نیست که حکومتها بتوانند هر طور که خواستند از آن استفاده کنند. متأسفانه برخی افراد میکوشند که راههای میانبُر را در جامعه طی کنند. به جای کوشش برای نفوذ در وجدان و ذهن مردم، آن را رها کردهاند و میخواهند با اتکا به قانون همه امور را درست کنند. بُرندگی ابزار قانون محدود است هنگامی که آن را برای هر هدفی استفاده کنیم، به ناچار از بُرندگی آن کاسته میشود... هنگامی که دامنه موضوعات تحت کنترل افزایش مییابد و از قانون برای کنترل تغییرات فرهنگی و اجتماعی استفاده میشود، نه تنها کارآمدی قانون را در این زمینهها کاهش میدهد بلکه از وجاهت و مشروعیت قانون در موارد دیگر نیز کم میکند».
واقعا چه بدبختی بزرگیست که در ماه محرم و صفر مشروب بخورند برای تفریح و لذت و آخرش یا بمیرند و یا دیالیزی شوند یا نابینا. خسرالدنیا و الاخره. خداوندا ما را عاقبت بخیر فرما و مبتلا به این گناهان نشویم و تو را نافرمانی نکنیم.
الان واضح نفرمودن که دقیقا چه کنیم چرا گنگ حرف میزنن
بعد از کجا نتیجه گرفتند که آمار مستی در حال رانندگی در ایران بیشتر از جاهای دیگه هست
اگر هم این معضلات را میبینیم دقیقا بخاطر این هست که به قانون و شرع عمل نمیشه که میشد اینگونه نبود نه اینکه چون به قانون عمل شده اینطوری شده یا للعجب از افاضات پفکی ایشون
این که می گویید آمارش بالاست خب چقدر است؟ در مورد مسائل اجتماعی که این طوری حرف نمی زنند اگر آمار دقیق دارید اعلام کنید وگرنه این کار سیاه نمایی است. مطلب دیگر این که در جوامع سکولار هم این مساله را رها نکرده اند و این که بنا بر ادعای شما آمار کم است اگر حرفتان درست باشد چون محکم برخورد می کنند و طرف را نقره داغش می کنند بر عکس ما که اسمش و جرمش را بزرگ می گوییم ولی در عمل کاری نمی کنیم و رها می کنیم و کوچک عمل می نماییم.