دوشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۳ - 3 Jun 2024
 
۰
رییس دیوان محاسبات کشور:

انحراف دولت روحانی از بودجه در برخی بندها بیشتر از دولت‌های قبل بوده است

يکشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۲
کد مطلب: 571671
رییس دیوان محاسبات کشور ساز و کار بررسی بودجه کل کشور تاکید کرد: با توجه به بررسی موارد قانونی اگر دولت‌ها تغییر کنند؛ پس از بررسی مدیران دولتی؛ مدیران متخلف دولت‌های قبل درست مثل هر مدیر دیگری باید پاسخگو باشند و ضرر و زیان احتمالی را جبران کند.
انحراف دولت روحانی از بودجه در برخی بندها بیشتر از دولت‌های قبل بوده است
به گزارش جهان نيوز، عادل آذر رییس دیوان محاسبات کشور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان اینکه بودجه برآیند تجربه عملکرد دولت است؛ اظهار کرد: اینکه بودجه چقدر اجرایی شده بروز و ظهورش در تفریغ بودجه است که طبق اصول ۵۴ و ۵۵ قانون اساسی دیوان محاسبات این مهم را انجام می‌دهد.
 
وی افزود: آخرین تفریغ بودجه ما سال ۹۵ بود و در دی ماه تفریغ ۹۵ را در مجلس قرائت کنیم. ما زمانی می‌گوییم که تفریغ پایان یافته که تمام موارد آن بررسی شود و هیئت عمومی دیوان محاسبات بر روی آن نظر بدهد.

عادل آذر با بیان اهمیت تفریغ بودجه ادامه داد: تفریغ بودجه ۹۵ ما نهایی نیست و رای هیئت عمومی را ندارد؛ اما نوعا در این دولت نوع انحرافات بودجه ثابت بوده است. البته این دولت در بعضی از بند‌ها نسبت به دو دولت قبل در برخی بند‌ها انحرافاتش کاهش و در برخی دیگر افزایش داشته است.

رییس دیوان محاسبات کشور تاکید کرد: تفریغ بودجه همواره تحت تاثیر عوامل و مکانیسمی است که تخصیص بودجه نمونه‌ای از آن است.

عادل آذر درباره اهمیت انتشار گزارش تفریغ بودجه یادآور شد: گزارش دیوان محاسبات نوعی اطلاع رسانی به پارلمان و رسانه است؛ لذا بند‌هایی که ما مطرح کنیم دولت اصلاحاتی را انجام می‌دهند و نفس اینکه انحرافات را مشخص می‌کنیم حائز اهمیت و برای دولتمردان درس آموزی دارد.

رییس دیوان محاسبات کشور گفت: اگر گزارش دیوان محاسبات نشان دهنده انحرافات مشخص باشد مدیران مورد نظر بازخواست تغییر خواهند کرد.

وی درباره نظام تفریغ بودجه اظهار کرد: گزارشات ضمنی دیوان محاسبات فرایند خود را طی می‌کند و در صورت تخلف محسوس؛ مدیر مربوطه مواخذه خواهد شد.

عادل آذر تاکید کرد: با توجه به بررسی موارد قانونی اگر دولت‌ها تغییر کنند؛ پس از بررسی مدیران دولتی؛ مدیران متخلف دولت‌های قبل درست مثل هر مدیر دیگری باید پاسخگو باشند و ضرر و زیان احتمالی را جبران کند.

رییس دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه بودجه در هر نظام سیاسی یک هویتی دارد، گفت: یکی از گرفتاری‌های نظام بودجه ریزی این است که در ایران نمی‌توان برای بودجه هیچ اسمی قائل شد. شاید نوع بودجه ریزی در ایران سنتی یا افزایشی و تدریجی باشد.

وی تصریح کرد: برخی بودجه‌های ما توجیه زیست محیطی و اقتصادی ندارد و برخی از این پروژه‌ها نیز ۴۱ سال عمر دارد که برای اجرای این‌ها ۳۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم.

عادل آذر با بیان اینکه برخی مفاد بودجه‌ها سیاست خاصی را دنبال نمی‌کند، ادامه داد: بی انضباطی اقتصادی در بودجه‌های شرکت‌ها وجود دارد. در بودجه ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی شرکت‌ها تراز کم نشان می‌دهد و امکان اصلاح هم وجود دارد. بودجه شرکت‌ها ۱۶۰ درصد افزایش یافته است و این به معنای بی انضباطی اقتصادی است.

منبع: تابناک
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *