شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۰

سقوط تشت بنزین‌ یورو۴ از بام هوای‌آلوده

دوشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۳
کد مطلب: 462607
در حالی که رییس مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان محیط زیست صحبت‌های مدیریت بالادست خود مبنی بر یورو۴ بودن بنزین‌های وارداتی را تأیید می‌کند یکی از اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی آن را رد کرده خواستار عدم‌برخورد سطحی با این موضوع شد.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، علی اصغر رجبی رییس مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان محیط زیست شامگاه یکشنبه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری که درباره آلودگی هوا برگزار شد به تبیین برنامه‌های انجام گرفته از سوی سازمان متبوعش پرداخت.

وی ادامه داد: در حدود ۱۸۸ ایستگاه سازمان به‌همراه ایستگاههای شهرداری‌های کشور و سازمان هواشناسی به‌طور مداوم وضعیت آب و هوایی و افزایش آلاینده‌ها را در نظر می‌گیرند.

این مقام مسئول در سازمان محیط زیست به علتهای افزایش آلودگی هوا در کلان‌شهرها اشاره کرد و افزود: منابع ثابت، متحرک همچون ترمینال‌ها و خودروهای فرسوده و جدید بخشهایی از این عوامل هستند.

رجبی خاطرنشان کرد: برای خودروهای در حال حرکت تعویض کاتالیزور بسیار حائز اهمیت است و این مهم از سوی مسئولان مدنظر است.

وی درباره پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا بنزین یورو۴ که در شهرها وارد شده تأثیر داشته است یا خیر و اینکه آیا مورد آزمایش قرار می‌گیرند، گفت: بنزین یورو۴ در کلان‌شهرها وارد شده و آخرین منطقه نیز اهواز بوده است.

رییس مرکز ملی هوا و اقلیم محیط زیست تصریح کرد: پخش این بنزین در اصفهان و یا سایر نقاط سبب افزایش تعداد روزهای سالم شده است.

رجبی در جواب این موضوع که شبهاتی مبنی بر یورو۴ نبودن بنزین وارداتی مطرح می‌شود، گفت: در این جهت ما استانداردهای تعریف شده‌ای را داریم و همچنین در مبادی ورودی و حتی پمپ بنزین‌ها، این محصول را مورد آزمایش قرار می‌دهیم.

در ادامه این برنامه حجت الاسلام سید مهدی موسوی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی درباره بنزین‌های وارداتی اظهار داشت: ادعاهایی مبنی بر اینکه بنزین یورو۴ وارد شده و در کشور توزیع شده است وجود دارد اما آلودگی هوا و افزایش آلاینده‌ها دلیل محکمی است که بنزینها یورو۴ نبوده و نیست.

وی ادامه داد: کشورهای تولید کننده معمولاً بنزین یورو۴ را برای مصارف خود بهره می‌گیرند و مازاد تولید برای فروش ندارند و تولید آنان محدود است و مانند یورو۲ و یورو۳ نیست که بتوانیم به‌راحتی آنها را وارد کنیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: خواهش می‌کنم مسئولان بفرمایند مبادی ورودی این بنزین‌ها کجا است، کدام سازمان و دستگاه آن را کیفیت سازی می‌کند؟

در ادامه رییس مرکز هوا و اقلیم محیط زیست به بحث فعالیت ستاد سوخت برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده اشاره کرد و گفت: طبق قانون این سازمان فعالیت می‌کند اما سرعت آن در این رابطه کم است.

رجبی تصریح کرد: برای کاهش آلودگی‌ها باید کارهای کارشناسی مدنظر واقع شود و با اهتمام ویژه فعالیت‌ها انجام پذیرد.

وی اظهار داشت: توجه به حمل و نقل عمومی و کارهای سخت افزاری به‌همراه فرهنگ سازی مناسب می‌تواند اثربخش باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *