يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
 
۰
۲

شکاف طبقاتی در ایران کمتر از آمریکا

دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۳
کد مطلب: 461259
جدیدترین برآورد سازمان ملل نشان می دهد ضریب جینی در ایران طی سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ به ۳۸.۳ واحد رسیده و نابرابری درآمدی در ایران طی این مدت کمتر از ۷۶ کشور از جمله آمریکا، روسیه و ترکیه بوده است.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، جدیدترین گزارش توسعه انسانی سازمان ملل ضریب جینی ۱۴۲ کشور جهان از جمله ایران را اعلام کرده است.

ضریب جینی ارقامی بین ۰ تا ۱۰۰ را در برمی‌گیرد که هرچه این رقم بیشتر باشد دلالت بر شکاف و نابرابری درآمدی بیشتر در یک کشور است.

سازمان ملل در گزارش توسعه انسانی ۲۰۱۵ متوسط ضریب جینی ایران بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۳ را ۳۸.۳ اعلام کرده است. این رقم نسبت به گزارش قبلی این سازمان که در سال گذشته منتشر شد تغییری نداشته است.

ایران میان ۱۴۲ کشوری که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند از نظر میزان ضریب جینی در رتبه ۷۷ قرار گرفته است که بدین ترتیب شکاف درآمدی در ایران طی این دوره کمتر از ۷۶ کشور بوده است.

در میان کشورهای جهان سوئد کمترین نابرابری درآمدی را دارد و نمره این کشور در ضریب جینی ۲۶.۱ اعلام شده است.

بر اساس این گزارش شکاف درآمدی در برخی از کشورهای صنعتی و توسعه یافته بیشتر از ایران و یا تقریبا در سطح ایران است. از جمله این کشورها آمریکاست که شکاف درآمدی بیشتری از ایران دارد. ضریب جینی آمریکا ۴۱.۱ اعلام شده است. انگلیس نیز با ضریب جینی ۳۸ نزدیک ایران قرار دارد.

برخی دیگر از کشورها که شکاف درآمدی بیشتری نسبت به ایران دارند عبارتند از: روسیه با ضریب جینی ۳۹.۷، برزیل با ضریب جینی ۵۲.۷، ترکیه با ضریب جینی ۴۰،‌ و آرژانتین با ضریب جینی ۴۳.۶.

کشور جزیره ای سیشلز در اقیانوس هند بالاترین شکاف درآمدی را دارد. ضریب جینی این کشور ۶۵.۸ اعلام شده است.

برخی کشورها که شکاف درآمدی کمتری نسبت به ایران دارند عبارتند از: نروژ با ضریب جینی ۲۶.۸، سوئد با ضریب جینی ۳۲.۴، ایتالیا با ضریب جینی ۳۵.۵، اردن با ضریب جینی ۳۳.۷، چین با ضریب جینی ۳۷، مصر با ضریب جینی ۳۰.۸، هند با ضریب جینی ۳۳.۶، پاکستان با ضریب جینی ۲۹.۶، و یمن با ضریب جینی ۳۵.۹.

به گزارش تسنیم، سازمان ملل نمره ایران در شاخص نابرابری انسانی را که بر پایه آمار سال ۲۰۱۴ تهیه شده ۳۲.۱ اعلام کرده است. میزان نابرابری در آموزش در ایران به درصد طی سال ۲۰۱۴ بالغ بر ۳۷.۳ و نابرابری در درآمد نیز ۴۶.۶ درصد برآورد شده است. متوسط نابرابری در امید به زندگی نیز طی سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ بالغ بر ۱۲.۵ درصد اعلام شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
دقت کنید این دوران دورانی است که در مورد آن سیاه نمایی میشد و هنوز هم میشود و مضحکتر که امثال توکلی و نادران مدعی
الان انتظار دارید این اتفاق رو به عنوان موفقیت دولت فعلی در نظر بگیریم؟ اختلاف طبقاتی موضوعی نیست که در یک دولت ایجاد بشه یا از بین بره. ایجاد اختلاف طبقاتی نیازمند گذر زمانه. من اصلا دوست ندارم مساله ای مثل این رو سیاسی کنم اما اگر مایلید اختلاف طبقاتی در ابتدا و انتهای هر دولت رو می تونید مقایسه کنید بعد نظر بدید.