يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 19 May 2024
 
۰
۲

صنعتی که می تواند لرستان را نجات دهد

چهارشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۴
کد مطلب: 453701
دیار کهن لرستان جلوه ای از زیبایی ها و جاذبه های گردشگری است که بر تارک ایران زمین خودنمایی می کند.
صنعتی که می تواند لرستان را نجات دهد
به گزارش جهان به نقل از ایرنا، لرستان سرزمینی تاریخی با هزاران اثر باستانی و طبیعی، آبشارهای خروشان و کوههای سربه فلک کشیده است که از آن به عنوان یکی از مهم ترین مناطق باستانی ایران نام برده می شود.

آثار و بناهای باستانی و تاریخی کشف شده در این استان متعلق به سه دوره پیش از تاریخ، دوره ایران باستان و دوره اسلامی هستند.

برخی ازاین آثار مانند نقوش و کنده کاری های داخل غارها و اشیای مفرغی و سفالینه ها، دارای قدمتی بیش از ۴۰ هزار سال است که حکایت از تاریخ ۴۰ هزار ساله زیست دراین دیار دارد.

بیش از ۲۵۰ غار مسکونی و پناهگاه صخره ای نظیر غارهای پاسنگر گنجی قمری، یافته، غار کوگان ، گر ارجنه و غار شگفت انگیز کلماکره در نقاط مختلف لرستان، جلوه ای خاص و دیدنی به این دیار بخشیده است.

غارهای منقوش پیش از تاریخ مانند غار هومیان یک، هومیان دو، میرملاس کوهدشت و دوشه بخش چگنی خرم آباد از دیگر جاذبه های منحصربفرد این دیار است.

بناهای تاریخی شگفت انگیز این استان همچون قلعه فلک الافلاک، پل شکسته، گرداب سنگی، سنگ نبشته و مناره آجری از دیگر بناهای تاریخی هستند که در خرم آباد مرکز استان لرستان از عهد ساسانی و پیش از آن در این سرزمین همچون نگینی درخشان چشمان رهگذران و علاقه مندان به تاریخ ایران زمین را به خود خیره کرده اند.

لرستان با آب و هوای متنوع و چهار فصل دارای طبیعتی بسیار زیباست که بهره مندی از آبشارهای بکر و چشم نواز، بخشی از زیبایی های خدادادی دیار لرستان است که در دل کوههای سر به فلک کشیده استان، خودنمایی می کنند.

آبشارهای زیبایی همچون نوژیان، بیشه، وارک، شوی، آب سفید، چکان، سرکانه و افرینه تنها نمونه هایی از این ظرفیت خدادادی هستند که منظره زیبا و چشم نوازی را به خود اختصاص داده اند.

قلعه فلک الافلاک خرم آباد اثری منحصر به فرد است که همچون نگینی دراین استان و تاریخی از عهد باستان بر روی تپه ای صخره ای در کنار رودخانه ای خروشان می درخشد.

این بنای تاریخی که با نام قلعه دوازده برجی نیز معروف است بر فراز تپه ای مشرف به شهر خرم آباد واقع شده و هر گردشگر و بیننده ای را به خود جلب می کند.

این بنا براساس شواهد تاریخی مربوط به دوره ساسانیان است که در شهری به نام شاپور خواست در منطقه کنونی خرم آباد و در سده هفتم هجری بنا شد.

بر همین اساس قلعه فلک الافلاک یا دژ شاپوری در دوره ساسانی کاربرد حکومتی و نظامی داشته و از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر فعلی خرم آباد، قلعه به نام فلک الافلاک نامگذاری شد.

در زمان محمدعلی میرزا معروف به دولتشاه یکی از حکام عهد قاجار این بنا بازسازی و دیوانخانه و سربازخانه نیز در پایین قلعه احداث شد.

قلعه فلک الافلاک با وسعت تقریبی پنج هزار و ۳۰۰ متر مربع شامل هشت برج، دو صحن و ۳۰۰ جان پناه است و ارتفاع بلندترین دیوار آن تا سطح تپه ۲۳ متر است.

این سکونتگاه باستانی در حقیقت به عنوان آیینه ای از زندگی انسان های اولیه و خلق و خوی آنهاست، نقوش صخره ای میرملاس از جمله آثار بی نظیری است که نشان از دیرینگی و قدمت چندین هزار ساله این دیار دارد.

غار میرملاس در کوه سرسرخین در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر کوهدشت واقع شده، این غار که به مرور زمان دستخوش تغییرات طبیعی شده ، مملو از نقوشی است که در دو طرف غار و بروی دیوارسایبان حک شده است.

براساس بررسی های باستان شناسان این آثار مربوط به ۱۲ هزار سال پیش است که از سوی انسان های اولیه به تصویر کشیده شده هرچند که به دلیل کم توجهی در نگهداری و قرار گرفتن در معرض عوامل طبیعی و انسانی، تاحدودی از بین رفته است.

غار کوگان به عنوان غاری شگفت انگیز و از دست ساخته های بشری در دیواره کوه کوگان در ۵۲ کیلومتری شهر خرم آباد واقع شده، این غار از معدود غارهای مصنوعی لرستان است که به دست انسان در دل کوهستان و در روستای خوش آب و هوا به همین نام ساخته شده است.

غار کوگان در واقع یک نمونه برجسته، پیشرفته و دیدنی از معماری صخره ای است که مساحت کلی فضاهای تعبیه شده در آن به حدود ۲۸۱ متر مربع می رسد.

غار منحصر به فرد ˈکوگانˈ یکی از معدود غارهای مصنوعی لرستان است که به دست انسان در دوران مربوط به اشکانی (پارتی) در دل کوهستان های این استان به وجود آمده است.

این غار دژ مانند که تمام آن با حجاری های طاقت فرسا به وجود آمده به استناد سکه هایی که در اطراف آن به دست آمده است به دوره اشکانیان تعلق دارد و طی قرون متمادی به عنوان یک محل سکونت دایمی مورد استفاده قرار گرفته است.

استان لرستان جدای از جاذبه های تاریخی و باستانی زیادی که دارد به دلیل برخورداری از وجود تعداد زیادی آبشار طبیعی ، به سرزمین آبشارها نیز معروف است.

آبشار نوژیان به عنوان یکی از این آبشارها است که به عنوان یکی از مرتفع ترین آبشارهای ایران در استان واقع شده؛ این آبشار در ۵۱ کیلومتری جنوب شرقی خرم آباد در بخش پاپی به ارتفاع ۹۵ متر و عرض تاج پنج متر است.

آبشار شوی یا تله زنگ در جنوب شهرستان دورود و در بین کوههای سر تنگ شوی در حوالی روستای شوی و در ۱۰ کیلومتری ایستگاه راه آهن آبشار شوی واقع شده است، آبشار شوی آبشاری زیبا و دلنشین است که از دل غاری بیرون آمده و از گردنه ای بلند به پایین سرازیر می شود.

ارتفاع آبشار ۱۰۰ متر و عرض آن ۴۰ متر است که زیبایی و چشم اندازی کم نظیر را به طبیعت می دهد اطراف آبشار مملو از درختان بلوط ، بادام و پوشش گیاهی بسیار مناسب است که در فصل بهار از سراسر کشور علاقه مندان بسیاری برای تفریح به سوی این آبشار روی می آورند و بخشی از اوقات خود را دراین منطقه زیبای طبیعی سپری می کنند.

آبشار بیشه، یکی دیگر از زیباترین آبشارهای کشور است که در بخش پاپی از توابع خرم آباد واقع شده و آب و هوای مناسب و سرسبزی اطراف آبشار و چشم انداز کوههای اطراف سالیانه پذیرای مهمانان و مسافران زیادی از مناطق مختلف کشور است.

آبشار زیبا و دیدنی آب سفید در منطقه ذلقی الیگودرز نیز با ارتفاع حدود ۶۵ متر از دل کوه صخره ای به بیرون سرازیر می شود و سپس در مسافت کوتاهی به یک حوضچه تبدیل می شود.

این آبشار در فصل بهار پذیرای گردشگران زیادی است و پوشش جنگلی و گیاهی در اطراف آبشار زیبایی و طراوت خاصی به این منطقه توریستی داده است.

همچنین آبشار چکان در جنوب غربی الیگودرز در دامنه ارتفاعات مشرف بر دره چکان در فاصله ۱۴۱ کیلومتری شهرستان خرم آباد و به ارتفاع ۳۰ متر و عرض تاج چهار متر واقع شده است.

این آبشار از درون غاری مشرف بر زمین های زراعی چکان بیرون می جهد و طول فوران آن به دهها متر می رسد واطراف آبشار منطقه ای وسیع با فضایی مطلوب و دل انگیز است که در دو تا سه کیلومتری آن امامزاده ای به نام ابو علی (ع) واقع شده است.

این آبشار از عجایب و زیبایی های طبیعت لرستان محسوب می شود و در کنار آبشار پوشش گیاهی و درختانی همانند گردو، زالزالک، گلابی، چنار ،کیکم، بید و بلوط وجود دارد.

آبشار وارک در غرب گردنه نوژیان، بخش پاپی در جنوب شرقی خرم آباد نیز یکی دیگر از جاذبه های طبیعی لرستان است، فاصله آن تا شهر خرم آباد حدود ۵۰ کیلومتر است و سرچشمه آبشار یک صخره سنگی است و پس از طی حدود ۱۵ متر از صخره دوم فرو ریخته و آبشار دوم را به وجود می آورد.

فاصله این آبشار تا بخش پاپی حدود یک ساعت با پای پیاده است و این آبشار در گویش محلی به تاف هفت چشمه معروف است و پوشش جنگلی اطراف آبشار را درختان بلوط ،زالزالک و مو فراگرفته است.

آبشار افرینه یکی دیگر از جاذبه های طبیعی و توریستی لرستان است که در کنار روستایی به همین نام در مسیر جاده خرم آباد - پلدختر - اندیمشک قرار دارد که آین آبشار زیبا در فصل بهار و تابستان علاقه مندان و گردشگران زیادی را به خود جلب می کند.

مکمل طبیعت زیبای لرستان دشت های پوشیده از لاله های واژگون این سرزمین زیبا و تاریخی است که زینت بخش طبیعت بکر و آبشارها و رودخانه های خروشان این استان است.

تالابهای شهرستان پلدختر از جمله دیگر جاذبه های طبیعی لرستان هستند که به ویژه در فصل بارندگی زیبای خاصی به منطقه می بخشند و علاوه بر این، تالابها مامن و زیستگاهی مناسب برای انواع پرندگان ، آبزیان و پرندگان بومی ومهاجر می باشد.

در این میان هفت تالاب در منطقه آهکی در شرق رودخانه کشکان کبیر کوه قرار دارند همچنین تالاب بیشه دالان در جنوب شهرستان بروجرد وتالاب سیلاخور در شمال غربی شهرستان دورود قرار دارد.

تالابهای تکانه، بلمک، لفانه، پیکه و تالاب کبور از جمله تالابهی فصلی و دائمی لرستان هستند که هر ساله با وجود پرندگان و آبزیان در منطقه، حیات وحشی زیبا و دل انگیز را به تصویر می کشند.

تفرجگاههای طبیعی لرستان از جمله تفرجگاه تخت شاه ، تفرجگاه شیرز ، تفرجگاه مخمل کوه (تنگه شبیخون) ، تفرجگاه بابا عباس ، دره حوض موسی، تفرجگاه نوژیان، تفرجگاه شهنشاه (گوشه ) و تفرجگاه تنگه چمشک از دیگر مناطق لرستان است که همه ساله در فصول مختلف سال، پذیرای خیل عظیمی از گردشگران هستند.

چشمه سارهای پرآب و سراب های گسترده از جمله سراب هنام، سراب کهمان در الشتر، سراب چگنی، کیو و چشمه های گلستان، گرداب دارایی در خرم آباد، سراب جانیزه، زرشکه ، سفید، زارم، کرتول و چشمه های ونایی، دره خونی، هفت چشمه و اسل در بروجرد و اشترینان ، سراب غارتمندر و گردکانک، ماهی چال، فرسیان، گایکان، سر دره، رود آب در الیگودرز ، گرداب سنگی خرم آباد، سراب چشمه و رودک در دو رود ، چشمه فلفلی در ازنا از دیگر جاذبه های طبیعی و کم نظیر لرستان برای تفریح و آرامش گردشگران است.

درهمین ارتباط، صنایع دستی لرستان نیز حکایت از پیشینه کهن این استان دارد چرا که آثار نخست صنایع دستی استان را می توان به ابتدایی ترین دست ساخته های سنگی مکشوفه از غارهای مسکونی پیش از تاریخ کنجی، یافته و پاسنگر خرم آباد که در حدود ۴۰-۳۵هزار سال پیش توسط ساکنان آن تولید شده اند مربوط دانست.

از صنایع دستی که قدمتی دیرین دارد صنعت سفالگری لرستان است، ظروف سفالی که اغلب توسط زنان ساخته می شده اند و کارشناسان قدمت آنها را مربوط به هزاره ۸-۷پیش از میلاد می دانند.

هم اکنون بیش از ۵۰ رشته صنایع دستی در لرستان رایج است که جاجیم بافی ، گلیم بافی ، ماشته بافی ، ورشو سازی ، گیوه دوزی ، قلمزنی ، آجیده بافی ، چیت بافی ، نمد مالی ، حجاری سنگ ، البسه محلی ، خراطی چوب ،رنگرزی سنتی ، فرش بافی ، چهل تیکه دوزی، حرمی بافی ، مسگری ، چوغابافی و چلنگری از هنرهای دستی بومی لرستان محسوب می شود.

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری ومذهبی لرستان مسجد امام بروجرد، جلوه گر معماری اسلامی در لرستان است .

مسجد امام خمینی بروجرد اثر ماندگار در گذشته های دور و بنا به گفته کارشناسان میراث فرهنگی مسجد شاهی و مسجد سلطانی نام داشته و پس از پیروزی انقلاب به نام مبارک امام خمینی(ره) مزین شد.

البته در کتاب سیمای بروجرد نیز آمده که مسجد امام خمینی(ره) بروجرد بر روی خرابه های مسجدی قدیمی بنا شده و کار ساخت آن در اواخر دوره زندیه و اوایل حکومت قاجار پایان یافته است.

این اثر تاریخی از نظر بنا از نوع مساجد چهار ایوانی و از نظر پلان شبیه مسجد امام(ره) تهران و مسجد نبی(ص) قزوین می باشد، اما وسعت این مسجد از دو بنای یادشده بیشتر است.

همچنین شهرستان کوهدشت در محله درب گنبدامام زاده واجب التعظیمی است که سالانه میزبان هزاران زائر از لرستان و غرب کشور است و شاید بتوان این مکان را مقدس ترین جای زیارتی غرب کشور نامید.

کرامات عدیده و حاجت های برآورده شده عوام و خاص، ما را از ارائه سند و شجره امام زاده محمد( علیه سلام) بی نیاز می کند ولی در عین حال حضرت آیت الله العظمی مرحوم مرعشی نجفی (ره) درستی نسب امام زاده را به حضرت امام موسی بن جعفر (علیه سلام) مورد تأیید قرار داده اند.

تونل برفی ازنا نیز به صورت طبیعی در برف و یخ های دامنه زیبا و سربه فلک کشیده اشترانکوه در منطقه کمندان شهرستان ازنا بوجود آمده است که طول این تونل بیش از ۸۰۰ متر و ارتفاع آن از کف تونل تا سقف بین ۲/۵ تا ۳ متر می باشد.

ین شگفتی بی نظیر حاصل انباشته شدن هزاران تن برف در سال های متمادی در ازنادره در اشترانکوه است؛ دره ای زیبا واقع در روستای کمندان ازنا که هر ساله بر اثر ریزش بهمن های سهمگین درون آن توده ای از برف تشکیل می شود و پس از جاری شدن آب ناشی از ذوب برف ها در فصل بهار، تونلی بسیار زیبا در آن به وجود می آید.

برای رفتن به تونل برفی باید به دل اشترانکوه زد؛ رشته کوه سر به فلک کشیده ای که با ۱۳ قله در ۵ کیلومتری جنوب شهرستان ازنا قرار گرفته است. از دل این رشته کوه، راهی است به روستای سرسبز کمندان که پس از عبور از آن باید طول ازنادره را پیمود.

دریاچه گهر نگینی درخشنده در زاگرس و شهرستان دورود است که یکی از زیباترین دریاچه های ایران زمین به شمار می رود .

این دریاچه در میان رشته کوه اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا واقع شده است .
عمق تقربی گهربزرگ حدود ۳۰ متر مساحت ۱۰۰ هکتار است و طول دریاچه ۵/۲ کیلومتر از سطح دره را پوشانده است.

این دریاچه از لحاظ زیست بوم و محیط طبیعی اهمیت زیادی دارد و به علت نداشتن جاده چندان مناسب تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور مانده است.

دشت لاله های واژگون الیگودرزیکی از مناظر دیدنی که هر بیننده ای را مجذوب خود می کند .

شهرستان الیگودرز نیز در برخورداری از دشت لاله ها سهم برزگی دارد بطوریکه این مناظر زیبا از ۳۵ کیلومتری جنوب شرقی مرکز الیگودرز شروع و تا فراز دامنه های زاگرس ادامه می یابد.

روستاهای دالانی ، دره دایی، دورک، مورزرین، چغاگرگ، آب باریک ، خلیل آباد، مورخشک، تاپله، خاک بتیه، هندیله،گیلان، گلک، ارژنک و گله مویه از جمله مناطقی هستند که هر ساله میزبان گردشگران و تماشاکنندگان دشت های زیبای لاله واژگون هستند.

منطقه حفاظت شده سفیدکوه با مساحت ۶۹ هزار ۵۰۰ هکتار واقع در شهرستان خرم آباد در استان لرستان در بین عرض های جغرافیایی ۳۳ درجه و ۲۹ دقیقه و طول جغرافیایی ۳۳ درجه و ۱۹ دقیقه در ناحیه ای کوهستانی با تنوع زیستی بالا، چشم اندازهای زیبایی از جنگل و مراتع کوهستانی ورودهای پر آب در سلسله جبال زاگرس واقع شده است.

سفیدکوه لرستان با داشتن ۱۳۸ گونه جانوری یکی از زیستگاه های باارزش جانوری غرب ایران محسوب می شود و با تنوع ۲۷۲ گونه گیاهی یکی از مکان های غنی کشور ازنظر پوشش جنگلی و گیاهی است.

غار وقت و ساعت یکی از پدیده های شگفت انگیز طبیعت است که در ۲۰ کیلومتری جنوب شهر دورود و محدوده ایستگاه راه آهن چم چید قرار دارد.

این غار در نزدیکی دره ای زیبا به نام «دره نگار» که از آب رودخانه گهر سرچشمه می گیرد قرار دارد، در گوشه ای از این غار چشمه های دائمی قرار دارد و فضای این غار از کانی های آهکی به عرض ۷ متر، طول ۲۰ متر و ارتفاع ۸ متر تشکیل شده است.

آب چشمه وقت و ساعت در حدود یک ساعت قطع و وصل می شود، به گونه ای که پس از یک ساعت قطع آب دوباره آب از درون چشمه به آهستگی جریان مییابد و چشمه به اوج آبدهی میرسد، سپس میزان آبدهی کم شده و بار دیگر کاملاً قطع می شود.

همچنین مسیر لرستان با دارا بودن بیش از ۱۰۰ پل تاریخی به عنوان پایتخت پلهای تاریخی ایران مطرح است، آثاری که از آنها به عنوان حیرت انگیزترین پلهای تاریخی دنیا یاد می شود و ثبت جهانی آنها در دستور کار قرار گرفته است.

پل های گاومیشان، شاپوری، پل آجری، پلدختر، کلهر، کشکان و شکسته از جمله پلهای تاریخی لرستان هستند که بیش از هزار و ۴۰۰ سال قدمت تاریخی دارند و از معماری و هنر و پل سازی منحصربه فرد برخوردارند.
تعداد زیادی از این پلهای حیرت انگیز با طول بیش از ۲۰۰ متر و چشمه طاق هایی به طول بیش از ۳۰ متر جلوه هایی از فناوری و معماری پیشینیان خردمند این دیار را به نمایش گذارده اند.

همچنین دریاچه فصلی و طبیعی کیو خرم آباد یکی از منحصربه فردترین و زیباترین دریاچه های خود جوش استان لرستان و غرب کشور است که در شمال غربی شهر خرم آباد و در کنار بوستانی به همین نام واقع شده است و آب این دریاچه از سرچشمه های موجود در مخمل کوه از طریق چشمه های کف دریاچه تامین می شود.

مساحت دریاچه کیو حدود هفت هکتار و عمق آن در نقاط مختلف دریاچه بین سه تا هفت متر متغییر است و این دریاچه مکان زیبایی برای تفریح خانواده ها و جوانان برای قایق سواری و انجام ورزش های آبی است.

کیو در گویش لری مردمان خرم آباد به معنی رنگ کبود و آبی تیره است و دلیل نامگذاری آن به نام کیو نیز به خاطر رنگ دریاچه به هنگام پرآبی است که به دلیل زلالی آب و وجود گونه های گیاهی در آن رنگ کبودی را به خود می گیرد.

این دریاچه از ارزش های توریستی درون شهری برخوردار است و به لحاظ ویژگی های خاص خود می تواند به عنوان یکی از مراکز جذب توریست تبدیل شود.

در کنار این دریاچه امکانات تفریحی، شهربازی و چشم انداز زیبایی وجود دارد، دریاچه نیلی رنگ کیو به شهر جلوه خاصی داده و در کنار جاذبه های تاریخی فراوان در دره خرم آباد و چشمه های پر آب دره خرم آباد شهر را در ردیف یکی از شهرهای زیبای توریستی قرار داده است.

این دریاچه علاوه بر زیبایی های چشمگیر، زیستگاهی مناسب برای جانوران آبزی و پرندگان بومی و مهاجر نیز است، در حال حاضر، شرایط دریاچه طبیعی کیو به گونه ای است که سطح آب دریاچه به دلیل فعالیت چشمه های تامین کننده، آن به صورت لحظه ای در حال افزایش است و ارتفاع آب در دریاچه به سرعت افزایش می یابد.

دریاچه کیو، نگین فیروزه ای رنگ شهر خرم آباد با چشم اندازی زیبا و دیدنی به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری و تفریحی استان لرستان است، در طول فصل بهار و تابستان پذیرای صدها مسافر و گردشگر از نقاط مختلف کشور است.

دریاچه کیو برای مردم شهر خرم آباد بیشتر از یک دریاچه فصلی اهمیت دارد، این دریاچه با تاریخ، فرهنگ و سرزندگی این شهر گره خورده است.

این دریاچه طبیعی به طور ممول همه ساله در فصل پاییز خشک شده و در پایان فصل زمستان به صورت طبیعی و خودجوش پرآب می شود.

سال گذشته به خاطر اینکه این دریاچه دائم باشد، آب چشمه گلستان به این دریاچه انتقال یافته است.

استاندار لرستان گفت: شرایط مطلوب برای تبدیل لرستان به قطب گردشگری کشور وجود دارد و باید تلاش شود با احیا ظرفیت های موجود لرستان از معبر به مقصد گردشگری تبدیل شود.

هوشنگ بازوند افزود: با توجه به اینکه لرستان استان ثروتمندی از لحاظ منابع طبیعی و شرایط آب و هوایی است شرایط پذیرش و تبدیل شدن به مقصد گردشگری را دارد.

بازوند از ثبت ملی ژئوپارک های استان لرستان خبرداد و افزود: استان لرستان به عنوان پایتخت ژئوتوریسم کشور انتخاب شده و در این راستا اقدامات قابل قبولی در راستای توسعه و ثبت ژئوپارک های آن انجام شده است.

وی با اشاره به وجود بیش از دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر رودخانه و آبراه در لرستان تصریح کرد: تبدیل این استان به مقصد گردشگری مستلزم صرف اعتبارات بسیار زیادی است که لازمه این مهم سرمایه گذاری در این زمینه است.

نماینده عالی دولت در لرستان همچنین داشته های فرهنگی را عامل اقتدار کشورها در جنگ نرم دانست و گفت: دشمن در جنگ نرم داشته های فرهنگی ما را هدف قرار داده است.

بازوند با تاکید بر لزوم توسعه صنعت گردشگری اظهار داشت: این صنعت در دهه گذشته در شرق آسیا رشد چشمگیری داشت و اکنون در حال ورود به خاورمیانه است لذا باید از این فرصت برای توسعه کشور استفاده کنیم.

وی افزود: چالش های صنعت گردشگری کشور باید رفع و زیرساخت های لازم فراهم شوند تا سهمی از رشد این صنعت در خاورمیانه نصیب ایران شود.

وی از واگذاری سه هکتار زمین رایگان به سرمایه گذاران برای ساخت هتل پنج ستاره خبر داد و گفت: لرستان با توجه به داشتن ظرفیت های گردشگری فراوان باید از محل عبور گردشگران به مقصد گردشگری تبدیل شود.

استان لرستان با اشاره به اینکه جذب سرمایه گذاری و برنامه های تدوین شده به مقصد گردشگری در کشور تبدیل می شود عنوان کرد: ایران به اندازه کافی از ظرفیت های فرهنگی بهره مند است و تنها لازم است این داشته ها را به خارج کشور معرفی کرده اما در این راستا بیشتر به معرفی چالش ها پرداخته می شود.

بازوند با تصریح بر اینکه نباید چالش های موجود در صنعت گردشگری را برجسته کرد، گفت: اگر بخواهیم سهم به سزایی از رشد صنعت گردشگری و توریسم خاورمیانه نصیب کشورمان شود باید این چالش ها را از میان برده و در داخل ایران هم زیرساخت های ذهنی نسبت به این موضوع را تغییر دهیم.

وجود آبشارهای هفت گانه منحصر بفرد ، تفرجگاههای بکر ، پل های تاریخی ، نقاشی های صخره ای ، دریاچه گهر ، مناطق نمونه گردشگری و دیگر جاذبه های طبیعی و تاریخی از فرصت هایی است که لرستان را مستعد سرمایه گذاری در صنعت توریسم و اکوتوریسم کرده است .

وی اظهار داشت: انتخاب لرستان به عنوان پایتخت ژئوتوریسم فرصت مناسبی است که در قالب آن بتوان در طرح های گردشگری سرمایه گذاری کرد.

نماینده عالی دولت در لرستان ، توسعه صنعت گردشگری را از اولویت های مدیریت اجرایی استان عنوان کرد و افزود: باید زمینه شکوفایی این صنعت پردرآمد را در لرستان فراهم کنیم و در این زمینه برای معرفی توانمندی ها و ظرفیت های لرستان جلسات و پیگیری های فراوانی انجام شده است .

به گفته بازوند ، طرح جامع گردشگری لرستان هم اکنون در حال تدوین است و با توجه به ظرفیت ها و توانمندیهای استان می توان با برنامه ریزی زمینه جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی و افزایش تعداد گردشگران را فراهم کرد .

استاندار لرستان با بیان اینکه ۲۷ منطقه نمونه گردشگری در استان وجود دارد تصریح کرد : در گذشته این مناطق یک منطقه محسوب می شدند که در این راستا مدیریت اجرایی استان کار مستقل کردن آنان را در دستور کار خود قرار داد و بسیاری از این مناطق هم اکنون در حال واگذاری به بخش خصوصی برای ایجاد زیرساخت هاست .

بازوند ، به استقبال سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در صنعت گردشگری لرستان خبر داد و بیان داشت : در این راستا تعدادی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای بررسی وضعیت صنعت گردشگری لرستان و زمینه سرمایه گذاری در این حوزه به استان سفر کرده اند

به گفته وی ، سرمایه گذاران در صنعت گردشگری لرستان نقش مهمی در رونق و تولید ثروت و اشتغال زایی در لرستان خواهد داشت .

استاندار لرستان گفت: استان لرستان از ظرفیت های خوبی مانند ژئو پارک های بزرگ که از همین منظور سال گذشته استان به عنوان پایتخت ژئو توریسم ایران معرفی شده است.

بازوند اضافه کرد: ژئو پارک های علمی و گردشگری زیادی در استان لرستان وجود دارد، به گونه ای که ژئو پارک زمین لغزش پلدختر با بیش از ۱۱ هزار سال قدمت یکی از ژئو پارک های علمی در لرستان است.

این مسئول تصریح کرد: ژئو پارک دریاچه گهر، شیروز کوهدشت، ژئو پارک های منحصر فردی هستند که باید به عنوان سرمایه های این استان در نظر گرفته شوند.

بازوند متذکر شد: لرستان یکی از ثروتمندترین استان های کشور است، چراکه نعمت خدادادی و محیط زیست منحصر به فردی دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


متاسفانه با این طبیعت زیبا و خالی از امکانات و محروم و مرحوم
فتحی
سلام می خوام جذب توریست انجام بدم. واطلاعات کمی ذارم اگه میتونید راهنماییم کنید