دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 May 2024
 
۰

چند درصد سرقت های کشور در تهران است؟

سه شنبه ۵ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۱۰
کد مطلب: 452214
معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه بالاترین سهم وقوع سرقت با حدود ۳۱ درصد از کل کشور مربوط به تهران بزرگ و پائین‌ترین سهم مربوط به خراسان جنوبی با ۰.۴ درصد می‌باشد، از کاهش ۷.۵ درصدی سرقت طی ۶ ماه نخست امسال خبر داد.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، سرهنگ علی غیاثوند با اعلام این خبر اظهار داشت: یکی از مأموریت‌های قرارگاه مقابله با سرقت در ستاد ناجا و قرارگاه‌های استانی، شناسایی بسترها و عوامل تأثیرگذار در وقوع سرقت و به دنبال آن شناخت نقش نهادها و سازمان‌های مختلف در موضوع مقابله با سرقت و جلب و جذب مشارکت آنها یا به عبارتی مسئول سازی می‌باشد.

* تشکیل قرارگاه مقابله سرقت با رویکرد مدیریت بر سرقت

وی با بیان اینکه زمانی اقدامات پلیس در راستای مبارزه با سرقت تأثیرگذار خواهد بود که این مقابله با مشارکت عمومی همراه بوده و هر یک از نهادهای مسئول نیز نقش خود را ایفا کنند، تصریح کرد: قرارگاه مقابله با سرقت با رویکرد مدیریت بر جرم سرقت و یا به عبارتی مقابله همزمان با ارکان بوجود آورنده این جرم از قبیل سارق، شرایط و بسترهای موجود محیطی و اجتماعی این جرم و همچنین آموزش همگانی و بالا بردن سطح آگاهی عمومی در سال ۹۳ تشکیل شد و در سال جاری نیز به مأموریت خود ادامه می‌دهد.

غیاثوند اذعان داشت: در این مدت به منظور جلب مشارکت عمومی اقدامات فراوانی صورت گرفته که در برخی موارد توفیقاتی بدست آمده و همکاری‌هایی از سوی نهادهای دولتی و یا خصوصی صورت گرفته و یا در حال انجام می‌باشد.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا در ادامه خاطر نشان کرد: در مواقعی از بین بردن یا کاهش بسترهای وقوع سرقت در سطح جامعه مستلزم اقدامات زیربنایی و گسترده بوده که این موضوعات نیز در حال پیگیری است.

* کاهش ۷.۵ درصدی وقوع سرقت در شش ماهه امسال

وی افزود:در شش ماهه نخست امسال شاهد کاهش ۷.۵ درصدی وقوع سرقت نسبت به مدت مشابه سال قبل بودیم. ضمن اینکه سرقت خودرو ۹ درصد، موتورسیکلت ۸ درصد و لوازم و قطعات داخل خودرو نیز ۱۶ درصد کاهش داشته است.

غیاثوند گفت: ۱۴ استان در سطح کشور که دارای بیشترین آمار وقوع سرقت می‌باشند به عنوان استان‌های هدف در قرارگاه مبارزه با سرقت تعیین شدند که به ترتیب عبارتند از: تهران بزرگ، غرب و شرق استان تهران، اصفهان، فارس، خوزستان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان ، کرمانشاه، قم، آذربایجان غربی وشرقی، مازندران و استان کرمان.

* اجرای ۳۰ مرحله طرح عملیاتی مقابله با سرقت

وی با بیان اینکه بالاترین سهم وقوع سرقت با حدود ۳۱ درصد از کل کشور مربوط به تهران بزرگ و پائین‌ترین سهم مربوط به خراسان جنوبی با ۰.۴ درصد می‌باشد، تصریح کرد: در شش ماهه نخست سال جاری بیش از ۳۰ مرحله طرح‌های عملیاتی مقابله با سرقت در موضوعات مختلف از جمله: سرقت منزل، سرقت وسایل نقلیه، سرقت توأم با خشونت و...) در سطح کشور اجرا شده است. همچنین طرح‌های عملیاتی منطقه ای و استانی توسط رده‌ها به تناسب وضعیت استان در مقاطع مختلف به اجرا گذاشته شده است.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا تصریح کرد: طرح دستگیری سارقین تحت تعقیب و همچنین محکومان متواری که با وثیقه قبل از اجرای حکم آزاد و مراجعه نداشته اند از جمله طرح‌های اجرا شده در سال جاری می‌باشند.

وی افزود: از جمله اقداماتی که سال گذشته و در ادامه در سال جاری صورت گرفته برگزاری جلسات متعدد در وزارت کشور و معاونت پیشگیری از جرم قوه قضائیه با حضور سازمان‌ها و نهادهای مسئول در امر کاهش وقوع سرقت بود که در برخی از موارد نتایج مثبتی به همراه داشت.

غیاثوند اظهار داشت: درخصوص ارتفاء ضریب ایمنی خودروها، جلسات متعددی در وزارت صنایع با حضور خودروسازها تشکیل شد که در نتیجه خودروسازها در تولیدات وسایل نقلیه اصلاحاتی را انجام دادند که برگزاری این جلسات همچنان ادامه دارد.

وی با اشاره به کاهش وقوع سرقت از زمان تشکیل قرارگاه، تصریح کرد: هرچند تا رسیدن به وضعیت مطلوب راه زیادی باقی مانده است اما روند کاهشی وقوع سرقت تا حداقل ممکن همچنان ادامه دارد.

معاون مبارزه با سرقت پلیس آگاهی ناجا، گفت: نقش مردم و داشتن آگاهی و اطلاع آنان در مراقبت از اموالشان و پرهیز از رفتاری که فضا و بستر را برای سوء استفاده سارقین فراهم می‌کند نیز بسیار مهم و حساس است و توجه مردم به هشدارها و آموزش‌هایی که توسط همکاران پلیس به آنها ارائه می‌شود می‌تواند تأثیر زیادی در کاهش وقوع سرقت داشته باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *