شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
 
۵
۹
کری و مونیز در جلسه استماع مجلس سنا:

تحریم‌ جدید،توافق‌را نقض‌نمی‌کند!/ این‌توافقی‌نبودکه‌ایران می‌خواست

جک لو: ایران به ۵۰ میلیارد دلار از دارایی‌هایش دسترسی خواهد داشت
جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۵:۱۵
کد مطلب: 434798
وزرای خارجه، انرژی و خزانه‌داری آمریکا در نشستی با حضور اعضای کمیته روابط خارجی سنا حاضر شده و به سوالات قانونگذاران درباره نتایج پایانی مذاکرات هسته‌ای پاسخ دادند.
تحریم‌ جدید،توافق‌را نقض‌نمی‌کند!/ این‌توافقی‌نبودکه‌ایران می‌خواست
به گزارش جهان به نقل از فارس، «جان کری»، وزیر خارجه، «ارنست مونیز»، وزیر انرژی و «جک لو»، وزیر خزانه‌داری آمریکا روز پنجشنبه در نشستی در کمیته روابط خارجی سنا از نتایج پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ دفاع کردند.

سناتور «باب کورکر»، رئیس‌کمیته روابط خارجی مجلس سنا در ابتدای این نشست به اقدام کنگره برای وضع برخی تحریم‌ها علیه ایران اشاره کرد و گفت کنگره هنگام وضع تحریم‌هایی که ایران را پای میز مذاکره کشاند، به قوه مجریه اختیار داد تحریم‌ها را تعلیق و یا کشورها و موسسات را از اجرای آنها معاف کند.

«کورکر»، سپس از اظهارات مقامات دولت آمریکا که گفته‌اند گزینه جایگزین توافق هسته‌ای فعلی جنگ است، انتقاد کرد و گفت که گزینه سوم که توافق بهتر با ایران است، نیز وجود دارد.

این سناتور ارشد آمریکایی در ادامه خاطرنشان کرد واشنگتن هرگز نباید فراموش کند که با چه کشوری در حال مذاکره است.

وی دولت ایران را «سرکش» خواند و از چشم‌انداز موجود در سند وین برای رفع تحریم‌ها علیه ایران انتقاد کرد و گفت مطابق این توافق، ایران به میلیاردها دلار درآمد دست پیدا خواهد کرد.

«کورکر» در ادامه خاطرنشان کرد موضوع ابعاد احتمالی برنامه هسته‌ای ایران یا PMD هیچ تأثیری بر رفع تحریم‌ها علیه این کشور نخواهد داشت.

رئیس کمیته روابط خارجی سنا از عدم تحویل سند مربوط به توافقات محرمانه بین ایران و آژانس به کنگره نیز انتقاد کرد.

«باب کورکر» خطاب به «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا گفت: «ایران در این توافق شما را سرکیسه کرده است.»

پس از اظهارات «کورکر» سناتور «بن کاردین»، نماینده ارشد دموکرات مدعی شد
«باب کورکر» خطاب به «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا گفت: «ایران در این توافق شما را سرکیسه کرده است.»
واشنگتن در توافق هسته‌ای به دستاوردهایی فراتر از مولفه‌های چارچوب لوزان دست یافته است.

این سناتور ارشد بر نقش ایران در امنیت آمریکا در منطقه تأکید کرد و گفت: «این یک توافقنامه خیلی مهم است.»

جان کری: دانش هسته‌ای ایران را با بمباران و تحریم نمی‌توان نابود کرد

وزیر خارجه آمریکا در ابتدای سخنان خود به پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در گذشته اشاره کرد و گفت که زمان گریز هسته‌ای قبلاً برای ایران بین ۲ تا ۳ ماه بود اما با توافق فعلی به یک سال افزایش یافته است.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا انتقاداتی که معتقدند توافقی بهتر با ایران امکان‌پذیر بوده را رد کرد و با بیان اینکه امکان عقد توافقی با ایران که منجر به تسلیم این کشور بشود وجود ندارد، گفت: «تسلیم ایران، خیالبافی است، ساده و صریح بگویم.»

وزیر خارجه آمریکا بهترین راه حل برای حلوگیری از گسترش برنامه هسته‌ای ایران را مهار این برنامه با توافق هسته‌ای خواند.

کری همچنین گفت: « واقعیت این است که ایران به دانش چرخه سوخت هسته‌ای دست یافته، چه این را دوست داشته باشیم و چه خیر؛ و دانش را نمی‌توان بمباران کرد یا با تحریم از بین برد.»

وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از اظهاراتش با خاطرنشان کردن اینکه تحریم‌ها نتوانسته جلوی پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران را بگیرد، گفت: «اگر ما به سمت فسخ این توافق قدم برداریم، جهان با ما هم‌قدم نخواهد شد.»

کری خاطرنشان کرد در صورتی که توافق فعلی رد شود ایران با سرعتی دو برابر سرعت قبلی برنامه هسته‌ای خود را پیش خواهد برد.

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا با متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم و انجام اقدامات مخرب در خاورمیانه گفت که «برنامه‌های گسترده‌ای» برای مهار این اقدامات و فعالیت‌های ایران دارد. او علاوه بر این از ادامه فشار بر ایران برای آزادی افرادی که «اتباع آمریکایی زندانی در ایران» خواند،
کری در بخش دیگری از اظهاراتش صفحه‌ای پرینت گرفته شده از متن یک خبر را در دست گرفت و گفت که در این خبر یکی از اعضای سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) از توافق هسته‌ای دفاع و آن را ضامن عدم دست‌یابی ایران به سلاح دانسته است.
خبر داد.

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد با اعمال تحریم‌های جدید غیر هسته‌ای، توافق نقض نمی‌شود.

کری مدعی شد بسیاری از مفاد توافقنامه هسته‌ای با ایران با گذشت زمان منقضی نمی‌شوند. او تأکید کرد از آنجا که ایران عضو پیمان ان‌پی‌تی است برخی از این مفاد، ابدی هستند.

وزیر خارجه آمریکا گفت توافق با ایران تنها به مسئله هسته‌ای محدود بوده چرا که مذاکره‌کنندگان می‌دانستند در صورتی که وارد مباحث دیگر شوند، بر سر هیچ مسئله‌ای توافق حاصل نخواهد شد.

کری تأکید کرد واشنگتن با کشورهای حاشیه خلیج فارس، همکاری گسترده‌ای برای محدود کردن توان هسته‌ای ایران خواهد داشت.

وی در انتقاد از کسانی که ایران را با کره شمالی مقایسه می‌کردند گفت ایرانی‌ها مواد لازم برای ساخت بمب هسته‌ای را داشتند اما همانند این کشور آزمایش اتمی انجام ندادند.

«کری» گفت ایران از اعضای ان‌پی‌تی است اما کره شمالی از این معاهده خارج شده است.

وزیر خارجه آمریکا مدعی شد کشورهای حاشیه خلیج [فارس] هم از مفاد توافق وین استقبال کرده‌اند و آن را دارای مولفه‌های لازم برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح‌های اتمی دانسته‌اند.

کری در بخش دیگری از اظهاراتش صفحه‌ای پرینت گرفته شده از متن یک خبر را در دست گرفت و گفت که در این خبر یکی از اعضای سازمان امنیت داخلی اسرائیل (شین‌بت) از توافق هسته‌ای دفاع و آن را ضامن عدم دست‌یابی ایران به سلاح دانسته است.

کری در ادامه گفت: «فکر کنم حداقل او ساده‌لوح نبوده باشد.»

مونیز: این توافقی نبود که ایران می‌خواست

وزیر انرژی آمریکا نتایج پایانی مذاکرات هسته‌ای ایران را برای واشنگتن و متحدان این کشور «خوب» توصیف کرد و افزود این توافق، ایران را از توانمندی هسته‌ای دور کرده است.

وزیر انرژی آمریکا خاطرنشان کرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌تواند پس از اطلاع‌رسانی ۲۴ روزه قبلی به تمامی «سایت‌های مشکوک» ایران دسترسی داشته باشد.

مونیز در بخش دیگری از اظهاراتش پس از بیان اینکه این توافق بر اعتماد مبتنی نیست، گفت: «می‌توانم به شما اطمینان بدهم که این توافقی نبود که ایران می‌خواست.»

وزیر انرژی آمریکا اضافه کرد
وزیر خزانه‌داری آمریکا اضافه کرد دارایی‌های بلوکه شده ایران در خارج از مرزهای این کشور ۱۰۰ میلیارد دلار است که تهران با توافق فعلی به ۵۰ میلیارد دلار از آن دسترسی خواهد داشت.
ایران ذیل توافق فعلی، سانتریفیوژهای کمتری خواهد داشت.

مونیز در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد در صورت حمله رژیم صهیونیستی به ایران،واشنگتن حامی ایران نخواهد بود.

جک لو: ایران به ۵۰ میلیارد دلار از دارایی‌هایش دسترسی خواهد داشت

وزیر خزانه‌داری آمریکا تحریم‌ها اعمال‌شده علیه ایران را «موثرترین نظام تحریم‌ها» در تاریخ خواند و گفت: «ایران به یک چاله اقتصادی عمیق افتاده که بیرون آمدن از آن سالها طول می‌کشد.»

«لو» نیز مانند جان کری، تلاش برای دستیابی به تسلیم گسترده‌تر این را «اشتباه» خواند.

وزیر خزانه‌داری آمریکا اضافه کرد دارایی‌های بلوکه شده ایران در خارج از مرزهای این کشور ۱۰۰ میلیارد دلار است که تهران با توافق فعلی به ۵۰ میلیارد دلار از آن دسترسی خواهد داشت.

جک لو همچون دیگر مقامات آمریکایی مدعی شد که «همین تحریم‌ها بود که توانست پس از سال‌هاف ایران را به پای میز مذاکره بکشاند و برنامه هسته‌ای آنها را به عقب براند.»

وی افزود: «پول‌هایی که بناست پس از توافق وارد ایران شود، در حقیقت پول‌های خود این کشور است که بلوکه شده ولی تأکید می‌کنم که تا وقتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اجرای تعهدات ایران را تأیید نکند، کاهش تدریجی تحریم‌های ایران آغاز نخواهد شد.»

وزیر خزانه‌داری آمریکا که سرپرست نهاد آمریکایی وضع‌کننده و ناظر بر تحریم‌های ایران است در ادامه گفت: «هیچ یک از تحریم‌های ایران به صورت فوری برداشته نمی‌شود بلکه این روندی تدریجی خواهد بود ... علاوه بر این تحریم‌های مربوط به حقوق‌بشر و حمایت ایران از تروریسم کماکان برجای خود باقی خواهد بود و حتی می توانیم در این دو حوزه، تحریم‌های جدیدتری هم اعمال کنیم.»

لو ادامه داد: «مطمئناً ما در خصوص رفتار حقوق‌بشری ایران و حمایت این کشور از تروریسم، نگرانی‌هایی داریم ولی اگر در این مرحله از مذاکرات، بخواهیم به خاطر نگرانی‌های غیرهسته‌ای خود، تحریم‌هایی را که به دلائل هسته‌ای اعمال شده‌اند را ادامه دهیم، جامعه جهانی این امر را قبول نخواهد کرد.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


علی
که هر که بی هنر افتد نظر به عیب کند.
بله وقتی منطق از شما دور شد، رو به شعر و غزل می آورید که دهان ساده لوجان بسته شود. اما خدمت شما عرض کنم بی هنر آن کسی است که نتواند کشور خود را مقاوم کند و نیازهای مردم را از طریق دست قدرت خدا، برآورده سازد و به جایش، نوکری مخلوق خدا را کند، آن هم آمریکا دشمنش را.
خوب از آمریکائیها بر می آید که به بهانه رفع تحریمهای هسته ای اینقدر ایران را عقب رانده است حالا دوباره همان تحریمها را به بهانه های واهی دیگر مثل حقوق بشر! و حمایت از تروریسم! تحمیل کرده و برای رفع آنها نیز یک باج خواهی دیگر از ایران داشته باشد.
ARDAD
United Kingdom
رهبری که قبلا فرمودند هسته ای بهانه است آنها تحریم های دیگری را به بهانه دیگر وضع می کنند احساس می شود غربی ها صرفا تا پایان دوران 8ساله ریاست جمهوری فعلی تحریم شدید وضع نکنند و منتظر رییس جمهور بعد می شوند آنگاه تصمصم می گیرند که تحریم های شدید را به هانه های دیگر وضع کنند یا خیر
کاملا با شما موافقم. این تحریم ها تاروزی که ایران بر اصول خود(مبارزه با ظلم وستم است پایبند باشد).به بهانه های واهی وجود دارد.خصوصا درانتخابات آینده اگر اصولگرایان رای بیاورند
Ireland
این توفقی نبود که ایران می خواست.
همچنین توافقی نبود که آمریکایی ها و دیگر طرف های مذاکراتی ایران می خواستند.
اینکه سایه ی تحریم های جدید وجود داشته باشد، چیز عجیبی نیست، در مقابل ایران هم اهرم فشار بازگشت به فعالیت های هسته ای متوقف شده را در اختیار دارد. نهایت کار این هست که دوباره تحریم ها تحت هر عنوانی بازگردند و ایران هم فعالیت های هسته ای را شدت ببخشد. تنها فرق این حالت با سه یا چهار سال اخیر این هست که ایران فرصتی برای ترمیم اقتصادش خواهد داشت. فرصت و منابعی که اگر با درایت استفاده شوند می تواند منجر شکوفایی و مقاومتی تر شدن اقتصاد و صنعت کشور شود. امیدوارم که این دولت و دولت بعدی بتوانند از این فرصت بهترین بهره را ببرند.
نباید ساده لوح بود. ساده لوحی، متجر به غفلت است. البته برخی خودشان را به ساده لوحی میزنند تا مردم را خواب کنند.
مذاکره بین ایران اسلامی و آمریکای استکباری است. آمریکا، ایران را با تحریم، تحت فشار گذاشته است. بنابراین، عده ای می روند به امید رفع مشکل برای مذاکره. نتیجه مذاکره اینست که بخش بسیار اندکی از دارایی های خودت را می دهیم، اما در کشورت دخالت میکنیم. سالها نباید پیشرفت کنی و اگر بخواهی پیشرفت کنی، ممکن است به این نتیجه برسند که باید تحریم شوی. حتی برای این مسئله، پایانی نیست. بعد از 10 سال می توانند مجدد شما را ارزیابی کنند! در این 10 سال، با باز کردن جای پایشان در ایران، سعی میکنند مسئله را با براندازی و تغییر فرهنگ، حل کنند. اگر هم نشد، در پایان 10 سال، راضی نخواهند شد.
این یعنی چه؟! یعنی آمریکا به هدفش نرسیده؟! مگر آمریکا چه میخواهد؟ آمریکا میخواهد تا زمانیکه نظام اسلامی از بین نرفته، دست و پایش بسته باشد. تحریم هم ابزار کارش بود. حالا دارد به این نتیجه میرسد؟ این همان توافقی است که آمریکا میخواهد. چرا عده ای خود را به بلاهت میزنند؟! اگر آمریکا از این روش فشار و تسلیم، موفقیت ببیند، چرا اینقدر اینکار را تکرار نکند که ایران کاملاً تسلیم شود؟
بنابراین چنین توافقی، باخت مسلم ایران و پیروزی مسلم آمریکاست.
بهتر است شما طرفداران پول و مال و اموال، آرزوهایتان را با استفاده از تدبیر، مدیریت و مقاومت به دست آورید. لااقل برای دنیایتان زحمت بکشید، نه اینکه بخواهید از دهان امریکا، غذای حویده شده ای را بگیرید.
Ireland
چقدر توهین و تهمت در یک کامنت می توان گنجاند. شما بنده را به ساده لوحی و بلاهت متهم کردید. مرا به مال پرستی و دنیا پرستی و روزی خور آمریکا بودن متهم کردید بدون این که حتی به اندازه ی سر سوزن مرا بشناسید. در این باره باید در دادگاه عدل الهی پاسخگو باشید.

اگر من عین همین کامنت را در پاسخ به دیگری پست می کردم آیا جهان نیوز آن را چاپ می کرد؟

حداقل انصاف داشته باشید و پاسخ مرا چاپ کنید.

دوست عزیز که انواع توهین ها را کردی، آیا خسته نشدی از این همه شعار های عوام فریبانه؟ چرا با واقیعت های دنیای حاضر روبرو نمی شوی؟ چرا نمی بینی که حتی همین کشورهای عدم تعهد که ایران رئیسشان هست تحریممان کردند؟ چرا فکر می کنی اسلام وایران در قبضه ی شماست؟ چرا فکر میکنی هر چیزی که شما بگی عین اسلام و وحی منزل هست؟ دوست عزیز، با وضیعت سابق نمی شد ادامه داد. مردم تحت فشار بودند. هنوز هم هستند. سطح نارضایتی و نا امیدی در حال افزایش بود. شاهدش هم رای آوردن همین آقای روحانی بود. اگر اوضاع خوب بود، اگر مردم راضی بودند هرگز ایشان رای نمی آورد. اصلا در سطحی نبود که بخواهد رای بیاورد. شما می خواهی با دنیا بجنگی، خوب برو بجنگ. چرا چندین میلیون نفر آدم را به دنبال خودت می کشی؟ اینها چه گناهی مرتکب شدند که باید چوب کارهای شما را بخورند.
گفتی جای پای آمریکایی ها در ایران باز می شود. خوب بشود! مگر الان جای پای روس های خائن و چینی های استعمارگر در ایران باز نیست؟ مثلا تا الان که مبارزه کردیم چه چیزی عایدمان شده که اگر مبارزه نمی کردیم هرگز به آن نمی رسیدیم؟ مثلا مردم ژاپن با مبارزه کردن چه چیزی عایدشان می شد که الان از آن محرومند؟ همین طور آلمان؟ کدامشان غذای جویده شده از دهان آمریکا می گیرند؟ عزت و احترام ندارند؟ صلح ندارند؟ تکنولوژی ندارند؟ بهترین ارتباطات بین المللی ندارند؟
بله دنیا فقط اروپا و آمریکا نیست، اما واقعیت این هست که اینها تنها بخش هایی از دنیا هستند که می توانند به ما منفعت برسانند. باید با آن ها تعامل کرد. واگرنه ونزوئلا، کوبا و بورکینافاسو برای ما چه عایدی دارد؟ تو را به خدا بگزارید مردم نفس بکشند. بگزارید مردم ما که بهترین مردمانند به حقشان برسند.
اینا همشون گرگ هستن....
گرگ خوب و گرگ بد، یه طبقه بندیه موهومه...
مسئولین ما چشماشون رو باز نگه دارن...