جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
 
۲
۱۰
نعمت زاده خبر داد:

افزایش ۶درصدی قیمت برخی کالاهای‌اساسی/گرانی، بر اساس بخشنامه معاون اجرایی رئیس جمهور است

يکشنبه ۲۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۸
کد مطلب: 432873
وزیر صنعت، معدن و تجارت از ابلاغ بخشنامه معاون اجرایی رئیس‌جمهور به وزارت صنعت برای افزایش ۶ درصدی قیمت کالاهای اساسی خبر داد که گندم، آرد، نان، قند و شکر، مرغ، تخم مرغ، برنج، روغن نباتی، گوشت قرمز، کره، شیرخام و لبنیات از جمله اقلام مشمول افزایش قیمت هستند.
افزایش ۶درصدی قیمت برخی کالاهای‌اساسی/گرانی، بر اساس بخشنامه معاون اجرایی رئیس جمهور است
به گزارش جهان، محمدرضا نعمت‌زاده در گفت‌وگو با فارس در مورد بخشنامه اخیر معاون اجرایی رئیس جمهور برای افزایش ۶ درصدی قیمت برخی کالاهای اساسی اظهارداشت: بخشنامه شریعتمداری به وزارت صنعت ابلاغ شده و بر این اساس افزایش ۶ درصدی قیمت کالاهای اساسی به دلیل رشد هزینه‌های تولید از محل دستمزدها و هزینه انرژی امکان پذیر خواهد بود.

وی توضیح داد: هیأت تعیین و تصویب قیمت‌ها در سازمان حمایت وظیفه اصلی این کار را بر عهده دارد و اگر لازم باشد آنها می‌توانند در مورد تغییر قیمت کالاهای اساسی تصمیم‌گیری کنند.

نعمت‌زاده ادامه داد: این هیأت قیمت کالاهای اساسی را مورد به مورد بررسی و تعیین خواهد کرد.

وی با بیان اینکه در مورد سایر کالاها وظیفه قیمت‌گذاری بر عهده انجمن‌های مربوطه است.

نعمت زاده در پاسخ به این سوال فارس که آیا تولیدکنندگان با ابلاغ بخشنامه معاون اجرایی رئیس جمهور می‌توانند خودشان برای افزایش ۶ درصدی قیمت اقدام کنند، گفت: خیر، این افزایش قیمت باید به تصویب سازمان حمایت برسد.

به گزارش فارس طبق بخشنامه معاون اجرایی رییس جمهور، هرگونه افزایش قیمت کالاها و خدمات اولویت اول شامل کالاهایی نظیر گندم، آرد، نان، قند و شکر، مرغ، تخم مرغ، برنج، روغن نباتی، گوشت قرمز، کره، شیرخام؛ کودهای اوره، فسفات و پتاس، محصولات لبنی پرمصرف (شیر پنیر ماست)، انواع کالاهای یارانه ای (حسب ضرورت و اعلام کارگروه تنظیم بازار) در سال جاری تا سقف ۶ درصد (صرفا بر اساس سهم هزینه های سوخت و حامل های انرژی، حقوق و دستمزد و... در قیمت تمام شده کالاها و خدمات) با تصویب سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و بیش از آن پس از تایید سازمان مذکور (هیات تعیین و تثبیت قیمتها) مستلزم اخذ مصوبه از کارگروه تنظیم بازار است.‎

* کاهش نرخ ارز به نفع واردات است

نعمت زاده در ادامه در مورد مدیریت نرخ ارز در صورت توافق هسته‌ای نیز گفت: عرضه ارز با قیمت پایین‌تر از نرخ‌های واقعی به ضرر تولید و نفع واردات است و ارز ارزان یک یارانه برای واردات محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: تک‌نرخی شدن ارز برای بخش تولید مناسب نیست و به همین دلیل سیاست‌های دولت باید طوری صورت گیرد که به تولیدکنندگان آسیبی وارد نشود گرچه در نهایت بانک مرکزی تصمیم گیرنده در این موضوع است.

* بازنگری در نظام پولی شروع شده است

وی همچنین از طی مراحل تصویب آیین‌نامه‌های اجرایی قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر در دولت خبر داد و گفت: نمی‌توان از این قانون انتظار معجزه داشت ولی بی‌تاثیر نخواهد بود.

وی افزود: طبق ابلاغیه رئیس جمهور به معاون اول، ضرورت بازنگری در نظام پولی و بانکی کشور مورد تاکید قرار گرفته که این کار شروع شده و ما نیز در کنار آنها خواهیم بود.

وی تاکید کرد: بانک ها باید از لحاظ کفایت سرمایه تقویت شوند تا بتوانند از بخش صنعت حمایت کنند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: پیشنهاد ما به بانک مرکزی برای تصویب در شورای پول و اعتبار ارائه شده تا براساس آن در کل تسهیلات، سهم غالبی برای بخش مولد اقتصاد شامل صنعت، مسکن و کشاورزی در نظر گرفته شود.

وی تاکید کرد: از این طریق بخش‌های پیشران اقتصاد کشور حرکت خواهند کرد و تولید و اشتغال ایجاد می‌شود.

به گفته وی، این پیشنهاد باید توسط بانک مرکزی بررسی و در شورای پول و اعتبار مطرح شود.

* واردات تکنولوژی و ماشین‌آلات پیشرفته با رفع تحریم

وی همچنین با تاکید بر لزوم جایگزین شدن تولیدات داخلی به جای واردات، گفت: در صورت توافق هسته‌ای، ماشین آلات پیشرفته و تکنولوژی به کشور وارد خواهد شد که این مسئله به نفع کشور است و لازمه توسعه اقتصاد محسوب می‌شود.

نعمت‌زاده اظهارداشت: طی ۳ ماهه اول امسال ثبت سفارش کالاهای مصرفی بیش از ۳ درصد کاهش یافته و عملکرد سال گذشته نیز نشان دهنده افزایش واردات کالاهای سرمایه‌ای نسبت به واردات کالاهای مصرفی است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


آخه ...طی 5 ماه چنبار گرون میکنین ...اینا چرا اینطورین؟؟؟؟
مگر یکی از وعده های این دولت بهتر شدن وضعیت زندگی مردم و جلوگیری از گرانی و افزایش بی رویه قیمت کالا های مصرفی نبوده،پس چرا برای افزایش حقوق ،تورم را زیر 15%محاسبه می کنند اما بعدا به عناوین مختلف مثل آزاد پزی نان،یکسان سازی قیمت بنزین ،افزایش قیمت توسط صنایع ،افزایش قیمت برق و.....که هر کدام نیز به تنهایی بر قیمت کالاها وخدمات دیگر تاثیر دارند،موجب افزایش چند باره قیمت ها در سال و سخت شدن زندگی مردم متوسط به پایین می شوند.
مالیخولیای گرون کردن گرفته این دولت،بچرخید تا مردم هم بچرخند آقایان،شب دراز است و......
بس تو این وسط ملت بد بخت چه کار کند اگه این طور باشد توافق هسته ای نیز هیچ فایده ای به ملت ندارد همان بهتر که توافق صورت نگیرد ، هر روز همه چیز به صورت نجومی گران میشود
فقط خدا کند که اینطوری که به ذهن می رسد، نباشد؛ یک سیاست واقعاً احمقانه و ساده لوحانه که اول همه چیز را گران کنند و به مردم فشار بیاورند، بعد هم بگویند یا توافق هسته ای ننگین را می پذیرید یا همینی که هست.
دعا کنید که اینطور نباشد.
باید امید داشت که فقط 6 درصد گران شود!!!
Norway
...چرا مسئولان و مدیران خود را حاکم می دانند نه خادم؟؟؟؟
ساسان
United States
چرا با سخنان سخیف خود مردم را به حماقت متهم می کنید. کدام ماشین آلات صنعتی رایج در تولید، حداقل در حوزه های مواد غذایی، منسوجات، خودرو . .... در حال حاضر برای ما غیر قابل دسترسی است که چنین ادعای می کنید. شما که با مصوبات خود عملاً بارار قاچاق کالا را رواج داده و بسیاری از صنایع از جمله کفش، منسوجات، پوشاک و ... را به تعطیلی کشانده اید و صنعت سنگ را به رکود کامل کشانده اید به طوری که سنگبری های اصفهان عملاً تعطیل شده اند. شما بزرگترین عامل عقب ماندگی تولید در کشور و حاکمیت دلالی بر فعالیت های اقتصادی کشور هستید . بیهوده تحریم ها را بهانه نکنید. در کل در کشوری که آینده ان در دست وزرایی است که عمدتاً در همین زمان مسئولیت خود در بخش خصوصی فعال هستند. مگر می توان به آینده برنامه های اینچنین دولتی اعتماد کرد و امیدوار بود.
رضا
Iran, Islamic Republic of
با سلام سیاستهای زنرالی کنار بروید زنرالها امدند به نظر بنده سرباز هم نبودید چه رسد به گروهبان قابل توجه وزیر محترم نفت دو سال دیگه بایبای خواهید گفت با این سیاستهای بدتان
اگه همین اتفاق تو دولت احمدی میافتاد بیا ببین چیکار میکردن...هم مردم(مرفهین بی درد) و هم مسئولان که با احمدی مخالف بودن...حالا اینا خوب سیاستی در پیش گرفتن خودشون میان اعلام میکنن انقدر گرون.... مردممم (مستضعفین)هم چی بگن بی چاره ها...
راستی چرا اینجوریه؟؟/ چرا هیچ کی اعتراض نمیکنه؟؟ یکی ج منو بده