پنجشنبه ۳ خرداد ۱۴۰۳ - 23 May 2024
 
۰

۳ تن از مشاهیر ایران ثبت جهانی می‌شوند

شنبه ۹ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۹
کد مطلب: 425174
دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران از ثبت جهانی سه تن دیگر از مشاهیر ایران زمین تا نیم سال آتی خبر داد و گفت: این مشاهیر زکریای رازی، مجتهد شبستری برای کتاب «گلشن راز» و سید علم‌الهدی هستند که در اجلاس مجمع عمومی یونسکو نهایی خواهند شد.
به گزارش جهان به نقل از فارس، مراسم تودیع محمدرضا سعیدآبادی و معارفه سعدالله نصیری قیداری دبیرکل جدید کمیسیون ملی یونسکو، صبح امروز (۵ خرداد) با حضور رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان علوم ایران و جمعی دیگر از معاونان وزارتخانه‌های نیرو و بهداشت و اساتید دانشگاهی برگزار شد.

در این مراسم محمدرضا سعیدآبادی در ابتدای سخن خود با اشاره به اینکه هفته گذشته با پدر و مادرش به زیارت ثامن الائمه رفته و این هفته در مراسم تودیع خود حضور دارد، گفت: به همین مناسبت شروع صحبتم را با دعای بعد از زیارت امام رضا (ع) آغاز می‌کنم. ابتدا اشاره کنم که صحبت جابه جایی بنده و رفتنم به دانشگاه تهران را از دو سال پیش نزد وزیر علوم، مطرح کردم که با آن موافقت نشد و اکنون به نتیجه رسید.

وی با اشاره به اینکه تمام فعالیت‌هایش را با همکاری دستگاه‌ها و اعضای سازمان انجام داده، گفته: پس از هفت سال و اندی باید بگویم که دوران فعالیتم در یونسکو دارای سه ویژگی بود نخست انقباض مالی و پشتیبانی از داخل، دوم انقباض محیط و شرایط بین‌الملل و سوم عدم آشنایی بنده با بزرگان کشورها که دراین راه سعدالله نصیری به بنده یاری رساندند.

سعیدآبادی با تأکید بر اهمیت حضور رضا داوری اردکانی در این مراسم گفت: بنده تصویر ایشان را به عنوان شخصیت با ارزش در زندگیم و همینطور نخستین کسی که پا در این مجموعه گذاشته در یکی از اطاق‌های سازمان آویخته‌ام. طی مدت فعالیتم در یونسکو هیچ گاه ناامید نشدم و کارهایم را با شدت پیگیری کردم و مراکز را از ۲ مرکز منطقه‌ای به ۵ مرکز ، ثبت ۱۷ تن جدید از مشاهیر در یونسکو و ۳ تن دیگر که در راه هستند.

وی در پایان با ابزار عذرخواهی خود برای عدم حضورش در چهارشنبه آتی در شهرستان سُنقُر گفت: یونسکو تنها در تهران و دانشگاه‌های پایتخت ارزشمند و شناخته شده نیست بلکه در تمام ایران علاقه‌مندانی دارد.

* نیازمند تجربیات مدیرکل پیشین کمیسیون هستم

در ادامه این مراسم سعدالله نصیری قیداری دست همکاری خود را به سمت دبیرکل پیشین سازمان دراز کرد و گفت: خواهشمندم که ایشان مرا از تجربیاتشان محروم نکنند. ابتدای بحثم باید بگویم که یونسکو با این فلسفه به وجود آمد که بشر بعد از آن جنگ‌های جهانی اول و دوم به این نتیجه رسید مناسبات سیاسی برای حفظ صلح و ارزش‌های انسانی کافی نیست باید سراغ آموزش و فرهنگ برویم، البته دیر این نکته را متوجه شدند چرا که ۱۴۰۰ سال پیش پیامبر رحمت (ص) مبعوث شد و با کلمه اقراء فلسفه خود را قرائت کرد.

وی در ادامه با ابزار خرسندی از حضور در جمع فرهیختگان اظهار داشت: در مسیر موفقیت ما دانشگاه‌ها نقش عمده‌ای دارند باید بیش از پیش از حضور جوانان استفاده کنیم چرا که یونسکو زمانی می‌تواند موفق باشد که هر چه بیشتر از حضور پژوهشگران و علما استفاده کند. بنده تخصص‌ام نجوم و کیهان شناسی است و دیدم که چطور یکی از کارشناسان دانشگاه پکن از رصدخانه مراغه تعریف می‌کرد و چینی‌ها از آن سرمشق گرفتند و یک رصدخانه در کشور خود با تبادل دانش زدند، بشر محتاج این تبادل افکار است.

نصیری با بیان اینکه از مشکلات کمیسیون ملی یونسکو تا حدی اطلاع دارد، افزود: علت برخی از این کمبودها فقدان بودجه است، آن زمان که بنده در مجلس بودم هم این امر را مطرح کردم بنابراین محمدرضا سعیدآبادی با دست خالی این همه کار مهم انجام داد حتما با دست پر بهتر می‌شود کار کرد، البته افکار ما بیشتر گنجینه‌های ما هستند. در پایان از یونسکو انتظار داریم که به خاطر تحریم‌ها محدودیت‌های دسترسی ما را زیاد نکنند.

* توانگری سعیدآبادی در عرصه‌های مختلف مشهود است

همچنین در این مراسم حسین فریدون مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به رفتار، کردار و گفتار با ارزش محمدرضا سعیدآبادی گفت: ایشان توانستند مشکل بودجه را به حداقل رسانده و این امر نشانه توانگری در عرصه مدیریت است. افتخار ما این است که در دولت جدید ارتباط وزارت خانه و یونسکو به عنوان یک سازمان فرهنگی، علمی زیاد شود . خوشبختانه در این سال‌ها ارتباطات بین‌المللی ما هم تقویت شده است با این که هنوز هم از تمام ظرفیت‌ها استفاده مطلوب نشده است.

وی با اشاره به اینکه البته همه موفقیت‌های یونسکو مدیریتی نیست بلکه جمعی با همکاری مدیران کمیسیون‌ها و اعضای سازمان انجام شده است، توضیح داد: باید تلاشمان این باشد که ایده ‌های بیشتری به یونسکو داده شود و بنده احساس می‌کنم ظرفیت بزرگی در این سازمان است که باید از فرهیختگان استفاده کنیم.

همچنین در این مراسم حکم تقدیر، تودیع و معارف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای رئیس پیشین و جدید کمیسیون ملی یونسکو از سوی حسین فریدون قرائت شد.

در این مراسم همچنین چهره‌های ماندگار کشور از جمله داریوش فرهود، پدر علم ژنتیک، ایرج حسابی فرزند دکتر حسابی، مهدی بهزاد، چهره ماندگار ریاضی، احمدی،‌ معاون وزیر ورزش و جوانان و رئیس کمیته ملی ورزش و جوانان، امیرخانی، رئیس کمیته ملی و مشاور بین‌الملل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل طی سخنانی از محمدرضا سعیدآبادی سخن گفته و خاطراتی را بیان کردند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *