جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
 
۱

زنگ خطر کورناویروس برای حجاج

هنوز موردی از این ویروس در ایران مشاهده نشده است
پنجشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۲۰:۲۱
کد مطلب: 324110
دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه با بیان این‌که منشاء این کورناویروس از کشور عربستان و کشورهای حاشیه عربستان است، گفت: این موضوع زنگ خطری برای ایران در انتقال بیماری به دلیل همسایه بودن و اعزام زائران حج به این کشور است.
به گزارش جهان به نقل از فارس، مسعود ضیایی ظهر امروز در همایش کورناویروس خاورمیانه اظهار داشت: کورناویروسی که در سال ۱۹۶۰ شناسایی شد از ویروس‌هایی بود که سبب سرماخوردگی و علائم ضعیفی می‌شد.

ابتلا ۱۵۰ نفر در دنیا به کورناویروس

وی ادامه داد: از فروردین سال گذشته یک نوع کورناویروس جدید مشاهده شد که سبب عفونت تنفسی شدید می‌شود و ۵۰ درصد افراد مبتلا به این بیماری فوت می‌کنند.

دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بین‌المللی با بیان این‌که تاکنون ۱۵۰ نفر در دنیا به این بیماری مبتلا شده‌اند، افزود: این بیماری سبب فوت ۶۴ نفر از مبتلایان شده است.

ضیایی تصریح کرد: تا ۱۶ آبان‎ماه سال جاری موارد این بیماری در ۹ کشور دنیا دیده شده که عربستان، اردن، قطر، امارات متحده عربی، فرانسه، تونس، ایتالیا و انگلستان از جمله آنها هستند.

مرگ ۵۳ نفر در عربستان بر اثر کورناویروس

وی با بیان این‌که منشاء این ویروس از کشور عربستان و کشورهای حاشیه عربستان بوده است، اذعان داشت: تاکنون ۱۲۵ نفر در کشور عربستان مبتلا به این ویروش شده‌اند که ۵۳ نفر آنان نیز فوت کرده‌اند.

دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بین‌المللی متذکر شد: این موضوع زنگ خطری برای ایران در راستای انتقال بیماری به دلیل همسایه بودن و اعزام زائران حج به این کشور است.

ضیایی علائم معمولی همانند سرماخوردگی اعم از تب، آبریزش بینی، سرفه و گلودرد را از علایم مبتلا به کورناویروس عنوان کرد و افزود: اگر این علائم در کسی مشاهده شد باید به پزشک مراجعه کرده تا دوره درمان او کامل شود و بیماری نیز به دیگران منتقل نشود.

وی در ارتباط با راه‎های پیشگیری این بیماری نیز گفت: در این بیماری همانند آنفلوانزا باید مواظب باشیم با افراد سرماخورده، دست ندهیم و روبوسی نکنیم و با آنها فاصله‌ای کمتر از یک متر نداشته باشیم.

درمان اختصاصی برای کورناویروس وجود ندارد

دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بین‌المللی اضافه کرد: در بهداشت فردی با احتیاطی استاندارد باید به موارد شامل شستشوی مکرر دست و صورت، خودداری از دست‎زدن به مخاط‌های چشم، دهان و بینی و سطوح مثل دستگیره، گوشی تلفن و دستگیره‌های اتوبوس‎های عمومی توجه داشته باشیم.

ضیایی از زائران حج و اطرافیان آنان خواست تا در صورت بروز علائمی از جمله تب و سرفه و گلودرد طی ۱۴ روز نخست بعد از بازگشت از عربستان به سرعت به مراکز درمانی و بهداشتی مراجعه کنند.

وی در ارتباط با راه‌های درمان این بیماری یادآور شد: درمان اختصاصی برای این ویروس وجود ندارد.

دبیر همایش کورناویروس خاورمیانه و مراقبت بهداشت بین‌المللی خاطر نشان کرد: هنوز موردی از این بیماری در ایران مشاهده نشده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *