يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
 
۴
۱۰
شهید مطهری:

شیعیان از قالتاق ترین مردم دنیا هستند

سه شنبه ۹ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۳
کد مطلب: 561886
به گزارش جهان نیوز،شیعیان از قالتاق ترین مردم دنیا هستند . استاد مطهری.
https://jahannews.com/vdcbw8bs0rhb0wp.uiur.html
jahannews.com/vdcbw8bs0rhb0wp.uiur.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سیدمحمدعلی
Iran, Islamic Republic of
آآآآآی جهان نیوز!
آخه بی سلیقگی تا کجا؟
اولا که مخاطب این مطالب عده ای خاص هستند و بحث تخصصی است نه در جمع عوام که شما آن را برای همه در سایت بگذارید
دوما الآن که مردم و محبین اهل بیت تحت هر شرایط خودشان را در ایام اربعین به امید شفاعت و بخشش گناهان و زیارت ارباب و به امید تقرب به خدا و اهل بیت به کربلا می رسونند آیا واقعا جای طرح کردن این موضوع است؟
خیلی ها به زائران اربعینی می گویند شما در طول سال هر غلطی خواستید کردید و حالا برای پیاده روی شوق و ذوق دارید آیا این فیلم و این سخنان آیا تأییدی بر زخم زبان افراد معاند و لامذهب به زائران اربعین نیست؟!!!!!
واقعا دسخوش
دستتون درد نکنه
اجرتون با اهل بیت
من اعتراضی به سخنران این جلسه ندارم چون برای سال 92 بوده و در جلسه ای خاص بیان شده که مربوط به همون جلسه بوده ولی شما دو تا اشتباه کردید یکی این که بحث تخصصی را در معرض دید عوام الناس گذاشتید دوم این که در زمانی مطرح کردید که حرکت مردمی برای اربعین زیر سؤال می رود یا لااقل خدشه دار می شود
Iran, Islamic Republic of
حقایق تلخ و تکان دهنده هستند اگه شما شیعه واقعی باشید اصلا نباید از این حرف ها بهراسید و اگه کردار ما با عمل ما مغایرت داشت باید بهراسید و در اعمال خود تفکر کنید
سیدمحمدعلی
Iran, Islamic Republic of
بنظر شما آیا مطرح کردن این سخن استاد مطهری در این زمانه که بحث تخریب شیعه به جمیع جهات از طرف همه چه داخل چه خارج کشور داره بشدت دنبال میشه آنهم در سایت و اینترنت و فضای مجازی که همین الان وهابیت ملعون میتونه از این سخنان سوء استفاده بکنه آیا کار درستیه؟
اجرکم عندالله
حسین
Netherlands
فرمایش شما ار یک جهت صحیح و از بقیه جهات نا درست است. حرف ایشان این استکه این بودن یا آن بودن به عمل است. شیر بی یال و دم اشکم که دید. شیعه بی نماز یا بی... که نمیشه
در دوران اما حسن(ع) امام حسین (ع) هیچ مخالفتی با امامش ندارد. ما در حرف و هر جا که کم می آید رهبر رهبر می کنند اما اکر فرمود اقتصاد مقاومتی ، در اجرایش مقاومت می کنند تا فراموش شود. یکی با این تفکر که اگر خود کفا شدیم راه رانت و واردات بسته می شود و دیگری اینکه مگر می شود به ارباب اخم کرد و سومی خود را ناامیدی ناتوان می داند که یک بمب دشمن یک ملیون هشتصد هزار کیلومتر مربع را با خاک یکسان می کند . اگر ما شیعه واقعی بودیم بر مسندی که نمی توانیم نمی نشتیم نه اینکه با هم دعوا کنیم که آنجا بنشینیم و فقط گذشتگان را مقصر بدانیم و از خود تعریف کنیم.
لذا فرمایش شما از بسیاری جهات نادرست است و باید از یک جا این بد فهمی ها اصلاح شود. همین امر به معروف هم یکی از کوتاهی هاست و همترازش نهی از منکر. می بینید که امر کنندگان به معروف را با چاقو می زنند!! از خود بیرسید چرا؟
Iran, Islamic Republic of
استاد ازغدي (و در واقع شهيد مطهري) درد را درست تشخيص داده اند. ما فكر مي كنيم همين كه محب اهل بيت بوديم ديگر بهشت بر ما واجب و آتش جهنم بر ما حرام است:
شبي در محفلي ذكر علي بود
شنيدم عارفي فرزانه فرمود
اگر آتش به زير پوست داري
نسوزي گر علي را دوست داري
احاديثي هم بر اين مدعا بيان مي شود:
حُبُّ عَلِيٍّ حَسَنَةٌ لَا يَضُرُّ مَعَهَا سَيِّئَةٌ: يعني دوستي علي حسنه اي است كه با داشتن آن، هيچ كار بدي به انجام دهنده آن زياني نمي رساند و نظاير آن. اما در مقابل، روايتي از امام باقر(ع)نقل شده است كه فرمود" يَا جَابِرُ بَلِّغْ شِيعَتِي عَنِّي السَّلَامَ وَ أَعْلِمْهُمْ أَنَّهُ لَا قَرَابَةَ بَيْنَنَا وَ بَيْنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَا يُتَقَرَّبُ إِلَيْهِ إِلَّا بِالطَّاعَةِ لَهُ يَا جَابِرُ مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ وَ أَحَبَّنَا فَهُوَ وَلِيُّنَا وَ مَنْ عَصَى اللَّهَ لَمْ يَنْفَعْهُ ُحُبُّنَا"(4) اى جابر سلام مرا بشيعيان من برسان و به آنان اعلام كن كه بين ما و خدا قرابت خويشاوندى نيست و راه تقرب بخدا فقط اطاعت و فرمانبرى از اوست. اى جابر هر كس كه اطاعت خدا نموده و ما را دوست بدار او ولى و دوست ما است و كسى كه معصيت خدا را كند محبت ما سودى بحالش ندارد."
اين عبارت آخر (مَنْ عَصَى اللَّهَ لَمْ يَنْفَعْهُ ُحُبُّنَا) و تصور اينكه اگر ما معصيت كار باشيم محبت اهل بيت (ع) هيچ سودي براي ما نخواهد داشت بسيار تكان دهنده و براي اغلب امت شيعه باور نكردني است.
م
Romania
برداشت اشتباه استاد رحیم پور!؟

آقای مطهری دو جا بحث از قالتاق بودن را مطرح کرده که عبارات یاد شده بالا که دنباله حرف و سخن آقای مطهری است، در آنجا نیامده و آن قسمت در عدل الهی آمده است (مجموعه آثار 1/ 338). بنابرین نخستین مشکل وصل کردن اینها به همدیگر است که در متن آقای مطهری نیست.

اما در دو موردی که آقای مطهری بحث قالتاق بودن را مطرح کرده یک مورد مفصل آن در باره کسانی است که فکر می کنند ظهور مهدی (ع) تنها برای شیعیان است. و دیگری به طور کلی در باره تربیت شیعیان است که نباید چهار تا قالتاق شیعه فکر کنند که بهترین هستند با این عبارت« مى‏گوييم فقط ما مورد عنايت خدا هستيم و براى ما همان انتساب نام ائمه كافى است، چيز ديگر نمى‏خواهيم. خدا هم بهشت را آماده كرده براى ما چهارتا قالتاق‏! بعد مى‏گوييم پس چرا ما مسلمانها اينقدر بدبخت و بيچاره‏ايم؟ »

هر دو عبارت، به هیچ روی، آن جمله کلی آقای ازغدی را ندارد که شیعیان جزو قالتاق ترین مردم دنیا هستند. آدمی به خدا پناه می برد که آقای مطهری چنین نسبتی را به کل شیعه بدهد آن هم آنها را نه قالتاق که قالتاق ترین مردم دنیا بداند.

حالا هر دو مورد را نگاه کنید و خود قضاوت کنید که چطور چنین نسبت ناروایی به آقای مطهری داده شده و در حضور یک مشت طلبه، کسی چنین اتهامی را به مطهری زده و جامعه شیعه را چنین متهم کرده و بعد هم سایت های ضد شیعه از آن به عنوان شاهد کلام علیه شیعه استفاده کرده اند.



عین عبارات آقای مطهری:

1. مجموعه‏آثاراستادشهيدمطهرى ج‏26 293

شخصى آمد خدمت اميرالمؤمنين على عليه السلام؛ يك لبخندى زد، عرض كرد: «يا اميرَالمؤمنين! انّى احِبُّكَ» من تو را دوست دارم. فرمود: وَلكِنّى ابْغِضُكَ‏ اما من تو را دشمن دارم. (نفرمود دروغ مى‏گويى، چون راست مى‏گفت، دوست هم داشت.)

گفت: چرا؟ فرمود: براى فلان كارت. فلان‏كس احتياج داشت به تعليم قرآن و بر تو واجب بود كه آن را به او ياد بدهى، از او پول گرفتى.

بنابراين هيچ منافاتى نيست كه ما على را دوست داشته باشيم اما عمل ما طورى باشد كه على ما را دشمن داشته باشد. امام صادق عليه السلام فرمود: كونوا لَنا زَيْناً وَ لاتَكونوا عَلَيْنا شَيْناً شما شيعيان اسباب افتخار ما ائمه باشيد، زيور ما باشيد، مايه ننگ و عار و خجلت و شرمندگى ما نباشيد؛ يعنى طورى باشيد كه در ميان ساير مسلمانان نمونه‏هايى از تقوا و پاكى و درستى باشيد. فرمود: طورى باشيد كه وقتى مردم شما را مى‏بينند بگويند رَحِمَ اللَّهُ جَعْفَراً خدا بيامرزد امام جعفر صادق عليه السلام را،

چه شيعيان خوبى درست كرده. وَ لاتَكونوا عَلَيْنا شَيْناً مايه ننگ و عار ما نباشيد. شما وقتى كه اخلاقتان، بازارتان، روحيه و كردارتان برخلاف اسلام است، اسباب خجلت و شرمندگى و سرافكندگى ما خواهيد بود. ديگر از اين بهتر [مى‏توان گفت؟!] آن، بيان قرآن؛ آن، سخنان پيغمبر كه قبلًا برايتان عرض كردم، اين هم سخنان امام جعفر صادق عليه السلام. از اين بالاتر چه مى‏شود گفت؟! ولى مگر ممكن است ما از خر شيطان پايين بياييم؟! مى‏گوييم فقط ما مورد عنايت خدا هستيم و براى ما همان انتساب نام ائمه كافى است، چيز ديگر نمى‏خواهيم. خدا هم بهشت را آماده كرده براى ما چهارتا قالتاق‏! بعد مى‏گوييم پس چرا ما مسلمانها اينقدر بدبخت و بيچاره‏ايم؟ جوابش را قرآن داده. ملتى كه افسرش برود در اسرائيل تربيت ببيند و بعد برود در اوگاندا كودتا راه بيندازد آيا انتظار داريد روى سعادت ببيند؟! ذلِكَ‏ بِانَّ اللَّهَ لَمْ يَكُ مُغَيِّراً نِعْمَةً انْعَمَها عَلى‏ قَوْمٍ. همه اينها ريشه‏هايى دارد. ريشه‏هايى از فساد در ميان ما مسلمين وجود دارد، اينها شاخه‏هايى است كه از آن ريشه‏ها بيرون آمده. حالا كِى ما بيدار شويم، كِى متوجه بشويم، كى توبه كنيم به درگاه الهى و خودمان را اصلاح كنيم، و كى خودمان را تطبيق كنيم با آيات قرآن، نمى‏دانم. شايد همين مقدار توجهات و تنبهاتى كه پيدا كرده‏ايم طليعه‏اى است براى اينكه ان‏شاءاللَّه تعالى خودمان را اصلاح كنيم و مسلمان واقعى باشيم.

2. مجموعه آثار استاد شهید مطهری، ج 25 ص 499 ـ 500:

اين فكر كه هر صد سال يك مجدّد بايد ظهور كند زمينه را مساعد كرد براى قبول يك فكر ديگر كه گفته شد هر هزار سال يك نفر ظهور خواهد كرد، و مستمسك واقع شده است براى فرقه‏هاى گمراه. آن مرد شاعر مى‏گويد:

به هر الفی الف قدی برآید / الف قدم که الف آمدستم

اين هم داستانى دارد كه هزار سال يك بار يك نفر بايد پيدا بشود، يك شخص در سر هزار سال بايد پيدا بشود. اين هم در فلسفه ايرانيهاى قديم و هنديها باز ريشه‏اى دارد. در فلسفه ايرانى و هندى يك فكرى بوده براساس طبيعيات قديم كه اولا آن طبيعيات غلط بوده و تازه از آن طبيعيات هم استنتاج اين فكر غلط است.

شيخ اشراق آن را در فلسفه اسلامى وارد كرد. حاجى سبزوارى در منظومه نقل مى‏كند به صورت «قيل»

قیل نفوس الفلک الدوار / نقوشها واجبة التکرار

اصطلاحاً در فلسفه مى‏گويند «دَوْر و كَوْر». گفتند در هر چند هزار سال يك بار همه چيز عالم تجديد و تكرار مى‏شود، همه چيز نو مى‏شود، منتها شبيهش؛ شبيه هر فردى يك فرد پيدا مى‏شود، شبيه هر محيى و مصلحى يك محيى و مصلحى پيدا مى‏شود، شبيه همه حوادث از نو پيدا مى‏شود. ولى آنها گفتند در هر بيست و پنج هزار و دويست سال يك بار حوادث عالم تكرار مى‏شود، روى حساب اينكه گردش يك دور فلك ثوابت اين قدر است. بعد اين انديشه افتاد به دست بعضى از خيالباف‌هاى اسلامى. آمدند با آيات قرآن آنها را تطبيق بكنند، گفتند قرآن مى‏گويد: وَ انَّ يَوْماً عِنْدَ رَبِّكَ كَالْفِ سَنَةٍ مِمّا تَعُدّونَ. پس هر روز از روزهاى الهى هزار سال است و چون هر سال سيصد و شصت روز است، پس هر سال الهى هم مساوى است با سيصد و شصت هزار سال، پس يك دوره عالم سيصد و شصت هزار سال است.

عالم يك دوره سال خودش را در اين مدت طى مى‏كند، بعد نو مى‏شود. اين هم يك انديشه است.

البته سخن مهملى است. اما از ضلالت، ضلالت برمى‏خيزد. اينها را مى‏گويم چون اينها جزء سمومى است كه در افكار ما رخنه كرده. بايد اينها را طرد بكنيم. تا اينها را طرد نكنيم و از فكر خودمان بيرون نريزيم هيچ وقت فكر ما زنده نمى‏شود.

بعد يك عده گمراه‏كن و مُضِلّ هم آمدند آن آيه ديگر را كه مى‏فرمايد: يُدَبِّرُ الْامْرَ مِنَ السَّماءِ الَى الْارْضِ ثُمَّ يَعْرُجُ الَيْهِ فى يَوْمٍ كانَ مِقْدارُهُ الْفَ سَنَةٍ مِمّا تَعُدّونَ (كه در سوره الم سجده است) يعنى «فرمان را از آسمان به زمين نازل مى‏كند، سپس به سوى او بالا مى‏رود در روزى كه مساوى است با هزار سال شما» اين آيه را اين طور معنى كردند كه در هر هزار سال يك بار كار مردم به وسيله انبيا تجديد و تدبير مى‏شود.

گفتند تدبير كردن يعنى تجديد كردن به اينكه يك پيغمبرى مثلًا بيايد در روزى كه مقدارش هم هزار سال است، پس هر هزار سال يك بار يك نفر خواهد آمد.

بعد از اين و در اثر اين، چه گمراهى بزرگى در عالم تشيع پيدا شد! يك عده از مردم از دين جدا شدند به واسطه همين افكار مفت و مزخرف.

نه آقا! ما همچو چيزى نداريم كه صد سال يا هزار سال يك بار يك نفر بايد ظهور كند. فقط درباره يك نفر هست كه آن هم در اين سطح نيست، در سطح ديگرى است، جنبه جهانى دارد نه اينكه مخصوص به عالم شيعه باشد، و آن وجود مقدس حضرت حجت عليه السلام است. ايشان مربوط به همه عالَم‏اند. آنهايى كه شنيده‏ايد در منبرها مى‏گويند بيايد يك مشت شيعه را نجات دهد، يك مشت شيعه دروغ است. يك مشت شيعه كه قالتاق‏ترين مردم دنيا هستند امام زمان عليه السلام حامى اينها نيست.

او مصلح كلّ عالم است. درباره او هم ما هيچ حق نداريم به اينكه وقت معين كنيم، حساب بكنيم چند سال ديگر، ده سال ديگر، از اين حساب ابجدهايى كه هر روز مى‏كنند. يك دفعه مى‏آيند آيه «انَّ الْارْضَ لِلَّهِ يورِثُها مَنْ يَشاءُ»

و يك وقت آيه «وَ لَقَدْ كَتَبْنا فِى الزَّبورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ انَّ الْارْضَ يَرِثُها عِبادِىَ الصّالِحونَ».

را حساب مى‏كنند كه مثلًا در فلان سال حضرت ظهور مى‏كند. از اينها بترسيد و تكذيب بكنيد كه: كَذِبَ الْوَقّاتونَ. هيچ كس هم در دنيا، نه ما و شما و نه هيچ مصلح ديگرى نمى‏تواند ادعا بكند كه من مى‏خواهم آن كار را انجام بدهم. او بالاتر از اين است.

به قول يك نفر مرد دانشمند: يك وقت است كه ما مى‏خواهيم حياط خودمان را روشن بكنيم و يك وقت منتظريم دنيا روشن شود. روشن شدن دنيا در اختيار بنده و شما نيست، حساب ديگرى دارد، خورشيدى بايد طلوع بكند تا همه عالم روشن بشود. آنچه وظيفه ما و شماست اين است كه خانه خودمان را روشن بكنيم، خيابان خودمان را روشن بكنيم، شهر خودمان را روشن بكنيم، كلبه خودمان را روشن بكنيم؛ اما آن مطلب بيرون است از اين حسابها.



بد فهمی از عبارت مرحوم مطهری

روشن است که آقای مطهری با اشاره «به یک مشت شیعه که قالتاق ترین مردم دنیا هستند» اشاره اش به افراد منحرفی از شیعه است که با شرکت در یک مجلس روضه یا به خاطر تصور غلطی که از امام زمان دارند، فکر می کنند همه گناهان آنها بخشیده می شود.

اما این که تصور شود ایشان گفته است که شیعه از جمله قالتاق ترین مردم دنیا هستند، یعنی یک جمله کلیه در باره همه شیعه، بسیار خطاست و روشن است که مقصود آقای مطهری نیست و نمی تواند باشد.
حسین
Netherlands
با تشکر فروان بلحاظ اینکه زحمت شما باعث وسعت دانسته های این حقیر شد. اگر چه در سنی هستم که همه را در مدت کوتاهی فراموش می کنم. بهر حال نیت تلاش کردن برای دانستن موجود است.
از منافع این تکنولوژی و این بحث آقای رحیم پور و زحمات مستندشما و الخ همین که بحث ابعاد بالاتری گرفت و این نعمت و برکت است از نوع غیر مترقبه(serendipity).
آیا نظر شما و مرحوم مطهری مبنی بر قالتاقها با گریه بهشتی نمی شوند می تواند بر دوش منبریان باشد تا در بالای منبر این موضوع را برای قالتاقها روشن و آنان را هدایت کنند؟ ( در صورت هدایت پذیری) . پس احتمالا آقای رحیم پور سه نوع را شناسائی می کند شیعه خالص (گذشته از اینکه نیست یا کم هست با استناد به وضع موجود) شیعه اصلاح نشدنی و شیعه غافل. روی سخن ایشان با توجه به تصاویر کسانی هستند که اسلام و تاریخش و انتشار رسالتش را بر عهده دارند. پس این احتمال وجود دارد که ایشان در مورد خالصان و نا خالصان حرف نزند و تنها تلاش دارد که ناآگاهان را از طریق مبلغان آگاه سازد.
این چیزی از تلاش جنابعالی کم نمی کند فقط اشاره به همان اشکالی دارد که بر رحیم پور وارد می دانید. ایشان همه را به تعبیر شما قالتاق می داند و شما همه نیات ممکن در ذهن ایشان را محدود به به یک مورد.
یا حق
احمد
Iran, Islamic Republic of
شما نباید این حرف بی اساس را رواج می دادید. واقعا از جهان بعید بود. نه سخن شهید مطهری دقیق است و نه سخن آقای رحیم پور. آنوقت شبکه های افراطی اهل سنت بهتر از این چه چیزی می توانند برای کوبیدن مذهب تشیع پیدا کنند؟!
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
البته بستگی به این دارد که شیعه جزو کدام مدل از شیعیان باشد.
در حال حاضر حدود 140 مدل شیعه وجود دارد. که به لحاظ ساختار درونی و ساختارهای انتشراجی و به لحاظ برخی مسائل گوناگون از قبیل مسائل مختلف با هم تفاوت دارند!
۱ اولین فرقه ها در شیعه
۲ اماميه اثنى عشريه
۲.۱ شيخيه
۲.۲ الكامليه
۲.۳ حسنيه
۲.۴ باقريه
۲.۵ حاصريه
۲.۶ ناووسيه
۲.۷ عماريه
۲.۸ افطحيه يا فطحيه
۲.۹ اسحاقيه
۲.۱۰ هشاميه
۲.۱۱ زراريه
۲.۱۲ نعمانيه
۲.۱۳ واقفه يا واقفيه
۲.۱۴ قطعيه
۲.۱۵ احمديه
۲.۱۶ مؤلفه
۲.۱۷ محدثه
۲.۱۸ يونسيه
۲.۱۹ جعفريه
۲.۲۰ عسكريه
۳ غلاة
۳.۱ سبائيه
۳.۲ بيانيه
۳.۳ مغيريه
۳.۴ منصوريه
۳.۵ جناحيه
۳.۶ خطابيه
۳.۷ مخمسه
۳.۸ غرابيه
۳.۹ ذميه
۳.۱۰ مفوضه يا تفويضيه
۳.۱۱ حربيه
۳.۱۲ غلبائيه
۳.۱۳ نصيريه
۳.۱۴ دروزيه
۳.۱۵ على الهيان
۴ كيسانيه
۴.۱ عقائد مشترك كيسانيه
۴.۲ فرقه اول
۴.۳ فرقه دوم
۴.۴ فرقه سوم
۴.۵ فرقه چهارم
۴.۶ فرقه پنجم: مختاريه
۴.۷ فرقه ششم: هاشميه
۴.۸ فرقه هفتم
۵ زيديه
۵.۱ جاروديه
۵.۲ سليمانيه، يا جريريه
۵.۳ بتريه يا ابتريه
۵.۴ نعيميه
۵.۵ صباحيه
۵.۶ يعقوبيه
۵.۷ عجليه
۵.۸ مغيريه
۵.۹ مخترعه
۵.۱۰ مطرفيه
۵.۱۱ دكينيه
۵.۱۲ خشبيه
۵.۱۳ حسينيه
۵.۱۴ ادريسيه
۵.۱۵ قاسميه
۶ اسماعيليه
۶.۱ دوره های تحول در اسماعیلیه
۶.۲ عقائد مشترك اسماعيليه
۶.۳ باطنيه
۶.۴ قرامطه
۶.۵ مباركيه
۶.۶ ميمونيه
۶.۷ شمطيه
۶.۸ خلفيه
۶.۹ خلطيه
۶.۱۰ برقعيه
۶.۱۱ تعليميه
۶.۱۲ سبعيه
۶.۱۳ مهدويه
۶.۱۴ مستعلويه
۶.۱۵ نزاريه
۶.۱۶ صباحيه يا حمريه
۶.۱۷ ناصريه
۶.۱۸ ابو سعيديه يا جنابيه
۶.۱۹ غياثيه
۶.۲۰ خنفريه
۶.۲۱ دروزيه
۶.۲۲ بهره
۶.۲۳ آقا (آغا) خانيه