شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
 
۰

لاریجانی: اوباما به ترکیه کلک زد

جمعه ۲۳ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۲:۱۶
کد مطلب: 203724
لاريجاني در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در خصوص سپر موشكي مستقر در تركيه، خاطرنشان كرد: احتياج است كه مساله روشن شود. البته مذاكراتي صورت گرفته و بحث‌ها ادامه دارد اما به هر حال ما به دوستان خود در تركيه اعتماد داريم. گرچه معتقديم سيستم رادار موشكي به نفع مسلمانان نيست اما به هر حال بحث‌هاي ديگري هم وجود دارد كه بايد با مذاكرات روشن شود.
به گزارش ایسنا، مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه موافق انجام مذاكرات با ۱ + ۵ در تركيه هستيم، از علني ساختن پيشرفت‌هاي جديد هسته‌يي ايران در آينده‌اي نزديك خبر داد.

علي لاريجاني در نشستي خبري كه شامگاه پنجشنبه در سفارت ايران در آنكارا برگزار شد، با بيان اينكه موضع ما نسبت به مسائل سوريه با موضعمان نسبت به اتفاقات مصر، تونس و ليبي متفاوت است، تصريح كرد: موضع ايران در مسائل منطقه‌اي دفاع از مردم است. ايران از ابتدا در كنار مردم تونس، مصر، ليبي و بحرين قرار داشت و ما فكر مي‌كنيم كه حق مردم منطقه است كه به سرنوشت خود مسلط باشند و تركيه از اين نظر با ما همفكر است و ما موضع رهبران تركيه را ستايش مي‌كنيم.

وي ادامه داد: در مورد سوريه مسائل متفاوتي وجود دارد؛ از جمله آنكه يك اراده‌اي قوي براي اينكه جهت مقاومت را تغيير دهد، وجود دارد. آمريكا و غربي‌ها به دنبال اين امر هستند كه به مقاومت لطمه وارد كنند.

رييس مجلس شوراي اسلامي افزود: آن زمان كه بسياري از غربي‌ها از اسم رژيم صهيونيستي مي‌ترسيدند، سوريه پايداري به خرج داد. در جنگ ۳۳ روزه سوريه از مقاومت خوبي برخوردار بود. بعضي از كشورهاي منطقه به جاي اينكه در كنار مسلمانان باشند، به رژيم صهيونيستي اطلاعات مي‌دادند.

لاريجاني در ادامه با بيان اينكه دموكراسي فقط به يك سرزمين خاص مربوط نمي‌شود، اظهار كرد: بايد در سوريه اصلاحات صورت گيرد. برخي كشورهاي عربي كه بويي از دموكراسي نبرده‌اند حق ندارند راجع به دموكراسي حرف بزنند. مجلس برخي از آنها بيشتر شبيه يك شوخي است. همه‌ اعضاي آن را امير تعيين مي‌كند و گاهي به اسراييل هم سر مي‌زنند.

وي خاطرنشان كرد: در قضيه‌ سوريه طرح آمريكايي ـ اسراييلي وجود دارد، پس پروژه‌ اصلاحات بايد اجرا شود؛ ضمن آنكه نبايد در شطرنج دشمن بازي كرد.

رييس قوه مقننه در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاري كه ايران را قرباني تروريسم مي‌دانست، يادآور شد: ترورهايي كه دشمن در ايران انجام مي‌دهد، اين فرمايش حضرت امام (ره) را كه فرمود تا اين غده سرطاني در منطقه باشد، منطقه روي آرامش را نمي‌بيند، بار ديگر ثابت مي‌كند. شايد خيلي از كشورها تصور مي‌كردند مي‌توانند با رژيم صهيونيستي كنار بيايند. حتي عده‌اي در كمپ‌ديويد به دنبال سازش بودند. نتيجه‌ آن چه شد؟ هم‌چنين پارلمان رژيم صهيونيستي چندي پيش اعلام كرد كه بيت‌المقدس پايتخت اسراييل خواهد شد. اين يك توهين به همه‌ مسلمانان است؛ لذا اين ترورها ادامه‌ همين روش‌هاست كه نشان‌دهنده‌ ضعف آنهاست زيرا آنها همه‌ روش‌ها را تجربه كرده‌اند و فشارهاي مختلفي به ايران وارد كرده‌اند. وقتي هيچ‌يك از آن روش‌ها به نتيجه نرسيد، به ترور روي آوردند.

لاريجاني اضافه كرد: از نظر عملياتي، ترور كار بي‌ارزشي است و ديگران هم مي‌توانند. اين روش‌ها غلط است. مخصوصا براي غربي‌ها كه هر روز صبح كه بلند مي‌شوند پنجره را كنار مي‌زنند و با صداي بلند راجع به حقوق بشر صحبت مي‌كنند و با پرروگري هر روز از رژيم صهيونيستي حمايت مي‌كنند.

وي گفت: موضع كشورها و صاحب‌نظران سياسي نسبت به رژيم صهيونيستي روشن است. ضمن آنكه حركت ايران در مساله‌ هسته‌يي بسيار قوي است. ما نسل جوان و پرتحركي در اين دانش داريم. رژيم صهيونيستي از نظر ذهني عقب‌افتاده است كه فكر مي‌كند با ترور مي‌تواند جلوي فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران را بگيرد. در آينده‌ نزديك پيشرفت‌هاي جديد ديگري را در اين زمينه علني مي‌كنيم.

رييس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگاري در خصوص عاقبت قرارداد سه‌جانبه بين ايران، تركيه و برزيل اظهار كرد: آمريكايي‌ها اجازه ندادند اين توافق كه تركيه و برزيل آن را دنبال مي‌كردند، به نتيجه برسد. از قبل هم حدس مي‌زديم آمريكا حقه‌بازي كند. اوباما به اردوغان و لولا نامه نوشت وساطت كنيد. همان موقع به دوستان ترك خود گفتيم كلك مي‌زنند اما آنها گفتند آمريكا تعهد مي‌دهد.

لاريجاني ادامه داد: آمريكا پس از دو هفته زير اين توافقنامه زد و قطعنامه صادر كردند.

وي خاطرنشان كرد: مشكلي كه ما در مسائل هسته‌يي داريم اين است كه رفتار آمريكا ماجراجويانه است؛ لذا فكر نمي‌كنم آن توافقنامه حياتي داشته باشد. ضمن آنكه مجددا يادآور مي‌شوم ما اين توافق را به هم نزديم، آنها به هم زدند.

رييس مجلس در ادامه يادآور شد: ايران در زمينه‌ مذاكرات با ۱+۵ هميشه آماده بوده و خواهد بود چون مساله‌ هسته‌يي ايران بسيار رو راست و روشن است و فقط گرفتار بازيگري‌هاي غربي‌ها شده است؛ لذا فكر مي‌كنيم مسائل ما در قالب مذاكرات قابل حل است، به شرطي كه مذاكرات جدي باشد، نه بازيگوشانه. دوستان ترك نظرشان اين است كه اين مذاكره در تركيه انجام شود. از جهت اينكه تركيه دوست و برادر ماست، ما هم موافقيم.

لاريجاني در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در خصوص سپر موشكي مستقر در تركيه، خاطرنشان كرد: احتياج است كه مساله روشن شود. البته مذاكراتي صورت گرفته و بحث‌ها ادامه دارد اما به هر حال ما به دوستان خود در تركيه اعتماد داريم. گرچه معتقديم سيستم رادار موشكي به نفع مسلمانان نيست اما به هر حال بحث‌هاي ديگري هم وجود دارد كه بايد با مذاكرات روشن شود.

وي هم‌چنين در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري در مورد اختلافات ميان شيعه و سني در منطقه، يادآور شد: در مورد درگيري شيعه و سني در صحنه‌ مسائل منطقه‌اي غلو مي‌شود. شيعه و سني هردو مسلمانند و درگيري ندارند. مسائل جهان اسلام بسيار پيچيده و مهم است و طرح اين موضوعات در شرايط فعلي، به‌موقع و لازم نيست.

رييس مجلس با بيان اينكه متولد عراق است و اين كشور را خوب مي‌شناسد، تصريح كرد: شيعه و سني در عراق به خوبي زندگي مي‌كنند و مشكل چنداني وجود ندارد. در خصوص مشكل ميان شيعيان و اهل تسنن داستان‌سرايي مي‌شود.

لاريجاني تصريح كرد: آمريكا و غربي‌ها دوست دارند بين فرق اسلامي تفرقه بيندازند كه بايد به آن توجه كرد؛ لذا مساله‌ شيعه و سني مهم نيست. آنكه عرق اسلامي و غيرت اسلامي داشته باشد مورد حمايت ماست.

وي ادامه داد: اختلاف بين سياسيون هميشه وجود دارد و اين جنبه‌ فرقه‌اي ندارد. مسائل عراق از جنس فرقه‌اي نيست. ممكن است برخي بخواهند آن را با تبليغات به اختلاف فرقه‌اي تبديل كنند و يا برخي بخواهند پشت آن مخفي شوند. توصيه‌ ما به همه‌ مسئولان عراق اين است كه اجازه دهند در عراق همه چيز بر اساس قانون پيش برود و قانون اساسي ميثاق آنها باشد.

رييس مجلس در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در خصوص ديدارهاي دوجانبه‌ مقامات ايراني و ترك در سفر هيات پارلماني ايران به تركيه، گفت: در سفر به تركيه بحث‌هاي جدي و مهمي نسبت به مسائل دو جانبه و منطقه‌اي داشتيم. ما در اين سفر در خصوص هيچ پروژه‌اي قرارداد نبستيم ولي قرار شد به زودي كميسيون مشترك ايران و تركيه در تركيه افتتاح شود و در آنجا مباحث زيادي تصويب خواهد شد.

لاريجاني در اين نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري درخصوص تنگه هرمز و مباحث مطرح درباره‌ آن و اينكه آيا در اين نشست‌ها درباره‌ تنگه هرمز نيز بحثي صورت گرفته است؟ اظهار كرد: تركيه و موضع آن متفاوت از چيزي است كه آمريكا و رژيم صهيونيستي دنبال مي‌كنند. دغدغه‌ تركيه با آنها متفاوت است. تركيه علاقه دارد مشكلات منطقه درست حل شود اما آمريكا و رژيم صهيونيستي به دنبال بر هم زدن منطقه هستند. ضمن آنكه در مورد مسائل تنگه هرمز موضوع جديدي مطرح نشده كه درباره‌ آن بحث كنيم.

وي افزود: در اين ديدارها درباره‌ گسترش روابط اقتصادي ايران و تركيه و گام‌هاي خوبي كه از سال گذشته براي اين امر برداشته شده و سطح روابط دو كشور كه به ۱۵ ميليارد دلار رسيده بحث و گفت‌وگو شد.

رييس مجلس در خصوص دروازه‌هاي مشترك مرزي و شهرك‌هاي صنعتي نيز يادآور شد: ايران و تركيه اين امر را دنبال مي‌كنند. در حال حاضر كارهاي تكنيكي آن پيگيري مي‌شود.

لاريجاني بار ديگر با اشاره به روابط خوب و نزديك ايران و تركيه و نقش مهم دو كشور در شرايط فعلي منطقه تاكيد كرد: نگاه رهبران ايران و تركيه در مسائل منطقه‌اي به هم نزديك است. در مسائل استراتژيك همگرايي‌ها بسيار است و دل‌مشغولي ايران و تركيه نسبت به سرنوشت مسلمانان مشترك است؛ لذا براي مسائلي كه بين دو كشور و منطقه وجود دارد اين سفرها بسيار مي‌تواند كمك‌كننده باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *