يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
 
۰
۱۱

درآمد روزانه میلیونی کارمندان برخی بانکها!

دوشنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۷:۵۷
کد مطلب: 186054
برخی کارمندان شعب ارزی بانکها با کشاندن دلالی ارز به درون نظام بانکی شگردهای جدیدی را برای کسب سود به کار می‌برند که این کار می‌تواند برای آنان روزانه درآمد بیش از یک میلیون تومانی به همراه داشته باشد، این در حالی است که درآمد ماهانه آنان شاید نیمی از این رقم باشد.

به گزارش مهر، بانک مرکزی در اواسط سال گذشته برای از بین رفتن بازار سفته بازی و دلالی، محدودیتهایی را برای عرضه ارزهای دلار و یورو در شعب بانکها، صرافی های بانکی وصرافی های معتبر قائل شد، براین اساس قرار شد که دلار و یورو با دریافت مدارک از قبیل ویزا برای مسافران به میزان محدود پرداخت شود.

براساس ابلاغیه بانک مرکزی، بانکها و صرافی های بانکی و مجاز تنها 2000 دلار و 1350 یورو به متقاضیان دریافت ارز ارائه می کنند، اما نکته جالب این است که بانک مرکزی برای جلوگیری از ایجاد بازار واسطه گری چنین اقدامی را کرده است، اما برخی کارمندان بانکی شعب و واحدهای ارزی، خود این امر را دامن می زنند!

سفته بازی از کجا آغاز می شود؟

به نظر می رسد که بازار سفته بازی و دلالی ارز از بدنه نظام بانکی آغاز می شود. کارمندان شعب ارزی برخی بانکها شگردهای جالب و زیرکانه ای را برای منفعت طلبی در فروش ارز یورو به کار می برند که از چشم مدیران نظام بانکی دور می ماند و نیازمند ورود هرچه سریعتر بانک مرکزی به این ماجرا است.

با توجه به اینکه پرداخت یورو به مسافران در قبال ارائه مدارک و ویزا به میزان محدود 1350 یورو است، برخی کارمندان شعب ارزی به مشتریانی که ساعتها در صف برای دریافت ارز مورد نیاز خود می ایستند، عنوان می کنند که تنها مبالغی که می توانند بپردازند 500 یورویی است!

بدین ترتیب اگر کارمندان بانکی سه اسکناس 500 یورویی به مشتری بپردازند، مشتری باید 150 یورو به وی بازگرداند، این در حالی است که معمولا مشتریانی که ساعتها در صف برای خرید یورو ایستاده اند، 150 یورو به عنوان مابقی پول ندارند که به کارمند بانک بدهند، چون تصور اینکه باید پولی را به باجه بازگردانند را نداشته اند، حتی بانکها در این حالت معادل 150 یورو اسکناس دیگری مانند ریال را نیز قبول نمی کنند.

فقط 500 یورویی داریم!

بنابراین برخی کارمندان بانکی پیشنهاد جالبی را به مشتری می دهند. آنها عنوان می کنند که اگر مشتری می خواهد می تواند در خارج از شعبه بانک و در بازار آزاد 150 یورو را تهیه کرده و دوباره در صف ایستاده و پول مورد نیاز خود را تهیه کند، اما مشتریان معمولا ترجیح می دهند که مبلغ کمتری دریافت کنند اما دوباره به بانک مراجعه نکنند.

براساس محاسبات کارمندان بانکی، مشتریان اگر مبلغ هزار یورو را از بانک بگیرند، 350 یورو در اختیار کارمند باقی می‌ماند، در این حالت کارمند به مشتری پیشنهاد می دهد که اگر 150 یورو برای برگرداندن مبلغ ندارد و نمی خواهد که مجددا زمانی را برای تهیه یورو در بازار آزاد صرف کند و دوباره به بانک بازگردد، بهتر است که یا 1000 یورو دریافت کند و یا معادل همان مبلغ ارز دیگری مانند دلار به میزان 2000 دلار دریافت کند.

پیشنهاد جالب کارمندان ارزی

اما نکته جالب تر این است که مشتری که 1000 یورو را دریافت کرده است، مهر 1350 یورویی در مدارک وی ثبت می‌شود، یعنی کارمند بانک می تواند ادعا کند که این مبلغ را به مشتری پرداخت کرده و کار غیر قانونی را انجام نداده است، مشتریان نیز چون در عمل انجام شده قرار می گیرند، این پیشنهاد کارمند را قبول می‌کنند.

ناگفته نماند که در ابتدای صبح و آغاز کار شعبه، از متقاضیان دریافت ارز ثبت نام به عمل می آید، که تعداد آنها شاید به 50 نفر هم برسد، این در حالی است که موضوع پول خرد از سوی بانک به مشتریان اعلام نمی شود تا آنها مدت زمان طولانی را در صف نمانند.

خبرنگار مهر برای بررسی بیشتر این موضوع به یکی از شعبات بانکی که نسبت به انجام این کار مبادرت می کرد، مراجعه کرد و از مشتریان سئوالاتی را پرسید. یکی از مشتریان به خبرنگار مهر گفت: آیا می شود که بانکی که کار ارزی انجام می‌دهد، پول کوچکتر از 500 یورو را نداشته باشد. آیا بانک و شعبه ارزی و یا باجه ارزی، اسکناس 50، 100 و 200 یورویی ندارد؟

درآمد روزانه میلیونی کارمند برخی بانکها از دلالی ارز

مشتری دیگری به خبرنگار مهر گفت: برای اینکه در این خصوص ضرر کمتری را تقبل کنم، مجبور شدم که به جای 1350 یورو، 2000 دلار دریافت کنم، اما حال باید به بازار آزاد مراجعه کرده و دلار را به یورو تبدیل کنم که در این حالت هم ضرر دیگری متوجه من خواهد شد.

مشتری دیگری به خبرنگار مهر گفت: کارمندان شعب ارزی که اینگونه اقدامات را انجام می دهند، سود بالایی را کسب می‌کنند، زیرا مبلغ 350 یورویی که باقی می ماند را می توانند به قیمت دولتی بدون اینکه مدیران بانکی متوجه آنها نشوند، برداشت کرده و آن را در بازار آزاد بفروشند و سود آن را در جیبشان بگذارند.

وی افزود: با این اقدام در هر فروش، حدود 70 هزار تومان نصیب کارمند بانکی می شود، با توجه به اینکه تعداد مراجعات مردم به این شعب هم بالا است، بنابراین سود زیادی را کسب می کنند. اگر فرض کنیم روزانه 20 نفر به بانک برای دریافت ارز مراجعه کنند، مبلغی در حدود یک میلیون و 400 هزار تومان درآمد آن کارمند با این شگرد می شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


تو مملکت ما ماشا الله همه بخور شدن اینها هم روش....
راستی حرام و حلال یعنی چی؟
دلیل این همه خیانتهای خانوادگی و راحتی پسرها و دخترها در روابط نامشروع چیه؟
Iran, Islamic Republic of
بنده و دوستم در سال 79 همزمان استخدام شدیم ایشان در بانک استخدام شد و بنده در یک دستگاه دولتی با شناختی که از وضعیت مالیش داشتم حتی سرپناهی نیز نداشت اما اکنون بعد از 11 سال بنده تنها توانسته ام یک آپارتمان 85 متری به ارزش 40 میلیون تومان خریداری کنم و دوستم در بهترین نقاط شهر دارای مغازه ،منزل شیک چند طبقه و ویلای خارج شهر با ارزشی بیش از چند میلیارد تومان است آیا با حقوق بانک و کارمندی میتوان به چنین ثروتی رسید؟ مطمئنا وامهای بانکی و سوء استفاده و شراکت در ارائه وام به افراد موجب این گرد آوری ثروت شده است لذا پیشنهاد میکنم ثروت همه کارکنان دولت بررسی شود و وزارت اطلاعات این مهم را به انجام برساند آن زمان است که پرده ها می‌افتد و حتی کسانی که سالها پیش سوءاستفاده کرده اند باید پاسخگو باشند در سایر کشورها اگر به دارایی نقدی و املاک شما یک سنت هم اضافه شود باید به دولت توضیح بدهند از کجا کسب کرده اند؟ و اگر کسب کرده اند چرا به دستگاه مالیاتی برای کسورات مالیاتی اعلام نکرده اند در سایر کشورها علت عدم اعلام چنین ثروتهایی را کسب پولهای کثیف می دانند و برنامه جدی برای پول شویی دارند لذا در ایران نباید پول شویی را فقط کسب درآمد از قاچاق یا مواد مخدر بدانیم کسب درآمدهای نامشروع اینچنینی نیز میتواند شامل پولشویی گردد و باید با آن مبارزه جدی صورت پذیرد.
یک کارمند معمولی بدون تخلف چند برابر سایر کارمندان و کارگران وامهای رنگارنگ می گیرد. شعبه ارزی که خیلی فرق فوکوله.
Iran, Islamic Republic of
مطمئنا" رؤساي اين كارمندان نسبتا" محترم در اين سود شريكند.
هرچه بگندد نمكش مي زنند واي به روزي كه ...
Iran, Islamic Republic of
يك بام وچند هوا به همين ميگن ديگه .
در كشور اسلامي هر يك از دستگاههاي دولتي بنا به سليقه خود ودرآمدي كه دارند به كاركنان خود حقوق ومزايا مي دهند !!!درحاليكه تورم و هزينه هاي زندگي در كشور براي همه يكسان است.
دولت همين مسئله كوچك را نتوانسته حل كند و هرازگاهي طبل توخالي نظام پرداخت هماهنگ حقوق به كارمندان را مي نوازد تابيش از پيش گوش كارمندان فلك زده را كه از بخت بد در بعضي از دستگاههاي دولتي فقير استخدام شده اند را كر كند وقلبشان را ريش ريش!!!
Iran, Islamic Republic of
مقصر اصلي دولت است .
چرا در كشوري كه تورم و هزينه هاي زندگي براي همه يكسان است حقوق كارمندان هريك از دستگاههاي دولتي با ديگري فرق دارد واين تفاوت سرسام آور علي الخصوص در مواردي كه پست سازماني ، حدود مسئوليت ها و ارزش خدمات كارمندان در دستگاههاي دولتي يكسان است هيچ توجيهي ندارد !!!
نظام پرداخت هماهنگ حقوق كاركنان دولت ادعايي بيش نبوده و دولت هيچوقت به عواقب سوء اختلاف فاحش حقوق كاركنان در دستگاه هاي دولتي توجه ننموده است كه مي تواند منجر به كم كاري ، كارشكني ، دريافت رشوه و صدها ناهنجاري وفساد در دوائر دولتي بشود.
Iran, Islamic Republic of
اين تخم مرغ دزدي همان شتر دزدیدن و اختلاس كنندگان بزرگ فردا هستند بايد با همين خرده مفسده ها برخورد شود
اختلاس مربوط به مسئولان رده بالاست ربطی به کارمند ندارد
تعدادي از همكلاسي هاي من كه در بانك استخدام شده اند اكثراداراي دو خانه و امكانات زندگي مرفه مي باشند تازه اينا خوباشونن رئيس شعبه كه جاي خود دارد
Iran, Islamic Republic of
اصلا از نظراتتون خوشم نیومد. شما دارید خشک و تر را با هم میسوزونید. پدر من 30 سال رییس بهترین شعبه های بانک بود.شعبه هایی مثل بازار که سپرده های کلان توش بود ولی الان دارایی پدر من یک آپارتمان تو غربترین نقطه تهران که داری از شهر خارج میشی و یک ماشین سمند است در حالیکه کسان دیگه با موقعیت اجتماعی پایین تر زندگی بهتری دارند.
رهگذر
Iran, Islamic Republic of
اصلا چرا دولت باید نگران این مسایل کوچیک باشه!! اصن در کل چرا یاید مزاحم دولت و مسوولین بشیم .اونا کارای به مراتب مهمتر دارن.. چیز نکنین دیگه