کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اظهارات جدید روحانی کم سواد اصلاح طلبان؛

در نهج البلاغه آمده که اگر دشمن دعوت به صلح کرد بپذیر/ ايران و آمريکا مي‌توانستند روابط خوبي با همديگر داشته باشند/ جوانان ما برای تحصیلات عالی به امریکا بروند/ مردم آمریکا برای دیدن آثار باستانی به ایران بیایند/ گام اول به سمت بایدن را ایران بردارد/ سیاست خارجی ما باعث شده عربستان و امارات به سمت اسرائیل بروند

2 اسفند 1399 ساعت 9:43

فاضل میبدی می گوید: اينکه به دولت حمله کنيم چرا گراني و تورم و مشکلات اقتصادي هست بايد از آن طرف هم به دولت اختياراتي دهيم تا سياست خارجي خود را درست کند.


گروه سیاسی جهان نیوز: فاضل میبدی، روحانی کم سواد اصلاح طلبان و صاحب نظریات « وجود سکولاریسم در حوزه هیچ عیبی ندارد»، «روش های امام خمینی حجت مطلق نیست»، «خود امام حسین(ع) هم برای سلامتی جامعه جنگید‌»، «امام حسین(ع) در روز عاشورا پیغام فرستاد که بیایید صلح کنیم» این بار با سوءاستفاده از فرمایش گوهربار امیرالمومنین(ع) درباره دعوت به صلح، پیشنهاد تسلیم و سازش داده و گفته است: «در سال‌هايي که با آمريکا رابطه خصمانه‌اي داشتيم، ملت‌هاي ايران و آمريکا مي‌توانستند روابط خوبي با همديگر داشته باشند به دليل اينکه هزاران تحصيلکرده ايراني در آمريکا هستند و اکنون هم جوانان نخبه ايراني براي تحصيلات عالي در آمريکا بايد با مشقت فراوان به دنبال اخذ ويزا در کشورهاي همسايه باشند. از طرفي براي آمريکايي‌هايي که خواهان بازديد از آثار و تمدن ايراني هستند نيز کاري سخت و پرهزينه خواهد بود».

وی همچنین پیشنهاد داده است که ایران پیش قدم حرکت به سمت بایدن شود. فاضل میبدی حتی پیشنهاد داده است که سیاست خارجی کشور در 42 سال گذشته مورد نقد و بررسی قرار گرفته شود که چرا امارات و عربستان به سمت رژیم صهیونیستی رفته اند؟

سوال جدی از این روحانی عضو تشکل مجعع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم این است که آیا واقعا از مفاهیم قرآنی و احادیث معصومین اینگونه فهم می کند یا به خاطر منافع جناحی، حقیقت را کنار گذاشته و با یک گناه نابخشودنی قائل به تحریف می شوند؟

در چارچوب فکری این افراد ظاهرا سیاست خارجی مطلوب همان سیاست خارجی دوران پهلوی است که آمریکا و اسرائیل هم از ایران راضی بودند. در قاموس فکری این فعالان سیاسی مقصر حرکت سران خودفروخته کشورهای متحجر و وابسته حاشیه خلیج فارس به سمت یک رژیم اشغالگر و کودک کش، سیاست های خارجی جمهوری اسلامی است!

به گزارش جهان نيوز، بخش هایی از اظهارات فاضل میبدی را در ادامه خواهید خواند:

*در نهج‌البلاغه از علي(ع) جمله‌اي خطاب به مالک اشتر داريم که خيلي قابل‌توجه است. اميرمومنان مي‌گويد اگر دشمن تو، تو را دعوت به صلح کرد اين دعوت را بپذير که به نفع ملت و کشورت خواهد بود.

*آنچه باعث رنج و درد مردم در هر کشوري مي‌شود، جنگ‌هاي سردي است که معمولا بين دولت‌ها به‌وجود مي‌آيد. در سال‌هايي که با آمريکا رابطه خصمانه‌اي داشتيم، ملت‌هاي ايران و آمريکا مي‌توانستند روابط خوبي با همديگر داشته باشند به دليل اينکه هزاران تحصيلکرده ايراني در آمريکا هستند و اکنون هم جوانان نخبه ايراني براي تحصيلات عالي در آمريکا بايد با مشقت فراوان به دنبال اخذ ويزا در کشورهاي همسايه باشند. از طرفي براي آمريکايي‌هايي که خواهان بازديد از آثار و تمدن ايراني هستند نيز کاري سخت و پرهزينه خواهد بود.

*ايران کشور جذابي از نظر توريستي است ولي متاسفانه نتوانستيم توريست‌هاي کشورهاي غربي به‌ويژه آمريکا را جذب کنيم تا مظاهر تمدن ما را ببينند و از درآمد صنعت توريسم هم محروم مانديم.

*بر اين باورم بهتر است دولتمردان ما و آمريکا با حسن‌نيت پشت يک ميز به‌منظور مذاکره‌اي جدي براي حل مشکلات، بنشينند. تحريم‌هايي که آمريکا بر ايران وارد کرد، بسيار شکننده بود و تورم بزرگي را پديد آورد که به‌ويژه در سال‌هاي اخير شاهد اين مساله بوديم بعد از آنکه ترامپ نقض عهد کرد و برجام را زير پا گذاشت و برخلاف تعهدات بين‌المللي از برجام خارج شد.

*اکنون که رئيس‌جمهور جديد آمريکا در کاخ سفيد مستقر شده دولتمردان او بايد حسن‌نيت داشته و از موضع بالا و عزتمندانه با ايران مذاکره کنند و مساله تحريم‌ها را حل نمايند. اگر واقعا سياسيون و دولتمردان ما احساس کردند که آمريکا در کار خود صداقت دارد و اگر هم گام اول را ما برداريم و او هم گام دوم را صادقانه برخواهد داشت، بالاخره بايد اقدام کرد.

*اينکه از حالا بدبين باشيم که اينها ممکن است صادقانه جلو نيامده و گام برندارند، اين موضوع به فهم و هوش و ذکاوت سياستمداران ايران برمي‌گردد که پيشنهاد آمريکا را چقدر صادقانه ارزيابي کنند. به نظر مي‌رسد دولت فعلي آمريکا با دولت قبلي فرق دارد و آن حالت خصمانه ترامپ و تيمش که نسبت به ملت ايران داشت، در دولت فعلي به احتمال قوي نيست يــا خيــلي کمتر است.

*متاسفانه طي چند سالي که با آمريکا مشکل داشتيم و با کشورهاي ديگر منطقه، روابطي هم را که با کشورهاي عرب و همسايه داشتيم هم از دست داديم. روابط تجاري که بين ما و امارات و عراق بوده، ممکن است اگر مساله رابطه ايران و آمريکا حل نشود، کشورهاي باقي‌مانده در منطقه که با ما ارتباط دارند هم ارتباطشان با ما بسيار محدود شود. آمريکا قطعا روي عراق فشار خواهد آورد و اين کشور را در تنگنا قرار خواهد داد.

*در 22 بهمن امسال گفتم که اگر خواسته باشيم اين روز را بزرگ بشماريم نخستين کاري که بايد بکنيم اين است که 42 بيست و دو بهمني که بر ما گذشته را نقد کنيم؛ سياست خارجي، سياست داخلي و رابطه‌مان با کشورهاي بزرگ دنيا را. ببينيم واقعا اين نوع روابط سياست خارجي به نفع کشور بوده يا نبوده.

*اينکه سياست خارجي در منطقه به گونه‌اي تعريف شود که کشورهاي همسايه از ما جدا شوند و به اسرائيل بپيوندند جاي سوال است. چرا بايد اتفاقات ناگواري بيفتد که امارات عربي که در کنار ما بوده و اين همه دادوستد مالي داشتيم و ايرانيان زيادي در اين کشور کار و زندگي مي‌کنند در کشور ايران مسلمان سفير نداشته باشد و در اسرائيل که دشمن مسلمان‌هاست، سفير دارد! هرچند امارات بي‌تقصير نيست ولي رويکرد ما هم مهم است؛ همين‌طور عربستان سعودي و ساير کشورهاي منطقه. در هر صورت سياست خارجي که در اين چند سال داشتيم، سياست خارجي مطلوب همگان نبوده است.

*در دنياي امروز مسائل اقتصادي از مسائل سياسي جدا نيست. اينکه به دولت حمله کنيم چرا گراني و تورم و مشکلات اقتصادي هست بايد از آن طرف هم به دولت اختياراتي دهيم تا سياست خارجي خود را درست کند و دنيا در ايران سرمايه‌گذاري کند، کارخانه‌ها رونق بگيرد، نيروي کار جذب شود، اقتصاد هم بسامان مي‌شود.


کد مطلب: 755388

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/755388/نهج-البلاغه-آمده-اگر-دشمن-دعوت-صلح-بپذیر-ايران-آمريکا-مي-توانستند-روابط-خوبي-همديگر-داشته-باشند-جوانان-تحصیلات-عالی-امریکا-بروند-مردم-آمریکا-دیدن-آثار-باستانی-ایران-بیایند-گام-اول-سمت-بایدن-بردارد-سیاست-خارجی-باعث-شده-عربستان-امارات-اسرائیل

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com