شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 11 May 2024
 
۵
۲۹
درباره یک موضوع نسبتا جنجالی؛

نقش طب سنتی در شکست کرونا چیست؟/ تجربه چینی‌ها چه می‌گوید؟/ چرا نگاه به طب سنتی در ایران حاشیه‌ای و پایین دستی است؟

چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب: 727215
هرچند به گفته محمدرضا شمس اردکانی، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، پروتکل‌های درمانی طب سنتی برای بیماران کرونایی نیز در برخی بخش‌های بستری بیمارستانی در کنار طب رایج اجرا می‌شود، اما نمی توان انکار کرد که در مدیریت کلان سیستم پزشکی کشور، نگاه به طب سنتی، معمولاً یک نگاه حاشیه ای و پایین دستی بوده است.
نقش طب سنتی در شکست کرونا چیست؟/ تجربه چینی‌ها چه می‌گوید؟/ چرا نگاه به طب سنتی در ایران حاشیه‌ای و پایین دستی است؟
گروه جامعه جهان نيوز، محمدرضا صفرنژاد: کمتر از یک ماه قبل بود که متخصصان طب چینی در پنجمین نشست ویدئوکنفرانس با متخصصان طب ایرانی، بهره‌گیری از طب چینی به بهترین و کامل‌ترین شکل ممکن در کنار طب رایج را یکی از علت‌های پایین بودن نسبی درصد مرگ و میر ناشی از کوید 19 در کشور خود عنوان کردند.

پروفسور «جانگ بولی»، رییس سابق آکادمی طب چینی کشور چین و رییس دانشگاه طب چینی تیانجین گفت: «در آغاز بحران فعلی، ماهیت کوید ۱۹ ناشناخته بود و درمان‌های مشخصی برای این بیماری وجود نداشت، اما با استفاده از طب چینی توانستیم به بهبود شرایط بیماران کمک کنیم و تا به امروز، هفتاد هزار بیمار! در شهر ووهان، از درمان‌های طب چینی بهره‌مند شده‌اند».

وی از متفاوت بودن درمان‌ها و فرمول‌های گیاهی استفاده‌شده بر اساس شرایط بیماران خبر داد و افزود: «حتی برای برخی افرادی که در مرحله ورود به فاز شدید تنفسی بودند، از داروی تزریقی گیاهی هم با نظر متخصصان مجرب و البته در برخی مراکز پیشرفته استفاده کردیم».

او گفت: «با قاطعیت می‌توانم بگویم که یکی از علل کنترل بیماری و پایین بودن نسبی درصد مرگ و میر در کشور ما، استفاده از این درمان‌ها به بهترین و کامل‌ترین شکل ممکن بوده است».
 
همچنین دکتر «لی گوآن شی»، رییس بخش بیماران تنفسی بیمارستان گوآنمن پکن نیز با تاکید بر اینکه برای سه داروی رسمی، مطالعات استاندارد انجام و سعی شده داروها در بالاترین کیفیت ممکن تهیه شوند و مورد مطالعه قرار گیرند، گفت: «این داروها، برگرفته از فرمول‌های گیاهی ذکر شده درکتاب‌های مرجع طب چینی هستند که ترکیبات مشابه آنها در بحران سارس و پس از آن در درمان بیماری‌های تنفسی با عامل ویروسی و آنفولانزا مورد استفاده قرار گرفته‌اند و در آغاز بحران کرونا هم پس از ایجاد تغییراتی در فرمول‌های قدیمی با توجه به شرایط جدید بیماران و بیماری، با تجارب خوب پیشین به این بحران وارد شدیم که نتیجه خوبی نیز از درمان حاصل شد».

وی به وجود چند دسته‌بندی برای هر کدام از فرمول‌های گیاهی با توجه به حالات مختلف بیماری در بیماران مختلف اشاره کرد و افزود: «این فرمول‌های گیاهی تا به امروز در 700 بیمارستان و 28 استان برای بیماران کرونایی مورد استفاده قرار گرفته‌اند و بررسی‌ها روی آنها ادامه دارد تا پس از کامل شدن تحقیقات، به شکل محصول استاندارد وارد بازار شوند.»
 
اما در ایران هرچند به گفته محمدرضا شمس اردکانی، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، پروتکل‌های درمانی طب سنتی برای بیماران کرونایی نیز در برخی بخش‌های بستری بیمارستانی در کنار طب رایج اجرا می‌شود، اما نمی توان انکار کرد که در مدیریت کلان سیستم پزشکی کشور، نگاه به طب سنتی، معمولاً یک نگاه حاشیه ای و پایین دستی بوده است.

این در حالی است که مقام معظم رهبری در ابلاغ سیاست های کلی نظام سلامت در سال 93 و در بند دوازدهم آن، به صراحت از بازشناسی، تبیین، ترویج، توسعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران سخن گفته اند و حتی در برخی موارد به صورت مصداقی به آن ورود پیدا کرده اند.

از طرفی برخی از پزشکان که در این مدت از روش های طب سنتی در درمان بیماری کرونا استفاده کرده اند، نسبت به درمان بیماران رضایت داشتند. برای مثال، سیزدهم فروردین ماه امسال، دکتر علی اصغر زنده دل، متخصص بیوتکنولوژی ژنتیک دفاعی از هلند و استاد و مدرس طب سنتی در دانشگاه های ایران و خارج از کشور با حضور در برنامه انارستان شبکه افق پیرامون درمان شدن بیماران کرونایی با استفاده از طب سنتی گفت: «در چند تا از بیمارستان های کشور (مثلاً در محلات، آمل، همین جا {تهران} در بیمارستان شهدای گمنام در میدان خراسان و چند تا از بیمارستان های دیگر در استان های دیگر) ما متدهای درمانی طب سنتی را در کنار درمان های پزشکی گذاشتیم و امروز صبح به من خبر دادند که از 200 تا بستری که داشتند، 190 نفر مرخص شدند... در صدد این هستیم - که ان‌شاءالله وزارت بهداشت هم ما را کمک کند و جلسات متعددی که با آنها داشتیم متقاعد بشوند- که ما بتوانیم بیمارستانی ایجاد کنیم که با متد طب سنتی بتوانیم کار درمانگری کنیم».

همچنین گزارش های مردمی در مورد بهبود یافتن مبتلایان به کرونا از طریق به کارگیری روش های طب سنتی نیز کم نیستند.

بنابراین نمی توان منکر شد که بخشی از علل کنترل نسبی کرونا در ایران، همانند چین، عمل به توصیه های طب سنتی بوده است که در این مدت توصیه ها و تجربیات اساتید آن، هم در فضای مجازی و هم در بعضی برنامه های صدا و سیما برای مردم بازگو شده است. با توجه به  ظرفیت غنی طب سنتی می توان گفت که اگر این روش درمانی بهتر از طب سنتی چین در  پیشگیری و درمان کرونا جواب ندهد، حداقل پابه پای آن خواهد بود.

 ذکر این نکته نیز ضروری است که برخی از صاحب نظران معتقدند که به حاشیه رفتن طب سنتی در زمان قاجار، نه از روی ناتوانی و ناکارآمدی این طب اصیل در درمان بیماری ها، بلکه با دسیسه های خارجی و  داخلی و به صورت تدریجی صورت گرفت.

شاید راه اندازی بیمارستان طب سنتی قدمی اساسی در استفاده بهینه از این طب محسوب خواهد شد و از طرفی هم به زنده تر شدن و به روز ترشدن آن هم کمک خواهدکرد. بشر در طی هزاران سال زندگی، بارها با بدتر از کرونا هم مواجه بوده و اینگونه نبوده که همه مردم بر اثر شیوع یک بیماری واگیر یا غیر واگیر در دم جان دهند، بلکه عده زیادی با بهره گیری از دانش کهن پزشکی درمان می شدند. هر چند باید به این نکته هم توجه داشت که به دلیل کمبود امکانات، کمبود پزشک، وسایل ارتباطی و همچنین ناممکن و یا سخت بودن رفت و آمد به شهرها و روستاها، شرایط درمان در گذشته برای همه بیماران یکسان نبوده است.

بنابراین، در کنار دستاورهای علمی اخیر، قطعاً تجربه های گذشتگان برای ما کاربرد خواهد داشت، همانگونه که تجربه های زمان ما با تجربه های گذشتگان جمع می شود و به آیندگان منتقل می شود. در نتیجه، طب سنتی به خلاف اسم خود، خیلی هم سنتی نیست بلکه کوله باری از تجربه و دانش است که باید آن را مغتنم شمرد و به خوبی از آن بهره گرفت. نکته دیگر تخریب های جهت دار برخی رسانه های داخلی علیه این طب است که شاید بدون اشراف بر موضوع، صرفا حمله به آن را به دلایل نامعلوم در دستور کار خود قرار داده اند.
برچسب ها: کرونا طب سنتی
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
دعوا سر همون خط اخره که نوشتین
منافع یک عده نمیزاره.. خب بالاخره یه مافیایی داره
حکیم باشی
Iran, Islamic Republic of
کرونا در طب سنتی و اسلامی درمان قطعی دارد.......
Iran, Islamic Republic of
............
Iran, Islamic Republic of
..............
رضاااااااااااااااااااااااااااااااا
Iran, Islamic Republic of
چه توقعی دارید از دولتی که معاونت طب سنتی رو تعطیل کرد!!!!!!!!!!!!!!
حمیدرضا
Iran, Islamic Republic of
خدا لعنت کنه انگلیس خبیث.از وقتی که تحریم تنباکو شد فهمید که از کجا میخوره و کجارو باید بزنه!!
Iran, Islamic Republic of
............
Iran, Islamic Republic of
............
United States
طب سنتی چرا اسمش سنتی است؟؟!!! اگر موًثر تر است چرا دنیا بعد از هزاران سال ترجیح داد تا طب جدید جایگزین شود و همه گیر شود؟؟!!
Iran, Islamic Republic of
به نظرم شما مواظب باش تا با کلید واژه «جدید » تو همه جا سرت کلاه نذارن! اگه اینطوره شما دیگه پنی سیلین و کپسول و واکسن استفاده نکن چون برای خیلی قبل پیشه! دوست عزیز، ملاک جدید و قدیم بودن نیست بلکه ملاک حکیمانه ترین، کم ضرر ترین، آسان ترین و کم خرج ترین روش هست. به اسم طب جدید هزاران میلیارد از پول من و شما داره خرج میشه.تو جیب چه کسانی میره؟! .....
مطلع
Iran, Islamic Republic of
طب رایج در درمان بسیاری از بیماری ها ناتوان است بعنوان نمونه دیابت در طب رایج درمان ندارد اما در طب سنتی درمان دارد.
قریشی
Iran, Islamic Republic of
(در این مدت از روش های طب سنتی در درمان بیماری کرونا استفاده کرده اند، نسبت به درمان بیماران رضایت داشتند.)
در طول تاریخ بارها طاعون و وبا جان میلیونها انسان را گرفت و طب سنتی نتوانست کاری کند.
خیلی ها هم از هیچ نوع دارویی استفاده نگردند و فقط استراحت کردند رضایت کامل داشتند
الان هم حدود 89000 نفر از مبتلایان به کرونا بهبود یافنه اند. هیچ کدام از طب سنتی استفاده نکردند
Iran, Islamic Republic of
اولاً شما یه دور تاریخ بخونید قطعاً به همین راحتی درباره وبا و طاعون اون موقع نظر نمیدید. اگه اینطوره با همین استدلالی که آوردی من بهت میگم مثلاً کرونا یک میلیون آدم رو کشته و ده ها میلیون نفر رو مبتلا کرده اما پزشکی امروز نتونست کاری بکنه پس بندازش دور! 100 سال دیگه اینطوری میگن دیگه! ...
Iran, Islamic Republic of
......
Iran, Islamic Republic of
آقای قریشی واکنش شما به این خبر چی هست؟ 102سال پیش از شیوع "پاندمی" (همه گیری) کرونا، جهان شاهد یک پاندمی بزرگ ویروس آنفلوآنزا بود که حدود 50 میلیون نفر از جمعیت جهان را ظرف مدت 2 سال (1918 تا 1920) به کام مرگ فرستاد. ....
United Arab Emirates
....
United Arab Emirates
طبق تخمین‌ها آنفلوآنزا 500 میلیون نفر از جمعیت دنیا (یک سوم جمعیت جهان در آن روزها) را مبتلا کرد که از این تعداد حدود 50 میلیون نفر در بیشترین میزان برآورد انجام شده، جان خود را از دست دادند. https://www.asriran.com/fa/news/728313
Iran, Islamic Republic of
بسیاری از طب جدید برگرفته از طب سنتی است .ولی وقتی طب جدید براساس دستگاه های پیشرفته و تجربه و آنالیز و آزمایش و خط بنا شده بنابراین بیشتر مورد اعتماد مردم هست.
Iran, Islamic Republic of
کرونا نشان داد که کشورهای مدعی پیشرفت و تکنولوژی چقدر عقب افتاده اند.
United Arab Emirates
به نظرم باید بین مهندسی پزشکی و ابزارها و علم پزشکی تفاوت قائل بشیم.نمیتونیم همه چیز رو به پزشکی امروز ربط بدیم. در خیلی از جاها پزشک های امروزی بدون آزمایش اصلا کاری نمیتونن بکنن. در حالیکه طب سنتی اینطور نیست.....
Iran, Islamic Republic of
به نظرمن اگر چین دنبال طب سنتی است از ان جمعییت زیاد است همانطوری که برای تغذیه انهاهم از موش گربه خفاش وچیزهای چندش دیگری استفاده می کنند تاسیرشان کنند وبرای درمانشان هم قادر نیستند از علم نوین برای ان جمعییت زیاد در بیمارستاها استفاده کنند بنابراین یک عدهای که بدون درمانهم به مرور خوب می شوند به سمت داروهای گیاهی می روند....!!!
Romania
........
Iran, Islamic Republic of
اون وقت تو خبرها که اومده نزدیک یک و نیم میلیارد دلار تجهیزات پزشکی چین اون هم در طی یک ماه! صادر شده با این حرف جنابعالی در تناقضه. طرف مازاد داره قاعدتاً. علاوه بر اینکه طب سنتی چینی تو بیمارستان های اونها هم راه پیدا کرده. خواهشاً همین طوری نظر نده. جهان نیوز استدلال رو سانسور نکن. امانت دار باش یا کلاً کامنت ها رو ببند
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
داداش اینجا هم زعفران صادر می‌کنن، یعنی الان ایران زعفران مازاد داره؟! یا زعفران ارزانه؟
البته درستش اینه ملت خودمون توانایی خرید زعفران ندارن ما صادر می‌کنیم.
Iran, Islamic Republic of
1- قیاس مع الفارق نکن. تجهیزات پزشکی شامل ماسک چند تومنی یا مثلاً و سایل آزمایشی و... هم میشه، اون وقت با زعفران طلای سرخ و گران قیمت مقایسه می کنی؟ 2- قابل توجه شما، همین اخیراً گفته شد ۹۵ درصد زعفران جهان در ایران تولید می شه. شما به کلمه «جهان »توجه بیشتری کن!!!!
Iran, Islamic Republic of
.....
Iran, Islamic Republic of
کسی که جلوتان را نگرفته برای خودتان وخانوادهایتان گیاه درمانی کنید ....!!
Iran, Islamic Republic of
قبل از اینکه شما نظر بدید ما برای خودمون و خانوادمون از گیاه درمانی استفاده کردیم و می کنیم.اون هم با مطالعه و تحقیق
Iran, Islamic Republic of
اول طب سنتی برادریش را ثابت کنه ...!!!