جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
 
۰
۲

علل ریزش قیمت خودرو چیست؟

يکشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۱۵
کد مطلب: 840290
یک کارشناس صنعت خودرو ضمن تشریح علل ریزش قیمت خودرو در بازار، گفت: در صورتی که واردات خودروهای کارکرده با جدیت دنبال شود، حتی شاید قیمت خودرو در بازار آزاد کمتر از قیمت کارخانه شود.
علل ریزش قیمت خودرو چیست؟
به گزارش جهان نيوز به نقل از مهر، حدود یک ماهی می‌شود که قیمت خودرو در بازار آزاد روند ریزشی گرفته است؛ به شکلی که در برخی از خودروها شاهد کاهش بیش از ۲۰ درصدی قیمت نیز بوده‌ایم. نکته مهم‌تر آنکه این افت قیمت در خودروهای مونتاژی بیشتر از خودروهای داخلی بوده است.

البته قیمت خودرو همچنان نسبت به زمستان سال ۱۴۰۱ بالاست اما به هر حال افت قیمتی که در بازار شروع شده به نظر می‌رسد همچنان ادامه خواهد داشت.


رسیدن قیمت بازار آزاد به زیر قیمت کارخانه با واردات خودروهای کارکرده
در این رابطه رسول سلیمانی کارشناس صنعت خودرو اظهار داشت: کاهش قیمت خودرو در بازار آزاد دلایل مختلفی دارد؛ مهم‌ترین دلیل مطرح شدن واردات خودروهای کارکرده است. در صورتی که واردات خودروهای دست دوم عملیاتی شود به احتمال زیاد قیمت‌های بازار حتی شاید به زیر قیمت کارخانه برسند.

وی افزود: بنابراین تداوم ریزش قیمت خودرو در بازار آزاد بستگی به این دارد که واردات خودروهای کارکرده تا چه اندازه با جدیت دنبال شود.

سلیمانی تصریح کرد: واردات خودروهای کارکرده در کنار خودروهای نو تأثیر بسیار مثبتی بر بازار آزاد دارد و به هیچ وجه نمی‌توان منکر اثرات این سیاست بر افت قیمت‌ها شد.

این کارشناس صنعت خودرو یادآور شد: واردات خودروهای کارکرده به نفع صنعت خودرو هم است زیرا حساسیت‌ها از صنعت خودرو کم می‌شود و می‌توان روی اصلاح قیمت اقداماتی انجام داد و در ادامه نیز در مورد حقوق حاکمیت شرکتی و سهامداری اقدامات مثبتی را شروع و بحث خصوصی سازی را با جدیت عملیاتی کرد.

وی تاکید کرد: همچنین واردات خودروهای کارکرده در تسهیل و سرعت بخشی به اسقاط خودروهای فرسوده نیز کمک می‌کند.

تأثیر اتفاقات سیاسی بر کاهش قیمت خودرو
سلیمانی در ادامه اظهار داشت: دلیل دوم افت قیمت خودرو در بازار آزاد مربوط به شکل گیری انتظارات مثبت نسبت به اتفاقات سیاسی می‌شود که روی نرخ ارز هم تأثیر خود را گذاشته است. در صورت تداوم این سیاست خودرو که تبدیل به یک کالای سرمایه‌ای شده بود تقریباً به هویت اصلی خود یعنی کالای مصرفی بازمی‌گردد.

مسدودسازی بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در سامانه یکپارچه
این کارشناس صنعت خودرو به سامانه یکپارچه فروش خودرو نیز اشاره کرد و گفت: از سویی دیگر دولت با ثبت نام مردم اقدام به مسدودسازی ۱۰۰ میلیون تومان کرد که با توجه به حجم استقبال مردم، حداقل بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی بلوکه شده است. بنابراین می‌توان گفت که این موضوع نیز در ریزش قیمت‌ها اثر مقطعی داشته است.

وی تصریح کرد: البته با توجه به اینکه قرار است این پول‌ها آزاد شوند، بنابراین بهتر است افرادی که در سامانه ثبت نام کرده‌اند سریعاً تعیین تکلیف شوند و قرارداد نهایی برای تحویل خودرو نیز بین تولیدکننده و مصرف کننده منعقد شده تا از این طریق پیش دریافت‌ها اخذ شود.

سلیمانی گفت: در صورتی که تحویل خودروها به سرعت تعیین تکلیف شود هم یک مدیریت نقدینگی از این محل خواهیم داشت و هم خودروسازان نقدینگی لازم برای تولید را کسب خواهند کرد.

اثر مثبت افزایش عرضه بر کاهش قیمت
همچنین سعید موتمنی رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودروی تهران گفت: با توجه به اینکه طی هفته‌های گذشته نوسانات ارزی نداشتیم و عرضه خودرو نیز به نسبت خوب بود و مباحث مربوط به واردات خودروی نو و کارکرده هم مطرح شد، موجب شده که بازار خودرو روند کاهشی بگیرد.

وی با بیان اینکه قیمت بازار هنوز نسبت به کارخانه بالاست، تاکید کرد: به طور کلی به دلیل محدودیت عرضه و انحصار، قیمت خودرو در ایران بالاست. اگر واردات انجام و عرضه هم بیشتر شود قطعاً فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار کمتر می‌شود.
https://jahannews.com/vdcaownaw49nyu1.k5k4.html
jahannews.com/vdcaownaw49nyu1.k5k4.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
کدوم نمایشگاه یا نمایندگی کاهش رو دیدین، لطفا آدرس بدین تا بریم بخریم! بررسی های میدانی که چیزی را نشان نمی دهد
Iran, Islamic Republic of
دلیل گاهش قیمت خودرو ، وجود حباب و افزایش بی رویه روزانه قیمت خودرو مثل دلار و سکه که لحظه به لحظه قیمتها بالا می رفت و بر اساس تحلیل تکنیکال بورسی ،طبیعی است که هر سربلایی سرپائینی باید داشته باشد وگر غیر از این موضوع بود باید تعجب می کردید.