کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

عباس عبدی حرف‌هایش درباره سقوط نظام را پس گرفت

21 آذر 1397 ساعت 8:36

عبدی همانطور که خود نیز اذعان دارد، برای «نارضایتی مردم»! از نظام اسلامی سندی غیر از برداشت شخصی خود و مجموعه مطالعاتی که البته سند آنها را هم ارائه نکرده! ندارد.


به گزارش جهان نیوز، خبرگزاری ایسنا، اخیراً در مصاحبه با عباس عبدی، فعال اصلاح‌طلب و از تئوریسین‌های این جریان خاص سیاسی از وی پرسیده است: «دولت آمریکا با اعمال تحریم علیه کشورمان به دنبال ایجاد فشار بر مردم بود تا با سخت شدن معیشت مردم، جامعه را مقابل دولت قرار دهد. آن‌ها دنبال این بودند که با ایجاد ناآرامی درایران، حاکمیت ایران را مجبوربه عقب‌نشینی و پذیرش شرایط خود کنند. با وجود شرایط اقتصادی و معیشتی سخت مخصوصا برای کارگران و حقوق‌بگیران در ماه‌های اخیر و بعد از اعمال تحریم‌های آمریکا، چرا جامعه ایران به سمتی که دولت آمریکا پیش‌بینی‌می‌کرد حرکت نکرد؟»

عبدی هم در پاسخ می‌گوید: «یک دلیل این مسئله این است که وقتی ما با چیزی مخالفیم لزوما معنی آن این نیست که با مخالفِ آن چیز، موافقیم. ما اگر از یک چیزی بدمان بیاید و کسی هم از همان چیز بدش بیاید، بدان معنا نیست که ما از آن فرد خوش‌مان می آید چه بسا از او بیشتر بدمان بیاید.

ایالات متحده و ترامپ توجه نداشتند که اگر مردم از وضعیت موجود خود ناراضی هستند، بدان معنا نیست که با آن‌ها همراهی می‌کنند. عدم رضایت مردم چیز پنهانی نیست و نیاز هم به تظاهرات آن‌چنانی ندارد. مسئولان هم آنقدر با مردم ارتباط دارند که تا حدی متوجه مشکلات هستند اما نارضایتی مردم بدان معنا نیست که آن‌ها راضی شوند که به اقدامات خصمانه آمریکا رضایت دهند. مردم وضعیت عراق، افغانستان و سوریه را به روشنی می‌بینند و دلیلی ندارد که به آن شرایط رضایت دهند و اگر مشاهده کنند که نقدها و اعتراضات به گونه‌ای پیش می‌رود که به نتایجی بدتر از آن چه فکر می‌کردند، منجر شوند با آن همراهی نمی کنند.

اثبات شیء نفی ما ادا نمی کند و اگر کسی اثبات کرد مردم از وضعیت ناراضی هستند این اثبات نفی نمی‌کند که مردم با سیاست‌های آمریکا هم مخالف باشند و چه بسا مخالفت شدیدتری با این سیاست‌ها داشته باشند.»

عبدی در بخش دیگری از این مصاحبه نیز تأکید می‌کند: برداشت شخصی من و مجموعه مطالعاتی که در کشور انجام شده است، نشان داده که مردم از وضع موجود رضایت ندارند.

*سخن نخست آنست که عبدی همانطور که خود نیز اذعان دارد، برای «نارضایتی مردم»! از نظام اسلامی سندی غیر از برداشت شخصی خود و مجموعه مطالعاتی که البته سند آنها را هم ارائه نکرده! ندارد.

در واقع از باب کنایه باید گفت که سند این اظهارات عبدی از جایی آمده که سند «تقلّب 88» هم از همانجا آمده است!

بله! یقیناً در ایران ما هم مشکلاتی وجود دارد و مردم از برخی مقولات خاصّه اقتصادی گلایه‌هایی دارند اما اولا این گلایه‌ها چه زمانی نبوده است؟ و ثانیا این گلایه‌ها در کدام کشور جهان نیست؟!

نکته آنجاست که برخی جریانات خاص سیاسی در ایران تعمّد دارند که بر این مشکلات روزمره –که البته خود با تَکرار می‌کنم! مسبب‌الاسباب رخ‌نمایی آنها هستند- نام نارضایتی بگذارند.

ما همچنین از آقای عبدی تشکر می‌کنیم که درباره عدم بروز اعتراض و اغتشاش در ایران، صحبت‌های سابق خود مبنی بر «جامعه ایران به بن‌بست رسیده و نمی‌تواند به بقای خود ادامه دهد»، «تبعیض و تحقیر پهلوی علیه مردم منجر به سقوط شد و جمهوری اسلامی هم دچار تبعیض است!» و «اکنون، جامعه‌ ایران در مواجهه با وضعیتی غیرکارکردی است و چشم‌اندازی‌ هم برای خروج از آن وضعیت وجود ندارد» که جملگی با کنایه سقوط نظام اسلامی مطرح شده‌اند را پس گرفتند و اذعان کردند که نارضایتی بدان معنا نیست که مردم به اقدامات خصمانه آمریکا رضایت دهند!

این ترمیدور عباس عبدی (اگر یک رد گم کنی ناشیانه برای مقابله با پیگیری امنیتی نباشد) می‌تواند نقطه عطف مهمی در تقلّای این روزهای حجاریان و دوستان او برای طراحی حرکت خیابانی علیه نظام اسلامی باشد.

چه اینکه عبدی پیش از این و در ماجرای تأکید حجاریان بر اینکه «شکست روحانی شکست ما نیست» هم بصورت تلویحی با حجاریان مخالفت کرده بود.

گفتنیست مصطفی تاجزاده، دیگر فعال اصلاح‌طلب نیز در واکنشی تلویحی به صحبت‌های حجاریان مبنی بر «سیاست خیابانی» از این گفته است که براندازی نظام ایران در حدّ یک آرزو باقی می‌ماند.

منبع: مشرق


کد مطلب: 658267

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/658267/عباس-عبدی-حرف-هایش-درباره-سقوط-نظام-گرفت

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com