شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 11 May 2024
 
۲
۲۷

یادداشت حسین شریعتمداری درباره اعتراضات فرانسه

دوشنبه ۱۹ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۲۴
کد مطلب: 657777
چرا امام راحل ما در اوج اقتدار بلوک کمونیستی شوروی سابق خطاب به گورباچف می‌فرمود «از اين پس كمونيسم را بايد در موزه‌هاي تاريخ سياسي جهان جستجو كرد» یا «این قرن، قرن غلبه مستضعفان بر مستکبران است» و... کدامیک از پیش‌بینی‌های خمینی‌کبیر تحقق نیافته است؟ و کدامیک را از پیش خود گفته است؟!
به گزارش جهان نيوز، حسین شریعتمداری، مدیر مسؤول روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان «  هرکه بی‌روزی است روزش دیر شد» نوشت:

۱- یادداشت پیش روی، نگاهی متفاوت و از دریچه‌ای دیگر به طوفانی است که یک ماه پیش از فرانسه علیه حاکمیت ‌اشرافی آغاز شده و همه روزه شدت و شتاب بیشتری گرفته است، تا آنجا که این روزها دامنه آن به چند کشور اروپایی دیگر هم رسیده است و هم‌اکنون، بلژیک، هلند، مجارستان و ایتالیا نیز با شورش‌های مشابهی از سوی مردم این کشورها روبرو هستند. 

دو هفته بعد از آغاز شورش‌ها در فرانسه که علی‌رغم سرکوب وحشیانه پلیس و ارتش این کشور کماکان با شدت بیشتر ادامه یافته بود، ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه توضیح داد که اجرای قانون افزایش قیمت سوخت را برای ۳ ماه به تاخیر ‌انداخته است و چند روز بعد از لغو دائمی آن خبر داد ولی جلیقه زردها (نامی که مردم برای حرکت اعتراضی خود برگزیده‌اند) اعلام کردند که افزایش قیمت سوخت فقط بهانه و جرقه حرکت آنان بوده است و به شورش خود تا فروپاشی حاکمیت کلان‌ سرمایه‌داران بر کشورشان ادامه خواهند داد.

تاکنون بیش از ۴ هزار نفر در حملات سرکوبگرانه پلیس و ارتش مجروح شده‌اند و وزارت کشور فرانسه تعداد بازداشت‌شدگان را بیش از ۱۷۰۰ نفر اعلام کرده است.
روز شنبه، دولت فرانسه رسما اعلام کرد که ۹۰ هزار نفر از نیروهای پلیس و ارتش را برای مقابله با شورش جلیقه زردها به صحنه آورده است ولی طوفان همچنان با سرعت و شتاب در حال وزیدن است.

۲- این چند نمونه از اظهار‌نظر مقامات و رسانه‌های غربی را که فقط‌ اندکی از بسیارها است، مرور کنید؛

«ریچارد هاوس»، رئیس‌شورای روابط خارجی آمریکا می‌گوید «اروپا به سرعت در حال تبدیل شدن از پایدارترین منطقه جهان به منطقه‌ای است که هرچه باشد، دیگر پایدار نیست» هاوس می‌نویسد «پاریس در آتش است، در آلمان پایان عصر آنگلا مرکل فرا رسیده، ایتالیا در حال بازی خطرناک با اتحادیه اروپاست، انگلیس با برگزیت دست و پنجه نرم می‌کند. این همه به معنای تکرار تاریخ و تغییر آن است». 

گفتنی است ریچارد هاوس در مدیریت فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ نقش برجسته‌ای داشت. او بعد از حماسه ۹ دی که طومار فتنه‌گران را در هم پیچید، شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است» را زود هنگام نامیده و با تاسف گفته بود «دوستان ما در ایران خیلی زود به سوی هدف اصلی رفتند»! 

«ماتئو سالوینی» معاون نخست‌وزیر و وزیر کشور ایتالیا می‌گوید 
«اروپا به سمت غرق شدن پیش می‌رود، به جلیقه زردها در فرانسه نگاه کنید! بحران مالی در آلمان قدرتمند را ببینید با ظهور این بحران‌ها چگونه می‌توان به آینده اروپا امیدوار بود»! خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد‌پرس از «احتمال فروپاشی دولت بلژیک» ابراز نگرانی کرد و بحران فرانسه را غیر قابل کنترل تعریف کرد.

روزنامه فرانسوی فیگارو نوشت «آنچه در فرانسه روی داده اتفاقی گذرا نیست، بلکه جنبشی است که از اعماق برمی‌خیزد و تمام کشور را در می‌نوردد.»

روزنامه لیبراسیون، دیگر روزنامه فرانسوی نیز می‌نویسد «اعتراضات جاری در فرانسه علیه فقر با همدردی و همبستگی مردم این کشور روبه‌رو شده است، هر چند این جنبش هنوز از سازمان و رهبری روشن برای شرکت در مذاکره با قدرت برخوردار نیست.

بسیاری این جنبش را مخدوش، مبهم و بدون سر می‌دانند که با همان سرعتی که اوج گرفته ممکن است فرو بنشیند اما هستند کسانی که نسبت به گسترش آن هشدار می‌دهند.»

و ده‌ها نمونه دیگر از این دست که برخی از آنها در گزارش‌های کیهان آمده است و نیازی به تکرار نیست.

۳- چهل سال است که آمریکا و اروپا، براندازی جمهوری اسلامی ایران را به عنوان یک خط استراتژیک دنبال می‌کنند و به نوشته ‌اندیشکده آمریکایی «هری تیج» این خط استراتژیک با تغییر دولت‌ها در آمریکا و کشورهای مطرح اروپایی تغییر نمی‌کند. دشمن طی چهل سال گذشته هیچ فرصتی را برای مقابله با ایران اسلامی از دست نداده است. 

 هنوز چند روزی از پیروزی انقلاب نگذشته بود که غائله‌های تجزیه‌طلبانه با عناوینی نظیر ستم‌مضاعف به خلق کُرد! خلق عرب! خلق ترکمن! خلق تُرک! و... شکل گرفت.
ده‌ها گروه تروریستی که به قول حضرت امام مانند قارچ از زمین روئیده بودند به میدان آمدند، تحریم‌های اقتصادی، ماجرای طبس، حملات گسترده تروریستی به گونه‌ای که ظرف ۲ ماه، رئیس‌دیوان عالی کشور، رئیس‌جمهور، نخست‌وزیر، ده‌ها نماینده مجلس، چند وزیر، ده‌ها مسئول و... به شهادت رسیدند ولی آب از آب تکان نخورد.

جنگ سفارتخانه‌ها، جنگ تحمیلی که در آن همه قدرت‌های ریز و درشت در دنیای بلوک‌بندی شده آن روزها، با تمامی تجهیزات و ماشین‌های جنگی و سیاسی و تبلیغاتی خود به حمایت از صدام وارد کارزار شده بودند،‌ تانک‌های لئو پارد آلمانی، چیفتن‌های انگلیسی، موشک‌های اگزوسه و جنگنده‌های میراژ و سوپراتاندارد فرانسوی، هواپیماهای میگ و موشک‌های اسکادبی شوروی‌سابق، بمب‌های شیمیایی آلمانی و انگلیسی، موشک‌های سایدبایندر و هواپیماهای آواکس آمریکایی، دلارهای سعودی و کویتی و اماراتی، بمباران مناطق مسکونی، موشک‌پرانی به شهرها، جنگ نفتکش‌ها، حمله به هواپیمای مسافربری که در کریدور تجاری پرواز می‌کرد.

فتنه آمریکایی‌- اسرائیلی ۸۸ که در آن همه دشمنان تابلو‌دار و بی‌تابلوی خارجی و داخلی به صحنه آمده بودند، چالش هسته‌ای، تحریم‌های سنگین اقتصادی و... کوچکترین توطئه‌هایی که به صحنه آورده بودند می‌توانست قدرتمند‌ترین نظام‌های حکومتی را سرنگون کند. چرا نکرد؟ تا آنجا که هفته‌نامه آمریکایی ویکلی‌استاندارد نوشت «تمامی رؤسای جمهور آمریکا، از کارتر تا اوباما (هنوز ترامپ رئیس‌جمهور نشده بود) در یک نقطه با امام خمینی ‫‫اتفاق نظر دارند و آن، اینکه آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند».‬‬

۴- راه دور نرویم! طی همین دو سه سال اخیر، آمریکا و اروپا چه قشقرقی بر سر فعالیت هسته‌ای کشورمان به راه ‌انداختند -که متاسفانه از برخی مسئولان زهر چشم گرفته و امتیاز‌های بزرگی هم دریافت کردند!-  غربی‌ها با ادعای نقض حقوق بشر در ایران چه جیغ‌های بنفشی کشیدند! دی ماه سال گذشته، در حالی که عده‌ای در ایران با موج‌سواری روی برخی از مطالبات مردم دست به آشوب زده بودند، همین دولت‌های اروپایی، مخصوصا دولت فرانسه چه هیاهویی به راه ‌انداخته بود. «ژان-ایو لو دریان» وزیر خارجه فرانسه به قول خودش از «تعداد زیاد بازداشت‌شدگان» ابراز نگرانی کرد و حتی سفر خود به ایران را لغو کرده و گفت «حق اعتراضِ آزادانه یکی از حقوق بنیادین است.» ولی امروز...! 

۵- هنگامی که خداوند تبارک و تعالی موسی و هارون علیهما‌السلام را به مصاف فرعونیان فرستاد خطاب به آن دو فرمود « ‫اذْهَبَا إِلَى فِرْعَوْنَ إِنَّهُ طَغَى، به سوی فرعون بروید که سرکشی کرده است» و چون بیم آنان را در انجام آن رسالت سنگین دید، اطمینانشان داد که «لاَتخافا اِنَّنی مَعَکُما اَسمَعُ و اَری‌،  بیم به دل راه ندهید، چرا که من با شما هستم، می‌بینم و می‌شنوم». ‬‬

‬از امام راحلمان به خاطر دارم که وقتی یکی از مسئولان درباره انجام کاری ابراز نگرانی توأم با ناتوانی کرد، خطاب به ایشان فرمودند «کسانی که از انجام کارهای بزرگ احساس ضعف می‌کنند به این علت است که خود را در انجام آن تنها می‌بینند و حال آنکه در این میان فقط وسیله‌اند و خدای متعال ضامن و انجام دهنده واقعی کارهایی است که برای او انجام می‌پذیرد» ‏ (نقل به مضمون). 

بر این اساس بود که حضرت امام(ره)می‌فرمود «انقلاب اسلامی کشتی نوح است که خدایش کشتیبان و پشتیبان است» آیا تاکنون اینگونه نبوده است؟ 

چرا امام راحل ما در اوج اقتدار بلوک کمونیستی شوروی سابق خطاب به گورباچف می‌فرمود «از این پس کمونیسم را باید در موزه‌های تاریخ سیاسی جهان جستجو کرد» و یا «این قرن، قرن غلبه مستضعفان بر مستکبران است» و... کدامیک از پیش‌بینی‌های خمینی‌کبیر تحقق نیافته است؟ و کدامیک را از پیش خود گفته است؟!

راستی، حضرت آقا نگاه به کدام افق داشتند که ۷ سال قبل، شرایط امروز اروپا را پیش‌بینی کرده بودند؟ نه به «احتمال» بلکه به «حتم و قطع»... بخوانید؛  «فقط این نیست که در کشورهای شمال آفریقا و منطقه غرب آسیا که امروز ما در آنجا قرار داریم حرکات بیداری‌ای به وجود آمده باشد. این حرکت بیداری تا قلب اروپا خواهد رفت. آن روزی پیش خواهد آمد که همین ملت‌های اروپایی علیه سیاستمداران و زمامداران و قدرتمندانی که آنها را یکسره تسلیم سیاست‌های فرهنگی و اقتصادی آمریکا و صهیونیسم کردند، قیام خواهند کرد. این قیام حتمی است.».

به قول مرحوم سهراب سپهری «چشم‌ها را باید شست، جور دیگر باید دید»
خدای مهربان را شکر و سپاس فراوان که به مردم این مرز و بوم و بسیاری دیگر از ملت‌های به انقلاب پیوسته، اجازه حضور در این دوران را عنایت فرموده است.

به قول ملای رومی؛
 هرکه جز ماهی ز آبش سیر شد             هرکه بی‌روزی است روزش دیر شد 
 ‫و آخر دعوانا أَنِ الْحَمْدُ لِلهِ رَبِّ الْعالَمِین.‬‬
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
زیبابود
لب کلام را امام فرمودند:
این قرن قرن غلبه مستضعفین برمستکبرین است
Iran, Islamic Republic of
فعلا که برعکسش داره اتفاق میوفته...
سرور
Iran, Islamic Republic of
کجا؟ شانزه لیزه؟!
کاخ آمال لیبرال های وطنی به لرزه در آمده
Iran, Islamic Republic of
چون به بن بست خورده اند
دولتمردان آدمکش و استعمارگر فرانسوی که یک میلیون الجزایری را کشتند و ادعای حقوق بشری دارند
اکنون با تانک و توپ در خیابان های شهرهایشان با مردم گرسنه اشان در نبردن
سرباز
Netherlands
اغتشات فرانسه و خرابکاری در هواپیمای مرکل وووو می تواند دلیل مخالفت جبهه آلمان / فرانسه با گاوچرانها باشد. (ارتش مستقل اروپا و قرارداد پاریس وووو) لذا بهتر است با تبلیغات (مثلا سفیر ایران در فرانسه) انگشت ترامپ را در حوادث اخیر نشان دهند. توجه دارید که چقدر جریانها شبیه هشتاد و هشت است با این تفاوت که در فرانسه ، بر خلاف فتنه ، رهبری وجود ندارد تا با مذاکره غاعله را تمام کرد.
Iran, Islamic Republic of
می خواستم جوابت را بدم ولی سانسور می کنه جهان ، متاسفامه تازگی کامنت را اصلا بالا نمیاره .
A
Iran, Islamic Republic of
"اعتراضات جاری در فرانسه علیه فقر با همدردی و همبستگی مردم این کشور روبه‌رو شده است، هر چند این جنبش هنوز از سازمان و رهبری روشن برای شرکت در مذاکره با قدرت برخوردار نیست."...
دلواپس
Romania
خوب یعنی چی الان ماهم با مردم هفت تپه و...همدردیم ولی می دانیم این صدایی که از سلبریتی ها وغربزده ها ورسانه هایشان درمی اید برای دلسوزی نیست برای بهم ریختن اوضاع است برای منافع شخصی یا گروهی آنهااست... مگه نمی بینی که درباره ی اعتراضات فرانسه واکنش ندارند؟چون منافعشان انجاست...
Iran, Islamic Republic of
...
دادخواه
Iran, Islamic Republic of
داره به تمام اروپا و انشاالله امريكا گسترش ميابد و بساط سرمايه داري برچيده خواهد شد خصوصا اموال و كاخ ها و دلارهاي اقا زاد ه ها و بابايي ها و دادشي ها كه در اين چهل سال از بيت المال بردند در خطر جدي است تا فرصت هست توبه كنيد و سر مايه ها را به ايران بر گردانيد وگرنه توسط انقلابيون مصادره ميشود
Iran, Islamic Republic of
ما خواهان بر گردانندن اموال كه متعلق به مردم ايران است به خزانه هستيم و از همين الان اعلام ميكنيم به انقلابيون فرانسه و ساير كشورهاي اروپايي
Iran, Islamic Republic of
احسنت به این تحلیل زیبا
عباس
Iran, Islamic Republic of
...
Iran, Islamic Republic of
اقا زاده و اموال فراوان در اروپا و امريكا نداري داري تخته گاز ميري اقا حسين كجا داني حال ما كه از زمان شروع اعتراضات فرانسه خواب و خوراك نداريم.يادداشت يك افساد طلب
علی سبیل
Iran, Islamic Republic of
بادا که به دخترم در ینگه آسیبی نرساد.
الهام محمود اف
Iran, Islamic Republic of
فرزند من بيچاره هم يكى دو سال است كه در دانشگاه هاى آلمان هوا-فضا درس ميدهد !
Iran, Islamic Republic of
اى جونم داش حسين ! اين دفعه هم حسابى در خجالت فتنه دراومدى !
سعید110
Iran, Islamic Republic of
اقتصاد آمریکا و اروپا دچار سرطان سختی شده است و قویا از اعلان آن نیز می ترسند. سرطان هم از ارتباط تنگاتنگ سرمایه داران زالو صفت غربی با صهیونیست های خبیث ناشی شده است. غرب زده های ما هیچ سخنی از این واقعیت برای ملت بزرگ ایران به میان نمی آورند، در عوض تا می توانند پایدار ترین کشور منطقه را ناپایدار نشان می دهند....
Iran, Islamic Republic of
...
سعید110
Iran, Islamic Republic of
شنیدم وقتی ملک الهی از حضرت لقمان خواست بین حکمت و نبوت یکی را انتخاب کند، ایشان از ملک پرسیدند: آیا نبوت تکلیف الهی است؟ ملک جواب داد، از چه سبب می پرسی؟ لقمان فرمود: چون اگر تکلیف باشد، خداوند متعال بی شک مؤمن عازم ادای تکلیف را یاری خواهد رساند و اراده خداوند نیز یعنی تحقق هر امری،
حسین پور
Iran, Islamic Republic of
کاش این اقا از اعتراضات کارگران ایران که ماههاست حقوق نگرفته اند نیز حرف می زد تا حرفهایش باور پذیر باشد.
Iran, Islamic Republic of
اينجا ليبراليسم اسلامي كه اخوندي برند ان است روزگار مستا جرين را سياه كردند
دلواپس
Romania
10:19
لیبرالیسم اسلام امریکابی...اصلاح بفرمایید
Iran, Islamic Republic of
اين گرسنه شجاعي بود ...
دلواپس
Romania
حسین اقا سالهاست ناکارامدی مسئولین ومشکلات را فریاد می زند ولی مسئولین مشغول امضاءمعاهدات بی سروته ...باید از مردمی که به این دولت رای دادند
تشکر کنی
علی
Switzerland
...
Iran, Islamic Republic of
...