دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰
۵

چرا تک فرزندی در جامعه ایرانی گسترش یافت؟

پنجشنبه ۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۱
کد مطلب: 653969
دولت باید با برنامه‌ریزی و حمایت‌های مالی از فرزندآوری و ارائه مشاوره‌ها در پی رشد جمعیت کشور گام بردارد. سیاست‌های غلط و بدون برنامه دولت‌ها در کاهش فرزند آوری و کنترل جمعیت نخستین عامل برای نهادینه شدن تک فرزندی در خانواده‌های ایرانی است.
چرا تک فرزندی در جامعه ایرانی گسترش یافت؟
به گزارش جهان نيوز به نقل از ایسنا، یک روانشناس درباره علت این‌که در سال‌های اخیر تک فرزندی در جامعه ما رواج یافته است تصریح کرد: دشواری‌های اقتصادی، مسائل تحصیلی و اشتغال بانوان و افزایش سن ازدواج از دیگر عوامل رشد فرهنگ تک فرزندی در خانواده‌هاست.

سمانه علی‌نژاد افزود: تک فرزندها نمی‌توانند ناامیدی و فشارهای روحی و روانی را تحمل کنند و به برقراری روابطی علاقه دارند که در برگیرنده منافع آنها باشد.

وی با اشاره به این‌که کودکی که در خانواده تک فرزند زندگی می‌کند دیرتر به بلوغ روحی و روانی خواهد رسید، افزود: این کودکان درون گرا بوده و نمی‌توانند احساسات خود را با دیگران در میان بگذارد و همیشه نوعی ضعف را درخود خواهند دید.

این روانشناس در خصوص علت این‌که در سال‌های اخیر تک فرزندی در جامعه ما رواج یافته است تصریح کرد: دشواری‌های اقتصادی، مسائل تحصیلی و اشتغال بانوان و افزایش سن ازدواج از دیگر عوامل رشد فرهنگ تک فرزندی در خانواده‌هاست.

علی نژاد، یکی دیگر از مشکلات تک فرزندان را خودکم بینی و اعتماد به نفس ضعیف دانست و گفت: نشانه این عدم اعتماد بنفس را می‌توان در سال‌های اولیه زندگی کودک و ورود آنان به مهد کودک و مدرسه در برقراری با همسن و سالانش مشاهده کرد.وی ادامه داد: لجبازی، کم تحملی، سرخوردگی، آسیب‌های رفتاری و نداشتن برخی احساسات از دیگر پیامدهای روحی و روانی تک فرزندان است.

این روانشناس  با تاکید به این‌که در میان آموزه‌های دینی نه تنها به تک فرزندی توصیه نشده است بلکه با آن مخالف نیز کرده است، افزود: دولت باید با برنامه‌ریزی و حمایت‌های مالی از فرزندآوری و ارائه مشاوره‌ها در پی رشد جمعیت کشور گام بردارد. سیاست‌های غلط و بدون برنامه دولت‌ها در کاهش فرزند آوری و کنترل جمعیت نخستین عامل برای نهادینه شدن تک فرزندی در خانواده‌های ایرانی است.

وی با اشاره به این‌که تک فرزندی اگر چه موضوع جدیدی نیست ولی در جامعه ما در سال‌های اخیر گسترش چشمگیری داشته است، تصریح کرد: سیاست غلط فرزند کمتر، زندگی بهتر در دهه‌های اخیر در جامعه رواج پیدا کرد و باعث شد امروز جامعه با کاهش جمعیت روبرو شود و خانواده‌های دارای یک فرزند به فور در جامعه دیده شود و می‌توان خطا بودن این سیاست را مشاهده کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
شماها همه چیز را ارزان کنید نیازی به مدیریت بعضی ها نیست ملت خودشان عقل دارند.
جواد
آن که نباید فراموش شود آنم آرزوست ؛ یعنی خدا . بقیه بهانه است برای تک فرزند شدن . اگر راحت طلبی؛ زییایی خواهی، خوش بودن های گذرا کنار بگذارند می توانند فرزند داشته باشند . امیدوارم جوابی نزد وجدان خودشان برای تک فرزند دلبند خویش داشته باشند که برادری و خواهری و در آینده نه دایی و خاله ای و نه عمه و عمویی
دانا
Iran, Islamic Republic of
با سلام. تمام اساتید و کارشناسان ما فقط گفتن مساله را بلد شده اند. این مطلب رو همه میدونند راه حل ها چیست. ما فقط حرف زدن بلدیم. ما هم میدونیم معضلات جامعه رو خسته شدیم از بس حرف شنیدیم. عمل کجاست. وقت خود را تلف نکنیم رو به قهقراییم.
Iran, Islamic Republic of
به عنوان یک تک فرزند عرض می کنم هیچکس دوست ندارد تک فرزند باشد به جای فرا فکنی و انداختن تقصیر به گردن این و ان وضعیت اقتصاد کشور را سرو سامان بدهید تا امید به اینده فرزند بالاتر رفته و این مشکل حل شود .
مقصر این معضل تمام مسئولین کشور تاکید می کنم تمام مسئولین کشور از همه جناحها هستند و بس
توحید
Iran, Islamic Republic of
علت اصلی این است که خدا باوری در جامعه تضعیف شده است بقیه بهانه ای بیش نیست که ابلیس به ما خورانده است